Η αλήθεια είναι ότι, προς ώρας, η Ελλάδα αντέχει, δεν έχει γίνει Ιταλία ή Ισπανία ή, πολύ φοβούμαι σύντομα, Αγγλία. Λίγα κρούσματα εν συγκρίσει με άλλες χώρες, λίγα θύματα. Αν τούτη την κατάσταση τη βγάλουμε λιγότερο αναίμακτα σε σχέση με άλλες χώρες, δεν το ξέρω. Μακάρι. Φτάσαμε σε σημείο να θεωρούνται επιτυχία τα λίγα θύματα.
Τι ζούμε ρε σεις, τι ζούμε....
Θα κριθεί, εκτιμώ, η Ελλάδα ως αρχές Απριλίου αν όντως τα μέτρα που έλαβε εγκαίρως, έσωσαν πολύ κόσμο. Αρκετοί όμως, τον χαβά τους. Βόλτες, τριήμερα στο χωριό, συγχρωτισμός με κόσμο. Ούτε από το παπαδαριό βλέπεις σωτηρία (σ.σ. εξαιρέσεις μεν, αλλά…): ο άλλος πήγε να ψάλλει με ομάδα πιστών μαζί του, λες και ήταν… στο Κούγκι.
Άλλος παπάς πήγε, Κυριακή πρωί, να κάνει βάφτιση μυστικά. Οι συγκρίσεις, περιττεύουν: στη φωτό ο Πάπας Φραγκίσκος, στο άδειο Βατικανό, το οποίο ήταν από τους πρώτους δημόσιους χώρους που έκλεισαν στην Ιταλία και, δη, με δική του πρωτοβουλία. Οι συγκρίσεις, περιττές…
🦊 Πάμε και στα δικά μας. Καλή η Κυριακή, και το δευτεριάτικο, ποδοσφαιρικά: πλήρωσε (με γκολ στο 96’) το χηνάρι του 4.00 στο Τάι Πο - R&F για το Κύπελλο Χονγκ Κονγκ, πλήρωσε το 1.97 του draw no bet στο Μπουμαμουρού - Εγκλ Νουάρ (0-1), πλήρωσε και το 1.79 του over 1,5 στο β’ ημίχρονο στο Νιούκαστλ Τζετς - Μέλμπουρν Σίτι.
Πλήρωσε και το ένα από τα δύο στο πινγκ πονγκ, ξανά το πιο δύσκολο: το 2.10 του Σελίν με τον Ντερεβίνσκι, στο άλλο ο Σέμενετς νίκησε δύσκολα 3-2 τον Κόλος, του οποίου βγήκε… ο κ0λ0ς για να το γυρίσει, ισοφάρισε αλλά έχασε το τελευταίο.
Θα τελειώσει η φετινή Super League; Ουδείς γνωρίζει φυσικά… Ωστόσο, υπάρχουν άλλα έξι πρωταθλήματα που έμειναν… στη μέση, διαχρονικά.
1928-29: το, μόλις, δεύτερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν τελείωσε ποτέ επειδή δεν… υπήρχαν ημερομηνίες. Εκείνα τα χρόνια, ως γνωστόν, διεξάγονταν πρώτα τα τοπικά πρωταθλήματα (Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) και ο πανελλήνιος τίτλος κρινόταν στη συνέχεια μεταξύ των νικητών. Ωστόσο, μίας και τα τοπικά ολοκληρώθηκαν μέσα Ιουλίου, με το μπαράζ για τον τίτλο στον Πειραιά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Εθνικό, που μάλιστα διεκόπη ελέω επεισοδίων, το πανελλαδικό ακυρώθηκε αφού ο κανονισμός της ΕΠΟ δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή αγώνων μετά τις 15 Ιουλίου.
1934-35: για αρκετούς λόγους έμεινε, κι αυτό, στη μέση, μεταξύ αυτών η προετοιμασία της Εθνικής για το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο που είχε αναλάβει να διοργανώσει η ΕΠΟ στην Αθήνα την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. Εξ ου και διεκόπησαν τα τοπικά πρωταθλήματα από τις 18 Νοεμβρίου, με την Εθνική να κατακτά τη 2η θέση μένοντας πίσω μόνο από τη Γιουγκοσλαβία. Κατόπιν, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα προκρίνονταν οι δύο πρώτοι Βορρά και Νότου στην τελική φάση, έκανε ένσταση ο Ολυμπιακός που είχε ισοβαθμήσει με Εθνικό και Παναθηναϊκό ζητώντας μπαράζ. Η απόφαση άργησε να βγει, εκδόθηκε τον Ιούνιο και ήδη η Εθνική προετοιμαζόταν για το 5ο Βαλκανικό Κύπελλο.
1940-41: ευλόγως τα πάντα σταμάτησαν τον Οκτώβρη του 1940. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος που είχε αρχίσει το 1939, με την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο του ‘39, απλωνόταν σταδιακά σε όλη την Ευρώπη. Η σεζόν άρχισε στις 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με την κάτοχο του τίτλου ΑΕΚ να νικά 2-1 τον Αρίωνα με 2-1, ο Παναθηναϊκός 2-0 τον Ατρόμητο και ο Απόλλωνας 6-0 το Παγκράτι, ενώ, στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 7-0 τον Κεραμεικό. Κατόπιν άρχισε και το τοπικό της Θεσσαλονίκη, με το Αρης - ΠΑΟΚ να λήγει 2-2. Τα πάντα, φυσικά, τελείωσαν τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, με την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πόλεμου, ακολούθησε η κατοχή και ο ελληνικός αθλητισμός άρχισε να παίρνει ξανά μπροστά από τα μέσα του 1943 και μετά.
1944-45: η πρώτη μεταπολεμική διοργάνωση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αν και αγωνίστηκαν αρχικά 8 σύλλογοι η διαμάχη του Παναθηναϊκού με την ΕΠΣΑ είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του τον Δεκέμβριο. Η μόνη επίσημη διοργάνωση της αγωνιστικής περιόδου 1944-45 υπήρξε το Κύπελλο Ελευθερίας, που διεξήγαγε η ΕΠΟ μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου ‘45 με συμμετοχή των περισσότερων από τους συλλόγους Πειραιώς και Αθηνών, αλλά ουδέποτε διεξήχθη τελικός για τον πανελλήνιο τίτλο.
1949-50: μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα μάζευε τα κομμάτια της από την κατοχή αλλά σχεδόν αμέσως μπήκε στον Εμφύλιο, με την στράτευση παικτών να προκαλεί προβλήματα στις ομάδες. Το ’48 ο Αθηναϊκός ζήτησε την αναβολή του τουρνουά της Αθήνας καθώς η μισή του ομάδα έλειπε, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό, υποβιβάστηκε ως προτελευταίο, έκανε ένσταση, δικαιώθηκε και η ΕΠΣΑ αύξησε τις ομάδες. Ακολούθησαν ανάλογα αιτήματα, με αποτέλεσμα να παραμείνει και η ουραγός Δάφνη Μεταξουργείου και οι ομάδες να αυξάνονται από οκτώ, στις δέκα, αλλά οι 18 αγωνιστικές ήταν πολλές για να προλάβει να τελειώσει η διοργάνωση εγκαίρως. Με ορισμένα θέματα και στον Πειραιά, συν ξανά αγώνες της Εθνικής τα τοπικά τελείωσαν μέσα Ιουλίου και διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν ανέφικτη.
1951-52: αν το 1935 η ματαίωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν ελέω της… ομοψυχίας των ομάδων για την προετοιμασία της Εθνικής, τότε η ευθύνη βάρυνε ολοκληρωτικά την ΕΠΟ. Η Εθνική είχε υποχρεώσεις και το καλοκαίρι του ’51, στο Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου, και το φθινόπωρο με ματς ενάντια σε Αίγυπτο και Τουρκία, και τον Μάιο του ’52. Και ο κακός προγραμματισμός άφησε τόσο… πίσω τα πρωταθλήματα Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης που μόνο ένα είχε τελειώσει (της συμπρωτεύουσας, που το πήρε ο Ηρακλής). Και η οριστική ματαίωση ήρθε λίγο πριν τη ρεβάνς της Εθνικής στην Τουρκία (16 Μαΐου) για το προολυμπιακό τουρνουά.
🏓 🇷🇺 🦊 Από επιλογές, λιγοστές σήμερα. Οπότε λύση ξανά από το πινγκ πονγκ, δεν μας πήγε κι άσχημα το Σαββατοκύριακο. Αγώνες για τo FNTR Open Liga Pro στη Ρωσία, στη Μόσχα.
Οι αγώνες διεξάγονται σε ομίλους. Σε έναν εξ αυτών μετέχουν πέντε: οι Αντον Ανισίμοφ, Ιγκόρ Οβτσίνικοφ, Ιλια Μπεζέριν, Σερχέι Μεντβέντεφ και Πάβελ Ταρούτιν, τα πρώτα παιχνίδια ξεκινούν στις 17:00 ώρα Ελλάδος και το τελευταίο στις 21:30.
Στο τελευταίο χρονικά παίζουν ο Ταρούτιν με τον Ανισίμοφ, δύσκολα θα είναι αδιάφορο βαθμολογικά μιας και ο Ταρούτιν έχει βλέψεις στο τουρνουά, άλλωστε και στο προηγούμενο Liga Pro, τον Φεβρουάριο, είχε προχωρήσει πολύ, όπως και ο αντίπαλός του. Και ίσως οι αποδόσεις, μέχρι να αρχίσει το ματς, να έχουν αλλάξει, προς ώρας ο Ανισίμοφ είναι αουτσάιντερ του 2.30. Κακώς, θαρρώ, παίζει και να είναι… τούμπα ως τότε.
Σε άλλο όμιλο, τεσσάρων παικτών, μετέχουν οι Ιγκόρ Ζέμιτ, Ντμίτρι Μπαλάκιν, Ιγκόρ Ραμένσκι και Ιλια Νόβικοφ. Αουτσάιντερ για τις πρώτες θέσεις οι Ραμένσκι και Ζέμιτ, αναμετρώνται στο πρώτο χρονικά αλλά ο Ζέμιτ βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα τον τελευταίο χρόνο. Στο άλλο, πρώτο χρονικά, ματς, παίζουν Μπαλάκιν και Νοβίκοφ, μοιρασμένο το σετ αλλά ο Νόβικοφ το τελευταίο δίμηνο έχει κάνει ορισμένες σπουδαίες νίκες.
🏓🏓 Επιλογές (μπαίνουν και σε δυάδα) 🇷🇺🇷🇺
⏩ 18:00 Ζέμιτ – Ραμένσκι: 1 (1.68, Netbet)
⏩ 18:30 Μπαλάκιν – Νόβικοφ: 2 (1.86, Netbet)
🏓 Ρίσκο 🇷🇺
⏩ 21:30 Ταρούτιν – Ανισίμοφ: 2 (2.27, Betshop)
Νίκος Μποζιονέλος
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι
21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi