Σεβίλλη εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή 16/8 και Ιντερ – Σαχτάρ Ντόνετσκ τη Δευτέρα 17/8, οι ημιτελικοί στο φετινό Europa League, επί γερμανικού εδάφους και σε μορφή Final 8. Που, κακά τα ψέματα, αν τα ζευγάρια ήταν διπλά, θα τα βλέπαμε αλλά και θα ποντάραμε, αρκετά διαφορετικά.
Εξ αυτών, πιο άξια έφτασαν στην 4άδα, η Σαχτάρ (που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο) και ακολούθως η Σεβίλλη, η οποία ήταν ένα «κλικ» καλύτερη από τη… σκασμένη Γουλβς στον προημιτελικό, έστω αν σκόραρε στο 88’, έστω αν γλίτωσε το γκολ νωρίς από πέναλτι.
Ακολούθως η Ιντερ, η οποία ναι μεν νίκησε τη Λεβερκούζεν, αλλά ευκόλως μπορούσε να είχε δεχθεί γκολ προς το τέλος, όπου η διαχείριση από πλευράς Αντόνιο Κόντε ήταν... τρικυμία εν κρανίω. Και, τέταρτη, η Γιουνάιτεντ που με την Κοπεγχάγη απλά δεν βλεπόταν.
Αντικατοπτρίζονται, τούτα, στις αποδόσεις για κατάκτηση από την Bet365; Όχι.
Εχω ποντάρει ήδη το 4άρι της Σαχτάρ για τελικό και δεν αλλάζω γνώμη. Με τη Γιουνάιτεντ, ναι, θα έχει τύχη. Μεγάλη. Με τη Σεβίλλη, δεν ξέρω…
Στοιχηματικά πάντως, πήγε πολύ καλά η χθεσινή βραδιά (εν αντιθέσει με την προχθεσινή): και ο Ορσάτο καταλόγισε πέναλτι, και ο Τάισον σκόραρε για τη Σαχτάρ, και η Σαχτάρ νίκησε με άνεση…
Πρεμιέρα από απόψε στο Final 8 του Champions League, στη Λισαβόνα. Κι όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν νοκ άουτ ματς στο… τελείωμα της διοργάνωσης (μα τι θυμήθηκα…).
Σεζόν 1993-94. Το Champions League διεξάγεται για δεύτερη φορά με τη νέα του μορφή, τρίτη αν ληφθεί υπ’ όψιν η σεζόν 1991-92, η λεγόμενη και ως… πειραματική. Και τότε, μια και το 1992-93 η προημιτελική φάση διεξήχθη σε δύο ομίλους των τεσσάρων, με τους πρώτους να πηγαίνουν στον τελικό.
Μάλιστα το 1991-92 ο Παναθηναϊκός του Βασίλη Δανιήλ ήταν στην 8άδα, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα την ισλανδική Φραμ με δύο ισοπαλίες και την Γκέτεμποργκ με 2-0 στο ΟΑΚΑ και 2-2 στο «Ούλεβι», όπου χρειάστηκε ίσως το κορυφαίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Δημήτρη Σαραβάκου για να ισοφαρίσει το «τριφύλλι», που έχανε με δύο γκολ στο ημίχρονο. Τότε ο ΠΑΟ έπεσε σε όμιλο με Σαμπντόρια, Ερυθρό Αστέρα και Αντερλεχτ και το ζητούμενο δεν ήταν να κάνει νίκη, αλλά να βάλει έστω γκολ, εντέλει. Ως και την 5η αγωνιστική είχε τρεις ισοπαλίες, δύο με την Αντερλεχτ και μια με τη Σαμπντόρια στο χιονισμένο ΟΑΚΑ, και με γκολ του Μαραγκού (ιστορικό) πήρε 1-1 στο τελευταίο ματς, στη Γένοβα. Η «Σαμπ» πήγε στον τελικό του Γουέμπλεϊ, όπου ηττήθηκε με 1-0 στην παράταση από την Μπαρτσελόνα με το φοβερό φάουλ του Ρόναλντ Κούμαν…
Το 1992-93 διατηρήθηκε το ίδιο σύστημα διεξαγωγής: δύο προκριματικοί γύροι, όμιλοι των τεσσάρων στα προημιτελικά και οι πρώτοι στον τελικό: Μαρσέιγ και Μίλαν, με τους Μασσαλούς να επικρατούν 1-0 των Λομβαρδών στον τελικό του Μονάχου από το γκολ του Μπαζίλ Μπολί.
Το 1993-94 υπήρξαν αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής με την είσοδο ενός ακόμη γύρου στη διοργάνωση: των ημιτελικών. Ξανά δύο προκριματικοί γύροι, ξανά δύο όμιλοι των τεσσάρων στους «8», αλλά οι δύο πρώτοι θα πήγαιναν στα… περίεργα ημιτελικά. Η UEFΑ, θέλοντας να δώσει κίνητρο στον πρώτο κάθε γκρουπ, όρισε μονούς ημιτελικούς στην έδρα αυτής. Οπερ και εγένετο.
Από ελληνικής πλευράς, μετείχε η ΑΕΚ στον προκριματικό, αλλά έπεσε πάνω στην πανίσχυρη Μονακό. Στο Πριγκιπάτο, στον πρώτο αγώνα, και με απουσία του ηγέτη της άμυνας, Μανωλά, η ΑΕΚ λύγισε 1-0 απέναντι στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ από αυτογκόλ του Μιχάλη Βλάχου στο 79' και στη ρεβάνς έφερε 1-1, δεχόμενη γκολ από το 5’ από τον Τζορκαέφ, για να ισοφαρίσει στο 13’ ο Σλίσκοβιτς, αλλά η πρόκριση είχε… πετάξει.
Τον 1ο όμιλο συνέθεσαν η Μπαρτσελόνα, η Μονακό, η Σπαρτάκ Μόσχας και η Γαλατασαράι. Η Μονακό έμελλε να έχει τον Αρσέν Βενγκέρ για τελευταία φορά στον πάγκο, και με παίκτες όπως ο Σίφο, ο Ικπέμπα, ο Πετί, ο Πιέλ, ο Τιράμ, ο Τζορκαέφ, μα και ο Κλίνσμαν, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάρτσα του Γιόχαν Κρόιφ στηριζόταν σε Ρομάριο, Μίκαελ Λάουντρουπ, Μπακέρο, Στόιτσκοφ, Ρόναλντ Κούμαν, αλλά και Πεπ Γκουαρδιόλα, η Γαλατά του Γερμανού Ράινερ Χόλμαν είχε Τουγκάι, Ερντέμ, Σουκούρ και Κορκμάζ και η Σπαρτάκ του Ολεγκ Ρομάντσεφ στηριζόταν στους διεθνείς Κάρπιν, Νικοφόροφ, Πισάρεφ και Μπεσάστνιχ.
Στον 2ο όμιλο ήταν η Μίλαν, η Πόρτο, η Βέρντερ και η Αντερλεχτ. Η Βέρντερ του Οτο Ρεχάγκελ κυριαρχούσε στην Bundesliga, στηριζόμενη σε Μπόντε, Μπάσλερ, Χέρτζογκ, Μπράσετ, Βόταβα, η Πόρτο του αείμνηστου Τόμισλαβ Ιβιτς (είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό το 1985-86) είχε Σεκρετάριο, Ζοάο Πίντο, Ρουί Ζόρζε, Ζόρζε Κόστα και τον Βούλγαρο φορ Κονσταντίνοφ, η Αντερλεχτ του Ολλανδού Γιόχαν Μπόσκαμπ έπαιζε με τον μετέπειτα «ερυθρόλευκο» Ζέτεμπεργκ, τους Χααγκντόρεν, Μποφέν, Αλμπερτ καθώς και τον άνθρωπο που άλλαξε για πάντα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Γιον Μπόσμαν ενώ η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο με Φαν Μπάστεν (όσο ήταν υγιής…), Παπέν, Μπρίαν Λάουντρουπ, Ντοναντόνι, Αλμπερτίνι, Μαλντίνι, Σαβίσεβιτς, Μπαρέζι, Μασάρο, Ντεσαγί, Κοστακούρτα, Σιμόνε, ήταν πανίσχυρη.
Μπαρτσελόνα και Μονακό από τον πρώτο, Μίλαν και Πόρτο από τον δεύτερο όμιλο, πέρασαν στα ημιτελικά. Τα μόνα νοκ άουτ ημιτελικά της ιστορίας του Champions League μέχρι… τα φετινά. Και οι έδρες… μίλησαν για τα καλά. Η Μίλαν υπέταξε με 3-0 τη Μονακό στο «Σαν Σίρο» με γκολ από Ντεσαγί, Αλμπερτίνι και Μασάρο και η Μπαρτσελόνα επίσης με 3-0 την Πόρτο στο «Καμπ Νου» με δύο γκολ του Στόιτσκοφ κι ένα του Κούμαν.
Οσο για τον τελικό και, δη, στο ΟΑΚΑ; Η Μίλαν ήταν απλά καταπληκτική και διέλυσε με 4-0 τους Καταλανούς με δύο γκολ του Μασάρο κι από ένα των Σαβίσεβιτς και Ντεσαγί, με το σκορ διαμορφωμένο από το 58ο λεπτό. Ειδικά το γκολ του «Ντέκι», μόνο με εκείνο του Ζιντάν στον τελικό με τη Λεβερκούζεν μπορεί να συγκριθεί…
Κι από το 1994-95 το Champions League άλλαξε ξανά. Μια για πάντα. Περισσότερες ομάδες από τις μεγάλες λίγκες, περισσότερα έσοδα. Για αρχή, τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων, παρουσία της ΑΕΚ ξανά. Η «Ενωση», που είχε αποκλείσει τη Ρέιντζερς στον προκριματικό με μεγάλα ματς από πλευράς Σαραβάκου, νίκησε 2-0 στο «Νίκος Γκούμας» με δύο γκολ του… μεγάλου μικρού, αλλά και 1-0 στη Γλασκώβη με τέρμα του Σαβέφσκι. Στον όμιλο, με Αγιαξ, Μίλαν και Καζινό Σάλτσμπουργκ (όπως ονομαζόταν τότε) έμεινε τελευταία, με δύο ισοπαλίες: με τη Μίλαν στην Αθήνα και τη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Βέβαια, δύο από τις τρεις ομάδες συνέθεσαν το ζευγάρι του τελικού: Αγιαξ – Μίλαν 1-0 στη Βιέννη με γκολ του πιτσιρικά, τότε, Πάτρικ Κλάιφερτ…
Από τον Φεβρουάριο γραμμένα και πονταρισμένα και… τα αφήνω έτσι: τότε ήταν στο 2.80 η Σίτι για να πάει στον τελικό, 3.55 να πάρει το τρόπαιο ομάδα που δεν το έχει κατακτήσει πάλι και 11.15 το ζευγάρι τελικού Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν…
For the record, το να πάει η Σίτι τελικό έχει πέσει στο 1.90 και το ζευγάρι τελικού Σίτι – Παρί έπεσε στο 5.00 (τιμές από Pamestoixima.gr).
Αταλάντα εναντίον Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο, χρονικά, προημιτελικό του Final-8 του Champions League 2019-20, στο (άδειο) «Λουζ» της Λισαβόνας.
Η Αταλάντα για δεύτερη σερί σεζόν ήταν στην 3άδα της Serie A, το… κρεσέντο της σταμάτησε στα 98 γκολ (σε 38 αγώνες), στην Ευρώπη αρχικώς δυσκολεύτηκε με τρεις απανωτές ήττες σε όμιλο με Σίτι Σίτι, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σαχτάρ αλλά πέρασε στα νοκ άουτ και απέκλεισε πανεύκολα τη Βαλένθια, βάζοντάς της 8 γκολ σε 180 λεπτά. Τα λόγια, περιττά για την αρμάδα του Τζιαμπιέρο Γκασπερίνι, η οποία στηρίζεται στο ομαδικό παιχνίδι. Εκτός, για προσωπικούς λόγους, ο σταρ φορ Ιλισιτς, με 3-4-1-2 οι «μπεργκαμάσκι» με τον Σαπάτα στην κορυφή και τους Γκόμες, Μαλινόβσκι να συνεπικουρούν. Νοκ άουτ ο βασικός γκολκίπερ Γκολίνι.
Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε το τελευταίο τρεμπλ στη Γαλλία, μιας και καταργείται πλέον το Λιγκ Καπ. Το πρωτάθλημα το είχε πάρει… πριν από τη σέντρα της σεζόν, μετά το lockdown έπαιξε στο Παρίσι ενάντια στη Σεντ Ετιέν στον τελικό του Κυπέλλου (1-0) και στη Λυών στου Λιγκ Καπ (0-0, το πήρε στα πέναλτι). Στο πρώτο χτύπησε ο σταρ φορ Εμπαπέ, η παρουσία του οποίου είναι οριακή (λογικά θα είναι στον πάγκο), τιμωρημένος ο εξτρέμ Ντι Μαρία, τραυματίας ο χαφ Βεράτι. Ελέω των απουσιών ίσως ο Τόμας Τούχελ εγκαταλείψει το 4-2-4 για χάρη του 4-3-1-2 με τον Νεϊμάρ πίσω από Ικάρντι, Σαράμπια, και όχι στα άκρα. Μεγάλος στόχος τα πρώτα ημιτελικά μετά το 1995, όταν είχε αποκλειστεί από τη Μίλαν.
Αναμετρούνται, βεβαίως, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, η Αταλάντα έχει 1-1-0 ενάντια σε Γάλλους (1-0 και 1-1 με τη Λιόν το 2017-18) ενώ η Παρί μετρά μόλις 2-9-9 κόντρα σε ιταλικές ομάδες, ούσα δίχως νίκη εντός της τρέχουσας… χιλιετίας.
Κι όμως. Η πρώτη νίκη της Παρί έναντι σε Ιταλούς ήταν τον Οκτώβριο του 1992 επί της Νάπολι στο «Σαν Πάολο» για το UEFA (με ισάριθμα γκολ του Ζορζ Γουεά), μια Νάπολι που έπαιζε τότε με Καρέκα, Τζόλα, Φονσέκα και Μάουρο (και τεχνικό τον Κλαούντιο Ρανιέρι). Και η δεύτερη με 3-1 τον Μάρτιο του 1996 στο Παρίσι επί της Πάρμα με δύο γκολ, από ισάριθμα πέναλτι, ένα του Ραΐ κι ένα του Πατρίς Λοκό.
Ωστόσο, αν δει κανείς το ποτήρι (της παράδοσης)… ανάποδα, η Παρί «τρέχει» κόντρα σε ιταλικές ομάδες αήττητο σερί επτά αγώνων, που κρατά από την άνοιξη του 2001, ήτοι 19 χρόνια, και όλα έληξαν… ισόπαλα (!): με τη Μίλαν σε όμιλο το 2000-01, με την Μπρέσια στο Intertoto το ίδιο καλοκαίρι, με τη Ρόμα σε μονό ματς για το Europa το 2010 και με τη Νάπολι σε όμιλο το 2018!
Από τη νίκη επί της Πάρμα ως την έναρξη του σερί των ισοπαλιών, μεσολάβησαν οι… επονείδιστοι, για την Παρί, τελικοί του UEFA Super Cup το 1996 απέναντι στη Γιουβέντους: συντριβή με 6-1 στο Παρίσι (δύο ο Παντοβάνο, από ένα οι Πορίνι, Λομπάρντο, Φεράρα, Αμορούζο) και 3-1 στη ρεβάνς του Τορίνο (δύο ο Ντελ Πιέρο, ένα ο Βιέρι). Και… όργια στο γήπεδο από τον Ζινεντίν Ζιντάν…
…ορθώς είναι φαβορί η Παρί Σεν Ζερμέν. Αλλά δεν είναι η, προ διακοπής, ανίκητη ομάδα, την είδαμε και στους τελικούς. Ούτε η Αταλάντα είναι το… τρένο του τότε, μετά τη διακοπή τα έβγαλε τα θεματάκια της. Και ότι λείπει ο Ιλισιτς, είναι μεγάλη απώλεια…
Να σκοράρουν; Ε, χαίρω πολύ, το έχουν για πρωινό. Αλλά σε νοκ άουτ ματς, σε ουδέτερο, χμ, δεν είμαι και τόσο ζεστός. Μάλιστα το under 3,25 σε ασιατικό χάντικαπ διπλασιάζει: πληρωμή ως και δύο γκολ στον αγώνα, μισή πληρωμή αν μπουν τρία, κουβάς αν μπουν παραπάνω. Αξίζει, θαρρώ. Κι αξίζει κόντρα στο… κρεσέντο τους, ότι στο σερί της Παρί (βάζει γκολ επί 32 σερί ματς στη διοργάνωση).
Σε πιο ειδικά, σφυρίζει ο Αγγλος Αντονι Τέιλορ, από τους καρτάκηδες σε Αγγλία και Ευρώπη: 4.27 κίτρινες έβγαλε κατά μέσο όρο σε 15 ματς Champions League στην καριέρα του, 5,4 όμως φέτος. Δύσκολο τούτο το παιχνίδι όμως να έχει πολλά και σκληρά φάουλ. Νομίζω μέχρι 5, είμαστε καλά…
Οσο για σκόρερ; Ικάρντι, με κλειστά μάτια. Ζει για τέτοια ματς ο Μάουρο: 6 συμμετοχές φέτος στο Champions League, 5 τα γκολ του.
🇮🇹🇫🇷 22:00 Αταλάντα 🆚 Παρί Σεν Ζερμέν⏩ Under 3,25 A.H. 🦊 2.01. (Betshop)
🇮🇹🇫🇷 22:00 Αταλάντα 🆚 Παρί Σεν Ζερμέν⏩ Under 5,5 κάρτες 🦊 1.80. (Pamestoixima.gr)
🇮🇹🇫🇷 22:00 Αταλάντα 🆚 Παρί Σεν Ζερμέν⏩ Γκολ Ικάρντι 🦊 2.10. (Pamestoixima.gr)
Η πιο μεγάλη ώρα… μέχρι την επόμενη, σήμερα και αύριο στο Σέφιλντ με τη διεξαγωγή των ημιτελικών στο Παγκόσμιο του σνούκερ. Μια σύνθεση 4άδας μάλλον απρόσμενη, εν συγκρίσει με ό,τι φαινόταν αρχικά. Κι αυτό διότι ο Ρόνι ήταν παραπάνω καλός από όσο περιμέναμε, ο Σέλμπι απρόσμενα… εκπληκτικός στον προημιτελικό, ο ΜακΓκιλ βρήκε βατούς αντιπάλους και ο Γουίλσον θυμίζει τον περσινό (και παγκόσμιο πρωταθλητή, εντέλει) Τραμπ!
Προσοχή: τα ημιτελικά:
α) διεξάγονται σε τέσσερα μέρη και σε διάστημα τριών ημερών.
β) είναι best off 33 frames πλέον, ήτοι όποιος φτάσει τα 17 (και όχι τα 13, όπως στα προημιτελικά).
Οσο για τον νικητή; Με το ζευγάρωμα Ο’Σάλιβαν και Σέλμπι στον έναν ημιτελικό, περίμενα τον Γουίλσον (που παίζει με τον ΜακΓκιλ στον άλλο) να είναι τρίτο φαβορί. Κι όμως, είναι δεύτερο. Για κατάκτηση (με αποδόσεις από Pamestoixima.gr):
Όχι, ο ΜακΓκιλ τύχη δεν έχει, θεωρώ δεδομένη (όσο θεωρείται κάτι δεδομένο στον αθλητισμό…) την παρουσία του Κάιρεν στον τελικό ενώ το ματς του Ρόνι με τον Μαρκ είναι ντέρμπι. Ντερμπάρα. Και με φαβορί, κακά τα ψέματα, τον Σέλμπι, και στον ημιτελικό μα και στον τελικό, όποιον κι αν αντιμετωπίσει εκεί ο Γουίλσον, αουτσάιντερ θα είναι. Και το σνούκερ ναι, είναι σπορ των αουτσάιντερ.
🏴 Κάιρεν Γουίλσον 🆚 Αντονι ΜακΓκιλ 🏴
🗓️ Sessions: Τετάρτη 12/8 στις 15:00, Πέμπτη 13/8 στις 12:00 και στις 21:00, Παρασκευή 14/8 στις 16:30.
🎱 Best of 33 frames (ο νικητής στα 17).
📝 Αποδόσεις (Bet365): 1.25 – 4.00
Σαν να έχει… ραντεβού με την ιστορία ο 28χρονος Κάιρεν Γουίλσον (Νο 8 στο world ranking): έκτη φορά φέτος σε Παγκόσμιο, πέμπτη συνεχόμενη, στις προηγούμενες τέσσερις ήταν τουλάχιστον στα προημιτελικά, σε ημιτελικό έπαιξε μόνο το 2019 χάνοντας με 17-13 από τον… γερόλυκο Τζον Χίγκινς. Τότε, πήρε το μάθημά του, μεγαλώνει, ωριμάζει, θυμίζει εν πολλοίς φέτος την περσινή πορεία του Τζαντ Τραμπ που έφτασε για πρώτη φορά στην κατάκτηση του Παγκοσμίου κάνοντας ανάλογη πορεία. Και ακριβώς αυτόν, τον… πλανητάρχη, απέκλεισε χθες, με 13-9 κάνοντας μεστό, άψογο ματς. Ο Τραμπ μείωσε σε κάποια φάση σε 9-11 αλλά ο Γουίλσον αξιοποίησε στο τέλος κάθε ευκαιρία που του δόθηκε, παίζοντας άψογα στην τακτική, με την υπομονή που τον χαρακτηρίζει.
Και μπράβο του, διότι πληρωθήκαμε ωραιότατα...
Απέναντι στον Γουίλσον, ο 29χρονος Σκωτσέζος Αντονι ΜακΓκιλ, Νο 39 στον κόσμο (σ.σ. «κοκκινοτρίχη», λόγω χρώματος, τον αποκαλώ, πρέπει να βρω ένα nickname για τον Γουίλσον…). Στην έκτη, και δη συνεχόμενη, παρουσία του σε Παγκόσμιο ο ΜακΓκιλ φτάνει για πρώτη φορά στην 4άδα, έχει ήδη υπερβεί τον προσωπικό του πήχη. Ο ΜακΓκιλ, χωρίς να έχει πείσει στα προηγούμενα, υπέταξε με 13-10 τον Κερτ Μάφλιν που είχε εκπλήξει με την πορεία του, όντας 7-1 μπροστά μετά το πρώτο μέρος και αγχώθηκε όταν έγινε 9-6, αλλά το διαχειρίστηκε σωστά παρά το προσέγγισμα του Αγγλονορβηγού. For the record, με αυτή τη νίκη από το 39 ο ΜακΓκιλ ανεβαίνει (στην επόμενη ανακοίνωση του world ranking) στο Νο 22 στον κόσμο ενώ ήδη κέρδισε, με την πρόκριση, το μεγαλύτερο ποσό στην καριέρα του: 100.000 λίρες…
⏳ Άλλες 8 φορές έχουν αναμετρηθεί, 5-3 μπροστά σε νίκες ο ΜακΓκιλ. Πρώτη φορά ανταμώνουν όμως σε αγώνα με περισσότερα από ένα μέρη…
🦊 Κάιρεν βλέπω, αλλά πληρώνει ψίχουλα. Δεν είναι τόσο έμπειρος για να διαχειριστεί ημιτελικό, τυχερός που παίζει με τον ΜακΓκιλ, αλλά ίσως… ιδρώσει, εντέλει, για να περάσει. Ομολογώ, μιας και η φετινή πορεία του Γουίλσον θυμίζει πολύ την περσινή του Τραμπ, τούτος ο ημιτελικός μοιάζει με τον περσινό Τραμπ – Γουίλσον και ο Τζαντ είχε περάσει με 17-11. Κοντολογίς, χαμηλά το line στα frames ή μεγάλο χάντικαπ. Φαβοριτίζεται το under πάντως, ψάχνοντας τον διπλασιασμό πήρα το over 29,5 frames, ήτοι να πάει από 17-13 και πάνω.
🏴 Ρόνι Ο’Σάλιβαν 🆚 Μαρκ Σέλμπι 🏴
🗓️ Sessions: Τετάρτη 12/8 στις 21:00, Πέμπτη 13/8 στις 16:30, Παρασκευή 14/8 στις 12:00 και στις 21:00.
🎱 Best of 33 frames (ο νικητής στα 17).
📝 Αποδόσεις (Pamestoixima.gr): 1.53 – 2.35
Ματσάρα από τις λίγες καθώς συνολικά 8 Παγκόσμια θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα: τα 5 του Ρόνι και τα 3 του Μαρκ. Η διαφορά έγκειται στο ότι ο Ο’Σάλιβαν πήρε το τελευταίο του το 2013 ενώ ο Σέλμπι κατέκτησε τα 3 από τα τελευταία 6!
Ο 44χρονος Ρόνι Ο’Σάλιβαν, Νο 6 στο world ranking, φτάνει για 12η φορά σε ημιτελικό Παγκοσμίου και μετρά τέσσερις σερί προκρίσεις στον τελικό. Ο τελευταίος που τον απέκλεισε στους «4» ήταν το 2006 ο Γκρέιαμ Ντοτ. Ο Rocket έκανε… μεγάλη πέλα, εντέλει, απέναντι στον Μαρκ Γουίλιαμς: έχανε 2-6 στο πρώτο μέρος, πήγε 4-8 στα μέσα του δεύτερου, αλλά το έκανε 8-8 και στο τρίτο μέρος έκανε τα απλά, εύκολα για τον ίδιο, παίρνοντας τη νίκη με 13-10 απέναντι σε έναν εκνευρισμένο Γουίλιαμς και με τον Ρόνι να κάνει μεγάλα breaks (ενώ έκανε και πέντε centuries στο ματς!).
Κι αν ο Ο’Σάλιβαν αγχώθηκε, ο Μαρκ Σέλμπι έκανε ίσως το πιο μεστό, αποτελεσματικό και επιβλητικό ματς από παίκτη στο τρέχων Παγκόσμιο, επικρατώντας 13-7 του πολύ φορμαρισμένου Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Το σημαντικό για τον Σέλμπι ήταν η εξαιρετική του απόδοση, καμία σχέση δηλαδή στους προηγούμενους γύρος και ενάντια σε άσημους παίκτης. Αν ήταν τυχαίο, ή όχι, θα φανεί. Ο 37χρονος Αγγλος θα είναι για έκτη φορά σε ημιτελικό, έχοντας 4/5 προκρίσεις (!): μόνο το 2010 απέτυχε, χάνοντας με 17-14 από τον Γκρέιαμ Ντοτ.
⏳ Ρόνι και Μαρκ μετρούν άλλα 29 παιχνίδια μεταξύ τους, με τον Ο’Σάλιβαν να έχει 18 νίκες, τον Σέλμπι 10 ενώ υπάρχει και μια ισοπαλία (σε τουρνουά που διεξάγονται με ομίλους υπάρχουν κι αυτές). Σε ημιτελικούς έχουν αναμετρηθεί 8 φορές (5-3 μπροστά ο Ο’Σάλιβαν). Σε Παγκόσμιο μετρούν άλλα δύο ματς: τον προημιτελικό του 2010 (13-11 ο Σέλμπι, με ανατροπή από το 9-11) και τον τελικό του 2014, με τον Σέλμπι να επικρατεί με 18-14 σε ματς όπου ο Ο’Σάλιβαν είχε διαρκώς το προβάδισμα στα πρώτα 20 frames.
🦊 Όχι, οι αποδόσεις δεν λένε την αλήθεια. Όσο κι αν άπαντες λατρεύουμε αυτόν τον μύθο του σπορ ονόματι Ρόνι, ο Σέλμπι έχει το know how σε multi session game για να παίξει και με την ψυχολογία του αντιπάλου. Και, γνωστό, ο Ο’Σάλιβαν είναι mind players, ψυχολογίας και επηρεάζεται αν του στραβώσει από την αρχή. Όχι πάντα, αλλά συμβαίνει.
Στοιχηματικά, μια επιλογή… για απόψε και μια για όταν λήξει, δηλαδή… μεθαύριο. Για απόψε (8 frames θα παίξουν), να προηγείται ο Σέλμπι και για το τέλος, over 30,5 frames σε πολύ καλή απόδοση, ήτοι από 17-14 και πάνω.
🎱🏆 Παγκόσμιο σνούκερ, κατάκτηση ⏩ Κάιρεν Γουίλσον 🦊 3.50. (Pamestoixima.gr)
🏴 🏴 15:00 Γουίλσον 🆚 ΜακΓκιλ ⏩ Over 29,5 🦊 2.10. (Bet365)
🏴 🏴 21:00 Ο’Σάλιβαν 🆚 Σέλμπι⏩ 2 στα frames 1-8 🦊 3.25. (Bet365)
🏴 🏴 21:00 Ο’Σάλιβαν 🆚 Σέλμπι⏩ Over 30,5 🦊 2.37. (Bet365)
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi