Σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου δέχτηκαν ισχυρό οικονομικό πλήγμα με την επέλαση της πανδημίας αλλά και τη μεγάλη διάρκεια του lockdown. Το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια επιχείρηση και είναι ευνόητο το πόσο αρνητικά επηρεάστηκε το οικονομικό του σκέλος και όχι μόνο… Έτσι, χωρίς καθόλου διακοπή, ομάδες και ποδοσφαιριστές πρέπει να «τρέξουν» ώστε να φέρουν τα χρονικά όρια της ερχόμενης σεζόν στα φυσιολογικά τους, ειδικά από την στιγμή που έρχεται το Euro, το οποίο αναβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
Τρανό παράδειγμα η Πρέμιερ Λιγκ Ρωσίας, με την αγωνιστική δράση της περασμένης χρονιάς να λήγει στις 22 Ιουλίου άρον-άρον και να επανεκκινεί το ερχόμενο Σάββατο (08/08), δηλαδή 17 μέρες μετά! Δικαιολογημένο εν μέρει, αφού λόγω του βαρύ χειμώνα (διακοπή από 17/12 έως 28/02) δεν υπήρχαν περιθώρια για περαιτέρω καθυστέρηση. Πρωτόγνωρη η όλη κατάσταση, αφού δίχως διακοπές οι παίκτες θα πρέπει να ανταποκριθούν σε έναν μαραθώνιο συνεχόμενων αγώνων. Επίσης, με τις ομάδες να μπορούν να κάνουν μεταγραφές από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, οι ισορροπίες θα είναι ακόμα πιο λεπτές.
Όσον αφορά στην πανδημία, η ομοσπονδία αποφάσισε (συμφώνησαν και οι ομάδες) πως τα κρούσματα στους συλλόγους δεν θα οδηγούν σε αναβολές ή μεταθέσεις αγώνων. Όποια ομάδα παρουσιάζει πολλά κρούσματα και δεν θα μπορεί να συμπληρώνει τουλάχιστον 18άδα, θα χάνει το ματς στα χαρτιά. Όπως και πέρυσι, θα επιτρέπεται η είσοδος μονάχα στο 10% της χωρητικότητας του γηπέδου, με τους φιλάθλους να είναι υποχρεωμένοι να φέρουν προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς όποιος δεν φοράει γάντια και μάσκα θα του απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο.
Σύστημα διεξαγωγής
Καμία αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής, το κλασικό που ισχύει τα τελευταία χρόνια. Δύο γύροι των 15 αγώνων για την κάθε ομάδα. Υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι, ενώ η 13η και η 14η θα δώσουν αγώνες μπαράζ κόντρα στην 3η και την 4η της Β’ κατηγορίας. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν όμως στη διανομή των ευρωπαϊκών εισιτήριων κι αυτό διότι η Ρωσία έπεσε μια θέση στη συνολική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (από την 6η στην 7η), ενώ του χρόνου εγκαινιάζεται και η νέα διασυλλογική διοργάνωση, UEFA Europa Conference League. Συνεπώς, χάνεται μια θέση από το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και πάει απευθείας στους ομίλους μόνο ο πρωταθλητής, ενώ ο δεύτερος θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό. Ο 3ος και ο 4ος θα παίξουν στη νεοσύστατη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, στον τρίτο και στον τέταρτο προκριματικό αντίστοιχα. Στα πλέι οφ του Γιουρόπα θα αγωνιστεί ο κυπελλούχος. Εννοείται πως ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει στο πρωτάθλημα η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο, θα υπάρξουν και ανάλογες ανακατατάξεις στη διανομή των εισιτηρίων. Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Μεταξύ τους ματς, 2) περισσότερες νίκες, 3) καλύτερη διαφορά τερμάτων, 4)καλύτερη επίθεση.
Εκτίμηση τελικής κατάταξης
1. Ζενίτ, 2. Κράσνονταρ, 3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 4. Σπαρτάκ Μόσχας,
5. Ντιναμό Μόσχας, 6. Λοκομοτίβ Μόσχας, 7. Ρουμπίν Καζάν,
8. Ροστόφ, 9.Ούφα, 10. Άρσεναλ Τούλα, 11. Αχμάτ, 12. Ουράλ,
13. Σότσι, 14. Ροτόρ, 15. Τάμποφ, 16. Κίμκι
Οι 5 καλύτερες μεταγραφές
Παίκτης |
Θέση |
Από |
Σε |
Λόβρεν |
Αμυντικός |
Λίβερπουλ |
Ζενίτ |
Γκάιτς |
Επιθετικός |
Σαν Λορέντζο |
ΤΣΣΚΑ Μόσχας |
Κοκόριν |
Επιθετικός |
Ζενίτ |
Σπαρτάκ Μόσχας |
Σατόφ |
Μεσοεπιθετικός |
Ζενίτ |
Ρουμπίν Καζάν |
Χασιμότο |
Μέσος |
Τόκιο |
Ροστόφ |
Τι παίζουμε
Τεράστια πλέον η διαφορά δυναμικότητας που έχει «χτίσει» η Ζενίτ από τις υπόλοιπες ομάδες. Διαθέτει έντονη ποιότητα και αρκετό βάθος στο ρόστερ που μπορούν να την εξυπηρετήσουν τόσο στις συνεχόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αλλά και στην Ευρώπη, ενώ η Κράσνονταρ που δείχνει «πιο κοντά» σε εκείνη είναι πολύ πίσω και δύσκολα θα την απειλήσει. Την ώρα που γράφεται το κείμενο, τα μόνο μακροχρόνιο στοίχημα που προσφέρεται, είναι η κατάκτηση του τροπαίου και λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω δεδομένα, δείχνει απόλυτα λογικό και σωστό το 1.60 της Ζενίτ για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου.
➡ Ζενίτ: Να κατακτήσει τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ Ρωσίας (1.60)
Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ Ρωσίας
Ζενίτ
Τι έκανε πέρσι: Κατέκτησε το πρωτάθλημα με χαρακτηριστική ευκολία (+15 από τη δεύτερη Λοκομοτίβ). Με νταμπλ ολοκλήρωσε τη σεζόν, αφού πήρε και το κύπελλο, 1-0 στον τελικό την Κίμκι (Β’ κατηγορία). Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν τα πήγε άσχημα, αλλά με επτά βαθμούς γνώρισε τον αποκλεισμό στην τελευταία αγωνιστική με ήττα (0-3) από την Μπενφίκα, σκορ που δεν της επέτρεψε να συνεχίσει ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ.
Προπονητής: Σεργκέι Σεμάκ (44 ετών, από τον Μάιο του 2018). Αρχικά ως παίκτης (2010-13), έπειτα ως βοηθός προπονητή, έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Ούφα το 2017 και η καλή πορεία εκεί του έδωσε το διαβατήριο για τη Ζενίτ. Αλλάζει σύστημα από ματς σε ματς, ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα, με επικρατέστερο το 4-2-3-1.
Έδρα: Saint-Petersburg Stadium (56.196), Αγία Πετρούπολη.
Μεταγραφές: Η απόκτηση του Λόβρεν από τη Λίβερπουλ είναι εκείνη που ξεχωρίζει. Επέστρεψαν τέσσερις δανεικοί, με τον φορ Κοκόριν να δίνεται στην Σπαρτάκ. Συγχρόνως παρελθόν αποτελούν, τέσσερις σημαίες του συλλόγου: ο εμβληματικός δεξιός μπακ Ανιούκοφ (από το 2005 στη Ζενίτ) και οι Ιβάνοβιτς, Σατόφ, Σμολνίκοφ.
Προετοιμασία: Δίχως χρόνο για φιλικά, αφού την Παρασκευή παίζει για το Σούπερ Καπ με τη Λοκομοτίβ και στα καπάκια (την Τρίτη) με τη Ροτόρ για το πρωτάθλημα. Έκλεισε ιδανικά το πρωτάθλημα, με τέσσερις σερί νίκες.
Εκτίμηση: Όπως και τις δυο προηγούμενες σεζόν, έτσι και φέτος δείχνει να απέχει κατά πολύ από τους ανταγωνιστές της. Υπάρχει έντονη ποιότητα και αρκετό βάθος στο ρόστερ, ενώ ο Σεμάκ έχει μάθει για τα καλά την ομάδα. Αναμένεται και πάλι εύκολο έργο, σωστά δίνεται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί από τους μπουκ…
Λοκομοτίβ Μόσχας
Τι έκανε πέρσι: Καθόλου σταθερή, αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοση, στοιχεία που ήταν αρκετά να την αφήσουν πίσω στη μάχη του τίτλου. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις γκέλες της Κράσνονταρ και να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Αποχαιρέτησε νωρίς στο κύπελλο (πέμπτος γύρος), γνωρίζοντας ντροπιαστικό αποκλεισμό στα πέναλτι από την Μπάλτικα (Β’ Κατηγορία). Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τερμάτισε τελευταία στον όμιλο της.
Προπονητής: Μάρκο Νίκολιτς (41 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2020). Στην ουσία καινούριος στον πάγκο των Μοσχοβιτών, αφού φέτος θα κριθεί και θα περάσει τη φιλοσοφία του μιας και πέρυσι ήρθε προς το φινάλε του πρωταθλήματος, από τη Βίντι, αντικαθιστώντας τον Σέμιν. Πάντως, άφησε υποσχέσεις με το μικρό του δείγμα, διατηρώντας τη Λοκομοτίβ αήττητη (4-4-0).
Έδρα: RZD Arena (27.080), Μόσχα
Μεταγραφές: Πήρε μόνο τον αμυντικό Λίστσοφ από την Κρίλια, επέστρεψε και από τον δανεισμό του στη Θέλτα, ο φορ Σμολόφ. Στην Ίντερ επιστρέφει ο δανεικός μεσοεπιθετικός Ζοαό Μάριο. Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο ο 31χρονος μέσος Κολομέιτσεφ. Πιθανότατα τις επόμενες μέρες να πωληθεί ο μεσοεπιθετικός Αλεκσέι Μίρατσουκ, ο οποίος... πολιορκείται από ομάδες της Serie A.
Προετοιμασία: Κανένα φιλικό αφού με το καλημέρα ξεκινάει ζόρικα τη σεζόν, Ζενίτ για το Σούπερ Καπ την Παρασκευή και την Τρίτη στο Καζάν κόντρα στη Ρουμπίν. Δεν τρέλανε με την απόδοση της στο φινάλε της περσινής σεζόν, ωστόσο μετά την καραντίνα έμεινε αήττητη σε οκτώ ματς.
Εκτίμηση: Στην ουσία σε μεταβατική περίοδο αφού ο νέος κόουτς Νίκολιτς, που φέτος θα κριθεί, θα πρέπει με ένα αποδυναμωμένο ρόστερ να υπερασπιστεί τη βαριά φανέλα της ομάδας και να τη διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο. Κατά τη γνώμη μας, θα χάσει οριακά τη θέση στην πρώτη πεντάδα, καθώς Σπαρτάκ και Ντιναμό δείχνουν ένα κλικ παραπάνω.
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΚράσνονταρΤι έκανε πέρσι: Λίγο πριν την καραντίνα αλλά και αμέσως μετά, υπέπεσε σε πάρα πολλές γκέλες (μόλις τρεις νίκες σε εννέα ματς) που την έριξαν από τη δεύτερη θέση. Στο κύπελλο αποκλείστηκε στον πέμπτο γύρο από τη Νίζνι. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τέθηκε εκτός από τον Ολυμπιακό. Η συνέχεια την βρήκε στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου δεν τα πήγε άσχημα, αλλά οι εννέα βαθμοί αποδείχτηκαν λίγοι για να την βάλουν πάνω από Βασιλεία (13β.) και Χετάφε (12β.)
Προπονητής: Μουράντ Μουσάγιεφ (36 ετών, από τον Απρίλιο του 2018). Βρίσκεται από το 2005 στους «Ταύρους», έχοντας περάσει από ακαδημίες και ρεζέρβες. Το 2018 πήρε την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα και μέχρι τώρα έχει δικαιώσει απόλυτα αυτή την επιλογή. Μοντέρνος προπονητής με ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο, εννοείται ότι στοχεύει στο επιθετικό και άμεσο-γρήγορο παιχνίδι.
Έδρα: Stadion FK Krasnodar (35.74), Κράσνονταρ
Μεταγραφές: Ήρθε μονάχα ο έμπειρος μπακ Σμολνίκοφ, ως ελεύθερος από τη Ζενίτ. Παρελθόν αποτελούν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κρίτσιουκ, ο στόπερ Φιόλοσουν και ο έμπειρος μέσος Μανουέλ Φερνάντες.
Προετοιμασία: Προτίμησε να μην κανονίσει κάποιο φιλικό και να ριχτεί απευθείας στα βαθιά, αφού ξεκινά το πρωτάθλημα με δυο δύσκολα εκτός κόντρα σε Ούφα και Λοκομοτίβ. Κακές εμφανίσεις προς το φινάλε του προηγούμενου πρωταθλήματος και γενικότερα μετά την καραντίνα.
Εκτίμηση: Διατηρώντας τον φέρελπι κόουτς Μουσάγιεφ αλλά και μεγάλο μέρος του κορμού της, δείχνει ικανή να ακολουθήσει μέχρι ένα σημείο τη Ζενίτ. Σαφώς και δεν θα φτάσει μέχρι τέλους, αλλά μπορεί να διατηρηθεί στην προνομιούχο δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΤι έκανε πέρσι: Με αρκετούς νεαρούς στο ρόστερ της, δεν τα πήγε άσχημα, καθώς ναι μεν δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο μέχρι την τελευταία αγωνιστική «χτύπαγε» εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Καλή πορεία στο κύπελλο, φτάνοντας στα προημιτελικά, έμεινε εκτός από την Σπαρτάκ. Σαφώς και θέλει να ξεχάσει την ευρωπαϊκή παρουσία, αφού σε έναν εύκολο όμιλο στο Γιουρόπα Λιγκ (Εσπανιόλ, Λουντογκόρετς, Φερεντσβάρος), τερμάτισε τελευταία.
Προπονητής: Βίκτορ Γκοτσαρένκο (41 ετών, ήρθε τον Δεκέμβριο του 2016). Θρύλος της ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ με σημαντική θητεία ως παίκτης αλλά κυρίως ως προπονητής (2007-13). Πριν από την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία, προπόνησε Κουμπάν και Ούφα, στην τελευταία τα πήγε καλά κι έτσι έφτασε στην «ομάδα του στρατού». Της λογικής του αειμνήστου Αλέφαντου, τρία στόπερ στην άμυνα, παίζει μονίμως το 3-4-3, σπάνια το αλλάζει.
Έδρα: VEB Arena (30.000), Μόσχα
Μεταγραφές: Στην ουσία καμία αλλαγή στο ρόστερ της, δεν αποχώρησε κανείς και απλά προσέθεσε τον ταλαντούχο Αργεντινό φορ Γκάιτς, από τη Σαν Λορέντζο, με σκοπό να εκμηδενίσει το πρόβλημα που είχε στο γκολ πέρυσι σε πολλά ματς.
Προετοιμασία: Ένα φιλικό κόντρα στη νεοφώτιστη Ροτόρ, κόλλησε στο 0-0. Μπερδεμένες οι εμφανίσεις της στο φινάλε του πρωταθλήματος, αρκετά σκαμπανεβάσματα από ματς σε ματς πράγμα που εν τέλει της κόστισε το Τσάμπιονς Λιγκ.
Εκτίμηση: Πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ που το αναμένουμε φέτος να φτάσει ένα κλικ πιο πάνω από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς παίκτες και Γκοτσαρένκο μπαίνουν στη νέα σεζόν με περισσότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Βγάζει καλό κλίμα και την περιμένουμε να «παλέψει» με την Κράσνονταρ για τη δεύτερη θέση.
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΡοστόφΤι έκανε πέρσι: Κατάφερε να δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα και ως ευχάριστη έκπληξη μπήκε... σφήνα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, κατακτώντας ένα για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Σαφώς και το κύπελλο ήταν στόχος, αλλά έπεσε πάνω στην Σπαρτάκ στον έκτο γύρο και δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση.
Προπονητής: Βαλερί Καρπίν (51 ετών, από τον Δεκέμβρη του 2017). Αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Ισπανία και έχει προσπαθήσει σε όλες του τις θητείες στους ρώσικους πάγκους (δύο φορές στη Σπαρτάκ, μία στη Ροστόφ) να περάσει την «ιβηρική» φιλοσοφία. Στη Ροστόφ δεν του έχει περάσει όπως θα το φανταζόταν, ωστόσο διατηρεί την ομάδα σε πολύ καλό επίπεδο. Συνήθως επιλέγει το 4-5-1.
Έδρα: Rostov Arena (45.000), Ροστόφ
Μεταγραφές: Σε κινήσεις ουσίας ήταν ξεκάθαρο πως θέλησε να πορευτεί φέτος. Δύο προσθήκες, τον μέσο Χασιμότο από τη, δευτεραθλήτρια Ιαπωνίας, Τόκιο και τον Σκοπιανό νεαρό φορ Τοσέφσκι από τη Ραμποτνίσκι. Έληξαν οι δανεισμοί του μέσου Σαλτέρος και των Ισλανδών φορ Κιάρτανσον, Σιγκούργαρσον, όλοι τους επέστρεψαν, αλλά είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα υπολογιστούν από τον Καρπίν.
Προετοιμασία: Δεν προγραμμάτισε κάποια φιλική αναμέτρηση. Έκλεισε πολύ άσχημα τη σεζόν, δίχως να πετύχει νίκη μετά την καραντίνα, επηρεασμένη από τα κρούσματα που βρέθηκαν στις τάξεις της.
Εκτίμηση: Τα πήγε περίφημα πέρυσι, ωστόσο ομάδες τέτοιου βεληνεκούς είναι δύσκολο να επαναλάβουν δεύτερη συνεχόμενη καλή χρονιά. Βέβαια, η σοβαρή δουλειά του τεχνικού Καρπίν μπορεί να της χαρίσει άνετα την παραμονή και να ολοκληρώσει τη σεζόν δίχως άγχος. Μπορεί στο πρώτο μισό της κατάταξης.
Ντιναμό ΜόσχαςΤι έκανε πέρσι: Παρ’ ότι δεν ξεκίνησε καλά, η αλλαγή προπονητή έφερε ηλεκτροσόκ στους παίκτες της και με ένα εξαιρετικό ντεμαράζ, τερμάτισε έκτη, με τα χαρμόσυνα νέα να έρχονται από την κατάκτηση κυπέλλου από τη Ζενίτ, καθώς έτσι άνοιξε και η έκτη θέση για ευρωπαϊκό εισιτήριο (Γιουρόπα Λιγκ). Έπεσε θύμα έκπληξης στο κύπελλο, αποχαιρέτησε μόλις στον πέμπτο γύρο από ομάδα δεύτερης κατηγορίας, τη Λουχ.
Προπονητής: Κιρίλ Νοβίκοφ (39 ετών, από τον Οκτώβριο του 2019). Προβιβάστηκε από την U21 στις αρχές της σεζόν, ως υπηρεσιακός αντικαθιστώντας τον Κοκλόφ που δεν έπειθε… Τα πήγε εξαιρετικά και μονιμοποιήθηκε. Συμμάζεψε αρκετά την ομάδα και από εκεί που βρισκόταν στα τελευταία στρώματα της βαθμολογίας, την έβγαλε στο Γιουρόπα Λιγκ.
Έδρα: VTB Arena (26.319), Μόσχα
Μεταγραφές: Αποδέσμευσε αρκετά βαριά χαρτιά. Σημάδι της οικονομικής τρύπας που έφερε ο ιός αλλά και του ότι οδεύει σε μια μεταβατική περίοδο θέλοντας να κάνει ανανέωση στο ρόστερ της. Συγκεκριμένα αποχώρησαν οι Ρικόφ, Γιουσούποφ, Παντσένκο, Νοϊστάντερ, Ζοαζίνιο και Σόσνιν. Έκανε δικό της, τον Νιγηγριανό φορ Ιγκμπούν που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός. Καλή προσθήκη θεωρείται και ο μέσος Φομίν.
Προετοιμασία: Φιλική ήττα από τη νεοφώτιστη Κίμκι με 2-0 εκτός, ενώ πέρυσι έκλεισε καλά τη σεζόν με τρεις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές.
Εκτίμηση: Έδιωξε πολλούς έμπειρους, ωστόσο διαθέτει καλό ρόστερ, με τον νεοφερμένο μέσο Φομίν να είναι πολλά υποσχόμενος. Ο κόουτς Νοβίκοφ είναι μεν άπειρος, ωστόσο το περσινό δείγμα του ήταν εξαιρετικό. Είναι στον γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την ευρωπαϊκή έξοδο.
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σπαρτάκ ΜόσχαςΤι έκανε πέρσι: Μετά την καραντίνα μπήκε με στόχο να προλάβει την έκτη θέση αλλά και να διεκδικήσει το κύπελλο. Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Ζενίτ, ενώ στο πρωτάθλημα, με τις συνεχόμενες αποτυχίες βρέθηκε κοντά στις κάτω θέσεις και χρειάστηκε μια νίκη την προτελευταία αγωνιστική για να της φύγει το άγχος. Τίποτα και στην Ευρώπη, αποκλείστηκε στα πλει οφ του Γιουρόπα από την Μπράγκα.
Προπονητής: Ντομένικο Τεντέσκο (34 ετών, από τον Οκτώβριο του 2019). Αντικατέστησε τον Κονόνοφ που πήγαινε τους «ερυθρόλευκους» από το κακό στο χειρότερο. Δεν έκανε πάντως τη διαφορά και αντί να ανεβάσει την ομάδα, την άφησε στάσιμη και οριακά χειρότερη από τη θητεία του Κονόνοφ.
Έδρα: Otkritie Arena (45.360), Μόσχα
Μεταγραφές: Έως τώρα έχει αποκτήσει μονάχα τον έμπειρο φορ Κοκόριν ως ελεύθερο από τη Ζενίτ. Επέστρεψαν έξι δανεικοί και με τόσο πολύ που έχει μικρύνει το ρόστερ, μερικοί εξ αυτών θα είναι στα υπόψιν του Τεντέσκο. Αποχαιρέτησε τον Παραγουανό εξτρέμ Μελγκαρέχο.
Προετοιμασία: Δίχως φιλικά, αφού στοχεύει να εκμεταλλευτεί το κάπως βατό πρόγραμμα που δείχνει να έχει στις πρώτες αγωνιστικές ώστε να μην επαναλάβει την περσινή τραγική σεζόν. Προβληματική στο φινάλε αλλά και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια, πολλή δουλειά έχει μπροστά του ο κόουτς Τεντέσκο.
Εκτίμηση: Αρκετή πίεση με το... καλημέρα, ειδικά για τον κόουτς Τεντέσκο. Με την τελευταία προσθήκη του Κοκόριν «γλύκανε» κάπως το ρόστερ, ειδικά στην επίθεση, ωστόσο αν δεν δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα θα μείνει μακριά από την πρώτη τετράδα. Αίσθηση μας, πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μπορεί να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Άρσεναλ ΤούλαΤι έκανε πέρσι: Σιγά-σιγά αρχίζει και σταθεροποιείται στη μεγάλη κατηγορία, για δεύτερη σερί χρονιά τερμάτισε στην πρώτη οκτάδα. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον έκτο γύρο, δεχόμενη τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Ουράλ. Αποκλεισμός στα προκριματικά του Γιουρόπα από τη Νέφτσι Μπακού.
Προπονητής: Σεργκέι Ποντπάλι (56 ετών, νέος). Ανέλαβε μια εβδομάδα πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος, αντικαθιστώντας τον Τσερεβτσένκο που παραιτήθηκε πριν τη λήξη της περσινής σεζόν. Εμπειρία κυρίως σε Λευκορωσία και σε μικρές κατηγορίες της Ρωσίας. Συνεπώς αποτελεί ένα στοίχημα για τον ίδιο αλλά και για τη διοίκηση, καθώς τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει σταθεί σε εξαιρετικό επίπεδο.
Έδρα: Stadion Arsenal (20.048), Τούλα
Μεταγραφές: Έκανε δικό της από τη Ζενίτ τον μέσο Λεσοβόι, ο οποίος αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια ως δανεικός στην Τούλα, ενώ επέστρεψε από δανεισμό ο Ρουμάνος φορ Τουντόριε. «Διαζύγιο» με τον μέσο Μπερκάμοφ και τον Ισπανό μπακ-χαφ Άλβαρες.
Προετοιμασία: Κανένα φιλικό, έκλεισε καλά το περσινό πρωτάθλημα, παραμένοντας αήττητη στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς της σεζόν.
Εκτίμηση: Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος φέτος και το πρωτάθλημα για γερά στομάχια, αφού πρόκειται για έναν μαραθώνιο όπου ομάδες του βεληνεκούς της δύσκολα θα μπορέσουν να ακολουθήσουν. Συνεπώς, θα πρέπει να προσγειωθεί από τώρα στην πραγματικότητα και να μην έχει στο νου της την Ευρώπη, οφείλει να κοιτάξει μόνο για την παραμονή.
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΟύφαΤι έκανε πέρσι: Από το 2014 στη μεγάλη κατηγορία κι έκτοτε καταφέρνει, κουτσά στραβά, να φτάνει στον στόχο της παραμονής. Έτσι έγινε και πέρυσι, λίγο πιο εύκολα αυτή τη φορά, επιδεικνύοντας περισσότερη σταθερότητα και λιγότερα σκαμπανεβάσματα τερμάτισε 9η, στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη. Στο κύπελλο δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα, κόντρα στο δύσκολο εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ.
Προπονητής: Βαντίμ Εβσεέφ (44 ετών, από τον Μάρτιο του 2018). Πέρυσι δούλεψε για πρώτη -ολοκληρωμένη- σεζόν κι έδειξε θετικά στοιχεία, θέλοντας να εμφανίσει μια ομάδα που παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο, με σωστή αμυντική λειτουργία, που ήταν το σήμα κατατεθέν της περσινής Ούφα.
Έδρα: Stadion Neftyanik (15.132), Ούφα, συνθετικός χλοοτάπητας
Μεταγραφές: Απέκτησε μονάχα τον νεαρό μέσο Γκολούμπεφ από την Κράσνονταρ, που πέρυσι είχε αγωνιστεί ως δανεικός. Έληξε τη συνεργασία της με τον φορ Κοζλόφ, ενώ στη Ζενίτ επέστρεψε ο δανεικός αριστερός μπακ Κρουγκοβόι. Επίσης, πούλησε στην Ντιναμό Μόσχας τον φορ Ιγκμπούν. Στην ίδια ομάδα για καλά χρήματα (που δεν έχουν αποκαλυφθεί) έδωσε τον μέσο Φομίν.
Προετοιμασία: Δεν έδωσε φιλικά, πρόσφατο δείγμα τα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, όπου δεν εντυπωσίασε, αλλά απέφυγε την ήττα στα 7 από τα 8 που έδωσε μετά την καραντίνα (επίδοση 2-5-1).
Εκτίμηση: Μπορεί να μην τρέλανε με τις -έως τώρα- μεταγραφικές της κινήσεις, ωστόσο ο κόουτς Εβσεέφ προσδίδει ηρεμία στις τάξεις της και άπαντες πιστεύουν (το ίδιο και εμείς) πως θα σώσει εύκολα την κατηγορία. Ανέφικτες οι... διασυλλογικές «περιπέτειες», καθώς δεν διαθέτει το ρόστερ για να αντέξει στον μαραθώνιο.
Ρουμπίν ΚαζάνΤι έκανε πέρσι: Μετριότατη παρουσία, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο που ήταν και ο στόχος. Μετά την καραντίνα βρέθηκε να παλεύει για την παραμονή. Έσφιξε τα δόντια πάντως και με ένα θετικό σερί (3-3-2) έσωσε την παρτίδα τερματίζοντας στη 10η θέση.
Προπονητής: Λεονίντ Σλούτσκι (49 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές της χώρας, έχοντας συνδέσει το όνομα του με τα εξαιρετικά χρόνια της ΤΣΣΚΑ (2009-16). Δεν έκανε ανάλογη πορεία πάντως σε εθνική Ρωσίας (2015-16), ούτε εκτός συνόρων σε Χαλ και Φιτέσε, επιστρέφοντας πέρυσι στα πάτρια εδάφη.
Έδρα: Kazan Arena (45.379), Καζάν
Μεταγραφές: Ζωηρή στο... παζάρι, με την προσθήκη του έμπειρου φορ Σατόφ από τη Ζενίτ (ήρθε ως ελεύθερος), σαφώς να ξεχωρίζει. Από εκεί και πέρα, ήρθαν ο Σέρβος φορ Ντεσπότοβιτς, ο αμυντικός Μερκούλοφ, ενώ έκανε δικό της τον δανεικό μέσο Νίλσεν. Δεν «πόνεσε» ιδιαίτερα με τις αποχωρήσεις δύο στόπερ, του 33χρονου Γκρανάτ και του Πάμπλο, που έληξε ο δανεισμός του.
Προετοιμασία: Τη Δευτέρα έδωσε το ένα και μοναδικό φιλικό, κόντρα στην Καμάζ (ομάδα τρίτης κατηγορίας) κι έμεινε στο 1-1. Στις τελευταίες αγωνιστικές έκανε κατά βάση ουσιαστικές κι όχι εντυπωσιακές εμφανίσεις, αρνούμενη την ήττα στα πέντε από τα έξι τελευταία.
Εκτίμηση: Με τον Σλούτσκι στον πάγκο και με στοχευμένες μεταγραφές πάει σιγά-σιγά να θυμίσει τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος. Παρ’ όλα αυτά θέλει ακόμα δουλειά, δεν είναι στο επίπεδο των top ομάδων της κατηγορίας. Πάντως, μπορεί να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, δεν θα εμπλακεί με τη μάχη παραμονής.
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΟυράλΤι έκανε πέρσι: Εκπλήρωσε δίχως προβλήματα τον στόχο της παραμονής, ωστόσο η χρονιά έχει θετικό πρόσημο λόγω της πορείας στο κύπελλο. Στην εν λόγω διοργάνωση έφτασε έως τους «4», όπου βέβαια γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό στην έδρα της, από την Κίμκι (1-3), ομάδα δεύτερης κατηγορίας και κάπως έτσι έχασε σημαντική ευκαιρία να παίξει στον τελικό, που διεξαγόταν στο σπίτι της, κόντρα στη Ζενίτ.
Προπονητής: Γιούρι Ματβέγιεφ (53 ετών, νέος). Κορυφαίος επιθετικός του κλαμπ τη δεκαετία του ’90 και από το 2009 στην ομάδα σε διάφορους ρόλους (βοηθός, υπηρεσιακός και γυμναστής). Μετά την παραίτηση του Ουκρανού Παρφένοφ στο φινάλε της περσινής σεζόν, η διοίκηση έδωσε τα κλειδιά σε έναν πιστό στρατιώτη. Διατεθειμένοι άπαντες να του δώσουν πίστωση χρόνου, στην πρώτη του θητεία ως πρώτος προπονητής.
Έδρα: Ekaterinburg Arena (35.061), Αικατερινούπολη
Μεταγραφές: Πήρε μονάχα τον μεσοεπιθετικό Καράγιεφ από ομάδα τρίτης κατηγορίας (Καμάζ). Επίσης, επιστρέφει από δανεισμό ο Ελβετός μέσος Αρατόρε. Δεν μπόρεσε να κρατήσει τον στόπερ Μερκούλοφ, ενώ από εκεί και πέρα αποδεσμεύτηκαν ο έμπειρος φορ Πογκρέμπνιακ, ο μεσοεπιθετικός Κούτσαρσικ, ο στόπερ Βίλους και ο εξτρέμ Ντιμιτρόφ, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
Προετοιμασία: Καμία φιλική αναμέτρηση στο κενό των 15 ημερών και προβληματική η λήξη της περσινής σεζόν με 4/4 ήττες στα τελευταία, ανάμεσα σε αυτές κι εκείνη της Κίμκι στο κύπελλο που έφερε την παραίτηση του Παρφένοφ.
Εκτίμηση: Ζόρικο εγχείρημα σε ομάδα της Πρέμιερ να δώσει τα κλειδιά σε έναν παντελώς άπειρο προπονητή που κάθεται σε πάγκο πρώτης ομάδας για πρώτη φορά. Ναι μεν υπερισχύει σε ρόστερ από κάποιες ομάδες που θα παλέψουν για παραμονή, ωστόσο τη θεωρούμε οριακά στη ζώνη των πλέι άουτ.
ΣότσιΤι έκανε πέρσι: Η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο εφόσον επιτεύχθηκε η σωτηρία. Ανησύχησε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αφού βρέθηκαν εννέα θετικά κρούσματα στις τάξεις της, με αποτέλεσμα να χάσει τα δυο ματς στα χαρτιά, με τους 33 βαθμούς που είχε συλλέξει, μέχρι εκείνη την στιγμή, να αποδεικνύονται αρκετοί ώστε να της χαρίσουν την παραμονή (12η θέση).
Προπονητής: Βλαντιμίρ Φεντότοφ (53 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Ήρθε πέρυσι στο τέλος του πρώτου γύρου, μετά την παραίτηση του Τοτσίλιν. Δημιούργησε ένα συμπαγές σύνολο και με πειστικές εμφανίσεις στα ματς κόντρα στις ομάδες που πάλευαν για τη σωτηρία, πήρε τα τρίποντα που χρειαζόταν. Τα είχε πάει καλά και στην προηγούμενη του ομάδα (Όρενμπουργκ) σε αυτόν τον ρόλο, αποτελεί ένα προπονητή... ειδικών αποστολών.
Έδρα: Fisht Olympic Stadium (41.220), Σότσι
Μεταγραφές: Για την ώρα έχει φέρει μονάχα δανεικό τον νεαρό φορ Ρουντένκο από την Σπαρτάκ. Προφανώς και δεν μπόρεσε να κρατήσει τους δανεικούς Μοστοβόι και Κοκόριν από τη Ζενίτ, παρελθόν και ο μέσος Ιμπουλά, που δεν βοήθησε καθόλου, καταγράφοντας μόλις μια συμμετοχή πέρυσι!
Προετοιμασία: Ούτε εκείνη προχώρησε σε κάποιο ματς προετοιμασίας, λόγω κρουσμάτων του ιού, έκλεισε με δυο ήττες στα χαρτιά, πιο πριν δεν ήταν καθόλου κακή, αφού παίρνοντας θετικά αποτελέσματα κατάφερε να «σώσει» την κατηγορία.
Εκτίμηση: Γνωρίζει και η ίδια πως θα παλέψει εκ νέου για την παραμονή. Με τον Φεντότοφ στον πάγκο, να δείχνει ικανός για τέτοιες αποστολές και με όπλο τη σοβαρή άμυνα, βγάζει την αίσθηση πως θα τη... σκαπουλάρει και φέτος
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΑχμάτΤι έκανε πέρσι: Πεσμένη πορεία, σε σύγκριση πάντα με τα προηγούμενα χρόνια που τερμάτιζε εντός δεκάδας. Ζορίστηκε αρκετά αλλά σώθηκε στην ισοβαθμία αφού είχε καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ της με την Κρίλια που εν τέλει υποβιβάστηκε. Γκρίνια στις τάξεις της, καθώς τα τελευταία έτη επιζητά το βήμα παραπάνω.
Προπονητής: Αντρέι Ταλαλάγιεφ (47 ετών, νέος). Εμπειρία στις μικρότερες κατηγορίες αλλά και σε ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία στην Πρέμιερ. Πέρυσι είχε κάτσει για λίγο στον πάγκο της Κρίλια, την οποία δεν κατάφερε να σώσει. Αποτελεί κι εκείνος ένα κόουτς που αρέσκεται στο αμυντικό παιχνίδι και στηρίζεται στις αντεπιθέσεις. Στόχος κι εδώ να έρθει η παραμονή.
Έδρα: Stadium Akhmat-Arena (30.597), Γκρόζνυ
Μεταγραφές: Λίγα πράγματα έως τώρα, έκανε δικό της τον Σέρβο αμυντικό Μπογκοσάβατς, που τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε ως δανεικός από την Κουκαρίτσκι, ενώ πούλησε στην ΑΕΚ τον μέσο Σιμάνσκι.
Προετοιμασία: Τελευταίο δείγμα τα πρόσφατα περσινά, όπου έδειξε άσχημη εικόνα και παραλίγο να πέσει κατηγορία. Παρ’ ότι ξεκίνησε καλά μετά την καραντίνα, πήγε να τα χαλάσει στο τέλος, βέβαια είχε δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας Σπαρτάκ και Κράσνονταρ, αμφότερες εκτός έδρας.
Εκτίμηση: Υπάρχουν αμφιβολίες τόσο για το ρόστερ της, όσο και για τον προπονητή Ταλαλάγιεφ. Ο ίδιος πάντως θα επιχειρήσει με την αμυντική του φιλοσοφία να την κρατήσει στην Πρέμιερ και πιστεύουμε πως θα μείνει εκτός πλέι άουτ, έστω και... ζόρικα.
ΤάμποφΤι έκανε πέρσι: Ως νεοφώτιστη αλλά και πρωτοεμφανιζόμενη στη μεγάλη κατηγορία πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατη πορεία. Ναι μεν πάλεψε μέχρι και το φινάλε για την παραμονή, το όνειρο είχε αίσιο τέλος αφού σώθηκε στην ισοβαθμία με την Κρίλια, υπερισχύοντας στη διαφορά τερμάτων (είχαν τους ίδιους βαθμούς στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε με την Αχμάτ).
Προπονητής: Σεργκέι Περβούσιν (50 ετών, από τον Οκτώβριο του 2019). Από το 2008 σε διάφορες θέσεις της ομάδας (τεχνικός διευθυντής, υπηρεσιακός και βοηθός). Ανέλαβε πέρυσι μετά την απόλυση του Γκριγκοριάν, πήρε την ομάδα στον πάτο της βαθμολογίας και τη βοήθησε να τερματίσει 14η. Τουλάχιστον με το περσινό του δείγμα, δεν έδειξε ιδιαίτερη αφοσίωση στην άμυνα, περισσότερο στηρίχτηκε στις κόντρα επιθέσεις, φέτος ουσιαστικά θα φανεί το πραγματικό του αγωνιστικό πλάνο.
Έδρα: Spartak Stadium (8.000), Τάμποφ. Η εν λόγω έδρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις της Πρέμιερ και θα αγωνιστεί, όπως και πέρυσι, στο Mordovia Arena (44.442), που απέχει 408 χλμ. από τη φυσική της έδρα
Μεταγραφές: Ανάλογες μεταγραφές του βεληνεκούς της, οι οποίες θεωρούνται προσθήκες ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Πήρε τον μέσο Μπαλάσοφ που είχε γεμάτες χρονιές στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ της Ουκρανίας, τον έμπειρο φορ Καραπετιάν που έμεινε ελεύθερος από τη Σότσι και τον 39χρονο γκολκίπερ Ριζίκοφ από την Κρίλια. Όσοι αποχώρησαν ήταν δανεικοί.
Προετοιμασία: Κάτω του μετρίου εικόνα πριν το φινάλε, παίρνοντας πάντως δύο σπουδαία «τρίποντα» κόντρα σε Σπαρτάκ και Σότσι (στα χαρτιά) που της χάρισαν την παραμονή. Δεν έδωσε κάποιο φιλικό.
Εκτίμηση: Πέρυσι γλύτωσε τον υποβιβασμό λόγω εκπληκτικού ντεμαράζ στο φινάλε, μπορεί και φέτος να τον αποφύγει. Τον απευθείας υποβιβασμό δηλαδή, διότι τα πλέι άουτ, δύσκολα θα τα αποφύγει...
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Ρότορ Βόλγκογκραντ
Τι έκανε πέρσι: Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και ζόρικο πρωτάθλημα, έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα και ψυχραιμία μέχρι και την καραντίνα, η οποία την βρήκε στην κορυφή και παρ’ ότι η συνέχεια προμηνύονταν αρκετά δύσκολη, «επωφελήθηκε» από τον ιό, αφού αναβλήθηκε το πρωτάθλημα και προβιβάστηκε με την έως τότε βαθμολογία. Επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από 16 χρόνια.
Προπονητής: Αλεξάντερ Κατσκέβιτς (49 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2019). Στην ουσία νέος, αφού προπόνησε την ομάδα πέρυσι μόλις για δυο παιχνίδια, καθώς το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας αναβλήθηκε. Λευκορώσος, έχοντας προπονήσει ομάδες αλλά και την Εθνική της χώρας του, ενώ μετράει και ένα διετές πέρασμα από την Ντιναμό Κιέβου.
Έδρα: Volgograd Arena (45.568), Βόλγκογκραντ
Μεταγραφές: Για νεοφώτιστη έχει κινηθεί σχετικά καλά έως τώρα, προσθέτοντας εμπειρία αλλά και ταλέντο στο ρόστερ της που θα τη βοηθήσουν να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ξεχωρίζουν ο μεσοεπιθετικός Μικελτάτζε, ο νεαρός αμυντικός Στεπάνοβ (δανεικός από Ρουμπίν) και ο Γεωργιανός φορ Κιπιάνι.
Προετοιμασία: Μιας και το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας αναβλήθηκε, όφειλε να βρει τρόπο ώστε να μείνει σε εγρήγορση. Έδωσε πέντε φιλικά μέσα στον Ιούλιο, επικρατώντας και τα πέντε, δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ. Τη Δευτέρα, στο πιο πρόσφατο απέσπασε 0-0 από την ΤΣΣΚΑ.
Εκτίμηση: Σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, είναι ζόρικη η διατήρηση μιας νεοφώτιστης στη μεγάλη κατηγορία, ακόμα και για τη Ρότορ η οποία μπορεί να επιστρέφει ύστερα από 16 χρόνια, ωστόσο έχει βάρος φανέλας και σπουδαία ιστορία, που δημιούργησε κυρίως τη δεκαετία του ’90. Διαθέτει και καλό προπονητή στον πάγκο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. «Ταβάνι» της τα μπαράζ παραμονής.
Κίμκι
Τι έκανε πέρσι: Παρότι ισοβαθμούσε στη δεύτερη θέση της Β’ κατηγορίας με την Τσερτάνοβο στους 54 βαθμούς, υπερίσχυσε στη διαφορά τερμάτων και δίχως να παιχτεί το δεύτερο μισό, λόγω καραντίνας, πήρε την σπουδαία άνοδο, επιστρέφοντας στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από 11 χρόνια. Τρελή πορεία στο κύπελλο, φτάνοντας έως τον τελικό, στον οποίο πάλεψε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ζενίτ, αλλά λύγισε 1-0, με γκολ στο 84’, από το σημείο του πέναλτι.
Προπονητής: Ντιμίτρι Γκούνκο (44 ετών, νέος). Θητεία σε διάφορες θέσεις στην Σπαρτάκ (υπηρεσιακός, προπονητής νέων και βοηθός), ανέλαβε μια εβδομάδα πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος, αντικαθιστώντας τον Γιουράν ο οποίος είχε κάτσει μόλις για δύο παιχνίδια στον πάγκο. Με τον τελευταίο πάντως να δηλώνει πως η απόλυση του ήρθε μέσω της Σπαρτάκ, ώστε να προωθηθεί ο Γκούνκο, αφήνοντας υπόνοιες για τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες… Ο ίδιος θα οδηγήσει το θέμα στη ΟΥΕΦΑ. Αντέδρασαν οι παίκτες, πηγαίνοντας το γεγονός μέχρι τον κυβερνήτη, όπου με επιστολή απαιτούν την παραμονή του Γιουράν.
Έδρα: Khimki Arena (18.636), Κίμκι
Μεταγραφές: Ζορίζεται οικονομικά -οριακά πήρε άδεια για να αγωνιστεί στην Πρέμιερ- κι αυτό φαίνεται και στις κινήσεις της. Μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσθήκη και φαίνεται πως θα στηριχτεί στο περσινό ρόστερ, που ούτως ή άλλως την έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου.
Προετοιμασία: Από τα μέσα του Ιούνη ξεκίνησε τα φιλικά, αφού το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας αναβλήθηκε. Έδωσε πέντε, κέρδισε στα τέσσερα, ενώ ενδιάμεσα υπήρξαν και τα δύο επίσημα του κυπέλλου. Στον ημιτελικό, κέρδισε εύκολα την Ουράλ εκτός με 3-1, ενώ στον τελικό ζόρισε τη Ζενίτ, χάνοντας εν τέλει με 1-0. Πριν από την επίσημη σέντρα του πρωταθλήματος, στο τελευταίο φιλικό, την Κυριακή, νίκησε με 2-0 την Ντιναμό Μόσχας.
Εκτίμηση: Μέχρι την τελευταία στιγμή κρινόταν η συμμετοχή της στη μεγάλη κατηγορία και αυτό διότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ ήρθε στα τελευταία και μεγάλη ανακατωσούρα με το θέμα του προπονητή, όπου πλέον εμπλέκονται και οι παίκτες, που έχουν πάρει αρνητικά αυτή την τροπή. Μπαίνει με πολύ άσχημες εντυπώσεις στη σεζόν, ενώ διαθέτει ένα ψυχολογικά ριγμένο δυναμικό παικτών και έναν παντελώς άπειρο προπονητή. Δικαίως το πρώτο φαβορί για απευθείας υποβιβασμό.
Επιμέλεια: Γιώργος Τατάκης
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi