Ενίοτε, στα… ψιλά των δηλώσεων κρύβονται οι ειδήσεις και τα όσα έχει πει εσχάτως ο Αλεξάντερ Τσέφεριν προδιαθέτουν για τι είδους Champions League θα δούμε την επόμενη σεζόν – όποτε και όπως ξεκινήσει η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Διότι τα κουκιά, ήτοι οι ημερομηνίες, πρακτικά έχουν στριμωχτεί τόσο πολύ που ναι, είναι δεδομένο ότι εξετάζονται Final 4 ή Final 8 (και για το Europa League) σε ουδέτερη έδρα – ακόμη και η Αθήνα ακούστηκε, ελέω της καλής κατάστασης της χώρας αναφορικά με τα κρούσματα.
Παρένθεση επί τούτου: η Ελλάδα έκανε όντως καλή δουλειά με τον κορωνοϊό. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πήγε εγκαίρως και by the book, εφαρμόζοντας τα μέτρα. Τούτο, υπέρ της. Τα… εναντίον της έρχονται με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως, των εργαζομένων: επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία. Εργάζεσαι, η σύζυγός σου όχι, βγάζεις κάνα χιλιάρικο και αίφνης η δουλειά σου ενημερώνει ότι για κάτι μήνες θα πηγαίνεις δύο, αντί για τέσσερις, εβδομάδες στη δουλειά, θα σου δίνει ο εργοδότης τα μισά και το κράτος θα καλύπτει το κενό ως… τα 650 ενώ δεν σε προστατεύει με υποχρεώσεις προς δημόσιο και τράπεζες. Είμαστε σοβαροί;
Τέσπα. Στην ώρα του κι αυτό. Τι είδους Champions League είναι, λοιπόν, πιθανώς να δούμε για τη σεζόν 2020-21;
Πρώτον, πιθανώς με ελάχιστα προκριματικά – δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Βάσει προγραμματισμού οι όμιλοι στο νέο Champions League θα αρχίσουν μέσα με τέλη Οκτωβρίου! Και άντε να προλάβει να τελειώσει ενώ ακολουθεί το Euro 2021.
Δεύτερον, όχι με 26/32 εισιτήρια για τους ομίλους κλειστά, αλλά παραπάνω: ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είπε πως, όποια λίγκα διέκοψε οριστικά το πρωτάθλημα, τότε ακόμη και η πρωταθλήτριά της θα πρέπει να μετάσχει στα προκριματικά («επειδή η επιβράβευση είναι η βασική αρχή του αθλητισμού, όχι μόνο του ποδοσφαίρου»). Και είναι, μεταξύ μας, σωστό, άρα για Γάλλους, Ολλανδούς, Βέλγους κ.ά. τα δεδομένα αλλάζουν. Πολύ. Και ίσως, παράλληλα, ευνοηθούν άλλες χώρες, π.χ. να μπει ο Ολυμπιακός απευθείας στους ομίλους.
🦊 Στοιχηματικά, μια χαρά πήγαν χθες οι Λευκορωσίδες. 3-1 έληξε το Νέμαν Χρόντνα - Τορπέντο BelAZ και πλήρωσαν και τα δύο picks: και 1 dnb στο 2.30 και 1Χ & over 1,5 στο 2.50. Πάντα τέτοια, κορίτσια. Εκκρεμεί το over 2,25 στο Πόχανγκ – Σεούλ (σήμερα, 13:30).
Εν αρχή, συνοπτικά μαθήματα ιστορίας. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε, επίσημα, με την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας την 1η Σεπτεμβρίου 1939 στη φτωχή Πολωνία (η οποία είχε ακόμη στρατό με… άλογα και όχι τανκς) και ολοκληρώθηκε, στην Ευρώπη τον Μάιο του ’45 με την πτώση του Βερολίνου και, παγκοσμίως, τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους με την παράδοση της Ιαπωνίας. Ήδη όμως από το 1943 φαινόταν η επικείμενη ήττα των δυνάμεων του Αξονα (Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία) και εννοείται πως οι σύμμαχοι, Αγγλοι, Αμερικανοί και Σοβιετικοί, σχεδίαζαν το μοίρασμα της πίτας και των εδαφών.
Ο κόκκινος στρατός της ΕΣΣΔ, στην εκπληκτική του προέλαση από το Στάλινγκραντ ως το Βερολίνο, δεν απελευθέρωσε απλά τις χώρες που διέσχιζε - τις υποδούλωσε π0λιτικά επιβάλλοντας ακραία κομμουνιστικά καθεστώτα: Ανατολική Γερμανία (συν το ανατολικό Βερολίνο), Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και άλλες αποτελούσαν μέλη αυτού που ο ευφυέστατος Ουίνστον Τσόρτσιλ ονόμασε κάποτε ως «σιδηρούν παραπέτασμα», κατά την εξαιρετική ελληνική μετάφραση της εποχής.
Τον όρο «iron curtain» τον χρησιμοποίησε ο Τσόρτσιλ για πρώτη φορά στην περιβόητη διάλεξή του στο Westminster College, του Μιζούρι, τον Μάρτιο του 1946 κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ. «Από το Στετίνο στη Βαλτική έως την Τεργέστη στην Αδριατική Θάλασσα ένα σιδηρούν παραπέτασμα πέφτει πάνω στην ήπειρο. Πίσω από τη γραμμή αυτή βρίσκονται όλες οι πρωτεύουσες των παλαιών κρατών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης: Βαρσωβία, ανατολικό Βερολίνο, Πράγα, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Σόφια. Όλες υπό σοβιετική σφαίρα (…)». Αφιερώστε πέντε λεπτά, αξίζει:
Το σιδηρούν παραπέτασμα έσβησε οριστικά με την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991, όταν σταδιακά οι εν λόγω χώρες άρχιζαν να αλλάζουν πολιτικό status quo και να μπαίνουν σε δημοκρατικά πολιτεύματα, παράλληλα με την οικονομική τους ανάπτυξη.
Η φράση χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τις δυτικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να προπαγανδίσει την απαγόρευση ελεύθερης επικοινωνίας των δορυφόρων της ΕΣΣΔ (aka ανατολικό μπλοκ) με τον υπόλοιπο κόσμο, προκειμένου οι πολίτες τους να παραμένουν στο εσωτερικό τους και οι μη ελεγχόμενες πληροφορίες να μένουν… απ' έξω.
Το πασίγνωστο Τείχος του Βερολίνου («Berliner Mauer»), το τείχος της ντροπής για τους Γερμανούς της δύσης και επισήμως αποκαλούμενο από την ανατολικογερμανική κυβέρνηση ως «αντιφασιστικό τείχος προστασίας», ανεγέρθηκε στην καρδιά της πόλης το 1961 για να αποτραπεί η ολοένα και αυξανόμενη φυγή των κατοίκων της Ανατολικής Γερμανίας προς τη Δυτική.
Για όσους δεν το θυμούνται ή είναι μικροί σε ηλικία, η ανατολική ονομαζόταν επίσημα Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ) και η δυτική ονομαζόταν επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ).
Το τείχος δεν ήταν απλά πέτρες και τσιμέντο αλλά ένα μια σύνθετη στρατιωτική κατασκευή η οποία περιείχε δύο τείχη ύψους 3,6 μέτρων, περιπολίες, 14.000 φύλακες, 600 σκυλιά και καλωδιωτά πλέγματα. Και χώρισε στη μέση μια πόλη η οποία βρισκόταν, γεωγραφικά, στη μέση της Ανατολικής Γερμανίας αλλά κατά το ήμισυ ανήκε στους Σοβιετικούς και το άλλο μισό σε Αγγλους, Γάλλους και Αμερικανούς, βάσει της συνθήκης λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το τείχος γκρεμίστηκε το 1989 και, μαζί του, μια ολόκληρη εποχή για τον πλανήτη, με την παράλληλη επανένωση των δύο Γερμανιών.
For the record, επισήμως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε οριστικά, όχι το 1945 αλλά… στις 3 Οκτωβρίου του 1990, όταν τέθηκε σε εφαρμογή η συνθήκη οριστικής διευθέτησης του ζητήματος. Διότι ως τότε δεν υπήρχε μια Γερμανία για να υπογράψει τη λήξη, του, αλλά… δύο. Εξ ου και έγινε μετά την πτώση του τείχους.
Επί 28 συναπτά έτη ελέω τείχους και επί 46 χρόνια συνολικά, το Βερολίνο ήταν διαιρεμένο πληρώνοντας τον ναζιστικό παροξυσμό του πολέμου και ότι ένας ολόκληρος λαός πείστηκε ή εξαναγκάστηκε να ακολουθήσει τον Αδόλφο Χίτλερ. Και απόψε, για πρώτη φορά στην ιστορία αναμετρώνται σε επίσημο ματς στο «Ολίμπιασταντιον», η Χέρτα με την Ουνιόν. Το οποίο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου κατασκευάστηκε αρχικώς το 1934 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 και με χωρητικότητα 100.000 θεατών υπό τον αρχιτέκτονα Βέρνερ Μαρχ.
Γεωμετρικώς ακολουθούσε, φυσικά, τα αρχαία πρότυπα ωστόσο, επειδή το μισό του σταδίου είναι υπόγειο και δεν φαινόταν επιβλητικό, όπως π.χ. το «Κόνγκρεσαλε» της Νυρεμβέργης, ο Χίτλερ αρνήθηκε να ξαναδοθεί στο στάδιο το όνομα «Deutsches Stadion» (σ.σ. Γερμανικό Στάδιο) όπως το προηγούμενο, που κατεδαφίστηκε. Το στάδιο ανακαινίστηκε ριζικά ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.
Γράφεται ιστορία λοιπόν απόψε αφού το ματς Χέρτα – Ουνιόν θα γίνει το πρώτο που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης σε επίπεδο Bundesliga ανάμεσα στις δύο ομάδες της πόλης και το πρώτο ανάμεσα σε μία ομάδα από το άλλοτε δυτικό (Χέρτα) και το άλλοτε ανατολικό (Ουνιόν) Βερολίνο στο εν λόγω γήπεδο. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την πτώση του, το τείχους του Βερολίνου (ως ανάμνηση, αλλά και ελάχιστα κομμάτια του, που διατηρήθηκαν) είναι αυτό που ενώνει τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει. Στο παρελθόν, τα φιλικά ματς των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο αποτελούσαν σημείο συνάντησης συγγενών και φίλων, που το τείχος αποτελούσε την αιτία να έχουν χαθεί για πολλά χρόνια.
Τα τελευταία έτη, η κόντρα των δύο προσπαθεί να αναζωπυρωθεί εντός αγωνιστικού χώρου, λόγω και της προόδου της Ουνιόν που προσπαθεί να ανταγωνιστεί την ιστορική Χέρτα, αλλά όχι παραπάνω από τα όρια ενός γειτονικού ντέρμπι, που κάθε ομάδα θέλει να υπερισχύσει. Συν ότι το αποψινό… φιλικό ντέρμπι θα μείνει στην ιστορία καθότι διεξάγεται στο αχανές και 74.000 θέσεων γήπεδο, άδειο ελέω της πανδημίας..
Στα δύσκολα χρόνια οι οπαδοί της Ουνιόν, που ήταν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της πτώσης του τείχους είχαν εφεύρει ένα πανέξυπνο σύνθημα που είχε περάσει απαρατήρητο από τις αρχές ως προς την πραγματικότητα ύπαρξης του. «Το τείχος πρέπει να πέσει...» φώναζαν κάθε φορά που η ομάδα τους κέρδιζε φάουλ και η αντίπαλος έστηνε αμυντικό τείχος για την εκτέλεσή του. Οταν από τις αρχές ασφαλείας τούς ρωτούσαν τι εννοούν, έλεγαν με απλοϊκότητα: «Να περάσει η μπάλα το τείχος και να μπει γκολ!».
Από τον περασμένο Μάιο όπου εξασφαλίστηκε η άνοδος όλοι στην Ουνιόν ζούσαν για τα ματς με τη Χέρτα. Η Ουνιόν είναι ένα club ανήκει πραγματικά στον λαό του και δεν είναι τίποτα χωρίς την ύπαρξη του. Ενδεικτικά ότι το 22.000 θέσεων γήπεδο «Αν ντερ Άλτεν Φερστερέι» είχε απωλέσει την άδειά του το 2008 για να φιλοξενεί αγώνες, καθότι δεν υπήρχε ασφάλεια στατικότητας και 2.500 οπαδοί της εργάστηκαν επί 140.000 ώρες εθελοντικά για την ανακαίνιση!
Μόλις τελείωσαν τα έργα, δε, οργανώθηκε έγινε φιλικό με την Χέρτα με τους οπαδούς του συνέβαλαν στο κτίσιμο από τα θεμέλια σχεδόν να φορούν τα κόκκινα κράνη στην διάρκεια των εργασιών. Οι περισσότεροι από τους θεατές δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους…
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δύο ομάδες δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν. Στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου κατάφεραν να δημιουργήσουν μια απίθανη φιλία παρά το τείχος που χώριζε την πόλη στα δύο. Συν ότι, την εποχή της διαβόητης Στάζι που έλεγχε τα πάντα στην Ανατολική Γερμανία, παράλληλα με την εμφάνιση της τηλεόρασης τη δεκαετία του ’70, πολλοί στην ανατολή αγάπησαν την ομάδα από την άλλη πλευρά του τοίχου. Ήταν εκείνο το σημείο που οι οπαδοί της Ουνιόν δημιούργησαν μια σχέση με το μόνο αντιπρόσωπο του Βερολίνου στη Bundesliga: τη Χέρτα ενώ παράλληλα απεχθάνονταν την ομάδα της Στάζι και του καθεστώτος, την Ντινάμο Βερολίνου.
Κορυφαίο παράδειγμα; Στις 21 Μαρτίου 1979 όταν έγινε μια από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις οπαδών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Από τους περίπου 20.000 που είχαν στο πλευρό τους οι παίκτες της Χέρτα, στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ντούκλα Πράγας στην Τσεχοσλοβακία, για το Κύπελλο UEFA, υπολογίζεται ότι παραπάνω από τους μισούς ήταν οπαδοί της Ουνιόν!
Αργότερα οι Ultras της Ουνιόν δημιούργησαν ένα τραγουδιστό σύνθημα που έλεγε ότι «υπάρχουν μόνο δύο ομάδες εδώ, η Ουνιόν και η Χέρτα» ενώ συχνά, στο «Ολίμπιασταντιον» όλα αυτά τα χρόνια, εμφανίζονταν ανάμεσα σε χιλιάδες μπλε σημαίες και πανό, και μερικά κόκκινα ως αλληλεγγύη για τους γείτονες της Ουνιόν.
Και, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε έναν ιστορικά σημαντικό φιλικό αγώνα στις 27 Ιανουαρίου 1990. Το τείχος είχε πέσει σε εκείνο το σημείο όμως το μέλλον των δύο χωρών ήταν ακόμη ρευστό. Ωστόσο ενώ η Γερμανία παρέμενε διχασμένη πολιτικά, χιλιάδες φίλαθλοι από κάθε πλευρά του τοίχου (πουλώντας συμβολικά εισιτήρια που μπορούσαν να αγοραστούν και με το νόμισμα της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας) παρευρέθηκαν μαζί στο «Ολίμπιασταντιον» και απόλαυσαν αγώνα των δύο ομάδων κάτι που θα φαινόταν αδιανόητο μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα.
Στο «Familienfest», όπως ονομάστηκε, έδωσαν το «παρών» 51.270 οπαδοί και στο γήπεδο ακούστηκε για πρώτη φορά ένα νέο σύνθημα, το «Eisern Berlin», παραλλαγή του «Eisern Union». Η Χέρτα νίκησε 2-1 με τον Άλεξ Κρούζε να κάνει το ντεμπούτο του, όμως δεν ένοιαζε κανέναν ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και 100 οπαδοί της Ντινάμοκ άτι που επέφερε δια βοής το αίτημα «έξω η Στάζι!» και τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας.
Η οικονομική ανισορροπία γρήγορα φιλτράρεται και στο ποδόσφαιρο. Τεράστιοι σύλλογοι που είχαν κυριαρχήσει στο ποδοσφαιρικό τοπίο της Ανατολικής Γερμανίας, το περασμένο αιώνα υποχώρησαν στα κατώτερα πρωταθλήματα μετά τη συγχώνευση της Oberliga και της Bundesliga το 1991. Ομάδες όπως η Ντινάμο Βερολίνου, η Ντινάμο Δρέσδης και η Λοκομοτίβ Λειψίας δεν ήταν πια σε θέση να σταθούν οικονομικά στην ελίτ της Bundesliga και ξεθώριασαν ενώ, τα τελευταία χρόνια, μόνο η Ενεργκι Κότμπους και η Λειψία, όπως και από φέτος η Ουνιόν, έφθασαν στην κορυφαία κατηγορία από την ανατολή.
Ο δε Τόνι Κρόος ήταν το μόνο μέλος εξ ανατολής στην ομάδα της Γερμανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, υπογραμμίζοντας τη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών που ενίοτε υφίσταται, οικονομικά, ακόμη και σήμερα, 29 χρόνια μετά την ένωσή τους.
Σήμερα η Χέρτα ασκεί την μεγαλύτερη επιρροή στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, καθώς η απήχηση της φτάνει και στις 12 συνοικίες της πόλης, σε αντίθεση με την Ουνιόν η οποία αντλεί τους οπαδούς της από την περιοχή του Κέπενικ, κέντρο της εργατικής τάξης του Βερολίνου.
🇩🇪 Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει, λοιπόν, στο Βερολίνο με το τοπικό… φιλικό ντέρμπι Χέρτα – Ουνιόν.
🔵 Ο Μπρούνο Λαμπαντία μπήκε με το δεξί, στο 3-0 της Χέρτα στο Σίνσχαϊμ επί της Χόφενχαϊμ, σημειών0ντας όλα τα γκολ στο β’ ημίχρονο, αλλά σπάνια φέτος έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής όποτε συνάντησε κλειστές άμυνες. Σημαντικό ότι εξέτισε ο καλός χαφ Νταρίντα, εκτός ο στόπερ Σταρκ. Εξίσου σημαντικό ότι έχει έξι αγώνες να νικήσει εντός (0-3-3), ήτοι από το 1-0 επί της Φράιμπουργκ τον Δεκέμβριο.
🔴 Η Ουνιόν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο 2-0 από την Μπάγερν, δέχθηκε το πρώτο στο 40’, στεκόταν καλά αλλά δεν απείλησε πολύ δεχόμενη και δεύτερο στο 80’. Πρακτικά το ανόητο πέναλτι του Σούμποτιτς στο πρώτο τέρμα, της κόστισε. Εξέτισε ο στόπερ Φρίντριχ, τιμωρημένος ο έτερος στόπερ Σλότερμπεκ. Γυρίζει και στον πάγκο ο τεχνικός της Ουρς Φίσερ.
🏟️ Και τις άλλες δύο φορές που έπαιξε εκτός με τη Χέρτα σε επίσημα η Ουνιόν, όχι μόνο δεν ηττήθηκε (1-1-0) αλλά, σε αμφότερα, σκόραρε δις (1-2 και 2-2).
🦊 Νομίζω πως για τη Χέρτα είναι νωρίς ακόμη για να προβάλει φαβορί σε τέτοια ματς, ειδικά ενάντια σε ομάδες όπως της Ουνιόν που ξέρουν άριστα την τακτική του… κλεφτοπολέμου με άρτιες αντεπιθέσεις. Και δεν εμπνέει αμυντικά. Επιλογή η μη νίκη της Χέρτα, συνδυαζόμενη με τουλάχιστον δύο γκολ στον αγώνα. Λογικά γκολ θα έχει, τα 20/26 φετινά της Χέρτα ήταν over 2,5 (!) ενώ σε 13 εξορμήσεις φέτος η Ουνιόν κράτησε το μηδέν μόνο στη Βρέμη (αλίμονο…).
H Ουνιόν έχει σημειώσει με κεφαλιές τα τελευταία τέσσερα γκολ της, στο 8άρι κινείται (φερ’ ειπείν) να συνεχίσει το σερί με… θύτη τον ύψους 191 εκατοστών Αντερσον, που είναι πιο χαμηλά για any time. Τον κράτησα πάντως.
⚽ Combo 🇩🇪
⏩ 21:30 Χέρτα – Ουνιόν: Χ2 & over 1,5 🦊 2.17. (Stoiximan)
⚽ Σκόρερ 🇩🇪
⏩ 21:30 Χέρτα – Ουνιόν: Γκολ Αντερσον (Ουνιόν) 🦊 2.70. (Vistabet)
🇧🇾 Στο Μάζιρ η τοπική Σλάβια υποδέχεται τη Χαράζντεγια για τη λευκορώσικη Vysheyshaya Liga.
🔴 Η Σλάβια ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από τη Σακχτιόρ στο Σάλιχορσκ, πληρώνοντας εκ νέου την αδυναμία της να παίξει σωστή άμυνα ενώ είχε μείνει με δέκα στο 70’. Εντός Μάζιρ έχει μονάχα μια νίκη στη σεζόν, σε καρέ αγώνων, κι αυτή… επί της ΜΠΑΤΕ στο ξεκίνημα, τότε που τη βρήκε μπόσικη… Απόντες ελέω τιμωρίας ο στόπερ Μαλκέβιτς και λόγω τραυματισμών οι μέσοι Τασλέι, Σεφτσένκο και ο φορ Μέλνικοφ.
🟢 Η Χαράζντεγια υποτάχθηκε δίκαια με 3-1 στη Ζχόντζινα ενάντια στην Τορπέντο BelAZ, παίζοντας βέβαια από το 31’ με παίκτη λιγότερο αλλά στο 72’ είχε μειώσει και ήλπιζε, για να δεχθεί και τρίτο λίγο αργότερα. Εφτασε τα τέσσερα ματς χωρίς νίκη ενώ θα της λείπουν ο στόπερ Σαζόνοβιτς, ο χαφ Ουσένια και ο εξτρέμ Αρχίποφ.
🏟️ Στο 3-2-1 η συνολική παράδοση υπέρ της Χαράζντεγια, απόλυτα μοιρασμένες οι αναμετρήσεις τους στο Μάζιρ (1-1-1).
🦊 Στα ίδια… χάλια και οι δύο, πάνω κάτω, κακώς φαβορί πέριξ του 1.80 η Σλάβια, επιλογή τα γκολ αλλά με κάλυψη: ασιατικό over 2,25 με πληρωμή σε 3+ γκολ και μισό ποντάρισμα πίσω σε ακριβώς 2 γκολ.
⚽ Ασιατικό 🇧🇾
⏩ 18:00 Σλάβια Μάζιρ – Χαράζντεγια: Over 2,25 AH 🦊 2.24. (Betshop)
🇰🇷 Γκανγκουόν εναντίον Σέογκναμ, αύριο, πρωί, για τη νοτιοκορεάτικη K-League 1.
🟠 Η Γκανγκουόν ηττήθηκε δίκαια με 2-0 στη Σανγκγιού, κυνηγώντας το σκορ μετά από πέναλτι από το 22’, πίεσε στην επανάληψη και δέχθηκε και δεύτερο, end of story. Εντός παίζει πάντως αρκετά καλύτερα, το έδειξε και στο 3-1 της πρεμιέρας επί της Σεούλ «επενδύοντας» σε ποδόσφαιρο κατοχής που αρέσει στον τεχνικό Κιμ Μπγιούνγκ Σου.
⚫ Η Σέογκναμ ήταν κυρίαρχη στο ματς με την Ιντσεον αλλά από… τύχη και συγκυρία «κόλλησε» στο 0-0: είχε 70-30% κατοχή και 11-5 τελικές αλλά λιγοστές εναντίον εστίας (μονάχα τρεις), αν έβλεπες όμως το ματς, διέκρινες μια κατοχή σχεδόν… συντριπτική. Στην πρεμιέρα η ομάδα του Κιμ Ναμ Ιλ είχε νικήσει 2-0 την Γκούανγκτζιου ενώ ο νεοφερμένος φορ Κις παραμένει αμφίβολος.
🏟️ Στο 7-3-10 η συνολική τους παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, επιμέρους 3-2-5 στην Γκανγκουόν (goal/goal τα 6/10, over 2,5 τα μισά).
🦊 Αν η Σέογκναμ παίξει όπως στο τελευταίο, έχει τύχη και ενάντια στον φαβοριτισμό της Γκανγκουόν που έχει πέσει κάτω του διπλασιασμού. Επιλογή η μη ήττα της Σέογκναμ, συνδυαζόμενη με τουλάχιστον δύο γκολάκια εις το ματσάκιον…
⚽ Combo 🇰🇷
⏩ 23/5, 10:30 Γκανγκουόν – Σέογκναμ: Χ2 & over 1,5 🦊 2.61. (Novibet)
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι
21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi