foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ208
Η ΠΙΟ BLACK FRIDAY ΠΡΟΣΦΟΡΑ*! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, League 1: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 02 Αυγ 2017 15:17
Αγγλία-League-1-2017-18.jpg

Η League 1 της Αγγλίας είναι έτοιμη μετά την πάροδο 2,5 μηνών για το πρώτο λάκτισμα της σεζόν 2017-2018. Φέτος, αναμένουμε ένα ακόμα ισχυρό πρωτάθλημα, με τις ομάδες να έχουν πλέον “συνηθίσει” τις περυσινές αλλαγές (δύο κανονικές μεταγραφικές περίοδοι και όχι δανεισμοί μέσα στη σεζόν). Ο υποβιβασμός της Μπλάκμπερν από την Τσάμπιονσιπ την έχρισε άμεσα φαβορί, με την κατηγορία να διαθέτει και φέτος ένα μεγάλο όνομα. Η Γουίγκαν δείχνει να την ακολουθεί, ενώ και οι Τσάρλτον και Σκάνθορπ δεν πρέπει να αγνοηθούν. Η Μπέρι που ενισχύθηκε όσο καμία άλλη, μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη, ενώ οι Γουόλσολ, Τζίλιγχαμ, Σριούσμπερι, Μπλάκπουλ και Όλνταμ ίσως είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Σε δύο γύρους των 23 αγωνιστικών διεξάγεται το πρωτάθλημα της League 1. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας εξασφαλίζουν απευθείας την άνοδο στην Championship, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3 έως 6 θα μπουν στην διαδικασία των πλέι-οφ. Η 3η της βαθμολογίας θα αντιμετωπίσει την 6η και η 4η την 5η, σε διπλούς αγώνες και οι νικητές των δυο ζευγαριών θα διεκδικήσουν το τρίτο εισιτήριο της ανόδου σε  τελικό που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ». Από την League 1 υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων υπερτερεί αυτή με την καλύτερη διαφορά τερμάτων και στη συνέχεια αυτή με τη καλύτερη επίθεση.

 

Οι ομάδες της League 1

Μπλάκμπερν Ρόβερς

Τι έκανε πέρυσι: Η αδυναμία της Ινδικής πλατφόρμας Venky's να διαχειριστεί σωστά την ομάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε μία χρονιά που γράφτηκε με μαύρα γράμματα στην ιστορία της. Οι κακοί οιωνοί φάνηκαν εξαρχής, με τους “Ρόβερς” να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη την 8η αγωνιστική. Η πρόσληψη του Μόουμπρεϊ το Φλεβάρη, άλλαξε αρκετά την εικόνα της, αλλά ούτε αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να σώσει τη χρονιά, με τον υποβιβασμό να επικυρώνεται στο νήμα, λόγω διαφοράς τερμάτων.

Προπονητής: Τόνι Μόουμπρεϊ (Περσινός). Η δουλειά του είχε άμεσο αντίκτυπο και παρά τον υποβιβασμό, κέρδισε την εκτίμηση όλων. Είναι αρκετά έμπειρος τεχνικός έχοντας εργαστεί σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών και ως αμυντικός στα νιάτα του, αρέσκεται να δίνει μεγαλύτερη βάση στην καλή αμυντική λειτουργία.

Γήπεδο: Ewood Park (31.367)

Μεταγραφές: Το περυσινό κενό στο χώρο του κέντρου καλύφθηκε επάξια με τις προσθήκες των Ντακ (επιτελικός, σχεδόν 1 εκ. Ευρώ), Σμάλγουντ (κεντρικός μέσος) και Γουίτινχαμ (κεντρικός μέσος). Η πώληση του βασικού κίπερ Στιλ στην Σάντερλαντ δεν προβληματίζει, καθώς ο νεαρός Ράγια (αναπληρωματικός πέρσι) θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Άγνωστο κατά πόσο μπορεί να καλύψει το κενό του γκολτζή Γκάλαχερ (11 τέρματα, 2ος σκόρερ της) του οποίου ο δανεισμός έληξε στο τέλος της περασμένης σεζόν, με την προσθήκη του 23χρονου Ντ. Σάμουελ (φορ). Παρελθόν και οι χρήσιμοι μέσοι, Ακπάν και Λόου.

Φιλικά: Σε σύνολο έξι φιλικών αναμετρήσεων πέτυχε τέσσερις νίκες ενώ ηττήθηκε τις υπόλοιπες δύο φορές. Στην πρόβα τζενεράλε της περασμένης εβδομάδας ηττήθηκε με 3-1 από την Καρλάιλ.

Εκτίμηση: Είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Το οφείλει στον κόσμο της και εμείς θεωρούμε πως έχει όλα τα “μέσα” για να τα καταφέρει.

 

Γουίγκαν

Τι έκανε πέρυσι: Το περυσινό εισιτήριο της ανόδου στην Τσάμπιονσιπ φάνηκε -δυστυχώς για την ίδια- πως ήταν μετ' επιστροφής. Δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει την εκπληκτική σεζόν 2015-2016 και  να προσαρμοστεί εγκαίρως στα νέα δεδομένα. Η επιθετική “λειψυδρία” (είχε τις χειρότερες επιθετικές επιδόσεις) αλλά και η απομάκρυνση του δημιουργού της, Γκάρι Κάλντγουελ μετά από μόλις 14 αγωνιστικές είχε καταστροφικά αποτελέσματα.

Προπονητής: Πολ Κουκ (Νέος). Αρκετά φιλόδοξος μάνατζερ, με επιτυχημένες σεζόν στις περισσότερες ομάδες του. Έχει κατακτήσει 2 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή στη League 2 (πέρυσι με την Πόρτσμουθ η πλέον πρόσφατη), ενώ “ταξίδεψε” μέχρι τα πλέι οφ με την Τσέστερφιλντ (2014-2015) στην πρώτη και μοναδική έως τώρα εμπειρία του στη League 1. Αγαπημένο του σύστημα το 4-3-2-1. 

Γήπεδο: DW Stadium (25.138)

Μεταγραφές: Θεωρείται πως έχει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ της κατηγορίας, με το απαραίτητο φυσικά για αυτές τις περιστάσεις βάθος. Ο δανεισμός του Γουόλτον (τερματοφύλακας) από την Μπράιτον λύνει το θέμα που προέκυψε στον άσο μετά την έξοδο τεσσάρων συνεργατών του, οι οποίοι ουσιαστικά μοιράστηκαν την περυσινή σεζόν. Οι απώλειες των βασικών Μπάξτον (στόπερ) και Γουόρνοκ (αρ. μπακ) μπορούν να καλυφθούν εκ των έσω, ενώ οι προσθήκες των Μάσεϊ (δεξί εξτρέμ) και Ντάνκλεϊ (στόπερ) καλύπτουν και με το παραπάνω τις υπόλοιπες μη σημαντικές αποχωρήσεις.

Φιλικά: Αήττητη (1-3-0) ήταν και στα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας που κλήθηκε να δώσει, με σημαντικότερο τεστ αυτό απέναντι στην Λίβερπουλ (1-1) στις 14/7.

Εκτίμηση: Ο νέος τεχνικός Πολ Κουκ εμπνέει τους πάντες στην ομάδα και είναι αρκετά φιλόδοξος. Έχει πολύ καλό ρόστερ στην διάθεση του και από αυτόν εξαρτάται η άμεση επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ.

 

Σκάνθορπ

Τι έκανε πέρυσι: Τα πήγε εξαιρετικά και άγγιξε την έκπληξη της απευθείας ανόδου. Φιγουράρισε για σχεδόν έναν γύρο στην πρώτη θέση του πίνακα, αλλά μία περίοδο ντεφορμαρίσματος της στέρησε την ευκαιρία, τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση. Αξίζει να αναφέρουμε πως ήταν η καλύτερη πορεία της, μετά από αυτή της σεζόν 2006-2007, όπου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια.

Προπονητής: Γκράχαμ Αλεξάντερ (Περσινός). Στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στους “Άιρονς” και παρά τη σχετικά μικρή προπονητική του εμπειρία έδειξε τρομερά δείγματα δουλειάς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει απήχηση στους οπαδούς και μαζί την τυφλή τους εμπιστοσύνη. Τονώνει το ηθικό των παιχτών και καταφέρνει να παίρνει το μέγιστο των ικανοτήτων τους.

Γήπεδο: Glanford Park (9.183) 

Μεταγραφές: Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η αντικατάσταση του Ντάουσον (μέσος “κλειδί”) που μετακόμισε στην Μπέρι, με τον Ο' Τζο (μέσος)  που αποκτήθηκε από την Βίλεμ της Ολλανδίας να θεωρείται πως δύσκολα θα τα καταφέρει. Κατά τα άλλα κινήθηκε άμεσα και κάλυψε τις απώλειες των βασικότατων Ντάνιελς (τερματοφύλακας) και Μίρφιν (κεντρικός αμυντικός), αποκτώντας τους ΜακΆρντλ (κεντρικός αμυντικός), Μπάρτζες (κεντρικός αμυντικός) και Γκιλκς (τερματοφύλακας).

Φιλικά: Με μόλις δύο νίκες και αυτές κόντρα στις αδύναμες Αούστρια Σάλτσμπουργκ (6-0) και Στρομπ (6-0) έκλεισε ο κύκλος των φιλικών της παιχνιδιών. Στα δύο πιο κρίσιμα αναδείχτηκε ισόπαλη με την Σάντερλαντ (0-0, 26/7) και ηττήθηκε με 2-1 από την Λούτον (29/7).

Εκτίμηση: Αν το περυσινό “πάθημα” γίνει μάθημα για την ομάδα του Αλεξάντερ, τότε έχει δυνατότητες να “παλέψει” για την άνοδο. Παρόλα αυτά, ίσως ο μοναδικός δρόμος να είναι μέσω των πλέι οφ και του “Γουέμπλεϊ”.

 

Τσάρλτον

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, όπως σχεδόν όλες μετά  τον υποβιβασμό τους από την Τσάμπιονσιπ, ωστόσο απογοήτευσε παρά το καλό της ρόστερ. Η σεζόν θεωρήθηκε μεταβατική μετά την πρόσληψη του Ρόμπινσον στα τέλη Νοέμβρη, με τον νεαρό τεχνικό να έχει να αντιμετωπίσει τους πολλούς τραυματισμούς αλλά και την κακή σχέση των οπαδών με την διοίκηση, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 13η θέση.

Προπονητής: Καρλ Ρόμπινσον (Περσινός). Είναι η 2η επαγγελματική του “στάση”, έπειτα από πολλά χρόνια στο τιμόνι της Μίλτον Κέινς Ντονς, όπου είχε αρκετές επιτυχίες. Θεωρείται από τους ανερχόμενους του χώρου, έχοντας αναδείξει πολλά ταλέντα και διαθέτει πλέον την εμπειρία της κατηγορίας.

Γήπεδο: The Valley (27.111)

Μεταγραφές: Εξαιρετική ενίσχυση στην μεσοεπιθετική της γραμμή, με τους Μάρσαλ (ένα από τα καλύτερα εξτρέμ της League 1) και Μπίλι Κλαρκ (επιθετικός) να έρχονται από πολύ καλή σεζόν με την Μπράντφορντ. Καλύφθηκε επάξια η θέση του τερματοφύλακα, με τον Έιμος από την Μπόλτον να αντικαθιστά τον βασικό πέρσι Ρουντ. Οι αποχωρήσεις των Τσίκσεν (βασικός αρ. μπακ) και Τεξέρια (χρήσιμος στόπερ) θεωρείται ότι αναπληρώθηκαν εκ των έσω, μετά και τον εκ νέου δανεισμό του Ντεσίλβα (αρ. μπακ) από την Τσέλσι.

Φιλικά: Πήρε μέρος σε αρκετά παιχνίδια προετοιμασίας αλλά στα σημαντικότερα από αυτά, κέρδισε με 6-1 την Ίπσουιτς (29/7) και 2-1 την Στίβενεϊτζ, ενώ ηττήθηκε με 0-2 από την Νόριτς (22/7).

Εκτίμηση: Ενισχύθηκε σημαντικά και κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στα πλέι οφ. Βέβαια, μεγάλο ρόλο σε αυτό θα έχουν και οι σχέσεις των οπαδών με την διοίκηση που ακόμα και τώρα δεν είναι σε καλό επίπεδο.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Μπράντφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Αν και η φυγή του μάνατζερ Πάρκισον το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε δυσαρέσκεια στους οπαδούς της, αυτοί δεν άργησαν να βρουν επάξιο αντικαταστάτη στο πρόσωπο του ΜακΚόλ. Ο Σκωτσέζος μάνατζερ την οδήγησε μέχρι τον τελικό των πλέι οφ, διαθέτοντας παράλληλα την μοναδική αήττητη έδρα της κατηγορίας. Παρόλα αυτά, για 2η συνεχόμενη χρονιά συνάντησε στον δρόμο της ανόδου τον κακό της οιωνό, την Μίλγουολ και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (0-1).

Προπονητής: Στιούαρτ ΜακΚόλ (Περσινός). Στο πρόσωπο του βρήκε τον κατάλληλο αντικαταστάτη του Πάρκισον. Έχοντας θητεύσει και παλαιότερα στο κλαμπ (ως παίχτης και προπονητής), δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής και τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν. Έχει τρομερό πάθος με την δουλειά του και την νίκη, το οποίο και μεταδίδει άριστα στους παίχτες του.

Γήπεδο: Valley Parade (25.136)

Μεταγραφές: Τόπο στα... νιάτα φαίνεται πως δίνουν οι “Μπάνταμς”, με στόχο την δημιουργία μίας νεανικής ομάδας που θα μείνει μαζί για πολλά χρόνια. Παρελθόν αποτελούν οι βασικοί και παράλληλα εμπειρότατοι Μέρεντιθ (αρ. μπακ), Ντάρμπι (στόπερ), Κιούλεν (μέσος), Μπίλι Κλαρκ (επιθετικός), Μάρσαλ εξτρέμ) και ΜακΆρντλ (στόπερ), οι οποίοι έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη. Σε αντίθεση με τους πολλά υποσχόμενους αλλά στην πλειοψηφία τους άπειρους, Ριβς (μέσος), Τέιλορ (επιθετικός), Πόλεον (φορ), ΜακΚάρταν (επιθετικός) και Τσίκσεν (αρ. μπακ), που αποτελούν τους αντικαταστάτες των προαναφερθέντων και διαθέτουν μέσο όρο ηλικίας τα 22 έτη.

Φιλικά: Στα δυνατά τεστ με Σάντερλαντ (2-3) και Νιούκαστλ (0-4) δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο επικράτησε με 3-0 της Χάλιφαξ στο πιο πρόσφατο παιχνίδι προετοιμασίας.

Εκτίμηση:  Έχασε σημαντικούς παίχτες και αυτό σίγουρα ελλοχεύει κινδύνους. Αν δεν ενισχυθεί, κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ, παρά τη “βαριά” φανέλα της.

 

Μίλτον Κέινς Ντονς

Τι έκανε πέρυσι: Η απογοητευτική της εκκίνηση έφεραν στην πόρτα της εξόδου τον τεχνικό Ρόμπινσον μετά από 6 σεζόν στη θέση αυτή. Η φυγή του λειτούργησε ευεργετικά και μαζί με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίλσον ήρθαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, που είχαν ως συνέπεια να τερματίσει στη μέση της βαθμολογίας. Αξιοσημείωτο ότι ήταν η μοναδική ομάδα που πέτυχε περισσότερες νίκες μακριά από την έδρα της, παρά σε αυτή.

Προπονητής: Ρόμπι Νίλσον (Περσινός). Αρκετά νεαρός, μόλις 37 ετών, ωστόσο όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Δουλευταράς και οξυδερκής, αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι ωστόσο οι τακτικές του ορισμένες φορές διαφέρουν ανάλογα με τον αντίπαλο και τις καταστάσεις.

Γήπεδο: MK Stadium (30.500)

Μεταγραφές: Η έλευση του νεαρού Νίλσον ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα έφερνε νέες ιδέες αλλά και νέο “αίμα” στην ομάδα. Οι αλλαγές ήταν πολλές προς αυτήν την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας να “πέσει” στα 23.5 έτη (2ος μικρότερος). Οι Σιέτσμα (τερματοφύλακας), ΜακΓκράντλς (κεντρικός μέσος), Σισέ (αμυντικός μέσος), Αριγίμπι (εξτρέμ) και Εμπάνς-Λάντελ (στόπερ) προσθέτουν την απαιτούμενη δυναμική στο ρόστερ. Τέλος εποχής για τους μέσους Πότερ και Μέιναρντ, τους εξτρέμ Πάουελ και Μπόντουιτς αλλά και τους Μάρτιν (τερματοφύλακας) και Μπάλντοκ (δεξί μπακ), όλοι τους με πολλές σεζόν στις “πλάτες” τους με την ομάδα.

Φιλικά: Δεν είναι και λίγα τα οχτώ παιχνίδια μέσα στον Ιούλιο για την ΜΚΝ, με τα σημαντικότερα να είναι απέναντι στις Λέστερ (0-0, 28/7), Μπρέντφορντ (2-3, 25/07) και Κόβεντρι (0-0, 21/7).

Εκτίμηση: Θα χρειαστεί χρόνο για να “δέσει” ως ομάδα. Αν τα καταφέρει άμεσα, δείχνει ικανή για μία καλή πορεία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα πλέι οφ.

 

Φλίτγουντ Τάουν

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην τέταρτη θέση της κατάταξης κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις και πήρε μέρος στα πλέι οφ, εκεί ωστόσο δεν μπόρεσε να υπερπηδήσει παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της το εμπόδιο της Μπράντφορντ και να βρεθεί στον τελικό. Αναμφισβήτητα πρόκειται για την κορυφαία στιγμής της ιστορίας της, εφόσον δεν είχε ξαναβρεθεί σε ανάλογη θέση.

Προπονητής: Ούβε Ρέσλερ (Περσινός). Πραγματικό “λαχείο” ο Γερμανός τεχνικός, αν αναλογιστεί κανείς πως ανέλαβε την ομάδα λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να την μετατρέψει σε σπουδαίο σύνολο. Δίνει βάρος στη σωστή αμυντική λειτουργία, κάτι που φάνηκε από το γεγονός πως η ομάδα του “Στρατού” είχε την 2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Αν και οι “σειρήνες” ήταν πολλές, τελικά παραμένει για 2η συνεχόμενη σεζόν, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο.

Γήπεδο: Highbury Stadium (5.094)

Μεταγραφές: Μπορεί να μην κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ της δύο σημαντικούς παίχτες, μιλώντας για τους Ντ. Μπαλ (επιθετικός, πρώτος σκόρερ) και ΜακΛάφλιν (μπακ), ωστόσο είναι πολύ θετικό πως διατήρησε σχεδόν αψεγάδιαστο το υπόλοιπο δυναμικό της. Οι επιλογές των επιθετικών Χιγιούλα και ΜακΆλενι αναμένεται να την βοηθήσουν να ξεπεράσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον Μπαλ, καθώς πρόκειται για παίχτες που έδειξαν να διαθέτουν ικανότητα στο σκοράρισμα, στις προηγούμενες ομάδες τους.

Φιλικά: Με τέσσερις νίκες και 3 ήττες έκλεισε ο κύκλος των φιλικών αναμετρήσεων. Η καλή παρουσία και νίκη επί της Μπόλτον (2-0, 22/7) αμαυρώθηκε από την “βαριά” ήττα (1-5) κόντρα στην Μπόρνεμουθ λίγες μέρες αργότερα (28/7).

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα να επαναλάβει τον περυσινό “άθλο”. Διατήρησε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της και πιστεύουμε πως θα “κινηθεί” κοντά στα πλέι οφ.

 

Όξφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Αρκετά καλή η επανεμφάνιση της στη League 1. Τερμάτισε στην 8η θέση, μόλις 4 πόντους πίσω από την 6η Μίλγουολ και παράλληλα την τελευταία θέση που οδηγούσε στα πλέι οφ. Η αγωνιστική της βελτίωση διαγράφεται στον χρόνο, ενώ έφτασε στην πηγή (τελικό) αλλά δεν ήπιε... νερό για 2η συνεχή σεζόν (για την διοργάνωση του Λιγκ Τρόφι). Παρόλα αυτά, η... μετακόμιση του μάνατζερ Μάικλ Άπλετον στην Λέστερ δεν μπορεί παρά να είναι ένα βήμα προς τα πίσω.

Προπονητής: Πεπ Κλότετ (Νέος). Η επιλογή της διοίκησης να δώσει τα “κλειδιά” στον Ισπανό, με καταγωγή από την Βαρκελώνη και σχεδόν μηδαμινή εμπειρία ως πρώτος τεχνικός σίγουρα προκαλεί σύγχυση. Ο 40χρονος προπονητής πέρυσι ήταν στο επιτελείο της Λιντς, κατέχοντας την θέση του βοηθού του Μονκ, ενώ εργάζεται στο νησί από το 2013 (2013-2015 Σουόνσι, ως βοηθός).

Γήπεδο: Kassam Stadium (12.500)

Μεταγραφές: Σαφέστατα αποδυναμωμένη έως τώρα, έχοντας χάσει σημαντικούς -για την περυσινή λειτουργία της- παίχτες σε κάθε γραμμή, αλλά κυρίως σε αυτή των χαφ. Οι Λούντσραμ και Σέρκομπ πουλήθηκαν έναντι 750.000 ευρώ αλλά πέρα από 2-3 καλές κινήσεις: Ομπίκα (φορ), Γουίλιαμσον (κεντρικός αμυντικός), Χένρι (εξτρέμ) δεν έχει επιδείξει κάτι εξαιρετικό. Αν προσθέσουμε και την φυγή των επιθετικών Μαγκουίρ και ΜακΆλενι αλλά και του στόπερ Ντάνκλεϊ, αυτόματα αυτό μεταφράζεται σε απώλεια σχεδόν του 50% των γκολ της περυσινής σεζόν.

Φιλικά: Προτίμησε η πλειοψηφία των παιχνιδιών της να είναι κόντρα σε αξιόλογους αντιπάλους. Ενώ ξεκίνησε αρκετά καλά: Μίντλεσμπρο (0-0, 12/7) και Χαλ (2-1, 15/7), η συνέχεια δυστυχώς δεν ήταν ανάλογη: Μπρέντφορντ (3-4, 19/7), Μπέρμιγχαμ (0-2, 22/7) και Λιντς (0-2, 29/7).

Εκτίμηση: Μετράει πολλές απώλειες, από τον προπονητή έως κάποιους πολύ σημαντικούς παίχτες. Αν δεν ενισχυθεί θεωρούμε πως θα βρεθεί χαμηλότερα από ότι πέρυσι, ωστόσο δεν αναμένεται να κινδυνεύσει.

 

Ντονκάστερ

Τι έκανε πέρυσι: Δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα στο κατά τα άλλα σύντομο ταξίδι της στην League 2, επιστρέφοντας άμεσα στην 3η κατηγορία της χώρας, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την ενότητα της, μετά και τους δύο υποβιβασμούς στα τρία τελευταία χρόνια. Μάλλον ήταν αυτή που άξιζε περισσότερο τον τίτλο του πρωταθλητή (τερμάτισε στην 3η θέση), ωστόσο κάποια αρνητικά αποτελέσματα στο τέλος της στέρησαν την χαρά, δωρίζοντας το ουσιαστικά στην Πόρτσμουθ.

Προπονητής: Ο Ντάρεν Φέργκιουσον (3η χρονιά). Γιος του προπονητή-θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τον προσεχή Οκτώβρη θα κλείσει 2 χρόνια στην ομάδα, με το επίθετο του να είναι ότι σημαντικότερο “κουβαλά” στις πλάτες του. Δίνει επιθετικό χαρακτήρα στις ομάδες του, με την Ντονκάστερ να έχει πέρυσι την κορυφαία επίθεση της κατηγορίας.

Γήπεδο: Keepmoat Stadium (15.231)

Μεταγραφές: Κινήθηκε σε “ρηχά” νερά στην έως τώρα μεταγραφική περίοδο. Οι προσθήκες των ανερχόμενων Κιουόμια (εξτρέμ, από Κρου), Άντριου (αριστερό μπακ, από Γκρίμσμπι) και Γουάιτμαν (κεντρικός μέσος, στην Μάνσφιλντ πέρυσι) προήλθαν από την εμπειρία της στη League 2 και βελτιώνουν ως ένα σημείο τη δυναμική του ρόστερ αλλά σαφέστατα δεν μπορούν να εγγυηθούν πράγματα. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να παραλείψουμε πως δεν παραχώρησε κανέναν (ερωτηματικό παραμένει ως προς αυτό ο τοπ σκόρερ Μαργκίς) από τους παίχτες που πρωταγωνίστησαν στην περυσινή πορεία.

Φιλικά: Καλή ήταν η παρουσία της στα παιχνίδια με μικρότερες αντιπάλους, ωστόσο όταν χρειάστηκε να κοντραριστεί με πιο δυνατές ομάδες, τα βρήκε σκούρα: Τσέστερφιλντ (0-4, 29/7), Σέφιλντ Γουένστνεϊ (1-2, 26/7) και Ντέρμπι (1-1, 18/7).

Εκτίμηση: Μπορεί να είναι νεοφώτιστη και να μην έχει κινηθεί ζωηρά στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο η εμπειρία που διαθέτει στην κατηγορία θα την ωθήσει σε μία σχετικά εύκολη σωτηρία.

 

Πόρτσμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω για τους “Πομπέις”, που επέστρεψαν στη League 1, έπειτα από 4 σεζόν. Η χρονιά επιφύλασσε εκπλήξεις, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.  Όλα αυτά διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα και την δεύτερη καλύτερη επίθεση.

Προπονητής: Κένι Τζάκετ (Νέος). Διαδέχεται τον επιτυχημένο Πολ Κουκ που μετακόμισε στην Γουίγκαν έναντι αμοιβής έπειτα από δύο σεζόν στον πάγκο της. Αρκετά έμπειρος και με επιτυχίες στο ενεργητικό του, μεταξύ των οποίων και 2 προωθήσεις τα 3 τελευταία χρόνια ως τεχνικός σε αυτό το επίπεδο.

Γήπεδο: Fratton Park (20.220)

Μεταγραφές: Πολύ προσεκτικές οι έως τώρα κινήσεις της, θέλοντας να προσθέσει μικρές πινελιές στο ήδη καλό έμψυχο υλικό της. Απέκτησε τον αριστερό μπακ Χολμς – Ντένις, ο οποίος καλείται να αντικαταστήσει τον καλύτερο της παίχτη την περυσινή σεζόν: Στίβενς (αριστ. μπακ), ενώ η υπογραφή του στόπερ Τόμσον την ενισχύει στα στόπερ. Επίσης στο πρόσωπο του Πίτμαν (φορ, από Ίπσουιτς) θεωρεί πως βρήκε τον γκολτζή που της έλειπε, ενώ η μόλις 2η κυριότερη αποχώρηση ακούει στο όνομα του 36χρονου πλέον, Μάικλ Ντόιλ (μέσος).

Φιλικά: Οι οχτώ νίκες σε σύνολο εννέα αναμετρήσεων είναι ένα φανταστικό στατιστικό ωστόσο σχεδόν όλες ήρθαν κόντρα σε αμφιβόλου ποιότητας αντίπαλο. Στο πιο σημαντικό τεστ της γνώρισε και την μοναδική της ήττα: Μπόρνεμουθ (1-2, 22/7).

Εκτίμηση: Ο κόσμος της είναι το δυνατότερο της “όπλο”. Χιλιάδες τα διαρκείας που έχουν πουληθεί, καλός προπονητής, αρκετό χρήμα (Αμερικάνοι επενδυτές) και σχετικά καλό ρόστερ. Οι “Πομπέις” δίνονται για όλα τα παραπάνω δικαίως ως 3ο φαβορί για την άνοδο.

 

Μπέρι

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη συνεχή σεζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, με παρουσία στις πρώτες θέσεις του πίνακα, έως ότου βέβαια έρθουν στην καθημερινότητά της οι πολλοί τραυματισμοί και βρεθεί υπό την απειλή του υποβιβασμού. Τα πράγματα έγιναν καλύτερα με την πρόσληψη του Λι Κλαρκ το Φλεβάρη, αλλά και πάλι χρειάστηκε να αγχωθεί για να σώσει τη σεζόν.

Προπονητής: Λι Κλαρκ (Περσινός). Άφησε την Κιλμάρνοκ στα κρύα του... λουτρά για να την αναλάβει πριν 5 μήνες. Σωστή επιλογή, τη σωστή χρονική στιγμή. Διαθέτει την εμπειρία που χρειάζεται η κατηγορία και έδειξε θετικά σημάδια, κατορθώνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα να τη βελτιώσει αμυντικά.

Γήπεδο: Gigg Lane (12.500)

Μεταγραφές: Αποτελεί την πρωταθλήτρια των μεταγραφών (14 στο σύνολο) και μάλιστα δίχως να χρεωθεί ιδιαίτερα, με τις κινήσεις της να είναι στην πλειοψηφία τους με παίχτες εγνωσμένης αξίας για την κατηγορία και το σίγουρο είναι πως θα εμφανιστεί βελτιωμένη σε όλες τις γραμμές. Κάτι παραπάνω από σημαντική η “μετακόμιση” του τοπ σκόρερ Βαν (24 τέρματα πέρυσι) στην Σάντερλαντ έναντι 565.000 ευρώ, ωστόσο κυρίως οι Μπέκφορντ (από Πρέστον) και Μαγκουίρ (από Όξφορντ) και μετέπειτα ο Αγιόσε (δανεικός από Τσάρλτον) αναμένεται να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε.

Φιλικά: Πάνω από πέντε τα τεστ προετοιμασίας της, όπου αν κάτι πρέπει να επισημάνουμε είναι πως σε κανένα δε διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Δύο τα σημαντικότερα: Χάντερσφιλντ (1-3, 16/7) και Σάντερλαντ (2-3, 07/7).

Εκτίμηση: Αν καταφέρει να γίνει “ομάδα” άμεσα, καθώς οι κινήσεις της είναι εξαιρετικές, μπορεί να ελπίζει σε μία πολύ καλή πορεία. Θεωρούμε πως θα αποτελέσει την έκπληξη της σεζόν.

 

Σάουθεντ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Παρά το γεγονός πως αποδυναμώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, παρουσίασε μία ομοιογένεια και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι της, φτάνοντας παράλληλα μία ανάσα από τα πλέι οφ (μόλις 1 πόντο πίσω από την Μίλγουολ). Η υψηλότερη της κατάταξη την τελευταία δεκαετία, κάτι που “γλυκαίνει” κάπως την απώλεια των πλέι οφ. 

Προπονητής: Φιλ Μπράουν (5η χρονιά). Από τον Μάρτιο του 2013 στην ομάδα, με σημαντικά κατορθώματα στο βιογραφικό του. Μαζί του κέρδισε την άνοδο στη League 1 την σεζόν 2014-2015 και αποτελεί σαφέστατα ένα μεγάλο “κεφάλαιο” για τους “Μπλε”. Ένας αυστηρός και συνάμα εργατικός τεχνικός.

Γήπεδο: Roots Hall (12.392)

Μεταγραφές: Μετρημένες στα δάχτυλα του εντός χεριού οι έως τώρα προσθήκες της. Οι Κάιτλι (μέσος) και Τέρνερ (στόπερ) διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από την Τσάμπιονσιπ και αποκτήθηκαν με σκοπό να αντικαταστήσουν τους βασικούς Άτκισον (μέσος) και Τόμσον (στόπερ) που αποχώρησαν. Όπως καταλαβαίνεται το έμψυχο δυναμικό της παραμένει σχεδόν ίδιο με πέρυσι, ωστόσο απαιτείται μεγαλύτερος βάθος στο κέντρο άμυνας και αναζητά έναν ακόμη στόπερ.

Φιλικά: Πήρε μέρος σε 15 τεστ προετοιμασίας, με τον Φιλ Μπράουν να δίνει την δυνατότητα στους παίχτες του να δοκιμαστούν από πολύ νωρίς. Σε αυτά που μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα είναι: Κέμπριτζ (2-0, 29/7), Μπράιτον (0-3, 25/7), Τσάρλτον (0-0, 22/7) και Έξετερ (2-1, 08/7).

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα να διεκδικήσει και φέτος μία θέση στα πλέι οφ. Ο Φιλ Μπράουν αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο για την ίδια και την περιμένουμε κάπου στη μέση της βαθμολογίας.

 

Πιτέρμπορο

Τι έκανε πέρυσι: Για τέταρτη σεζόν στη League 1 είχε μέτριες επιδόσεις, κάτι που φάνηκε και από την θέση της στην τελική κατάταξη (11η). Οι προσδοκίες ήταν και πάλι αυξημένες από ένα απαιτητικό κοινό όπως το δικό της ωστόσο η πιτσιρικαρία του Γκραντ ΜακΚάν δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των οπαδών αλλά και του ίδιου του ιδιοκτήτη της.

Προπονητής: Γκραντ ΜακΚάν (2η χρονιά). Στην πρώτη του προπονητική εμπειρία άφησε “ανάμικτες” εντυπώσεις. Παλιός παίχτης των “Πος” για μία πενταετία στο παρελθόν (2010-2015), κάτι που λειτούργησε ως “ασπίδα” όταν τα πράγματα έδειχναν να στραβώνουν. Θεωρούμε πως ο χρόνος είναι με το μέρος του και φέτος θα κάνει καλύτερη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

Γήπεδο: London Road Stadium (15.142)

Μεταγραφές: Παραμένει σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Οι κινήσεις της είχαν στόχο την αντικατάσταση όσων αποχώρησαν και ως προς αυτό θεωρούμε πως τα έχει καταφέρει. Η έξοδος των επιθετικών Τέιλορ, Κάλθστριτ και Νίκολς που μαζί πέρυσι πέτυχαν 15 τέρματα άνοιξε την πόρτα στους πολλά υποσχόμενους Μάριοτ (από Λούτον, 500.000 ευρώ) και Μίλερ (1ος σκόρερ στην Νασιονάλ με 40 τέρματα) ενώ ο δανεισμός του Μποντ από την Ρέντινγκ έχει στόχο να αντικαταστήσει τον βασικό τερματοφύλακα ΜακΓκί που αποχώρησε.

Φιλικά: Σε σύνολο τεσσάρων δυνατών αναμετρήσεων κατέγραψε μία νίκη και τρεις ήττες: ΚΠΡ (2-4, 15/7), Ίπσουιτς (1-3, 18/07), Γουλβς (0-1, 25/7) και Τσέλτεναμ (5-1, 29/7), αφήνοντας καλές εντυπώσεις στην τελευταία δοκιμασία.

Εκτίμηση: Κάθε χρόνο τα ίδια για τους “Πος”. Δίχως μεταγραφές θέτουν στόχο την άνοδο. Κάτι ανάλογο και φέτος, ωστόσο πιστεύουμε πως θα “δούμε” για μία ακόμα φορά επανάληψη των περυσινών.

 

Πλίμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από 5 χρονιές στη League 2 και φιλότιμες προσπάθειες ανόδου, κυρίως τα 2 τελευταία, ήρθε η στιγμή να εξαργυρώσει τους κόπους της και να πετύχει το επιθυμητό. Αρωγός αυτής της προσπάθειας ο τεχνικός Ντέρεκ Άνταμς, ο οποίος παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο, εντός και εκτός έδρας, που έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή την τελευταία αγωνιστική λόγω διαφοράς τερμάτων.

Προπονητής: Ντέρεκ Άνταμς (3η χρονιά). Δεν γινόταν να μην του δοθεί η ευκαιρία να διευθύνει την ομάδα του και σε ανώτερη κατηγορία. Ο Σκωτσέζος τεχνικός μπορεί να μην γνωρίζει την κατηγορία, ωστόσο έχει δείξει πόσο φιλόδοξος είναι και αναμένουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να την ανεβάζει επίπεδο. Συνηθίζει να προετοιμάζει τις ομάδες του με στόχο την κόντρα επίθεση.

Γήπεδο: Home Park (20.134)

Μεταγραφές: Κύριο μέλημα της ήταν να πείσει τον ηγέτη Κάρεϊ να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Τελικά τα κατάφερε και ταυτόχρονα διατήρησε σχεδόν όλα τα βασικά της στελέχη, δύο καίρια στοιχεία για μία καλή σεζόν. Ταυτόχρονα, κάποιοι από τους παίχτες που ήρθαν: Γκραντ (εξτρέμ, Έξετερ), Λαμέιρας (μέσος, Κόβεντρι), Νες (μέσος, Σκάνθορπ) και Έντουαρντς (στόπερ, παίχτης της χρονιάς στην Μόρκαμ) θεωρούνται πιο ποιοτικοί -στα χαρτιά τουλάχιστον- από αυτούς που αποχώρησαν.

Φιλικά: Από τις λίγες ομάδες που προτίμησε να μην δώσει πολλά φιλικά παιχνίδια. Σε αυτά κέρδισε τις Τίβερτον (2-1, 11/7) και Τορκί (2-0, 18/7) και ηττήθηκε από την Κάρντιφ (0-1, 21/7).

Εκτίμηση: Η νοοτροπία (δίνει βάση στην άμυνα) της είναι ικανή από μόνη της να την διατηρήσει στην κατηγορία. Συν τοις άλλοις φαίνεται καλά οργανωμένη και μία θέση στο μέσο της βαθμολογίας είναι ο στόχος της.

 

Μπρίστολ Ρόβερς

Τι έκανε πέρυσι: Τα πήγε αρκετά καλά όντας μία από τις τέσσερις νεοφώτιστες. Η πορεία της στον χρόνο διαγράφει άνοδο και μία θέση πάνω από το μέσο της βαθμολογίας (10η) ήταν σημαντική και συνάμα ο βασικός της στόχος. Με σύμμαχο την έδρα της “πάλεψε” για τα πλέι οφ αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, κυρίως λόγω των εκτός έδρας αδυναμιών αλλά και της απώλειας του πρώτου σκόρερ και καλύτερου της παίχτη, Μάτι Τέιλορ, τον Γενάρη.

Προπονητής: Ντάρελ Κλαρκ (4η χρονιά). Bρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τον Μάρτιο του 2014. Αν και νεαρός, μόλις 39 χρονών τα δείγματα του είναι εξαιρετικά μέχρι στιγμής. Υπό τις οδηγίες του οι «Πειρατές» πέτυχαν 2 σερί ανόδους στα 3 περασμένα έτη, γεγονός που τον καθιστά άμεσα σημαντικό “κεφάλαιο” της.

Γήπεδο: Memorial Stadium (12.100)

Μεταγραφές: Αρκετά ήσυχο το φετινό καλοκαίρι για τους “Πειρατές”. Μπορεί το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ να έγινε αρκετά νωρίς (11 αποχωρήσεις) ωστόσο δεν έχει κινηθεί ζωηρά έως τώρα στο μεταγραφικό παζάρι. Ενισχύθηκε στον άσο, με τους Σμιθ (βασικός στην Νορθάμπτον) και Σλόκομπ να συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο κάτω από τα δοκάρια. Ο κεντρικός μέσος Σέρκομπ (πλήρωσε 170.000 ευρώ στην Όξφορντ) δυναμώνει τα χαφ, ενώ ο φορ Νίκολς (Πιτέρμπορο) μειώνει το κενό στην επίθεση. Θα χρειαστεί σίγουρα και άλλες προσθήκες, ενώ εντύπωση προκαλεί το ότι δεν έχει αποκτήσει κανέναν αμυντικό ενώ πέρυσι είχε την 6η χειρότερη άμυνα.

Φιλικά: Δύο νίκες και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός των “Πειρατών” στα σημαντικότερα φιλικά προετοιμασίας τους. Επικράτησαν των Γέοβιλ (3-1, 25/7) και Γουέστ Μπρομ (2-1, 29/7) ενώ ηττήθηκαν από τις Χαλ (2-1, 18/7) και Φόρεστ Γκριν (2-0, 22/7).

Εκτίμηση: Απαιτείται ενίσχυση στην άμυνα, κάτι που αν δεν συμβεί δεν βλέπουμε τον τρόπο για την συνέχεια της αγωνιστικής ανόδου της. Έτσι, όπως είναι τώρα τα πράγματα την αναμένουμε

 

Ρότσντεϊλ

Τι έκανε πέρυσι: Στην 3η της χρονιά στη League 1 εξάντλησε κάθε πιθανότητα για συμμετοχή στα πλέι οφ του Μαΐου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Παρόλα αυτά με το μπάτζετ της να είναι στα πρότυπα της League 2, μόνο ως επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί η πορεία της. “Άντλησε” μεγάλη δύναμη από την έδρα της και αν ήταν πιο προσεκτική στην άμυνα, ίσως και να τα είχε καταφέρει.

Προπονητής: Κέιθ Χιλ (5η χρονιά). Η φετινή θα είναι η 5η σερί χρονιά στον πάγκο της, ενώ έχει υπάρξει ξανά στην ίδια θέση και παλιότερα (2006-2011), γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη του συλλόγου προς το πρόσωπο του. Αρέσκεται να δουλεύει με νεαρούς παίχτες, ενώ έχει δείξει πως ξέρει να διαχειρίζεται άψογα το ρόστερ του.

Γήπεδο: Spotland Stadium (10.249)

Μεταγραφές: Μετράει δύο σημαντικές απώλειες το φετινό καλοκαίρι. Ο Λουντ ήταν ο σταρ της ομάδας και ο μέσος με την μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα (9 τέρματα), κάτι ανάλογο ίσχυε και για τον αριστερό εξτρέμ Μέντεζ-Λέινγκ (8 τέρματα). Kαι οι δυο τους “μετακόμισαν” σε ομάδες της Τσάμπιονσιπ. Οι Ίνμαν (μέσος, Πιτέρμπορο) και Γουίλιαμς (αρ.εξτρέμ, από Μπάροου) είναι αμφίβολο αν καταφέρουν να τους αντικαταστήσουν επάξια. Τουλάχιστον κάλυψε το αμυντικό κενό με τους Έντιέλε (αρ. μπακ) και Μπράουν (στόπερ).

Φιλικά: Ανάμικτα συναισθήματα αφήνει η περίοδο προετοιμασίας με 2 νίκες αλλά και αντίστοιχα 2 ήττες στα κυριότερα παιχνίδια της: Μόρκαμ (1-0, 29/7), Μπάρνσλεϊ (0-2, 25/7), Μίντλεσμπρο (2-0, 22/7) και Χάλιφαξ (0-2, 18/7).

Εκτίμηση: Έχει αποδείξει στο παρελθόν πως τα καταφέρνει περίφημα ακόμα και με αρκετά μικρό μπάτζετ. Κάτι ανάλογο αναμένουμε να συμβεί και φέτος.

 

Ρόδεραμ

Τι έκανε πέρυσι: Βίωσε μία καταστροφική σεζόν, πιθανότατα την χειρότερη της ιστορία της, η οποία συνοδεύτηκε από αρνητικά ρεκόρ που δύσκολα θα ξεχαστούν από τον κόσμο της. Η συγκομιδή των μόλις 23 πόντων, αποτελεί τη φτωχότερη ομάδας της Τσάμπιονιπ στην μεταπολεμική ιστορία. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Προπονητής: Πολ Γουόρν (Περσινός). Ανήκει στο δυναμικό της ομάδας από το 2012, κατέχοντας διάφορους ρόλους στο τεχνικό επιτελείο. Μετά την παραίτηση του Τζάκετ τον Νοέμβρη του 2016 αναγκάστηκε να αναλάβει αρχικά ως υπηρεσιακός αλλά έπειτα του δόθηκε η ευκαιρία ως πρώτος τεχνικός παρά τα άσχημα αποτελέσματα (μόλις 4 νίκες σε σύνολο 29 αγώνων). Είναι μία κίνηση ρίσκου, αν σκεφτεί κανείς πως στόχος της είναι η άμεση επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ.

Γήπεδο: New York Stadium (12.021)

Μεταγραφές: Αν και είναι μία από τις τρεις που υποβιβάστηκαν δεν υπήρξαν μεγάλες διορθωτικές αλλαγές. Αυτό, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν έχασε παίχτες “κλειδιά”, όπως οι Γούορντ (πρώτος σκόρερ, πουλήθηκε 1,8 εκ. ευρώ), Σμάλγουντ (μέσος) και Αντεγιέμι (μέσος, παίχτης της χρονιάς). Από την άλλη αποκτήθηκαν καλές μονάδες, όπως οι Μπαλ (επιθετικός, 1οσ σκόρερ στην Φλίτγουντ), Πότερ (έμπειρος μέσος), Πρόκτορ (φορ) και 2-3 ταλαντούχοι με εμφανίσεις σε μικρότερες κατηγορίες. Είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψουμε αν οι απώλειες τελικά φανούν επιζήμιες για την νέα σεζόν.

Φιλικά: Αρκετά καλή η εικόνα της στα περισσότερα παιχνίδια. Πέτυχε τέσσερις νίκες δείχνοντας ευκολία στο σκοράρισμα: Τιμ. Βιέννης (7-1, 11/7), Τσέστερφιλντ (3-1, 25/7), Νορθ Φέριμπι (2-0, 26/7) και Μπάρνσλεϊ (4-0, 29/7) ενώ ηττήθηκε μόλις μία: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-2, 21/7).

Εκτίμηση: Δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις Μπλάκμπερν και Γουίγκαν και αυτό φαίνεται και στις αποδόσεις ανόδου. Θα δυσκολευτεί ακόμα και για τα πλέι οφ, ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε σε καμία περίπτωση αυτό το ενδεχόμενο.

 

Νορθάμπτον

Τι έκανε πέρυσι: Αν και η 16η θέση την οποία κατέλαβε στο τέλος της σεζόν ήταν η καλύτερη των τελευταίων δύο δεκαετιών, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αρκετά υποτονική για τους “Κόμπλερς”. Ο ενθουσιασμός που δημιουργήθηκε από τον τρόπο της περυσινής ανόδου μετριάστηκε από τις μέτριες επιδόσεις της και αν και δεν κινδύνευσε σχεδόν ποτέ σοβαρά, οι περισσότεροι περίμεναν κάτι καλύτερο από την ίδια.

Προπονητής: Τζάστιν Έντινμπεργκ (Περσινός). Κλήθηκε να βάλει τέλος στα σενάρια του υποβιβασμού της τον περασμένο Γενάρη, όπου αντικατέστησε τον Ρομπ Πέιτζ και τα κατάφερε περίφημα, ιδιαίτερα κόντρα σε ομάδες του επιπέδου της. Μαζί του, οι “Κόμπλερς” βελτίωσαν τις εντός έδρας επιδόσεις, ενώ βελτιώθηκαν αισθητά στις στημένες φάσεις.

Γήπεδο: Sixfields Stadium (7.653).

Μεταγραφές: Κινήθηκε αρκετά έξυπνα και μεθοδικά και βγαίνει ενισχυμένη το φετινό καλοκαίρι. Η πλειοψηφία των παιχτών που απέκτησε ανήκουν στην μεσοαμυντική της γραμμή, εκεί δηλαδή που “πονούσε” περισσότερο πέρυσι. Πέρα από τον κεντρικό αμυντικό Ντάιαμοντ δεν είχαμε άλλη ουσιαστική αποχώρηση. Επίσης ενίσχυσε τα “φτερά” της με την απόκτηση των Πάουελ (δεξί εξτρέμ) και Μπόντουιτς (αρ. εξτρέμ) από την Μίλτον Κέινς Ντονς. Αναμένεται να βοηθήσουν και οι έμπειροι μέσοι Κασίμ (Σουίντον) και Φόλεϊ (Πορτ Βέιλ).

Φιλικά: Με νίκες έκλεισε την περίοδο προετοιμασίας της και αυτές ήταν κόντρα σε υπολογίσιμες  ομάδες: Νιούπορτ (2-1, 29/7) & Ντέρμπι (1-0, 25/7)

Εκτίμηση: Έχει οργανωθεί αρκετά καλά φέτος, ανήκει σε όμιλο Κινέζων επιχειρηματιών και αναμένεται να σωθεί αρκετά εύκολα με τις προσθήκες που πραγματοποίησε. Μαζί με την Μπέρι είναι ικανές για την έκπληξη.

 

Μπλάκπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Της αξίζει ένα μεγάλο παράσημο, για όλα αυτά που πέτυχε, τηρουμένων των αναλογιών. Ο Γκάρι Μπόιερ ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο της άμεσης επιστροφής στην League 1, έχοντας να αντιμετωπίσει το “βραχνά” της κόντρας μεταξύ οπαδών και διοίκησης. Εισήλθε την τελευταία στιγμή στα πλέι οφ και κέρδισε την άνοδο επικρατώντας με 2-1 της Έξετερ στο Γουέμπλεϊ.

Προπονητής: Γκάρι Μπόιερ (2η χρονιά). Διαχειρίστηκε άψογα το ρόστερ του και κράτησε τις ισορροπίες όταν χρειάστηκε. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης και κόσμου, αν και δεν έδειξε να “μασάει” τα λόγια του. Αρκετά οξυδερκής, με τις ομάδες του να έχουν αρχή, μέση και τέλος.

Γήπεδο: Bloomfield Road (16.222)

Μεταγραφές: Για νεοφώτιστη σίγουρα περιμέναμε περισσότερα πράγματα στις μεταγραφές. Πέρα από τους Κλέιτον (επιθετικός, από Μπόλτον), Ράιαν (μέσος, Φλίτγουντ) και Χάρτλεϊ (στόπερ, Μπρίστολ Ρόβερς), οι υπόλοιπες προσθήκες είναι αμφιβόλου ποιότητας, ενώ παράλληλα έχασε και δύο παίχτες-προσωπικότητες από τα αποδυτήρια της: Ντανς (έμπειρος μέσος) και Άλντερντ (στόπερ), οι οποίοι μεταγράφηκαν στην Μπέρι.

Φιλικά: Με  την ώθηση που της έδωσε η άνοδος συνέχισε στα φιλικά προετοιμασίας, επικρατώντας των Σάουθπορτ (3-1, 15/7), Σόρλεϊ (3-0, 25/7) και Μάκλεσφιλντ (2-0, 29/7).

Εκτίμηση: Αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η ταραγμένη σχέση οπαδών-διοίκησης. Επίσης δεν ενισχύθηκε σημαντικά και αναμένεται δύσκολη σεζόν.

 

Γουόλσολ

Τι έκανε πέρυσι: Η φανταστική πορεία της σεζόν 2015-2016, εκεί όπου έχασε στο νήμα την απευθείας άνοδο δημιούργησαν αυτόματα αυξημένες προσδοκίες, κάτι που μετατράπηκε σε άγχος, με κακές συνέπειες για την ίδια. Στο τέλος προσπάθησε να πλασαριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά ένα κακό φινίρισμα την έφερε κάτω από το μέσο του πίνακα (16η θέση).

Προπονητής: Τζον Γουίτνι (2η χρονιά). Βρίσκεται από το 2011 στην ομάδα έχοντας αλλάξει αρκετά πόστα, πάντα σε συναφή θέσεις (ασίσταντ μάνατζερ, μάνατζερ νέων, κτλ) και αυτό αποτελεί το δυνατότερο “όπλο” του. Έχει πάθος για την δουλειά του, δεν είναι μονόπλευρος, ενώ διαθέτει και καλό team που τον συμβουλεύει όταν χρειαστεί.

Γήπεδο: Bescot Stadium (11.300)

Μεταγραφές: Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι “Σάντλερς”. Θα λείψουν σίγουρα ο τερματοφύλακας Έθεριτζ αλλά και ο μπακ ΜακΚάρθι, παίχτες “κλειδιά” την περασμένη χρονιά. Στις θέσεις τους αποκτήθηκαν οι Γκιλέσφι (τερματοφύλακας, Καρλάιλ), Γουίλσον (στόπερ) και ο Ντέλφιν (δεξί μπακ, Έιρ). Προβληματισμό δημιουργεί η στασιμότητα (ούτε μία προσθήκη) στην επιθετική ενίσχυση, για μία ομάδα που πέρυσι σκόραρε μόλις 51 τέρματα.

Φιλικά: Δεν είχε αρκετά καλή απόδοση στα κρισιμότερα τεστ της. Ελπίδες έδωσε το 0-0 με την Άστον Βίλα (18/7) αλλά από εκεί και πέρα ηττήθηκε τέσσερις φορές και κέρδισε μόλις μία: Τσέστερ (2-1, 22/7).

Εκτίμηση: Προβληματισμό δημιουργεί η στασιμότητα στην επιθετική της ενίσχυση. Αν δεν κινηθεί άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρούμε πως θα “περιπλανηθεί” ανάμεσα στις θέσεις 18-21 (21-24:Υποβιβασμός).

 

Γουίμπλεντον

Τι έκανε πέρυσι: Ο στόχος της άμεσης παραμονής επετεύχθη και θα λέγαμε πως τα κατάφερε δίχως ιδιαίτερο κόπο. Στο ντεμπούτο της στη League 1, μετά την τρέχουσα ενσάρκωση της στηρίχτηκε στην ομοιογένεια και παρά το μικρό της μπάτζετ κατέλαβε την 15η θέση, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Προπονητής: Νιλ Άρντλεϊ (6 χρονιά). Αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους προπονητές σε πάγκο Αγγλικής ομάδας, μετρώντας σχεδόν 5 χρόνια στη Γουίμπλεντον. Του πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η αγωνιστική άνοδος των τελευταίων ετών και παραμένει το ισχυρότερο της στήριγμα.

Γήπεδο: Kingsmeadow (4.720)

Μεταγραφές: Προσπάθησε να καλύψει άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση των Ριβς (εξαιρετικό μέσος, με 170.000 ευρώ στην Μπράντφορντ), Ο 'Σι (βασικός τερματοφύλακας), Πόλεον (φορ) και Έλιοτ (βασικός επιθετικός). Έτσι, οι νεοφερμένοι Τρότερ (μέσος, Μπόλτον), Αμπντού (μέσος, Μίλγουολ), Οσιλάγια (στόπερ), ΜακΝτόναλτ (αξιόλογος φορ), Άπια (με θητεία στην Βίκινγκ) και Λονγκ (τερματοφύλακας) καλούνται να εγκλιματιστούν άμεσα. Να αναφέρουμε πως οι αποχωρήσεις (12) ήταν διπλάσιες από τις προσθήκες (6) και η έναρξη την βρίσκει λίγο ή πολύ αποδυναμωμένη.

Φιλικά: Ηττήθηκε μόλις μία φορά σε σύνολο πέντε (3-1-1) φιλικών παιχνιδιών και άφησε καλές εντυπώσεις, κυρίως κόντρα σε καλές ομάδες: Μπέρτον (3-0, 21/7) και Γουότφορντ (3-2, 15/7).

Εκτίμηση: Μετά την πρώτη της σεζόν στη League 1, θεωρείται ότι έχει αποκτήσει εμπειρία. Περιμένουμε ανάλογη πορεία με την περυσινή.

 

Σριούσμπερι

Τι έκανε πέρυσι:  Το όνομα της έχει “μετατραπεί" σε συνώνυμο της... επιβίωσης. Στη δεύτερη σερί χρονιά και τέταρτη της ιστορίας της στο πρωτάθλημα της League 1, αποτελούσε ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Παρόλα αυτά, διαθέτοντας μπόλικο πάθος και ψυχή κατάφερε να την “γλιτώσει”, συγκεντρώνοντας μόλις 2 πόντους περισσότερους από την υποβιβασμένη Πορτ Βέιλ.

Προπονητής: Πολ Χαρστ (περσινός). Η δουλειά τριών ετών (2013-2016) στην Γκρίμσμπι δεν άργησε να βρει αναγνώριση και έτσι τον Οκτώβρη του 2016 η διοίκηση της ομάδας του έκανε πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Οι νέες φιλοσοφίες του δεν άργησαν να αφομοιωθούν και έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην επίτευξη της παραμονής.

Γήπεδο: Greenhous Meadow (10.361)

Μεταγραφές: Αν και οι περισσότερες βασικές της μονάδες παρέμειναν στη βάση, η Σριούσμπερι έχασε το βάθος πάγκου που διέθετε από παίχτες με εμπειρία που συνέβαλαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πέρυσι στη σωτηρία. Αυτοί αντικαταστάθηκαν (κυρίως με δανεισμό) με κατά βάση ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στις Under23 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ (Νόριτς, Σουόνσι). Απαιτείται επιθετική ενίσχυση.

Φιλικά: Εντυπωσιακή στο μεγαλύτερο μέρος των αναμετρήσεων της. Οι νίκες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους: Μπέρτον (1-0, 29/7), Κάρντιφ (2-1, 25/7), Γουλβς (2-0, 22/7) και Άστον Βίλα (2-1, 15/7) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Εκτίμηση: Δεν διαθέτει την εμπειρία και το βάθος πάγκου, κάτι που θα την δυσκολέψει αρκετά στην επίτευξη του στόχου της σωτηρίας. Αρκετά πιθανός ο υποβιβασμός της, με τις πλατφόρμες να τη δίνουν ως 3ο φαβορί.

 

Τζίλιγχαμ

Τι έκανε πέρυσι: Παρότι ξεκίνησε καλά τη σεζόν και όλοι ήλπιζαν σε ανάλογη με την προπέρσινη πορεία (9η θέση), λίγο οι τραυματισμοί αλλά κυρίως το κακό κλίμα την “έμπλεξαν” σε σενάρια υποβιβασμού και όχι άδικα, καθότι τερμάτισε μία θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, διαθέτοντας τη χειρότερη άμυνα.

Προπονητής: Άντριαν Πίνοκ (περσινός). Βρίσκεται στον πάγκο της από τον περασμένο Γενάρη. Υπήρξε παίχτης της επί σειρά ετών στο παρελθόν και μετά την απόλυση του Έντιμπεργκ θεωρήθηκε ο ικανότερος για να δώσει τις λύσεις που απαιτούνταν. Προσπάθησε να βάλει τάξη στην άμυνα της και παρότι δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά, συνεχίζει όντας επιλογή από τα “σπλάχνα” της.

Γήπεδο: Priestfield Stadium (11.582)

Μεταγραφές: Η συμφωνία με την Μπλάκμπερν για την πώληση του Ντακ μπορεί να γέμισε τα ταμεία της (850.000 ευρώ), ωστόσο η ομάδα του Πίνοκ έχασε ότι πολυτιμότερο διέθετε. Αν προσθέσουμε και την φυγή του φορ ΜακΝτόναλτ είναι σαφές πως έχει “πληγεί” η μεσοεπιθετικής της γραμμή, ακόμη και αν αποκτήθηκαν οι Γουίλκισον (φορ, Μπόλτον) και Μπίνγκαμ (μέσος, Κρου). Τουλάχιστον, φέρεται να ενισχύθηκε στην άμυνα, με τους Λάσεϊ (στόπερ), Ο΄Νιλ (δεξί μπακ), Ζακουανί (στόπερ) και Ογκιλβί (αρ. μπακ).

Φιλικά: Θετικότατο στοιχείο το ότι παρέμεινε αήττητη στα τρία κυριότερα φιλικά της: Ντάρτφορντ (2-1, 11/7), Ντόβερ (2-2, 15/7) και Ίπσουιτς (2-1, 22/7) ωστόσο ούτε τώρα δεν κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Εκτίμηση: Με την αποχώρηση των Ντακ και ΜακΝτόναλτ χάνει και το μοναδικό δυνατό της σημείο (σ.σ την μεσοεπιθετική της γραμμή). Δύσκολες μέρες αναμένεται να έρθουν στο “Πρίστφιλντ”.

 

Όλνταμ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό, έχοντας αλλάξει σχεδόν όλο της το ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι. Η πορεία της επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, μέχρι ωστόσο να αναλάβει τα ηνία της στις αρχές του έτους ο Τζον Σέρινταν και να βρεθεί στην 17η θέση. Αποτελεί μία από τις “σταθερές” της κατηγορίας, συμμετέχοντας σχεδόν 20χρόνια σε αυτή. Αρνητικό ρεκόρ τα μόλις 31 τέρματα που πέτυχε, την καθιστά ως την χειρότερη επίδοση τα τελευταία 22 χρόνια.

Προπονητής: Τζον Σέρινταν (περσινός). Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Ειδικότητα του να σώνει ομάδες από τη δίνη του υποβιβασμού. Πλέον, το όνομα του είναι άριστα συνδεδεμένο με την Όλνταμ, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών τεχνικός της στο παρελθόν.

Γήπεδο: Boundary Park (10.638)

Μεταγραφές: Είναι η ομάδα με την μικρότερη κινητικότητα στα μεταγραφικά αυτού του καλοκαιριού, με μόλις 4 προσθήκες αλλά και παράλληλα 5 αποχωρήσεις, καμία άξια αναφοράς. Για την μεσοεπιθετική της γραμμή απέκτησε τους Ντέιβις (έμπειρος, Σκάνθορπ), Γκάρντνερ (επιτελικός, Τσέστερφιλντ) και Ντάφους (ταλαντούχος, under23 της Έβερτον) και είναι σίγουρο πως θα την βοηθήσουν. Παρόλα αυτά θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση.

Φιλικά: Δύο ισοπαλίες, μία νίκη αλλά και μόλις μία ήττα ήταν ο πρόσφατος απολογισμός των κυριότερων φιλικών της αναμετρήσεων: Σαλισμπέρι (3-0, 12/7), Σουίντον (1-1, 15/7), Άκρινγκτον (2-2, 25/7) και Χιρόνα (1-2, 27/7).

Εκτίμηση: Όλα θα εξαρτηθούν από τις δυνατότητες του Σέρινταν. Αν έχει διατηρήσει το... μαγικό ραβδί, ίσως και τα καταφέρει. Αν όχι, του χρόνου θα την δούμε μετά από 20 χρόνια στη League 2.

Siomos

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ