foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ200
Η ΠΙΟ BLACK FRIDAY ΠΡΟΣΦΟΡΑ*! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Μία χώρα, δύο έθνη, τρεις θρησκείες 🇮🇱

Μποζιονέλος | 03 Ιουν 2020 11:14
old-city-of-jerusalem.jpg

Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βρίσκεται στο μονοπάτι της επιστροφής, οι παράγοντες των ομάδων πιέζουν για ν' ανοίξουν και οι πόρτες των γηπέδων και να φιλοξενήσουν θεατές στις εξέδρες! Όχι πλήρως, αλλά εν μέρει… Ακόμη και στην Ισπανία, καίτοι ως και πριν από δύο μήνες οι επιδημιολόγοι υπογράμμιζαν πως δεν θα είναι υπεύθυνο να γυρίσουν οι φίλαθλοι στα καθίσματά τους δίχως να υπάρχει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού…

Μήπως εντέλει έχει ξεχαστεί και ο ρόλος που έπαιξαν στην εξάπλωση του κορωνοϊού τα ματς της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο και της Αταλάντα με τη Βαλένθια; Στην Ισπανία μάλλον ναι και δεν αποκλείεται να δούμε κόσμο από τις 13 Ιουνίου κιόλας, ημερομηνία που θα διεξαχθεί το Λας Πάλμας - Τζιρόνα για τη Segunda Division.

Πώτς γκέγκεν αυτό; Διότι από τη Δευτέρα 9 Ιουνίου τα Κανάρια Νησιά θα περάσουν στην τρίτη φάση της χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας και στο πρωτόκολλό προβλέπεται η παρουσία κόσμου στο 30% της χωρητικότητας ενός γηπέδου. Ητοι, μιας και το «Εστάδιο ντε Γκραν Κανάρια» έχει 30.000 καρέκλες, θα επιτραπεί η είσοδος σε 9.000!

Βεβαίως, οι ultras σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας ανήρτησαν πανό με το εξής μήνυμα: «Δεν επιστρέφει το ποδόσφαιρο, επιστρέφουν οι επιχειρήσεις σας». Είναι κι αυτό μια άποψη…


Στοιχηματικά, μηδέν ως το πηλίκον χθες, αν και το… πάλεψα πάντως, με δύο ισοπαλίες.

🦊 Η Μάτερσμπουργκ για το ρισκαδόρικο 2.75 ήταν ισάξια της Αλταχ και με πιο κλασικές φάσεις (αλλά, 1-1)

🦊 Η Ζλιν δεν έκανε περισσότερες φάσεις από τη Μλάντα Μπόλεσλαβ, δεν ήταν όμως και χειρότερη, 1-1 κι εδώ, επιστροφή πονταρίσματος χάρη στο draw no bet.

🦊 Η Χαποέλ Τελ Αβίβ έπαιξε με βασικούς αυτή τη φορά, έβαλε δύο ο (ως πέρυσι «πράσινος») Αλτμαν στο 3-0 επί της Μπεϊτάρ, το κλάψαμε το combo ημιχρόνου – τελικού.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Από τις «σκέψεις» όμως πέρασε με 5άρα η Ζανκτ Πόλτεν με την Τιρόλ (του 3.25) ενώ και τα εσθονικά έδωσαν καλό cash out, από ό,τι είδα…


Μιας και παίζεται μπαλίτσα πλέον και στο Ισραήλ, ευκαιρία για λίγο μάθημα ιστορίας, γεωγραφία, πολιτικής και πολέμου (ναι, τόσο μπερδεμένο).



Όχι απλά δύσκολο, αλλά ανέφικτο


Το Ισραήλ δεν είναι ένα απλό κράτος, με πολίτες και σύνορα, είναι ίσως η πιο μπερδεμένη κατάσταση παγκοσμίως, πολλώ δε μάλλον η πρωτεύουσά του. Ιερουσαλήμ: Μια ιστορική πόλη βαμμένη στο αίμα εδώ και δεκαετίες. Προ δύο ετών, τέτοιες ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε… μπουρλότο σε μια διαρκή απόπειρα ειρήνης στη Μέση Ανατολή, που ναυαγεί εδώ και πολλές δεκαετίες, μεταφέροντας την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Μα, δεν ήταν εκεί; - θα αναρωτηθείτε, στην πρωτεύουσα και όχι σε άλλη πόλη. Όχι, δεν ήταν, διότι δεν αναγνωριζόταν ως πρωτεύουσα από τους Αμερικανούς.


Για να γίνει κατανοητό, μιας και αποτελεί ιουδαϊκό, χριστιανικό και ισλαμικό κέντρο θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας, στην Ιερουσαλήμ καλούνται να συμβιώσουν τρεις θρησκείες και 1.000.000 άνθρωποι – όχι απλά δύσκολο, αλλά ανέφικτο. Η αέναη αντιπαράθεση του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, ήτοι Εβραίων και Αράβων, δημιουργεί μια κατάσταση a priori ανεπίλυτη.

Κράτος του Ισραήλ δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως το έθνος των Εβραίων, με πολλά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη. Περί τα 6 εκατ. εξ αυτών φυλακίστηκαν στα γκέτο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, δολοφονήθηκαν με απάνθρωπο τρόπο εξαιτίας του σχιζοφρενή ονόματι Αδόλφου Χίτλερ και των ομοίων του. Μόλις το 1948 ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ και άρχισε σταδιακά να αναγνωρίζεται από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, ακριβώς ένα χρόνο μετά το περίφημο «σχέδιο 181» του ΟΗΕ για τη διάσπαση της Παλαιστίνης σε δύο κράτη, ένα αραβικό και ένα εβραϊκό. Και παράλληλα το απίθανο αυτό σχέδιο προέβλεπε μια Ιερουσαλήμ με διττή… φύση: πολυπολιτισμική και αυθύπαρκτη. Ωστόσο, ο αραβοϊσραηλινός πόλεμος του ‘48, που οδήγησε στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, ακύρωσε την πρόταση του ΟΗΕ και έθεσε την περιοχή σε μία κρίση που κρατά ως σήμερα.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική: κατά σειρά το «σχέδιον 181», η επίθεση των Αράβων και η αντεπίθεση των Ισραηλινών.

Η «Πράσινη Γραμμή» και ο Πόλεμος των Έξι Ημερών


Από το 1949 και το πέρας των εχθροπραξιών, η Ιερουσαλήμ είναι χωρισμένη στα δύο από την περιβόητη «Πράσινη Γραμμή»: το Ισραήλ πήρε τον έλεγχο του δυτικού μισού και η Ιορδανία του ανατολικού, τμήμα που περιλαμβάνει την ιστορική παλαιά πόλη. Ο ΟΗΕ αναγνώρισε το Ισραήλ ως μέλος του και την Ιερουσαλήμ ως «καθεστώς ξεχωριστής οντότητας υπό διεθνή έλεγχο» αλλά η συνθήκη που δεν ίσχυσε ποτέ, με το κλίμα να βράζει.

Αναμενόμενα κάποιος εκ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών θα έκανε την πρώτη κίνηση για να ανάψει ξανά το φυτίλι. Το έπραξαν οι Ισραηλινοί το 1967 με τον Πόλεμο των Έξι Ημερών που έφερε μία μικρή μεν, αλλά τεράστιας σημασίας γεωπολιτική αλλαγή: το Ισραήλ προσάρτησε και το ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ (από την Ιορδανία) αλλά η διεθνή κοινότητα δεν αναγνώρισε την κυριαρχία του.


Για το Ισραήλ ήταν βέβαια μια μεγαλειώδης επιτυχία μιας και δεν αντιμετώπισε μόνο τους Αραβες της περιοχής αλλά και δυνάμεις άλλων γειτόνων τους που συνεισέφεραν με άντρες και οπλισμό, όπως της Αιγύπτου, της Συρίας, του Κουβέιτ, της Αλγερίας, του Ιράκ και της Σαουδικής Αραβίας – αλλά είχε την ενίσχυση Αμερικανών και Αγγλων.

Και το Ισραήλ πήρε τη Λωρίδα της Γάζας, τη χερσόνησο του Σινά, τη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού (μαζί με την ανατολική Ιερουσαλήμ) και τα υψώματα Γκολάν. Συνολικά, το έδαφος του Ισραήλ τριπλασιάστηκε, περιλαμβάνοντας περίπου ένα εκατομμύριο Άραβες υπό τον άμεσο έλεγχο του Ισραήλ στις νεοκατακτηθείσες περιοχές. Το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ αυξήθηκε σε τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα στον νότο, 60 χιλιόμετρα ανατολικά και 20 χιλιόμετρα εξαιρετικά ανώμαλου εδάφους στο βορρά, ένα πλεονέκτημα ασφαλείας που αποδείχτηκε χρήσιμο στον Άραβο-Ισραηλινό Πόλεμο, έξι χρόνια αργότερα.

Από τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ στην εύθραυστη συνθήκη


Ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ το 1973 ήταν ο τελευταίος της σειράς ανάμεσα στις δύο πλευρές (εξαιρουμένων των εισβολών στο Λίβανο το 1982 και το 2006 και των εισβολών σε παλαιστινιακά εδάφη, όπως στη Γάζα το 2008 και το 2014). Σημειωτέον: Γιομ Κιπούρ ονομάζεται η ισραηλινή εορτή του Εξιλασμού.

Εκ νέου τα αραβικά κράτη συνασπίστηκαν, υπό την ηγεσία Αιγύπτου και Συρίας, εναντίον του Ισραήλ με μια έμμεση σύγκρουση των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, οι οποίες εφοδίασαν σε μεγάλη κλίμακα τους εμπόλεμους συμμάχους τους. Οι Ισραηλινοί όμως και ανέκτησαν τα υψώματα του Γκολάν και έφτασαν να διασχίσουν τη διώρυγα του Σουέζ αποκόπτοντας την αιγυπτιακή στρατιά.


Και οι συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ, που ήρθαν λίγο αργότερα, οδήγησαν σε ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ – ήταν η πρώτη φορά που ένα αραβικό κράτος αναγνώρισε το ισραηλινό κράτος. Η συνθήκη ειρήνης υπογράφηκε μόλις το 1979 αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ προσκάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μεναχέμ Μπεγκίν και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ και το Ισραήλ απέσυρε τα στρατεύματα και τους εποίκους του από το Σινά.

Ο Σαντάτ δολοφονήθηκε δυο χρόνια αργότερα, το 1981, από ισλαμιστές που δεν του συγχώρησαν τη συνθήκης ειρήνης με το «μισητό» τους Ισραήλ, μια συνθήκη που απέβαλλε την Αίγυπτο από την αραβική ένωση. Συνάμα τα 2/3 των υψωμάτων του Γκολάν παρέμειναν από ισραηλινή κατοχή και το υπόλοιπο απέμεινε στη Συρία.


Παράλληλα το Ισραήλ, παρά τη μη διεθνή αναγνώριση, το 1980 ανακήρυξε την Ιερουσαλήμ ως «πλήρη και ενιαία πρωτεύουσα», ξεσηκώνοντας διεθνείς αντιδράσεις. Τα Ηνωμένα Έθνη κήρυξαν άκυρο τον νόμο, εξ ου και πολλές χώρες διατήρησαν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ, παγιώνοντας ως πολιτική μεταξύ των χωρών της Δύσης την απόφαση του ΟΗΕ: η Ιερουσαλήμ παρέμενε ένα μη ισραηλινό έδαφος.

Έκτοτε, από την πρώτη Ιντιφάντα το 1987 και την ίδρυση της Χαμάς, μέχρι την δεύτερη Ιντιφάντα το 2000 και το ίδιο το σήμερα, η ειρήνη στην περιοχή είναι υπό συνεχή αμφισβήτηση. Η πολεμική κατάσταση δεν έχει πάψει έκτοτε, ενώ ο ΟΗΕ εξακολουθεί να διατηρεί αμετάβλητη την θέση του για το θέμα της Ιερουσαλήμ: θεωρεί ότι πρέπει να είναι πρωτεύουσα τόσο του Ισραήλ όσο και του παλαιστινιακού κράτους, ώστε να επιτευχθεί ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Μια καταστροφή, σαν της Σμύρνης...


Κακά τα ψέματα, οι αδικημένοι της υπόθεσης είναι οι Παλαιστίνιοι μιας και, ενώ το Ισραήλ έφτιαξε κράτος (έχοντας πάντα… αμερικάνικη πλάτη), είναι ένα έθνος χωρίς επίσημο κράτος, χωρισμένο σήμερα σε δύο μέρη – και εντός του Ισραήλ. Η ιστορία του ξεριζωμού του παλαιστινιακού λαού από τα χώματά του θεωρείται από πολλούς, και ουχί αδίκως, ως ένα διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένα έγκλημα που ξεκίνησε τη μέρα της «Νάκμπα» (σ.σ. «καταστροφή»), όπως την ονόμασαν οι ίδιοι: στις 15 Μαΐου 1948 οπότε ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν κήρυξε την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός πολέμου που, από τη μία, δικαίωσε το όραμα δημιουργίας εβραϊκού κράτους, από την άλλη όμως οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.


Το 1948-49 οι βιαιοπραγίες των Εβραίων ήταν αναρίθμητες εις βάρος 418 χωριών, με αποκορύφωμα τη σφαγή του Ντερ Γιασίν τον Απρίλιο του ’48. Τα γεγονότα ήταν σοκ παγκοσμίως και προκάλεσε τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, ενδεικτικό ότι η Γάζα με την εισδοχή 250.000 ψυχών, τριπλασίασε τον πληθυσμό της μέσα σε λίγες μέρες!

Το 1964 δημιουργείται εξ ανάγκης η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, γνωστότερη με το αγγλικό αρκτικόλεξο PLO, το 1974 έλαβε την αναγνώριση από τον Αραβικό Σύνδεσμο αναγνώρισε και το 1988 το κράτος της Παλαιστίνης διακήρυξε ανεξαρτησία: δεν είναι όμως, ούτε υπήρξε ποτέ, ως ανεξάρτητο κράτος, ούτε είχε κυριαρχία σε κάποια εδάφη. Σήμερα όμως, 138 ανεξάρτητες χώρες μέλη του ΟΗΕ και δύο μη μέλη (Δυτική Σαχάρα και Βατικανό) αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κράτους της Παλαιστίνης, που περιλαμβάνει τρία «κομμάτια» περιοχές: τη Δυτική Οχθη, τη Λωρίδα της Γάζας (στα σύνορα με την Αίγυπτο) και την ανατολική Ιερουσαλήμ.


Η τελευταία λύση από πλευράς ΟΗΕ, που αποτυπώθηκε με πρόταση της αμερικάνικης κυβέρνησης (από ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ), ήταν η δημιουργία ομοσπονδιακού κράτους μεταξύ Ιορδανίας και Παλαιστίνης, ωστόσο οι Παλαιστίνιοι αντιπρότειναν τη δημιουργία συνομοσπονδίας… τριών κρατών με τη συμμετοχή του Ισραήλ. Μια ιδέα που ορισμένα συμφέροντα στο Ισραήλ στηρίζουν, ως ένας τρόπος να μη δοθεί πλήρης ανεξαρτησία στην Παλαιστίνη αλλά υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο.

Σήμερα, περίπου 420.000 Παλαιστίνιοι στην ανατολική Ιερουσαλήμ έχουν κάρτες «μόνιμης κατοικίας». Φέρουν επίσης προσωρινά ιορδανικά διαβατήρια.

Η αγία πόλη


Στην Ιερουσαλήμ λοιπόν συναντιούνται τρεις θρησκείες: ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός, και το Ισλάμ. Και οι τρεις, θρησκείες του μονοθεϊσμού - η πεποίθηση ότι υπάρχει ένας, και μόνο, Θεός ενώ (ποιητική αδεία) «μοιράζονται» αρκετούς από τους ίδιους προφήτες που είναι υπεύθυνοι για την πρώτη διδασκαλία του Θεού στην περιοχή γύρω από την Ιερουσαλήμ (συμπεριλαμβανομένων του Αβραάμ, του Μωυσή, του Δαβίδ και του Σολομώντα).



Για τους Χριστιανούς είναι η πόλη (όπου μεγάλωσε, δίδαξε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε) ο Ιησούς και όπου –φέρεται να- βρίσκεται ο τάφος, για τους Εβραίους είναι η πόλη του Αβραάμ, του Δαβίδ και το μέρος που βρίσκεται ο ναός του Σολομώντα και για τους Μουσουλμάνους (γνωστή ως Al-Quds, η αγία πόλη) η πρώτη πρωτεύουσα της προσευχής του Ισλάμ - προτού γίνει στη συνέχεια η Μέκκα- και εκεί όπου ο προφήτης Μωάμεθ θεωρείται ότι ανέβηκε στον ουρανό.

Και μετά από όλα αυτά πάμε και στις αναλύσεις και τα προγνωστικά…




Περιμένοντας την ένσταση για το -12


🇦🇹LASK εναντίον Χάρτμπεργκ, στο άδειο «Βάλντσταντιον» του Λινζ ελέω πανδημίας και στην πρεμιέρα των play offs της αυστριακής Bundesliga, όπου οι ομάδες μετέφεραν τους μισούς βαθμούς της regular season.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


⚫⚪ Η LASK ωστόσο πήγε στα play offs με -6 (από το -12 της regular season) ελέω της τιμωρίας της από τη λίγκα επειδή αποκαλύφθηκε ότι είχε ξεκινήσει προπονήσεις ομαδικά και όχι ανά μικρά γκρουπ παικτών, ως ήταν ο αυστηρός κανονισμός του πρωτοκόλλου υγείας. Ο σύλλογος υπέβαλλε ένσταση και περιμένει αλλά ξεκινά στα play offs η ομάδα του Βαλεριέν Ισμαέλ ούσα στο -3 από τη Σάλτσμπουργκ. Εχει 13-2-1 στο πρωτάθλημα στα τελευταία 16 με μόνη ήττα από τη Ραπίντ. Τιμωρημένος ο αρχηγός στόπερ Τράουνερ, αμφίβολος ο στόπερ Φιλίποβιτς, πάγια εκτός ο στόπερ Πότσμαν και ο χαφ Γκόιγκινγκερ.

🔵 Η Χάρτμπεργκ μπορεί να μην έκανε νίκη μέσα στο 2020 (0-1-3) αλλά μπήκε στα play offs επιβραβεύοντας την εξαιρετική σεζόν, και πέρα από κάθε προσδοκία, που κάνει φέτος. Εκτός έδρας δεν έχει διπλό από τον Νοέμβριο, με 0-1-4 έκτοτε. Απόντες ελέω τραυματισμών από την ομάδα του Μάρκους Σχοπ οι μέσοι Λέμα, Οστρακ και ο κομβικός χαφ Ράκοβιτς.

🏟️ 6-5-1 η παράδοσή τους συνολικά, τα 7/12 ήταν over 2,5 και άλλα τόσα goal/goal. Επιμέρους είναι 2-3-1 στο Λινζ.

🦊 Η LASK έκανε φέτος το 2/2 στα μεταξύ τους, 2-1 στο Χάρτμπεργκ και 5-1 στο Λινζ, εξ αυτών των 9 γκολ μπήκε, παραδόξως, μόνο ένα στο πρώτο 45λεπτο. Επάνοδος μετά από καιρό, όρεξη να έχουν, πληρώνουν από την ανάπαυλα…

Η τρομερή άμυνα της Μακάμπι του Ιβιτς


🇮🇱 Μακάμπι Τελ Αβίβ εναντίον Μακάμπι Χάιφα στο άδειο «Μπλούμφιλντ» για τα play offs της ισραηλινής Ligat Ha’ Al.

🔵🟡 Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ιβιτς και του Ανδρέα Γιαννιώτη (με προπονητή τερματοφυλάκων τον Χρήστο Κελπέκη που είχε περάσει από Ηρακλή και Καλαμάτα) επικράτησε άνετα 2-0 στην επανέναρξη, και στην πρεμιέρα των play offs, της Χαποέλ Χάιφα και αύξησε στους 9 βαθμούς τη διαφορά από την αποψινή της αντίπαλο – εν αναμονή πρωταθλήτρια πια.



Στο 22-8-0 το αήττητο σερί της που κρατά εδώ και 13 μήνες - και δεν δέχθηκε γκολ σε 22 από τα 27 φετινά της παιχνίδια πρωταθλήματος (!), επίδοση ρεκόρ. Στο 10-5-0 το αντίστοιχο εντός έδρας αήττητο, εξ αυτών των 15 δέχθηκε γκολ μόνο σε… 2. Εκ νέου εκτός ο στόπερ Τίμπι και ο Νιγηριανός γκολτζής Οφοέντου, λογικά επανέρχεται στην ενδεκάδα ο έτερος γκολτζής, Κοέν.

🟢 Η Μακάμπι Χάιφα ηττήθηκε με 2-1 υποδεχόμενη τη Χαποέλ Τελ Αβίβ και πλέον η διαφορά των 9 βαθμών φαντάζει αδύνατο να καλυφθεί. Δεν έπαιξε καλά, έμοιαζε ανέτοιμη η ομάδα του Μάρκο Μπάλμπουλ που έχει σερί 9-0-4 μετά την τελευταία της ισοπαλία στη Ligat Ha’ Al ενώ εκτός Χάιφα έχει ηττηθεί μόνο σε ένα από τα τελευταία έντεκα, με εννέα νίκες (9-1-1). Επανέρχεται ο αρχηγός μέσος Λαβί, αμφίβολοι ο στόπερ Μέιρ και ο εξτρέμ Ασκενάζι, άγνωστο αν παίζει ο φορ Αγουάντ που αρνείται να ανανεώσει.



🏟️ Στο 21-15-16 η παράδοσή τους συνολικά στο πρωτάθλημα, 9-3-1 στα τελευταία 13 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης για τη ΜΤΑ. Επιμέρους στο Τελ Αβίβ είναι 15-7-6 με μόνο ένα διπλό στα τελευταία 15 (είναι 13-2-1), η Μακάμπι Χάιφα δεν σκόραρε στα τελευταία πέντε της εκεί.

🦊 Σε καλύτερο momentum η ΜΤΑ που δεν… καίγεται πλέον για τη νίκη, ο τίτλος είναι ήδη δικός της – κακά τα ψέματα. Η εκτός έδρας παρουσία των… Μακκαβαίων από τη Χάιφα είναι εξαιρετική, όχι όμως στις επισκέψεις τους στο «Μπλούμφιλντ», το οποίο άνευ κόσμου δεν αποτελεί φόβητρο. Επιλογή στα γκολ, χαμηλά (για να μπει σε δυάδα) το ασιατικό over 2,25 με επιστροφή μισού πονταρίσματος σε ακριβώς 2 γκολ και πληρωμή σε 3+ γκολ.  

Η πεσμένη και η σωσμένη


🇵🇹 Πορτιμονένσε εναντίον Ζιλ Βισέντε, στο ιστορικό, πρώτο μετα-κορωνοϊού ματς για την Primeira Liga της Πορτογαλίας στο άδειο «Μουνισιπάλ» του Πορτιμάο. Κεντρικό πρόσωπο ο Βίτορ Ολιβέιρα της Ζιλ που έπαιξε (1983-85) και προπόνησηε (1985-86 και 2016-18) την Πορτιμονένσε.

Η Πορτιμονένσε δύσκολα θα τη… βγάλει καθαρή, ως και τη διακοπή μετρούσε 12 σερί ματς δίχως νίκη (0-5-7) στο χειρότερο σερί της στην κατηγορία την τελευταία δεκαετία – και τότε είχε υποβιβαστεί. Νωρίτερα είχε αφιχθεί ο Πάουλο Σέρζιο στον πάγκο. Δεν έχει νίκη στο Πορτιμάο από τον Νοέμβριο με 0-4-1 έκτοτε, τον μοναδικό της φέτος (1-6-4) ενώ χάνουν το αποψινό ελέω τιμωριών οι μέσοι Μπρούνο Κόστα και Πέδρο Σα, αμφίβολος ο Ιάπωνας επιθετικός Νισιμούρα, έτοιμος ο πολύπειρος φορ Τζάκσον Μαρτίνες.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Η Ζιλ Βισέντε έχει πρακτικά σωθεί, ελέω της διαμόρφωσης της βαθμολογίας, ούσα στο +14 από την επικίνδυνη ζώνη, αν και αρχικώς φαινόταν (ούσα νέα ομάδα) ότι θα κινδυνέψει. Πρώτο μέλημα η ανανέωση του Βίτορ Ολιβέιρα, ο οποίος αρνείται προς ώρας – μάλλον έχει καλή πρόταση. Μπήκε στη διακοπή με μονάχα δύο νίκες στα τελευταία οκτώ (2-3-3), εκτός «Μπαρσέλος» στα τελευταία έξι λύγισε μόνο απέναντι στην Πόρτο. Τιμωρημένος ο εξτρέμ Λουρένσι, τραυματίες ο μπακ Φονσέκα και ο στόπερ Ροδριγάο.

🏟️ Στο 7-8-5 η παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης με μονάχα έναν άσο, και στις δύο έδρες, στα τελευταία 9. Στο 4-2-3, επιμέρους, στο Πορτιμάο, δύο από τους άσους ήταν στο Κύπελλο, no goal τα τελευταία 5/6.

🦊 Καιρό έχουν να παίξουν, τριπλή για… ΠΡΟ-ΠΟ το ματς. Εναλλακτική τα γκολ, οριακά στα 2 κι αν πάει τρία, πληρωνόμαστε. Επιλογή το ασιατικό over 1,75 με πληρωμή σε 3+ γκολ και μισή πληρωμή σε ακριβώς δύο γκολ.

⚽⚽ Δυάδα (απόδοσης 2.73) 🇮🇱 🇵🇹

⏩ 20:45 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μακάμπι Χάιφα: Over 2,25 AH 🦊 1.73. (Betshop)
⏩ 21:00 Πορτιμονένσε - Ζιλ Βισέντε: Over 1,75 ΑΗ 🦊 1.58. (Betshop)


Η αδυναμία και η έφεση στο γκολ


🇩🇪 Βέρντερ εναντίον Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για την Bundesliga στο άδειο «Βέζερσταντιον» της Βρέμης.

🟢 Καρέ αγώνων μετά την επανέναρξη, αήττητη στα τελευταία τρία (2-1-0) η Βέρντερ και δίχως καν να έχει δεχθεί γκολ μετά την περιποιημένη 4άρα από τη Λέβερκουζεν. Αναλογιστείτε πως η ομάδα του Φλόριαν Κόφελντ είχε πάει στη διακοπή με πέντε ήττες σε έξι ματς και απολογισμό γκολ, στα εν λόγω, 3-14. Στο τελευταίο βρήκε, κι αυτή, μπόσικη την ντεφορμέ Σάλκε και νίκησε 1-0 στο Γκέλζενκιρχεν με γκολάρα του Μπίτενκουρ στο 32’, έκτοτε δεν απειλήθηκε και σπάνια απείλησε. Εντός Βρέμης δεν έχει νίκη από την 1η του Σεπτέμβρη (να περνάς…), 3-2 την Αουγκσμπουργκ τότε και έκτοτε 0-3-8, ήτοι πέρασαν 276 ημέρες. Απόψε; Νέα απώλεια ο χαφ Σαχίν, ερωτήματα ο μεσοεπιθετικός Μπίτενκουρ και ο μέσος Ρασίτσα, πάγια έξω Τοπράκ, Πισάρο. Ερώτημα αν ο Κόφελντ συνεχίσει με 4-1-4-1 ή το γυρίσει στο 3-4-2-1 (του 0-0 με την Γκλάντμπαχ στη Βρέμη).



🔴⚫  Οκτώ επίσημα ματς είχε να κάνει νίκη η Αϊντραχτ και τα κατάφερε, δίκαια, στο Βόλφσμπουργκ: 2-1 με γκολ του Καμάντα στο 85’. Μέτρησε καταλυτικά η επιλογή του Αντι Χίτερ να επιτρέψει ποδόσφαιρο κατοχής στην αντίπαλο, κινδύνεψε πάντως από το 58’ της ισοφάρισης και για ένα 15λεπτο. ΟΚ, μπροστά γκολ βρίσκει εύκολα ή δύσκολα, σημαντικό ότι στα μετόπισθεν ήταν, ύστερα από καιρό, αποτελεσματική. Νέες απώλειες ο τιμωρημένος χαφ Τορό και ο τραυματίας χαφ Φερνάντες, αμφότεροι παγκίτες, πάγια έξω ο φορ Πασιένσια, εξέτισε ο χαφ Ιλσανκερ.

🏟️ Στο 42-22-35 η παράδοσή τους συνολικά στην Bundesliga, 28-9-12 επιμέρους στη Βρέμη. Χωρίς νίκη η Αϊντραχτ στο τελευταίο καρέ αλλά πήρε με 2-0 στη Φρανκφούρτη το ματς του Κυπέλλου στις 4/3, σερί επτά over 2,5 και goal/goal στα ισάριθμα τελευταία, ανεξαρτήτως έδρας. Μόλις δύο άσοι στα τελευταία εννέα στη Βρέμη.

🦊 Η Βέρντερ στρώνει, κυρίως ανασταλτικά αλλά είναι η χειρότερη εντός έδρας ομάδα της κατηγορίας και με τη χειρότερη ευστοχία σε τελικές φάσεις (μόλις 22,4%) ενώ η Αϊντραχτ βρίσκει γκολ και στη χειρότερη μέρα της. Ψαγμένα φαβορί το διπλό, πέριξ του 2.60 και πιέζεται, σε παραπάνω τιμή βρίσκεις το να σκοράρει η ολλανδική μου αδυναμία. Ο Μπας Ντοστ έχει να βάλει γκολ από τις 18 Ιανουαρίου για την Αϊντραχτ – μεγάλο διάστημα για τα κυβικά του. Και ενάντια στη Βέρντερ, έχει σκοράρει σε όλα (5 γκολ συνολικά).

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


🦊 Το ρόστερ της Βέρντερ βάθος δεν έχει, ελλείψει αν ένας εκ των Μπίτενκουρ ή Ρασίτσα (μπορεί και οι δύο…) λείψουν, αποτελεί πρόβλημα. Συν ότι η Αϊντραχτ έχει δεχθεί γκολ και στα 18 φετινά της εκτός Φρανκφούρτης (μόνη ομάδα της κατηγορίας, στην εν λόγω λίστα). Αλλά να κυνηγάς no goal σε γερμανικό, είναι ρισκαδόρικο… Κυριαρχεί όμως και στο σκοράρισμα στο τελευταίο 15λεπτο (έχει 17 γκολ, μόνο η Λειψία με 20 έχει περισσότερα) και αξίζει – σχεδόν διπλασιάζει.

🥅 Σκόρερ 🇩🇪

⏩ 21:30 Βέρντερ Βρέμης - Αϊντραχτ Φρ.: Γκολ Ντοστ 🦊 2.88. (Vistabet)

⏱️ Goal’s time, αξία 🇩🇪

⏩ 21:30 Βέρντερ Βρέμης - Αϊντραχτ Φρ.: Over 0,5 στο 75:00 ως λήξη 🦊 1.95. (Netbet)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ