Λιγότερα κρούσματα με «ύποπτα» ματς στο τένις είχαμε το 2017 στο τένις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως ανακοίνωσε η Tennis Integrity Unit (TIU).
Η ανεξάρτητη Αρχή ακεραιότητας του αθλήματος δέχτηκε λιγότερους στοιχηματικούς «συναγερμούς» από τις στοιχηματικές εταιρίες σχετικά με ύποπτα πονταρίσματα στα courts.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της TIU αναφέρει ότι για στο 2017 σημειώθηκαν 241 κρούσματα με στημένα παιχνίδια στο τένις, ενώ το 2016 είχαν φτάσει τα 292 και το 2015 τα 246.
Η πλειονότητα αυτών των «συναγερμών» αφορούσε τουρνουά δεύτερης και τρίτης κατηγορίας σε επίπεδο ATP Challenger και ITF Futures, ενώ μόνο 7 αφορούσαν παιχνίδια από Grand Slam.
Όπως διευκρινίζει και η Αρχή ακεραιότητας, τα 241 αυτά παιχνίδια δεν σημαίνει ότι ήταν στημένα, αλλά ότι υπάρχουν ενδείξεις γι΄αυτό και ότι πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω.
Μέσα στο 2017 επίσης, η Tennis Integrity Unit απέβαλε ισοβίως 9 επαγγελματίες τενίστες, είτε για στοιχηματισμό είτε για στήσιμο αγώνων μέσα στη χρονιά, ενώ τιμώρησε συνολικά 13 αθλητές. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος σε σχέση με τους 9 που τιμωρήθηκαν το προηγούμενο έτος.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα σε αυτούς που δέχτηκαν ποινή ισόβιου αποκλεισμού είναι και ο Έλληνας τενίστας Κωνσταντίνος Μίκος, που κρίθηκε «ένοχος» για «στήσιμο» αγώνα τένις.
Ο Διευθυντής της TIU, Nigel Willerton, ανέφερε σχετικά για τα «ύποπτα» ματς στο τένις: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι παίκτες συμπεριφέρονται υποδειγματικά, υπάρχει όμως μία μικρή μειοψηφία που παραβιάζει τους κανόνες και αυτό προκαλεί συνεχώς ανησυχία».