foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ45
⭐ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γαλλία, Ligue 2: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Ιουλ 2019 17:47
Γαλλία-Ligue-2-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Στη σέντρα αυτήν την εβδομάδα η Β’ Γαλλίας, η κατηγορία που… συνδέεται με τις Παρασκευές. Μία από τις αγαπημένες των παικτών του στοιχήματος. Αρκετά απρόβλεπτη, άλλοτε με πολλές ισοπαλίες κι άλλοτε χωρίς «Χ» για συνεχόμενες αγωνιστικές. Σε αυτήν μετέχουν ομάδες με Eθνικούς τίτλους και διεθνείς συμμετοχές, όπως η Γκινγκάμπ, η Λανς, η Νανσί, η Οσέρ και η Σοσό κι άλλες, που τώρα αποκτούν επαγγελματική υπόσταση, όπως οι «νεοφώτιστες» Σαμπλί και Ροντέ.

Μακροχρόνιο στοίχημα

Η Γκρενόμπλ ίσως να είναι η φετινή έκπληξη, τουλάχιστον για τα πλέι οφ. «Ερώτημα» αποτελούν η Τρουά και η Χάβρη. Πρώτο φαβορί δίνεται η Καέν, που έπεσε από την Α’, όμως ενδέχεται να μην επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Η Λανς και η Γκινγκάμπ παίζονται στο Stoiximan στη 2η θέση, όμως αμφότερες συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες για να στελεχώσουν τη δυάδα, που οδηγεί απ’ ευθείας στα «μεγάλα σαλόνια».

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Λανς, 2. Γκινγκάμπ, 3. Λοριάν, 4. Καέν, 5. Γκρενόμπλ, 6. Παρί ΦΚ, 7. Τρουά, 8. Χάβρη, 9. Νανσί, 10. Κλερμόν, 11. Ορλεάν, 12. Οσέρ, 13. Βαλενσιέν, 14. Σατορού, 15. Νιορ, 16. Λε Μαν, 17. Αζαξιό, 18. Σοσό, 19. Ροντέ, 20. Σαμπλί.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Η Β’ Γαλλίας είναι από τις πιο… απλές κατηγορίες, ως προς τον τρόπο διεξαγωγής, με την ύπαρξη φυσικά και πλέι οφ. Η κάθε ομάδα αντιμετωπίζει όλες τις υπόλοιπες μέσα-έξω και μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και των 38 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες προβιβάζονται στην Α’ και οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται στη Γ’. Η 4η της κατάταξης φιλοξενεί την 5η σε «νοκ άουτ» παιχνίδι και η νικήτρια αντιμετωπίζει εκτός την 3η, επίσης σε μονό αγώνα. Η ομάδα που θα προκύψει κι από αυτό το ζευγάρι, θα «μονομαχήσει» σε διπλά ματς με τη 18η της Α’, για το τελευταίο εισιτήριο στη μεγάλη κατηγορία. Τέλος, η 18η παίζει με την 3η της Γ’, μέσα-έξω και η νικήτρια κερδίζει τη συμμετοχή της στη Β’. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) συνολική διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, δ) κατάταξη fair play.

 

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Μποζόκ Επιθετικός Νιμ Λοριάν
Ντονά Εντό Επιθετικός Νανσί Νιόρ
Μορισιό Εξτρέμ Βαλενσιέν Λανς
Πελέ Μέσος Τρουά Γκινγκάμπ
Ουτονζί Αμυντικός Λέφσκι Σ. Κλερμόν
Ποατί Αμυντικός Μονπελιέ Γκινγκάμπ
Γκορζελάν Τερματοφύλακας Λυών Χάβρη
Λαπόρτ Αμυντικός Κλερμόν Λοριάν
Γκομίς Μέσος Γκαζελέκ Κλερμόν
Σοτοκά Αμυντικός Γκρενόμπλ Λανς

 

 

Οι ομάδες της Ligue 2

Καέν

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη 19η θέση της Α’ και ύστερα από πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στην «ελίτ», υποβιβάστηκε. Στο Β’ γύρο ο πολύπειρος προπονητής Ρολάν Κουρμπίς ήρθε να βοηθήσει τον πιο νέο Φαμπιέν Μερκαντάλ και παρά το ότι η ομάδα παρουσίασε βελτίωση, στο τέλος δεν σώθηκε.

Προπονητής: Αναλαμβάνει ο 49χρονος Πορτογάλος Ρουί Αλμέιδα, που κάποτε ήταν βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο γαλλικό ποδόσφαιρο και το ξέρει καλά. Πέρυσι ήταν στην Τρουά και την έφερε στην 3η θέση.

Γήπεδο: Stade Michel d'Ornano (20.453)

Μεταγραφές: Λόγω μείωσης του μπάτζετ, μετά τον υποβιβασμό, έχασε ορισμένους σημαντικούς παίκτες. Πάντως, πήρε τέσσερις ποδοσφαιριστές που μπορούν να τη βοηθήσουν αρκετά. Ο λόγος για τους Ντιοβ (στόπερ), Ριβιερέ (δεξί μπακ), Ισοκό (ακραίο μπακ), Γκονσάλβες (μέσος).

Προετοιμασία: Έδωσε συνολικά πέντε φιλικά και νίκησε μόνο σε ένα (2-0 τη Χάβρη). Έφερε ισοπαλίες με τις Λαβάλ (0-0) και Κιεβιγί Ρουέν (2-2) της Γ’ κατηγορίας, καθώς και με τη Λε Μαν (0-0), στην «πρόβα τζενεράλε» κι έχασε από τη Βόλφσμπουργκ (2-1).

Εκτίμηση: Είναι μία από τις καλές ομάδες της κατηγορίας και ξεκινάει με στόχο την πεντάδα. Ωστόσο, χρειάζεται κι άλλη ενίσχυση, καθώς με τα ως τώρα δεδομένα δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει την άμεση επιστροφή της, έστω και μέσω των πλέι οφ. Η παρουσία του κόουτς Αλμέιδα αποτελεί… εχέγγυο.

 

Γκινγκάμπ

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε αποκαρδιωτική πορεία. Ουραγός στην Α’, έπεσε στη Β’ ύστερα από έξι χρόνια στα «μεγάλα σαλόνια». Μόλις την 3η αγωνιστική βρέθηκε στην τελευταία θέση. Έκτοτε, μόλις τρεις φορές «ξεκόλλησε» από αυτήν, αλλά δεν βγήκε ποτέ από την τελευταία τριάδα.

Προπονητής: Αναλαμβάνει ο κόουτς που αποτέλεσε την αποκάλυψη της προηγούμενης σεζόν. Ο 58χρονος Πατρίς Λερ, που είχε κάνει μεγάλη καριέρα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, ανέλαβε τη Νιορ κι ως τα Χριστούγεννα την είχε σε θέση ανόδου. Μετά, τσακώθηκε με τη διοίκηση κι αποχώρησε.

Γήπεδο: Stade du Roudourou (19.003)

Μεταγραφές: Πούλησε τον Κοκό (εξτρέμ), έχασε και τους Τζόνσον (Τ.) και Ικόκο (δεξί μπακ), καθώς και τον Ντιντό που… συνταξιοδοτήθηκε. Απέκτησε τον έμπειρο Πελέ (Μ.) από την Τρουά, τον ανερχόμενο Ποατί (αριστερό μπακ) από τη Μονπελιέ και τον χαφ Μελό από τη Λε Μαν.

Προετοιμασία: Στα τέσσερα πρώτα φιλικά της σημείωσε ισάριθμες νίκες, επί των Χάβρη (1-0) και Λοριάν (3-1) της κατηγορίας, αλλά και των Αβράνς (2-0) και Σολέ (2-1), που αγωνίζονται στη Γ’. Στο τελευταίο της ματς πάντως, έχασε 2-1 από την Μπρεστ, που φέτος θα μετέχει στην Α’.

Εκτίμηση: Παρά τον υποβιβασμό κράτησε τον «κορμό» της. Με έναν προπονητή που έχει βάλει ψηλά τον πήχη, δείχνει ικανή να πάρει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Πάντως, θα χρειαστεί δυο-τρεις προσθήκες ακόμη, για να έχει περισσότερες λύσεις.

 

Τρουά

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ άσχημα. Μετά τα Χριστούγεννα… πάτησε γκάζι. Αν η κανονική διάρκεια είχε λίγες αγωνιστικές ακόμη, θ’ ανέβαινε και στη δυάδα. Τερμάτισε 3η, είχε το πλεονέκτημα έδρας στο πλέι οφ με τη Λανς, όμως γνώρισε την ήττα στην παράταση κι έχασε το εισιτήριο.

Προπονητής: Ο Ρουί Αλμέιδα πλήρωσε το… μάρμαρο για το ότι η ομάδα δεν ανέβηκε. Κάνει το προπονητικό του ντεμπούτο ο 43χρονος Λοράν Μπατλ, που ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής ως το 2013.

Γήπεδο: Stade de l'Aube (21.877)

Μεταγραφές: Έχει πάρα πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Από τις πιο σημαντικές προσθήκες αυτή του Σαλμιέ (στόπερ) από το Στρασβούργο κι εκείνη του Μασουεμά (αμυντικό χαφ) από τη Ντιζόν. Από τους αποχωρήσαντες, ξεχωρίζουν οι Σαμασά (Τ.), Πελέ (Μ.), Γκοτενί (αμ. χαφ).

Προετοιμασία: Μπέρδεψε λίγο με τις εμφανίσεις της στα φιλικά. Νίκησε τις «μικρές» Βιλεφράνς (2-0), Μπουργκ Περονάς (2-0), UNFP (3-1, ομάδα ανέργων ποδοσφαιριστών), έφερε ισοπαλία με τα Νανσί που είναι στην κατηγορία κι έχασε στο τελευταίο φιλικό από τη βελγική Σαρλερουά (2-1).

Εκτίμηση: Θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μπορεί; Η πρόσληψη του άπειρου Μπατλ αποτελεί στοίχημα, ενώ μετά τις τόσες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Έτσι όπως ξεκινάει, θα είναι επιτυχία αν μπορέσει να μπει στην πεντάδα.

 

Παρί FC

Τι έκανε πέρυσι: Σε μία από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της και στηριζόμενη στην έδρα της, διεκδίκησε την άνοδο. Μετά τα μέσα Νοεμβρίου δεν έπεσε ποτέ από τις θέσεις των πλέι οφ. Τελικώς, έμεινε 4η και πήγε στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας, όμως έχασε στα πέναλτι από τη Λανς.

Προπονητής: Ο 58χρονος Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς, με το «βαρύ» βιογραφικό και τη μεγάλη εμπειρία, κατάφερε από την 1η σεζόν να δείξει τις ικανότητές του. Συνεχίζει στον πάγκο της για 2η χρονιά και φιλοδοξεί να τη φέρει και πάλι στα… ψηλά της βαθμολογίας.

Γήπεδο: Stade Sébastien-Charléty (20.000)

Μεταγραφές: Έγινε… ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Έφυγαν παίκτες που δεν υπολογίζονταν. Στις απώλειες καταγράφεται εκείνη του Σεν Λουί (Ε.), που πήγε στο Βέλγιο. Ήρθαν παίκτες «εργαλεία», όπως ο Μέλετιτς (ΜΕ.) και Αμπντελτζελίλ (Ε.). Σημαντική και η προσθήκη του Αρμάν (Ε.), από την Γκαζελέκ.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε στα φιλικά. Νίκησε στο μοναδικό που σκόραρε: 2-0 την Κιεβιγί Ρουέν (Γ’). Στα υπόλοιπα τέσσερα, γνώρισε ισάριθμες ήττες: 4-0 από τη Χάβρη, 2-0 από τη Λε Μαν, 2-0 από την Ορλεάν (στο τελευταίο) της κατηγορίας και 1-0 από την Ντιζόν της Α’.

Εκτίμηση: Η παρουσία του Μπαζντάρεβιτς και το «απόρθητο» Παρίσι αποτελούν τα μεγάλα της «συν». Δείχνει ικανή να διεκδικήσει και πάλι την παρουσία της στην πεντάδα, όμως θέλει μεταγραφές για να ενισχύσει την επίθεσή της. Θα είναι στη δεκάδα, οριακά για πλέι οφ.

 

Λανς

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε ως φαβορί για την άνοδο, όμως παρουσίασε «σκαμπανεβάσματα» σε όλη τη σεζόν. Στο φινάλε, πλασαρίστηκε στην 5η θέση. Με μειονέκτημα έδρας κατάφερε ν’ αποκλείσει στα πλέι οφ την Παρί και την Τρουά, όμως στον… τελικό με τη 18η της Α’, την Ντιζόν, «λύγισε».

Προπονητής: Ο Φιλίπ Μοντανιέ, που κάποτε είχε ακουστεί για την ΑΕΚ, θεωρείται «μεγάλο» όνομα για την κατηγορία. Στη 2η σεζόν του στον πάγκο της πάντως, ίσως να μην έχει τόση πίστωση χρόνου όση πέρυσι. Είναι έμπειρος και ικανός, πρέπει να γίνει πιο… ευέλικτος, ως προς τις επιλογές του.

Γήπεδο: Stade Bollaert-Delelis (41.233)

Μεταγραφές: Έχει πολλές αλλαγές. Έφυγαν οι Σανιάν (στόπερ), Σεντόζ (δεξί μπακ), Μπελεγκάρντ (Μ.), αλλά ενισχύεται με τους Σοτόκα (Ε.), Μουρίσιο (Ε.), Φορτές (στόπερ), Περέζ (αμ. χαφ), αλλά και τον 25χρονο Ρομπάιγ, από τη Β’ ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με ήττα (3-2) από την Μπουλόν. Τα πήγε περίφημα με τους… Βέλγους: νίκησε 2-1 τη Σεντ Τρούιντεν και 3-0 τη Βάασλαντ κι έμεινε στο 1-1 με τη Σερκλ Μπριζ. Όμως, το τελευταίο Σαββατοκύριακο έχασε 2-0 από την Ντανκέρκ (Γ’) και 3-1 από τη Σοσιεδάδ και προβλημάτισε.

Εκτίμηση: Δεν έχει περιθώρια ν’ αποτύχει ξανά κι αυτό το ξέρουν όλοι στην ομάδα. Ο Μοντανιέ κάνει καλή δουλειά και τον βοηθάει και το έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια του. Μόνο από δικά της λάθη μπορεί να χάσει το «τρένο» της ανόδου. Εφικτός στόχος η δυάδα.

 

Λοριάν

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο, όμως δεν μπήκε ούτε στην πεντάδα. Ήταν συνεχώς στις θέσεις των πλέι οφ, αλλά έπεσε από αυτές στο τέλος, καθώς έκανε «κοιλιά». Γενικώς πάντως, η πορεία της δεν ήταν όσο σταθερή θα έπρεπε.

Προπονητής: Την αναλαμβάνει ο 53χρονος Κριστόφ Πελισιέ, που την προηγούμενη πενταετία εργάστηκε στην Αμιάν. Μάλιστα, ήταν αυτός που την ανέβασε στην Α’ το 2017 και την κράτησε σε αυτήν την προηγούμενη διετία. Δεν θεωρείται «μεγάλο» όνομα, αλλά… μιλάει η δουλειά του.

Γήπεδο: Stade Yves Allainmat - Le Moustoir (18.970)

Μεταγραφές: Πήρε μόλις δύο παίκτες, αλλά… τι παίκτες. Απέκτησε τον Μποζόκ (από τη Νιμ), που πρόπερσι ήταν 1ος σκόρερ στη Β’ κατηγορία με 24 γκολ, καθώς και τον ικανό στόπερ Λαπόρτ. Από αυτούς που έφυγαν, δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο, δυσαναπλήρωτο κενό.

Προετοιμασία: Νίκησε στο 1ο (4-0 τη Νιορ) και στο τελευταίο (1-0 τη Λαβάλ της Γ’) φιλικό της. Ενδιάμεσα, έμεινε στο 0-0 με την Κονκαρνό (της Γ’) και γνώρισε τις ήττες από την Γκινγκάμπ (3-1) και την Μπρεστ (2-1), που φέτος θ’ αγωνίζεται στην Α’.

Εκτίμηση: Η εικόνα που έβγαλε στα φιλικά δεν πρέπει να μπερδεύει. Είναι μία από τις ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα βρίσκεται στην πεντάδα, όμως δύσκολα θα καταφέρει να μπει στη δυάδα, που οδηγεί απ’ ευθείας στην Α’.

 

Χάβρη

Τι έκανε πέρυσι: Τη σεζόν 2017-18 είχε φτάσει, ως 4η, στα πλέι οφ, όπου όμως δεν τα κατάφερε. Την προηγούμενη χρονιά ξεκίνησε και πάλι με στόχο μία θέση στην πεντάδα, όμως αυτήν τη φορά έμεινε τελικώς 7η. Μόλις μία φορά (στα τέλη Σεπτεμβρίου) βρέθηκε σε θέση πλέι οφ.

Προπονητής: Το πιο «βαρύ» όνομα της κατηγορίας. Ο τρεις φορές Πρωταθλητής Γαλλίας Πολ Λε Γκουέν δίνει άλλη αίγλη στη Ligue 2. Ο ίδιος επιθυμεί ν’ αναστήσει την καριέρα του, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ταυτόχρονα, να οδηγήσει τη Χάβρη στη διάκριση.

Γήπεδο: Stade Océane (25.178)

Μεταγραφές: Σημαντικότατες οι αποχωρήσεις των Μουκουντί (στόπερ), Φεράτ (μέσος), Μπεν (μπακ) και Γιαγκό (στόπερ), ενώ έφυγαν κι άλλοι παίκτες. Προς το παρόν, έχουν αποκτηθεί μόνο ο τερματοφύλακας Γκορζελάν (Λυών) κι ο 18χρονος Εμπίμπε (μέσος) από τη Β’ ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Προετοιμασία: Σε συνολικά έξι φιλικά, σημείωσε τρεις νίκες (4-0 την Παρί FC, 2-1 τη Λαβάλ της Γ’ και 2-1 την ομάδα ανέργων παικτών, την UNFP) και γνώρισε τρεις ήττες: 1-0 από την Γκινγκάμπ, 2-0 από την Καέν και 3-2 από την Ανζέ, στο τελευταίο παιχνίδι.

Εκτίμηση: Θα ψάξει και φέτος τη διάκριση. Όμως, η παρουσία του έμπειρου Λε Γκουέν από μόνη της, δεν αρκεί. Το ρόστερ χρειάζεται άμεση ενίσχυση. Με τα ως τώρα δεδομένα, η πεντάδα μοιάζει άπιαστο όνειρο. Λογικά θα βρεθεί λίγο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας.

 

Ορλεάν

Τι έκανε πέρυσι: Κόντρα στα προγνωστικά που την ήθελαν να κινδυνεύει, κάποια στιγμή έφτασε να… ονειρεύεται πεντάδα (με εξαιρετικό σερί το τρίμηνο Φλεβάρη – Απρίλη). Τελικώς, έμεινε έξω από τα πλέι οφ, με την 8η θέση πάντως, να καταγράφεται ως μία από τις καλύτερες της ιστορίας της.

Προπονητής: Στα 57 του χρόνια, ο Ντιντιέ Ολέ Νικόλ συνεχίζει για 4η σεζόν στον πάγκο της. Ένας τεχνικός που κερδίζει την καταξίωση με τη δουλειά του κι από τους λίγους που δείχνουν ευελιξία σε διάφορα συστήματα τακτικής, αφού εναλλάσσει τουλάχιστον τρία.

Γήπεδο: Stade de la Source (7.812)

Μεταγραφές: Μαζί με τους δανεικούς που έφυγαν, οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 10 και οι προσθήκες τις οχτώ. Οι Μπουμπί (Μ.), Ζιανί (ΜΕ.), που συνταξιοδοτήθηκαν, αλλά και οι Τραορέ (εξτρέμ), Αβουνού (Μ.), Φουρτάδο (μπακ), Σισοκό (Μ.) αφήνουν σημαντικά κενά, που μάλλον δεν έχουν καλυφτεί ακόμη.

Προετοιμασία: «Διπρόσωπη» στα φιλικά. Στα εφτά παιχνίδια που έδωσε σημείωσε τέσσερις νίκες (2-1 την Κλερμόν, 2-0 τη Σατορού και την Παρί FC και 4-1 την ερασιτεχνική Σεντ Πριβέ) και γνώρισε τρεις ήττες (2-0 από την ομάδα ανέργων, την UNFP, 2-1 από τη Νιορ και 1-0 από την Ανζέ της Α’).

Εκτίμηση: Η περσινή της παρουσία ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ο οποίος την θέλει να βρίσκεται στο 2ο μισό της κατάταξης. Δύσκολα θα κάνει και φέτος καλή πορεία και το πιθανότερο είναι να μείνει κάτω από τη 10η θέση. Πάντως, δύσκολα θα κινδυνέψει.

 

Γκρενόμπλ

Τι έκανε πέρυσι: Στην 1η της παρουσία στην κατηγορία, ύστερα από εφτά χρόνια, εγκλιματίστηκε γρήγορα και τα πήγε αρκετά καλά για τα δεδομένα της. Έμεινε στο 1ο μισό της κατάταξης. Μάλιστα, στον Α’ γύρο είχε αφήσει… υποσχέσεις ακόμη και για πεντάδα, όμως στη συνέχεια υποχώρησε.

Προπονητής: Συνεχίζει στον πάγκο της για 2η χρονιά ο Φιλίπ Ινσμπερζέ. Θεωρείται πολύ έμπειρος στην κατηγορία (έχει εργαστεί παλιότερα δύο φορές στη Νιορ, στη Λαβάλ, τη Χάβρη και την Κρετέιγ), ενώ πιστώθηκε τον προβιβασμό της Μετς στην Α’, το 2016. Είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό.

Γήπεδο: Stade des Alpes (20.068)

Μεταγραφές: Άλλη ομάδα σε σχέση με πέρυσι: ήρθαν 10 παίκτες, έφυγαν 11. Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν εκείνες των Πικέλ (αμ. χαφ), Όντααμ (εξτρέμ), Σεμέδο (εξτρέμ), Νεστόρ (στόπερ) κι από τις αποχωρήσεις αυτές των επιθετικών Σοτοκά, Μπελβίτο. Μάλλον βγαίνει ενισχυμένη.

Προετοιμασία: Άφησε υποσχέσεις. Ολοκλήρωσε τα φιλικά της αήττητη. Στα πέντε παιχνίδια που έδωσε σημείωσε δύο νίκες (3-1 την ερασιτεχνική Πουί και 3-2 την ελβετική Ιβερντόν) κι έφερε τρεις ισοπαλίες: 1-1 με τη Σιόν, 2-2 με την Μπουργκ Περονάς (Γ’) και 0-0 με τη Ροντέ.

Εκτίμηση: Χαρακτηρίζεται ως μία από τις αξιόμαχες ομάδες της κατηγορίας. Το να βρεθεί στο 1ο μισό της κατάταξης είναι πολύ πιθανό. Η πεντάδα μοιάζει δύσκολη, όμως ενδεχόμενη παρουσία της σε αυτήν δεν θα θεωρηθεί «θαύμα». Μπορεί να κάνει την έκπληξη.

 

Κλερμόν

Τι έκανε πέρυσι: Στη 12η συνεχόμενη χρονιά της στη Ligue 2 είχε ως… όνειρο το να φτάσει στην πεντάδα, όμως φάνηκε ότι δεν είχε τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Κάποια στιγμή το Γενάρη βρέθηκε σε θέση πλέι οφ, αλλά γρήγορα υποχώρησε. Η 10η θέση που κατέλαβε ήταν απολύτως δίκαιη.

Προπονητής: Ο Πασκάλ Γκαστιέν, που είχε αναλάβει το Σεπτέμβρη του 2017 και συνεχίζει για 3η χρονιά. Ένας σχετικά καλός προπονητής, χωρίς όμως το… κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να οδηγήσει την ομάδα στη διάκριση. Έμπειρος γι’ αυτό το επίπεδο, αλλά όχι για πιο ψηλά.

Γήπεδο: Stade Gabriel Montpied (11.980)

Μεταγραφές: Οι αφίξεις είναι οχτώ, οι αναχωρήσεις 11. Οι νεοαφιχθέντες δεν… γεμίζουν το μάτι, με εξαίρεση τον Γκομίς (ΜΕ.), που ήρθε από την Γκαζελέκ. Αντιθέτως, είναι πολύ σημαντικά τα κενά που άφησαν οι Σισοκό (δεξί μπακ), Λαπόρτ (στόπερ), Ονοράτ (εξτρέμ), Περέζ (αμ. χαφ), Αγιέ (Ε.).

Προετοιμασία: Καλά στοιχεία στην άμυνα, πρόβλημα στην επίθεση. Αυτά προέκυψαν από τα πέντε φιλικά στα οποία έφερε (κατά σειρά) μία ήττα (2-1 από την Ορλεάν), μία νίκη (2-0 τη Ροντέ) και τρεις σερί ισοπαλίες με 1-1 (Σατορού, Σεντ Ετιέν και Καμπίλιε από την Αλγερία).

Εκτίμηση: Στη διάρκεια της περσινής σεζόν την αγόρασε ο Ελβετός επιχειρηματίας Σάεφερ, που θέλει να ρίξει χρήμα για να τη φέρει στην Α’ (για 1η φορά). Η αγωνιστική πραγματικότητα είναι διαφορετική. Παραμένει μία «χρυσή μετριότητα», που δύσκολα θα ξεκολλήσει από τη μέση της κατάταξης.

 

Σατορού

Τι έκανε πέρυσι: Μάζεψε εννιά βαθμούς περισσότερους από την ομάδα που πήγε στα πλέι άουτ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως σώθηκε εύκολα. Κάθε άλλο. Προβλημάτισε στη μεγαλύτερη διάρκεια, χρειάστηκε ν’ αλλάξει προπονητή και τελικώς, εξασφάλισε την παραμονή της λίγο πριν από το φινάλε.

Προπονητής: Ο Νικολά Ουσαΐ κλήθηκε εσπευσμένα τον Οκτώβρη να τη σώσει και τα κατάφερε, παρά το ότι αγωνιστικά η ομάδα δεν βελτιώθηκε σημαντικά. Έχοντας δουλέψει σε ομάδες της Γ’ κατηγορίας, ανακάλυψε πέρυσι τη Ligue 2. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πρώτα φαβορί για αντικατάσταση.

Γήπεδο: Stade Gaston Petit (17.072)

Μεταγραφές: Έφυγαν οι έμπειροι Μπαρτελμέ (Μ.), Μπουριγιόν (στόπερ), Ανγκουλά (στόπερ), Μαντάν (Ε.), Γιαμγκά (εξτρέμ). Αποκτήθηκαν κάποιοι παίκτες από Β’ ομάδες, που δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εξαίρεση ίσως, ο 29χρονος αμυντικός Κορντοβάλ, που ήρθε από την Τρουά.

Προετοιμασία: Τα πρώτα σύννεφα φάνηκαν από τα φιλικά. Ούτε νίκη για την «Μπερισόν» σε πέντε αγώνες. Η ισοπαλία (1-1) με την Κλερμόν ήταν το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα. Έχασε από τις Ροντέ (4-2), Ορλεάν (2-0), UNFP (ομάδα ανέργων παικτών, 3-1) και Κρετέιγ (1-0, Γ’).

Εκτίμηση: Μία «μικρή» ομάδα, που ξεκινάει με στόχο το να μείνει σε αυτήν. Αν επιβεβαιωθεί η… λογική, θα παλέψει ως το τέλος για να σωθεί και για να το πετύχει, μάλλον θα χρειαστεί στη διάρκεια της σεζόν και ενίσχυση του ρόστερ της, αλλά ενδεχομένως κι αλλαγή προπονητή.

 

Νιορ

Τι έκανε πέρυσι: Κόντρα στα προγνωστικά, στον Α’ γύρο έκανε μία… απίστευτη πορεία κι άρχισε ν’ αφήνει υποσχέσεις για πεντάδα και πλέι οφ. Τα Χριστούγεννα, ο προπονητής Λερ αποχώρησε. Χωρίς νίκη από τις αρχές Δεκεμβρίου ως τα τέλη Απριλίου, σώθηκε απλώς γιατί είχε «καβάτζα» βαθμούς.

Προπονητής: Αναλαμβάνει ο 55χρονος Πασκάλ Πλανκ, που για χρόνια ήταν το «δεξί χέρι» του Κλοντ Πιέλ, στη Σαουθάμπτον και τη Λέστερ. Ως πρώτος προπονητής έχει εργαστεί τη σεζόν 2011-12 στην Μπουλόν, την οποία δεν μπόρεσε τότε να κρατήσει στην κατηγορία.

Γήπεδο: Stade René Gaillard (11.352)

Μεταγραφές: Έφυγε ο Ντόνα Εντό, που πέρυσι είχε βάλει 13 γκολ. Αποχώρησαν ακόμη οι Ριβεριάν (δεξί μπακ) και Κοντέ (στόπερ). Πάντως, οι προσθήκες των Πασί (στόπερ από Μονπελιέ), Κεμέν (μέσος από Λυών) και Σισοκό (επιθετικός από Λοριάν) είναι σημαντικές για την κατηγορία.

Προετοιμασία: Μια του ύψους και μια του βάθους στα έξι φιλικά της, όπως συνήθως κάνει και στα επίσημα. Νίκησε τις Λαβάλ (Γ’, 2-1), Ορλεάν (2-1), Λε Μαν (1-0) κι έχασε από τις Λοριάν (4-0), Σολέ (Γ’, 3-1) και Ναντ (3-2), στον τελευταίο της αγώνα.

Εκτίμηση: Μία ομάδα που δεν πέφτει, απλώς γιατί υπάρχουν χειρότερες. Στην 8η συνεχόμενη παρουσία της στη Ligue 2 έχει και πάλι ως στόχο την παραμονή. «Στοίχημα» η πρόσληψη του Πλανκ, σίγουρα χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση στο ρόστερ. Λογικά, θα τη… σκαπουλάρει και πάλι.

Βαλενσιέν

Τι έκανε πέρυσι: Ο ιδιοκτήτης της έχει βάλει «πωλητήριο» και την προηγούμενη σεζόν, έφτασε δύο φορές κοντά στο να την πουλήσει, όμως τα «deal» δεν ευοδώθηκαν. Η διοικητική αστάθεια επηρέασε και το αγωνιστικό κομμάτι. Ακροβατώντας στα… χαμηλά της κατάταξης, πήρε «ανάσα» στο φινάλε.

Προπονητής: Αναλαμβάνει ο 47χρονος Ολιβιέ Γκεγκάν, που χρεώθηκε τον υποβιβασμό της Ρεμς από την Α’ το 2016 και πιστώθηκε τον προβιβασμό της Γκρενόμπλ από τη Γ’, ένα χρόνο αργότερα. Δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο… βιογραφικό. Υπάρχει ήδη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του.

Γήπεδο: Stade du Hainaut (24.962)

Μεταγραφές: Άλλη ομάδα εντελώς. Έφυγαν 14 ποδοσφαιριστές, ήρθαν οχτώ. Καλή περίπτωση ο Πριόρ (τερματοφύλακας, Μπορντό), όμως πολύ σημαντικές οι αποχωρήσεις των Μορισιό (εξτρέμ), Μασόν (αμ. χαφ), Νεστόρ (στόπερ), Νιακατέ (στόπερ), Μασουεμά (αμ. χαφ). Το πρόσημο είναι μάλλον αρνητικό.

Προετοιμασία: Το πρώτο φιλικό (ήττα 2-1 από ερασιτεχνική αντίπαλο) ήταν ως «μη γενόμενο» (έλειπαν πολλοί παίκτες). Ακολούθησαν τρεις ισοπαλίες (1-1 με Κορτράικ, 0-0 με KFCO Γουίργικ και Αντβέρπ) και νίκη (1-0) επί της Αμιάν. Συνολικά γκολ: 3-2. Θέλει δουλειά στην επίθεση.

Εκτίμηση: Στην 6η συνεχόμενη παρουσία της στη Ligue 2 θα έχει και πάλι ως στόχο το να μείνει σε αυτήν. Θα στηριχτεί κυρίως στην έδρα της, όμως θα χρειαστεί χρόνο και ο προπονητής, αλλά και η ομάδα για να «δέσει». Μάλλον θα σωθεί, αλλά θα είναι στη 2η δεκάδα.

 

Νανσί

Τι έκανε πέρυσι: Χρονιά εφιάλτης! Σε θέση απ’ ευθείας υποβιβασμού ως τα τέλη Φλεβάρη, μπόρεσε να εξασφαλίσει την παραμονή της λίγο πριν από το φινάλε κι αφού την είχε αναλάβει ο πολύπειρος (και πρώην πρωταθλητής Γαλλίας), Αλέν Περάν.

Προπονητής: Πρώην τεχνικός της Ανζέ, της Λανς, της Σατορού και της Γκρενόμπλ, ο Ζαν Λουί Γκαρσιά, που αναλαμβάνει τα «ηνία» της, έφερε πέρυσι την Τρουά στην 3η θέση, αλλά δεν μπόρεσε τελικώς να την οδηγήσει στην Α’. Από τα «καλά» ονόματα της κατηγορίας.

Γήπεδο: Stade Marcel-Picot (20.087). Υβριδικός χλοοτάπητας.

Μεταγραφές: Αλλάζει εικόνα. Έφυγαν… 17 ποδοσφαιριστές, ήρθαν μόλις έξι, όμως όλοι τους «ένας κι ένας». Ξεχωρίζει ο Ντόνα Εντό (επιθετικός, 13 γκολ πέρυσι), σημαντικές και οι προσθήκες των Λιμποΐ (στόπερ) και Καραμόκο (δεξί μπακ). Σημαντικότερη αποχώρηση αυτή του μέσου Μπα.

Προετοιμασία: «Μπέρδεψε» λίγο στα φιλικά της. Νίκησε την ερασιτεχνική Αμνεβίλ (3-0) και την ομάδα των ανέργων, την UNFP (1-0), έχασε από τη γερμανική Σαντχάουζεν (1-0) κι έφερε ισοπαλίες με την Τρουά (1-1) και την Ντιζόν (2-2) της Α’, στια ισάριθμα τελευταία ματς της.

Εκτίμηση: Όσο δεν λύνονται τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν, δεν θα έρθει και η ανάκαμψη. Όμως, η παρουσία του Γκαρσιά στον πάγκο της κι ορισμένες πολύ προσεκτικές κινήσεις που έγιναν, δείχνουν πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα τα πάει καλύτερα, σε σχέση με πέρυσι.

Οσέρ

Τι έκανε πέρυσι: Ομάδα με πολλά «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή της, βρέθηκε μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και παρά το ότι δεν ήταν ποτέ σε θέση άμεσου υποβιβασμού, εξασφάλισε την παραμονή της κυριολεκτικά στο νήμα κι αφού άλλαξε προπονητή.

Προπονητής: Ο Ζαν Μαρκ Φουρλάν, φτάνει «μετά βαΐων και κλάδων». Ο 61χρονος κόουτς έχει εργαστεί στην Τρουά (δύο φορές), το Στρασβούργο και τη Ναντ. Από το 2016 ήταν στον πάγκο της Μπρεστ. Πέρυσι, την έβγαλε 2η, την ανέβασε, αλλά δεν την ακολουθεί στην Α’.

Γήπεδο: Stade de l'Abbé Deschamps (23.467)

Μεταγραφές: Έφυγαν εννιά παίκτες. Ανάμεσά τους οι «εμβληματικοί» Τακαλφρέντ (37χρονος στόπερ) και Φερέ (36χρονος μέσος), καθώς και οι καλοί εξτρέμ Φιλιποτό και Κετκεοφομφόν. Ήρθαν μόλις δύο: ο Μπερνάρ (αριστερό μπακ) από την Μπρεστ κι ο Κοέφ (αμυντικό χαφ) από την Γκαζελέκ.

Προετοιμασία: Το πρόσημο είναι θετικό, αν κι αντιμετώπισε κυρίως «μικρές» ομάδες. Νίκησε τις Βιλεφράνς (5-1), Μπουργκ Περονάς (2-1), Κρετέιγ (2-1) της Γ’ και τη βέλγικη Σερκλ Μπριζ (1-0) στο τελευταίο της ματς, αλλά έχασε 2-1 από τη μοναδική πολύ δυνατή αντίπαλο, την Ντιζόν της Α’.

Εκτίμηση: Ονειρευόταν μία γρήγορη επιστροφή στην Α’ κι όμως, ετοιμάζεται για την 8η σερί χρονιά της στη Ligue 2. Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της εξακολουθούν να μη βάζουν το χέρι στην τσέπη. Πάντως, ο Φουρλάν είναι από τους καλύτερους τεχνικούς. Αυτήν τη φορά, μάλλον δεν θα μπει σε περιπέτειες.

Σοσό

Τι έκανε πέρυσι: Το Καλοκαίρι του ’18 πήρε το μάνατζμεντ του συλλόγου η ισπανική εταιρεία που έχει τη Λεβάντε. Έφερε ένα… καράβι δανεικούς (από την Ισπανία) κι έναν άπειρο προπονητή. Η ομάδα βούλιαξε. Στο β’ γύρο, όταν έφυγαν οι πάμπολλοι ξένοι κάπως βελτιώθηκε. Σώθηκε στο «τσακ».

Προπονητής: Ο 42χρονος Σενεγαλέζος Ομάρ Νταφ, που την υπηρέτησε ως παίκτης για 13 χρόνια, την ανέλαβε εσπευσμένα πέρυσι τον Οκτώβρη και την έσωσε. Συνεχίζει στον πάγκο της, παρά το ότι δεν έχει άλλη προπονητική εμπειρία. «Παιδί» του κλαμπ, ποντάρει πολύ στο συναίσθημα.

Γήπεδο: Stade Auguste-Bonal (20.005)

Μεταγραφές: Έφυγαν 15παίκτες. Ήρθαν μόλις τέσσερις: Ντιεντιού (στόπερ, Μουσκρόν), Πάιγ (δεξί μπακ, Νανσί), Ουρεγκά (Παρί FC), Λιβολάν (εξτρέμ, ανήκει στην Γκινγκάμπ, πέρυσι στη Σατορού). Ταυτόχρονα, προωθήθηκαν οχτώ από τη Β’ ομάδα. Φυσικά, έτσι δεν πάει πουθενά.

Προετοιμασία: Το 6-0 επί μίας τοπικής αντιπάλου, στις 29 Ιουνίου, δεν… πιάνεται. Στα σοβαρά φιλικά δεν σημείωσε νίκη. Έφερε ισοπαλίες με την ελβετική Ιβερντόν (0-0), την Μπελφόρ (1-1) και τη Μετς (0-0), ενώ ηττήθηκε 1-0 από τη Λυών Ντουσέρ της Γ’.

Εκτίμηση: Από τη στιγμή που την άφησε η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία και την αγόρασαν Κινέζοι, άρχισαν και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που επηρεάζουν τα αγωνιστικά. Ιστορικός σύλλογος, με εθνικά τρόπαια, που όμως παραπαίει. Θα παλέψει και φέτος για την παραμονή της.

Αζαξιό

Τι έκανε πέρυσι: Τη σεζόν 2017-18 είχε εξαιρετική παρουσία: τερμάτισε 3η κι έχασε την άνοδο σε επεισοδιακά μπαράζ με την Τουλούζ από την Α’. Πέρυσι ξεκίνησε με… φόρα κι όμως, από νωρίς έμεινε πίσω. Σώθηκε την τελευταία αγωνιστική, εις βάρος της άλλης ομάδας της πόλης της, της Γκαζελέκ.

Προπονητής: Γέννημα-θρέμμα Κορσικανός, ο Ολιβιέ Πανταλονί την υπηρέτησε ως παίκτης. Στη 2η θητεία του στην ομάδα (μετράει ήδη 330 συμμετοχές ως τεχνικός της) ξεκινάει την 5η του σεζόν στον πάγκο της. Έχει τη στήριξη της διοίκησης, αλλά όχι και «λευκή επιταγή».

Γήπεδο: Stade François Coty (10.660)

Μεταγραφές: Έφυγαν συνολικά οχτώ παίκτες. Οι αποχωρήσεις των Καμπίτ (αρ. μπακ), Νουρί (εξτρέμ), Ζαμπέρ (Ε.), Μαράν (στόπερ) είναι αρκετά σημαντικές. Οι προσθήκες των Ουάρ (αρ. μπακ, Ρεν), Κουρτρέ (Ε, Λοριάν) και Μπαγιαλά (εξτρέμ, Λανς) δεν καλύπτουν τα κενά.

Προετοιμασία: Κάθε χρόνο συνηθίζει να δίνει λίγα φιλικά, αυτό έγινε και φέτος. Νίκησε την ερασιτεχνική Μπαστιά Μποργκό (3-1), έχασε 2-1 και 1-0 από τις Πο (Γ’) και Τουλούζ (Α’) αντίστοιχα. Στον τελευταίο της αγώνα έμεινε στο 2-2 με τη Νιμ (Α’).

Εκτίμηση: Την τελευταία πενταετία, τρεις φορές τερμάτισε στη 17η θέση και σώθηκε στις λεπτομέρειες. «Παίζει με τη φωτιά» κι αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα καεί. Μοναδικό θετικό σημείο η έδρα της, καθώς εκεί παρουσιάζεται αρκετά μαχητική και σκληροτράχηλη.

 

Ροντέ

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική στη Γ’ κατηγορία, τερμάτισε 1η κι εξασφάλισε πολύ νωρίς την άνοδό της στη Β’ κατηγορία. Αυτή είναι η 5η φορά που θ’ αγωνιστεί στη Ligue 2, αλλά 1η μετά το 1993. Τώρα αποκτά ουσιαστικά επαγγελματικό καταστατικό.

Προπονητής: Πρωτάρης στην κατηγορία ο Λοράν Πεϊλεράντ, ξεκίνησε στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής της Λε Μαν. Ανέλαβε τη Ροντέ το 2015 και τη φέρνει από τη Δ’ κατηγορία στη Β’. Θεωρείται ο κορυφαίος στην ιστορία του συλλόγου, αλλά ίσως είναι «λίγος» για τη Ligue 2.

Γήπεδο: Stade Paul Lignon (5.996). Στον Α’ Γύρο θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το Stadium de Toulouse (33.150) της Τουλούζ, περίπου 160 χλμ. μακριά από τη φυσική της έδρα.

Μεταγραφές: Πήρε συνολικά οχτώ ποδοσφαιριστές. Κάποιοι από αυτούς, κρίνονται πολύ καλοί για την κατηγορία. Ξεχωρίζουν οι Ενγκόιγ (δεξί μπακ), Ανρί (μπακ), Ζακόμπ (στόπερ), Σανέ (επιθετικός), Μαανάν (επιθετικός). Έφυγαν τέσσερις παίκτες. Ξεχωρίζει ο Μελό (μέσος).

Προετοιμασία: Στα φιλικά της έδειξε καλά στοιχεία στην επίθεση, αλλά και προβλήματα στην άμυνα. Νίκησε τις Σατορού (4-2) και Βιλεφράνς (3-2, Γ’), έφερε «λευκή» ισοπαλία με την Γκρενόμπλ στο τελευταίο της τεστ κι έχασε από τις Κλερμόν (2-0) και Νιμ (3-2) της Α’.

Εκτίμηση: Έρχεται αποφασισμένη για να μείνει. Έχει κάνει καλές προσθήκες στο ρόστερ της. Όμως, η απειρία γενικώς και του προπονητή ειδικώς, αλλά και το γεγονός πως ως τα μισά του πρωταθλήματος δεν θα παίξει στο «σπίτι» της, καθιστούν δύσκολη την προσπάθειά της για παραμονή.

 

Σαμπλί

Τι έκανε πέρυσι: Η «οικογενειακή» ομάδα που ιδρύθηκε το 1989 κι έφτασε πρόπερσι ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας, έκανε πολύ καλή πορεία πέρυσι στη Γ’, τερμάτισε 2η κι εξασφάλισε για 1η φορά στην ιστορία της την άνοδό της στη Ligue 2, αποκτώντας κι επαγγελματικό καταστατικό.

Προπονητής: Ένας από τους ανθρώπους που την ίδρυσαν, ο Μπρούνο Λουζί (ιστορικά κορυφαίος σκόρερ της με 260 γκολ) διαδέχτηκε στον πάγκο τον αδερφό του, Φουλβιό Λουζί (νυν πρόεδρος του συλλόγου) το 2001. Ναι μεν την έχει «χτίσει» και την ξέρει, όμως… αγνοεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Γήπεδο: Stade Pierre Brisson (10.178). Υβριδικός χλοοτάπητας. Ουδέτερο στο Μποβέ, περίπου 45 χλμ. μακριά από τη φυσική της έδρα. Σε τέσσερις αγώνες στα μισά της σεζόν, θα παίξει στο Stade Sébastien-Charléty (20.000) του Παρισιού, που το χρησιμοποιεί ως έδρα η Παρί FC.

Μεταγραφές: Έχασε τρεις παίκτες κι απέκτησε εννιά. Οι Νταβίντ (επιθετικός), Γκονζάλες (στόπερ, Μετς), Ελ Χρίτι (αριστερό μπακ, Ντουντελάνζ), Ντεριέν (αμυντικός, Ρεντ Σταρ) μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Κανείς από αυτούς πάντως, δεν θα κάνει τη διαφορά.

Προετοιμασία: Στα πέντε φιλικά της σημείωσε μόλις μία νίκη (3-2), απέναντι σε μία ερασιτεχνική αντίπαλο. Νωρίτερα, είχε χάσει από τις UNFP (1-0, ομάδα ανέργων παικτών) και Γαλλία U19 (3-1). Στα δύο τελευταία έφερε ισοπαλίες 0-0 και 2-2, με τις Ντανκέρκ και Κιεβιγί Ρουέν της Γ’.

Εκτίμηση: Θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να μείνει στην κατηγορία, όμως πολύ δύσκολα θα σωθεί. «Γκαντέμικο» το γήπεδο της Μποβέ (σε αυτό έπαιζε πέρυσι η Ρεντ Σταρ που υποβιβάστηκε), με άπειρο προπονητή και παίκτες, θα πρέπει να κάνει μία πραγματική υπέρβαση για να σωθεί.

 

Λε Μαν

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν μαχητική στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στη Γ’ κατηγορία και στο φινάλε, κατάφερε να «κλέψει» την 3η θέση και να πάει στα μπαράζ. Εκεί παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από τη 18η της Β’, την Γκαζελέκ και την έριξε. Έχασε 2-1 εντός, αλλά νίκησε 2-0 στην Κορσική.

Προπονητής: Ο 46χρονος Ρισάρ Ντεζιρέ βρίσκεται στον πάγκο της από το 2015 και είναι αυτός που την ανέβασε από την 5η κατηγορία, με τρεις συνεχόμενους προβιβασμούς. Όμως, είναι εντελώς άπειρος σε επαγγελματικό επίπεδο.

Γήπεδο: MMArena (25.064)

Μεταγραφές: Έφυγαν 12 παίκτες, ήρθαν 10. Από αυτούς, ξεχωρίζουν οι Μανζαλά (μέσος, Ανζέ), Μποέ Καν (αμυντικό χαφ, Αζαξιό), Μουσίτι Όκο (επιθετικός, Χάβρη) και Τιράμ (τερματοφύλακας, Χάβρη), που πραγματικά μπορούν να τη βοηθήσουν στην κατηγορία.

Προετοιμασία: Είχε θετική παρουσία σε κάποια από τα παιχνίδια της. Νίκησε την Παρί FC (2-0) και την Ανζουλέμ (2-1, Δ’), έφερε «λευκή» ισοπαλία με την Καέν στο τελευταίο της «τεστ» και ηττήθηκε από τη U19 της Γαλλίας (2-1) στην αρχή κι από τη Νιορ (1-0).

Εκτίμηση: Το 2013 υποβιβάστηκε από τη Β’, διαλύθηκε λόγω χρεών και βρέθηκε σε ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αναγεννήθηκε από τις «στάχτες» της και με «όπλο» το σύγχρονο γήπεδό της, θα επιδιώξει να μείνει στην κατηγορία και να βάλει τις βάσεις για καλύτερη πορεία τα επόμενα χρόνια.

 

Επιμέλεια: Ντίνος Ανδριανόπουλος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ