foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ75
Η ΠΙΟ BLACK FRIDAY ΠΡΟΣΦΟΡΑ*! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Παρί – Μπάγερν. «Qlasico» με σπάνια stats, συμπτώσεις, ρεκόρ

Μποζιονέλος | 23 Αυγ 2020 09:01
pjimage-34.jpg

Και στο τέλος νικούν… οι Γερμανοί! Όπως και απόψε, και δεν είναι υπερβολή η αναφορά στον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου, το «Λουζ» της Λισσαβώνας.

Κι αυτό διότι δεδομένα το τρόπαιο θα καταλήξει στα χέρια Γερμανού προπονητή: είτε του Τόμας Τούχελ είτε του Χάνσι Φλικ. Όποιος εξ αυτών αναδειχθεί νικητής, θα γίνει μάλιστα μόλις ο τέταρτος Γερμανός τεχνικός πρωταθλητής Ευρώπης μετά τον Οτμαρ Χίτζφελντ (1997 με την Ντόρτμουντ, 2001 με την Μπάγερν), τον Γιούπ Χάινκες (1998 με τη Ρεάλ, 2013 με την Μπάγερν) και τον Γιούργκεν Κλοπ (2019 με τη Λίβερπουλ).


Είναι, δε, μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία που προπονητές από την ίδια χώρα αναμετρώνται στον τελικό: το 2003 ο Κάρλο Αντσελότι (Μίλαν) νίκησε στα πέναλτι τον Μαρτσέλο Λίπι (Γιουβέντους) και το 2013 ο Γιουπ Χάινκες (Μπάγερν) με 2-1 τον Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ).

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Τρεμπλ


Παράλληλα, όποιος εκ των Τούχελ ή Φλικ τα καταφέρει, θα γίνει δεδομένα ο έκτος… τρεμπλούχος κόουτς στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μιας και Παρί και Μπάγερν έκαναν το νταμπλ στις χώρες τους. Κάτι ανάλογο πέτυχαν ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999, ο Πεπ Γκουαρδιόλα με την Μπαρτσελόνα το 2009, ο Ζοσέ Μουρίνιο με την Ιντερ το 2010, ο Γιούπ Χάινκες με την Μπάγερν το 2013 και ο Λουίς Ενρίκε με την Μπαρτσελόνα το 2015.

«Qlasico» !


Και στο τέλος κερδίζουν βέβαια (και) οι… Καταριανοί, εξ ου και στα διεθνή Μέσα το αποψινό τους αντάμωμα ονομάστηκε… Qlasico (από το Qatar και το Clasico). Οι δύο σύλλογοι έχουν σχέσεις, έμμεσα ή άμεσα, με το Κατάρ. Αφενός επειδή η Παρί Σεν Ζερμέν ανήκει στη βασιλική οικογένεια της χώρας μέσω του επενδυτικού fund της QSI. Αφετέρου επειδή η Μπάγερν έχει ως βασικό σπόνσορα την Qatar Airways, που πλήρωσε 50% παραπάνω απ’ όσα η προηγούμενη αεροπορική εταιρία που διαφημιζόταν μέσω της ομάδας…


Η πολύπειρη, με άλλους δέκα τελικούς, Μπάγερν αντιμέτωπη με την πρωτάρα σε τελικό, Παρί Σεν Ζερμέν, σε ματς που έβγαλε πολλά, πάρα πολλά, στατιστικά που αλίευσα. Ελπίζω να σας αρέσουν…



Οι δυσκολίες και τα αγωνιστικά νέα


Η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε στον πρώτο της τελικό, συναντώντας δυσκολίες μονάχα στον αξέχαστο προημιτελικό με την Αταλάντα, όπου σκόραρε δις στο τέλος θυμίζοντας… Γιουνάιτεντ και 1999. Στο εν λόγω ο Εμπαπέ μπήκε ως αλλαγή, στον ημιτελικό με τη Λειψία έπαιξε βασικός όμως, ο Νεϊμάρ αντί για τα άκρα έπαιξε πίσω από τον Εμπαμπέ και οι Γάλλοι έφτασαν σε μια άνετη, αλλά ιστορική, πρόκριση και σε ματς που ο Ανχελ ντι Μαρία σκόραρε και μοίρασε δύο ασίστ. Ερώτημα η παρουσία του βασικού κίπερ Νάβας, αμφίβολος και ο χαφ Γκεγιέ, έτοιμος αλλά όχι για 90λεπτο ο χαφ Βεράτι.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Η Μπάγερν δυσκολεύτηκε περισσότερο με τη Λυών παρά στο… 8-2 με την Μπαρτσελόνα, οι Γάλλοι της έβαλαν δύσκολα έως ότου ανοίξει το σκορ ο Γκνάμπρι και, παράλληλα, τον δρόμο για μία ακόμη πρόκριση, όπως και τη δέκατη νίκη σε ισάριθμα ματς στον φετινό θεσμό. Ουδέν νεότερο πρόβλημα αγωνιστικά και ο Φλικ ίσως παρατάξει την ίδια ενδεκάδα για τρίτο σερί παιχνίδι και με διάταξη 4-2-3-1, καθώς ο Μπόατενγκ έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα, με… προφυλάξεις όμως ελέω μυϊκών ενοχλήσεων. Αν ο Παβάρ γυρίσει βασικός ως δεξιός μπακ, τότε ο Κίμιχ θα επανέλθει στα χαφ και θα... θυσιαστεί ένας εκ των Τιάγκο ή Γκορέτσκα.

Γαλλικό, εθνικό… βάρος


Η αλήθεια είναι βέβαια ότι σε συλλογικό, διεθνές επίπεδο η Γαλλία έχει βιώσει περισσότερες πίκρες από ό,τι χαρές. Φερ’ ειπείν η Γερμανία μετρά 7/17 επιτυχίες σε τελικούς της διοργάνωσης μεν, αλλά… επτά τίτλους (από Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Αμβούργο αυτοί).


Η Γαλλία όμως; Μόνο έναν στον θεσμό, το 1993 από τη Μαρσέιγ (ενάντια στη Μίλαν με την κεφαλιά του Μπολί), και άλλους πέντε χαμένους. Και πάει και παραπέρα: 0/5 σε τελικούς UEFA / Europa (τρεις χαμένοι μόνο από τη Μαρσέιγ) και 1/3 στο Κυπελλούχων, με μόνη επιτυχία της Παρί το 1996. Στη σούμα; Δύο γαλλικοί τίτλοι σε 14 ευρωτελικούς. Πολύ χαμηλό το ποσοστό…

Το αντίστοιχο γερμανικό ποσοστό; 7/17 στο Πρωταθλητριών / Champions League, 6/14 στο UEFA / Europa League και 4/8 στο Κυπελλούχων (συν 1/3 από ομάδες της Ανατολικής Γερμανίας): σούμα, 18/42.

Το βαυαρικό 500άρι


Κι αν για τη Γαλλία ο αποψινός τελικός είναι… εθνική υπόθεση, για την Μπάγερν είναι, κακά τα ψέματα, για… πάρτη της. Αν τα καταφέρει, θα «πιάσει» στην 3η θέση τη Λίβερπουλ με 6 τρόπαια, πίσω από Ρεάλ (13) και Μίλαν (7), ενώ με τον ενδέκατο τελικό της στη διοργάνωση πιάνει τη Μίλαν και μόνο η Ρεάλ έχει περισσότερους (16).

Συνάμα, με το επόμενό της γκολ στον θεσμό η Μπάγερν θα φτάσει τα 500: μόνο η Ρεάλ (567) και η Μπαρτσελόνα (517) έχουν περισσότερα. 

Παρί, η 41η


Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε φέτος η 41η διαφορετική ομάδα που συμμετέχει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Champions League και με στόχο να αναδειχθεί ως η 23η διαφορετική νικήτρια του θεσμού. H 22η ήταν το 2012 η Τσέλσι, νικώντας στα πέναλτι την Μπάγερν στο Μόναχο ενώ για δεύτερη σερί σεζόν μια εκ των φιναλίστ δεν είχε φτάσει ξανά στον τελικό (πέρυσι η Τότεναμ).


 

Συνολικά 15 φορές εμφανίστηκαν ομάδες για πρώτη φορά σε τελικό που δεν το πήραν, ούτε ξανάφτασαν εκεί (ανάμεσά τους ο Παναθηναϊκός το 1971) ενώ άλλες τέσσερις το κατέκτησαν στη μόνη τους παρουσία: Φέγενορντ (1970), Αστον Βίλα (1982), PSV Αϊντχόφεν (1988) και Ερυθρός Αστέρας (1991). 

Αήττητη εκτός Μονάχου… από το Παρίσι


Η Μπάγερν συμπλήρωσε δέκα συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση φέτος, ήτοι μετά τον περσινό αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ μετά το 1-3 του Μονάχου, εκτός έδρας όμως στη διοργάνωση… τρέχει αήττητο σερί 15 αγώνων: 12-3-0. Διότι ακόμη και στον εν λόγω αποκλεισμό, δεν είχε λυγίσει στο «Ανφιλντ» (0-0), ούτε στον αμέσως προηγούμενο, τον Απρίλιο του ’18, από τη Ρεάλ είχε ηττηθεί στη Μαδρίτη.

Η τελευταία, χρονικά, εκτός έδρας ήττα των Βαυαρών στο Champions League ήταν… από την Παρί Σεν Ζερμέν, σε ματς ομίλου στις 27 Σεπτεμβρίου 2017! Και, δη, με 3-0 στο Παρίσι…


Μάλιστα, μετά την εν λόγω ήττα απολύθηκε ο Κάρλο Αντσελότι, ανέλαβε προσωρινά ο Βίλι Σανιόλ και στη συνέχεια ο Γιουπ Χάινκες, με τον οποίον έφτασε στα ημιτελικά, κι ακολούθησε η πρόσληψη του Νίκο Κόβατς προτού έρθει ο Φλικ προ δέκα μηνών. 

Ο μεγαλύτερος μέσος όρος σκοραρίσματος (Μπάγερν…)


Τι κι αν έχει δώσει λιγότερα, ελέω κορωνοϊού και αλλαγής συστήματος διεξαγωγής, ματς από άλλες φιναλίστ; Η Μπάγερν είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος ως τώρα στην ιστορία του Champions League! Σημειώνει 4,2 γκολ ανά αγώνα, ήτοι 42 σε δέκα αγώνες, ξεπερνώντας τα 3,38 της Παρί Σεν Ζερμέν από το 2017-18.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σε καθαρούς αριθμούς, η Μπαρτσελόνα έχει τα πρωτεία με 45 γκολ το 1999-00 (σε 16 αγώνες), η φετινή Μπάγερν είναι στα 42 και πίσω έμειναν Ρεάλ Μαδρίτης (2013-14) και Λίβερπουλ (2017-18), έχοντας από 41. 

…και από τα μεγαλύτερα σερί σκοραρίσματος (Παρί)


Και η Παρί όμως έχει… να λέει για τα δικά της γκολ καθώς με την πρόκριση επί της Λειψίας συμπλήρωσε 34 συνεχόμενα παιχνίδια Champions League που σκόραρε. Μια επίδοση που ισοφάρισε το αντίστοιχο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης το 2011-14.

Τελευταία φορά που οι Παριζιάνοι δεν έβαλαν γκολ στον θεσμό ήταν τον Απρίλιο του 2016, στο Μάντσεστερ, χάνοντας με 1-0 από τη Σίτι από γκολ του Κέβιν ντε Μπρόινε. 

Tι ενώνει το 1991 με… φέτος;


Η τελευταία φορά λοιπόν που μια πρωτάρα σε τελικό σήκωσε το τρόπαιο, ήταν το 1991 ο Ερυθρός Αστέρας, νικώντας τη Μαρσέιγ στα πέναλτι, στο «Σαν Νίκολα» του Μπάρι και, άλλη μια σύμπτωση, ξανά με Ιταλό διαιτητή: τότε ο Τούλιο Λανέζε, φέτος ο Ντανιέλε Ορσάτο.

Τότε οι Γιουγκοσλάβοι του Λιούπκο Πέτροβιτς, που αργότερα εργάστηκε σε ΠΑΟΚ (1992-93) και Ολυμπιακό (1993), ενώ πέρυσι ήταν τεχνικός στη Λέφσκι Σόφιας, στα 72 του (!), έφτασαν στο τρόπαιο διαθέτοντας μια καταπληκτική ομάδα με παίκτες που αργότερα μεσουράνησαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα: Βλάντιμιρ Γιούγκοβιτς (Γιουβέντους, Ατλέτικο, Ιντερ), Μίοντραγκ Μπελοντέντιτσι (Βαλένθια), Ρόμπερτ Προσινέτσκι (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη), Σίνισα Μιχάιλοβιτς (Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο, Ιντερ), Ντάρκο Πάντεφ (Ιντερ, αλλά δεν έπιασε), Ντιέγιαν Σαβίσεβιτς (Μίλαν).


 

Αρκετοί, δε, πέρασαν από ελληνικές ομάδες: ο κίπερ Στέφαν Στογιάνοβιτς από τον Εθνικό Αστέρα (1999-00), ο Ρέφικ Σαμπανάζοβιτς από την ΑΕΚ (1991-96) και τον Ολυμπιακό (1996-98), και ο Βλάνταν Λούκιτς από τον Πανηλειακό (1999-00).

Τι ενώνει λοιπόν το 1991 με το 2020; Είναι οι μόλις δύο φορές στις 64 σεζόν του Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Champions League που δεν υπήρχε ούτε αγγλική, ούτε ιταλική, ούτε ισπανική ομάδα στα ημιτελικά! Τότε μετείχαν η Μπάγερν, ο Ερυθρός Αστέρας, η Μαρσέιγ και η Σπαρτάκ Μόσχας…

Οι τελικοί τους στα Κύπελλα Ευρώπης


Η Παρί Σεν Ζερμέν μετέχει για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελικό, οι προηγούμενοι ήταν στα 90s στο Κυπελλούχων και πήρε τον ένα εξ αυτών.


  • 🇫🇷 1996, Κυπελλούχων: Παρί Σεν Ζερμέν – Ραπίντ Βιέννης 1-0 🏆

  • 🇫🇷 1997, Κυπελλούχων: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 0-1 ❌


Η Μπάγερν μετέχει για 11η φορά σε τελικό Πρωταθλητριών / Champions League και έχει 50% επιτυχία με 5/10 κατακτήσεις. Εχει, δε, από μια συμμετοχή, και ισάριθμες κατακτήσεις, σε τελικούς Κυπελλούχων και UEFA, άρα το συνολικό της ποσοστό είναι 7/12.


  • 🇩🇪 1967, Κυπελλούχων: Μπάγερν – Ρέιντζερς 1-0 (παρ.) 🏆

  • 🇩🇪 1974, Πρωταθλητριών: Μπάγερν - Ατλέτικο 1-1 και 4-0 🏆

  • 🇩🇪 1975, Πρωταθλητριών: Μπάγερν – Λιντς 2-0 🏆

  • 🇩🇪 1976, Πρωταθλητριών: Μπάγερν – Σεντ Ετιέν 1-0 🏆

  • 🇩🇪 1982, Πρωταθλητριών: Μπάγερν – Αστον Βίλα 0-1 ❌

  • 🇩🇪 1987, Πρωταθλητριών: Μπάγερν – Πόρτο 1-2 ❌

  • 🇩🇪 1996, UEFA: Μπάγερν – Μπορντό 2-0 και 3-1 🏆

  • 🇩🇪 1999, Champions League: Μπάγερν – Μάντσεστερ Γ. 1-2 ❌

  • 🇩🇪 2001, Champions League: Μπάγερν – Βαλένθια 1-1 (5-4 πέν.) 🏆

  • 🇩🇪 2010, Champions League: Μπάγερν – Ιντερ 0-2 ❌

  • 🇩🇪 2012, Champions League: Μπάγερν – Τσέλσι 1-1 (3-4 πέν.) ❌

  • 🇩🇪 2013, Champions League: Μπάγερν – Ντόρτμουντ 2-1 🏆


Παράδοση: λείπει η ισοπαλία…


Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου ανταμώνουν φέτος για πέμπτη φορά και σε ένατο μεταξύ τους παιχνίδι, για πρώτη φορά όμως είναι νοκ άουτ. Οι άλλες τέσσερις ήταν στο πλαίσιο ομίλων Champions League.


Συνολικά, δεν υπάρχει ισοπαλία και η Παρί Σεν Ζερμέν προηγείται με 5-0-3 στα μεταξύ τους, και γκολ 12-11!

Στα versus εναντίον της χώρας της αντιπάλου, η Παρί μετρά 11-2-5 κόντρα σε γερμανικές ομάδες (και 6-2-1 στα τελευταία 9) και, αντίστοιχα, η Μπάγερν 19-5-10 κόντρα σε γαλλικές - ερχόμενη από επτά σερί νίκες.

1994-95, Παρί – Μπάγερν 2-0, Μπάγερν – Παρί 0-1

Η ισχυρή, τότε, ομάδα του Λουί Φερναντές νικά… μέσα έξω τους Βαυαρούς: 2-0 στο «Παρκ Ντε Πρενς» με τέρματα από Ζορζ Γουεά και Ντανιέλ Μπραβό, και 1-0 στο Μόναχο με γκολ του Γουεά στο 80’.


Οι Γάλλοι βγαίνουν πρώτοι στον όμιλο και οι Γερμανοί δεύτεροι, μπροστά από Σπαρτάκ Μόσχας και Ντινάμο Κιέβου. Στα νοκ άουτ, απευθείας προημιτελικά τότε, αποκλείουν Μπαρτσελόνα και Γκέτεμποργκ αντίστοιχα, για να αποκλειστούν στα ημιτελικά: η Παρί με δύο ήττες από τη Μίλαν, η Μπάγερν από τον Αγιαξ με συντριβή 5-2 στο Αμστερνταμ.

1997-98, Μπάγερν – Παρί 5-1, Παρί – Μπάγερν 3-1

Οι Βαυαροί του Τζιοβάνι Τραπατόνι… οργιάζουν στο Μόναχο με τους Ελμπερ και Κάρστεν Γιάνκερ να βάζουν από δύο γκολ, και τον Τόμας Χέλμερ ένα, μειώνει ο Ιταλός Μάρκο Σιμόνε για τους Γάλλους, που στο Παρίσι παίρνουν το αίμα τους πίσω με τέρματα από Φρανκ Γκαβά, Ζερόμ Λερουά και αυτογκόλ του Μίκαελ Τάρνατ, είχε σκοράρει για την Μπάγερν ο Μάρκους Μπάμπελ.

Ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου που συμπλήρωναν η Μπεσίκτας και η Γκέτεμποργκ αλλά τότε η διοργάνωση είχε έξι ομίλους και προκρίνονταν οι πρώτοι και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι. Η Παρί έμεινε εκτός, ενώ η Μπάγερν αποκλείστηκε στην παράταση της ρεβάνς από την Ντόρτμουντ.

Σημειωτέον ότι, και στα δύο ματς για την Παρί, αγωνίστηκαν δύο γνώριμοί μας: ο Ντιντιέ Ντομί (Ολυμπιακός 2006-10) και ο ογκόλιθος, κυριολεκτικά, Ερίκ Ραμπεσαντρατανά (ΑΕΚ 2001-02).

2000-01, Παρί – Μπάγερν 1-0 και Μπάγερν – Παρί 2-0

Ο Ζερόμ Λερουά με γκολ στο 92’ χαρίζει στην Παρί του Φιλίπ Μπερζερό τη νίκη στο Παρίσι, με επιθετικό δίδυμο τότε τον ανερχόμενο Νικολά Ανελκά και τον Βραζιλιάνο Κρίστιαν. Στο Μόναχο οι Βαυαροί του Οτμαρ Χίτζφελντ επικρατούν 2-0 με γκολ του Χασάν Σαλιχάμιτζιτς στο 3’ και του Πάουλο Σέρζιο στο 89’.

Αμφότερες περνούν στη β’ φάση ομίλων, τερματίζοντας μπροστά από Ρόζενμποργκ και Χέλσινγκμποργκ. Η Παρί μένει τελευταία, πίσω από Ντεπορτίβο λα Κορούνια, Γαλατασαράι και Μίλαν, η Μπάγερν πρωτεύει σε όμιλο με Αρσεναλ, Λυών και Σπαρτάκ Μόσχας, αποκλείει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «8», τη Ρεάλ στους «4» (αμφότερες με δύο νίκες) και κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι, ενάντια στη Βαλένθια του Εκτορ Ραούλ Κούπερ.

2017-18, Παρί – Μπάγερν 3-0 και Μπάγερν – Παρί 3-1

Με τον Ουνάι Εμερι στον πάγκο η Παρί είναι εξαιρετική στο πρώτο και επιβάλλεται με γκολ από Ντάνι Αλβες, Εντίνσον Καβάνι και Νεϊμάρ, στο Μόναχο παίζει αντίστοιχα εξαιρετικά η Μπάγερν του Γιούπ Χάινκες (8’ Λεβαντόφσκι, 37’ και 69’ Τολισό / 50’ Εμπαπέ).


Οι Γάλλοι τερματίζουν πρώτοι, σε όμιλο μαζί με Σέλτικ και Αντερλεχτ, οι Γερμανοί δεύτεροι. Η Παρί αποκλείεται στους «16» από τη Ρεάλ και η Μπάγερν στα ημιτελικά… επίσης από τη Ρεάλ, η οποία νικά τη Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου.

Σαν στο… σπίτι του


Το «Λουζ» της Λισσαβώνας είναι, κακά τα ψέματα, το δεύτερο σπίτι του Ανχελ ντι Μαρία. O 32χρονος Αργεντινός φόρεσε για τρεις σεζόν (2007-10) τη φανέλα της Μπενφίκα, προτού πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με την οποία Ρεάλ, στο τελευταίο ματς που φόρεσε τη φανέλα της, κατέκτησε το 2014 το Champions League ενάντια στην Ατλέτικο Μαδρίτης… ναι, στο «Λουζ»! Ματς το οποίο κρίθηκε στην παράταση με 4-1, με τον Σέρχιο Ράμος να ισοφαρίζει στο 93’ το τέρμα του Ντιέγο Γοδίν από το 36’…

Τι κυνηγά ο «Λέβα»


Συνώνυμο των γκολ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σημειώνοντας το τρίτο στον ημιτελικό της Μπάγερν με τη Λυών έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει 15+ γκολ σε μια σεζόν στο Champions League. Πρώτος φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τρεις φορές αλλά με αποκορύφωμα τα 17 γκολ τη σεζόν 2013-14 με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παράλληλα ο «Λέβα» έφτασε τα 68 γκολ στη διοργάνωση, χωρίς τα προκριματικά, και είναι στην 4η θέση, πίσω από Κριστιάνο Ρονάλντο (130), Λιονέλ Μέσι (115) και Ραούλ (71).


Ο Πολωνός έγινε επίσης μόλις ο ένατος παίκτης με γκολ σε εννέα συνεχόμενα ματς Champions League, όσα είχε φτάσει και ο Ρούουντ φαν Νίστελροϊ, μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο (με 11) έχει περισσότερα.

Οι γαλλογερμανικοί τελικοί: το 100%...


Ο φετινός είναι μόλις ο δεύτερος τελικός ανάμεσα σε Γάλλους και Γερμανούς στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά και μόλις ο τέταρτος στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, με τις γερμανικές ομάδες να έχουν 100% επιτυχία και την Μπάγερν να μετέχει σε δύο εξ αυτών: το ’76 νίκησε τη Σεντ Ετιέν στη Γλασκώβη με γκολ του Φραντζ Ροτ στο 57’ και το ’96, σε διπλά ματς, την Μπορντό (του Γερμανού τεχνικού Γκέρνοτ Ρορ).

Στη λίστα και η Βέρντερ, το ’92, επί της Μονακό του Αρσέν Βενγκέρ, με τεχνικό τον Οτο Ρεχάγκελ, με γκολ από Κλάους Αλοφς και Γουίντον Ρούφερ και (συμπωματικά) στο –παλιό- «Λουζ» της Λισσαβώνας.


  • 🇫🇷🇩🇪 1976, Πρωταθλητριών: Μπάγερν – Σεντ Ετιέν 1-0

  • 🇫🇷🇩🇪 1996, UEFA: Μπάγερν – Μπορντό 2-0 και 3-1

  • 🇫🇷🇩🇪 1992, Κυπελλούχων: Βέρντερ Βρέμης – Μονακό 2-0


...και άλλοι τελικοί στη Λισσαβώνα


Το γήπεδο της Μπενφίκα δεν φιλοξενεί, φυσικά, τελικό για πρώτη φορά. Μόνος άλλος στη διοργάνωση ήταν το 2014, για το Champions League: Ρεάλ – Ατλέτικο 4-1 (στην παράταση) και μόνος άλλος τελικός, του Κυπελλουχων το ’92, Βέρντερ – Μονακό 2-0.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Γενικά στη Λισσαβώνα έχουν γίνει άλλοι δύο τελικοί: το 1967, στο Πρωταθλητριών, Σέλτικ – Ιντερ 2-1 και το 2005, για το UEFA Cup, ΤΣΣΚΑ – Σπόρτινγκ 3-1 (στο γήπεδο της ηττημένης, το «Ζοσέ Αλβαλάδε»).

Το… κοράκι


Η UEFA όρισε τον Ντανιέλε Ορσάτο ως διαιτητή του φετινού τελικού του Champions League. Ο 44χρονος Ιταλός είναι διεθνής από το 2010 και σφύριξε άλλα οκτώ ματς της διοργάνωσης φέτος, ανάμεσά τους το Ρεάλ – Σίτι 1-2 τον Φεβρουάριο.

Φέτος αριθμεί 33 κίτρινες, 1 κόκκινη και 4 πέναλτι σε 6 αγώνες, ήτοι βγάζει 5,5 κίτρινες ανά αγώνα. Πολύ κοντά δηλαδή στον φετινό του μέσο όρο στα 17 ματς της Serie A που ήταν παρών (5,4): 92 κίτρινες, 3 κόκκινες, 9 πέναλτι. Συνολικά στο Champions League όμως και σε 31 ματς έχει βγάλει 127 κίτρινες (4,09 ο μέσος όρος) και έχει καταλογίσει 10 πέναλτι, ήτοι ένα ανά τρία ματς.

Κοντολογίς, πεναλτάκιας: δύο από τα τέσσερα φετινά τα καταλόγισε στο Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 1-0 τον Δεκέμβριο!

Ρεκόρ και στατιστικά των τελικών


Είπαμε: ψάξιμο διαφόρων ρεκόρ μπας και βγει κάνα… πουλέν προς στοιχηματισμό, καμιά έμπνευση.

Και παρατάσεις και πέναλτι, είχαμε. Σε εποχή Champions League, 20 από τους 27 τελικούς κρίθηκαν στο 90λεπτο και επτά μετά, εκ αυτών στην παράταση μόνο το Ρεάλ – Ατλέτικο 4-1 το 2014 και οι άλλοι στα πέναλτι. Συνολικά στη διοργάνωση, 17/64 τελικοί κρίθηκαν μετά το 90λεπτο. Εξ αυτών οι 11 ήταν τα πέναλτι, ένας σε επαναληπτικό (το Μπάγερν – Ατλέτικο του 1974) και πέντε στην παράταση, με πλέον πρόσφατους το 1992 (με το φάουλ του Ρόναλντ Κούμαν στο Μπαρτσελόνα – Σαμπντόρια 1-0) και το 2014.

O καταλογισμός πέναλτι σε τελικό, ειδικά στην εποχή του VAR, δεν ξενίζει αλλά γενικώς δεν ήταν και σπάνιο φαινόμενο: και πέρυσι η Λίβερπουλ, με πέναλτι προηγήθηκε της Τότεναμ, στο 2’ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Εντυπωσιακό είναι βέβαια ότι σε 64 τελικούς της διοργάνωσης έχουν αποβληθεί μονάχα τρεις παίκτες - και όλοι σε αυτό τον αιώνα: ο Γερμανός κίπερ Γενς Λέμαν της Αρσεναλ στο ματς με την Μπαρτσελόνα το 2006, ο Ιβοριανός φορ Ντιντιέ Ντρογκμπά της Τσέλσι στον τελικό με τη Γιουνάιτεντ το 2008 και ο Κολομβιανός Χουάν Κουαδράδο της Γιουβέντους απέναντι στη Ρεάλ το 2017. Και οι τρεις ομάδες που έμειναν με δέκα, δεν κατέκτησαν το τρόπαιο.

Σε σκόρερ, δεν έχει σημειωθεί ποτέ χατ-τρικ στην εποχή του Champions League, αντίθετα επτά παίκτες σκόραραν δις: Γκάρεθ Μπέιλ, Ερνάν Κρέσπο, Φιλίπο Ιντσάγκι, Ντανιέλε Μασάρο, Ντιέγο Μιλίτο, Καρλ Χάιντζ Ρίντλε και Κριστιάνο Ρονάλντο. To τελευταίο χατ-τρικ στη διοργάνωση σημείωσε ο Ιταλός Πιερίνο Πράτι στο Μίλαν – Αγιαξ 4-1 το 1969! Τα, δε, περισσότερα, ήταν από τον Φέρεντς Πούσκας το 1960, έβαλε τέσσερα στο Ρεάλ – Αϊντραχτ 7-3.

Το, δε, γρηγορότερο γκολ σε τελικό παραμένει αυτό του Πάολο Μαλντίνι από το 2005 στην Κωνσταντινούπολη και στο Μίλαν – Λίβερπουλ 3-3, είχε επιτευχθεί στο 51ο δευτερόλεπτο.

Σε ματς να κριθεί πέναλτι για την καθεμιά, η Παρί μόνο μια φορά οδηγήθηκε εκεί, το 2001 ενάντια στη Ρέιντζερς, στο UEFA, κι αποκλείστηκε με 3-4. H Μπάγερν έχει 5/6 επιτυχίες στα πέναλτι, σε ευρωπαϊκά ματς, μόνη αποτυχία ήταν στον τελικό του Champions League το 2012 με την Τσέλσι στο Μόναχο! Ανάμεσα στις προκρίσεις κι αυτή επί του ΠΑΟΚ στο UEFA το 1983.

Για γκολ με φάουλ σε τελικό, στατιστικά δεν υπάρχουν οπότε (χεχε) μου βγήκαν τα μάτια: κάθισα και είδα όλα τα γκολ, όλων των τελικών, για να επιβεβαιώσω ότι το τελευταίο γκολ, με απευθείας φάουλ, σε τελικό της διοργάνωσης σημείωσε το 1999 ο Μάριο Μπάσλερ για την Μπάγερν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Συνολικά σε 64 τελικούς έχουν σημειωθεί τέσσερα γκολ με φάουλ, μόνο. Αλλά με… υποσημειώσεις.

Δύο εξ αυτών επιτεύχθηκαν σε παρατάσεις: του Λουίς Αραγονιές της Ατλέτικο το 1974 με την Μπάγερν (έληξε 1-1, στον επαναληπτικό οι Βαυαροί νίκησαν με 4-0) και του Ρόναλντ Κούμαν της Μπαρτσελόνα το 1992 με τη Σαμπντόρια, που έκρινε και το τρόπαιο. Και, το μόνο άλλο γκολ με φάουλ σε τελικό της διοργάνωσης ήταν του Φραντζ Ροτ της Μπάγερν το 1976 με τη Σεντ Ετιέν, που επίσης έκρινε το τρόπαιο (1-0).

Ωστόσο, τα σουτ τόσο του Κούμαν όσο και του Ροτ, επιτεύχθηκαν αφού συμπαίκτες τους είχαν ελαφρώς ακουμπήσει την μπάλα (tipped, ως αναφέρουν οι Αγγλοι): ο Φραντζ Μπέκενμπαουερ στο πρώτο, οι Χοσέ Μαρία Μπακέρο και Χρίστο Στόιτσκοφ στο δεύτερο. Για να είμαστε ακριβείς, πάντως στην ιστορία, ως γκολ με φάουλ έμειναν…

Οσο για αυτογκόλ σε τελικό; Μόνο ένα! Κι αυτό το 1961, σεζόν που η πενταετής κυριαρχία της Ρεάλ στο Πρωταθλητριών τερματίστηκε, με Μπενφίκα και Μπαρτσελόνα στον τελικό. Οι Λουζιτανοί νίκησαν με 3-2 με εγκληματικό λάθος του τερματοφύλακά τους και αρχηγού, Ράμαλετς, στο 32’: σε μια εύκολη φάση, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα της ομάδας του.

Αυτός Μπάγερν, αυτή Παρί



Και κλείσιμο με άρωμα γυναίκας, φυσικά. Στη φωτό η Ζορντίν Χουϊτέμα, 19 ετών, Καναδή και μέλος της γυναικείας ομάδας της Παρί Σεν Ζερμέν που σαρώνει ετησίως στο αντίστοιχο Champions League. Χθες η γυναικεία Παρί νίκησε 2-1 την Αρσεναλ και πέρασε στον ημιτελικό, με το Final 8 να διεξάγεται στη χώρα των Βάσκων, και στο ημιτελικό αντιμετωπίζει τη Λυών, την Τετάρτη στο Μπιλμπάο.

Προς τι η αναφορά; Πρόκειται για τη σύντροφο του (επίσης Καναδού) Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν!

Στοιχηματικά…


…η Μπάγερν φαβοριτίστηκε εξ αρχής και η τιμή της πιέζεται, ως και κάτω του 2.10 ενίοτε. Αν είναι σωστό το σετ; Μα, αν εγώ, ή εσύ φίλε αναγνώστη, ήσουν μπουκ, πόσο θα την έδινες; Βία 2.30, ας πούμε; Ε, κάπου εκεί. Ως παίκτης όμως κρίνω, πιθανώς κι εσύ, ότι η τιμή είναι unfair. Μιλάμε για τελικό Champions League, όχι για αγώνα πρωταθλήματος. Μην τρελαθούμε… Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, οι τιμές του goalbetting είναι χαμηλές, πέριξ του 1.40 το over 2,5 επί παραδείγματι. Σε τελικό Champions League, ξαναλέω, έστω και μετά από το πρωτόγνωρο Final 8, έστω και χωρίς κόσμο. Στην κρίση σας, προσωπικά είθισται είτε να τηρώ αποστάσεις είτε, από πείσμα, να κοντράρω κάτι τέτοια…

Και φυσικά, μετά από τόση ανάλυση και στατιστικά, κάτι βγήκε…

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Πρώτο, οι προαναφερθείσες συμπτώσεις με τον τελικό του 1991, βέβαια άλλη εποχή τότε, άλλο ποδόσφαιρο, άλλο Ερυθρός Αστέρας και Μαρσέιγ, άλλο Παρί και Μπάγερν. Κρίθηκε όμως στα πέναλτι, και μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ: απίθανο να συμβεί απόψε. Περισσότερο ιντριγκάρει ότι μονάχα δύο τελικοί από τους τελευταίους 28 κρίθηκαν στην παράταση προτού φτάσουν οι φιναλίστ στα πέναλτι: για να είμαι σωστός, μόλις δύο από τους τελευταίους οκτώ που δεν κρίθηκαν στο 90λεπτο. Θα μου πεις, δεν είδαμε πέναλτι ως τώρα σε Final 8, ούτε Champions League, ούτε Europa League. Ε, και γιατί να δούμε; Να κριθεί στην παράταση πληρώνει 6.50 στην Bet365.

Αυθόρμητα, ισοπαλία με γκολ βλέπω ως μια πρώτη ανάγνωση (το ακριβές σκορ 1-1 πληρώνει 9.00 στην Bet365), αν το συνδυάσεις δεν πληρώνει και πολύ παραπάνω από το… ξερό χηνάρι όμως.

Στα της κατάκτησης, από τις 14 Φεβρουαρίου και εκείνα τα μακροχρόνια στοιχήματα, είχα αναφέρει το 3.55 του να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα που δεν έχει πάρει πάλι το τρόπαιο: έχοντας κατά νου, κυρίως, τη Σίτι και έπειτα την Παρί (δυστυχώς δεν βγήκε το εν λόγω ζευγάρι τελικού με την αποδοσάρα 11.15). Το 3.55 όμως παραμένει ανοιχτό: πλέον, μιας και έχει… όνομα, είναι στο 2.40 η Παρί και στο 1.50 η Μπάγερν για κατάκτηση. Και επέλεξα Παρί, την τελευταία ομάδα που νίκησε την Μπάγερν εκτός Γερμανίας στη διοργάνωση, άλλωστε!

Γιατί Παρί; Αφενός διότι φέτος, χάρη στον Τούχελ, έχει ομάδα, δεν είναι το τσίρκο του Ουνάι Εμερι ή του Λοράν Μπλαν. Ναι, η Μπάγερν δείχνει να έχει υπεροχή, ωστόσο η Παρί απόψε κατεβαίνει, πλην Νάβας κάτω από τα γκολπόστ, πλήρης και το ερώτημα γύρω από τον κομβικότατο Βεράτι (μετά τα θεματάκια που είχε πριν τον ημιτελικό), την ώρα που στους Βαυαρούς εξακολουθεί ο Κίμιχ να… επιστρατεύεται για δεξιός μπακ (καθότι ο Παβάρ είναι ανέτοιμος), την ώρα που Τιάγκο και Γκορέτσκα βγάζουν κούραση (φάνηκε και με τη Λυών), ενώ ο Μπόατενγκ έχει συχνά μυϊκά προβλήματα, εξ ου και προετοιμάστηκε χωρίς να φορτσάρει ενώ είχε βγει αλλαγή στον ημιτελικό.

Η Μπάγερν έχει ένα μεγάλο συν κι ένα μεγάλο πλην: έχει, από τη μια, άπειρο προπονητή (μη ξεχνάμε ότι ο Χανς Ντίτερ Φλικ ως υπηρεσιακός ξεκίνησε, το φθινόπωρο), μα διαθέτει πολύπειρο ρόστερ με παίκτες που έχουν γευτεί σχεδόν κάθε τίτλο.

 

Και είμαι, αέναως, της άποψης ότι τα μεγάλα ματς κρίνουν περισσότερο οι προπονητές, παρά οι παίκτες…


Και, σε άλλες σημειώσεις, ότι η Παρί δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για την υπέρβαση παίζοντας ώριμα ενώ η Μπάγερν έχει κακό (5/10) ποσοστό σε τελικούς ενώ με τη Λιόν στο πρώτο 20λεπτο ήταν αγνώριστη κι αν δεχόταν γκολ, ίσως μιλούσαμε για άλλο ματς… Παρί, λοιπόν, σε ματς όπου η καλύτερη επίθεση της φετινής διοργάνωσης (Μπάγερν με 42 γκολ) αναμετράται με την καλύτερη άμυνα (Παρί με μόλις 5 γκολ παθητικό!). Μια σκέψη το ασιατικό under 3,25 (100% πληρωμή σε 2 γκολ, μισή πληρωμή σε 3 γκολ) έχει απόδοση 2.06 (Netbet).



Σε πιο ειδικά, δεν μου βγήκαν… τζάμπα τα μάτια. Γκολ με φάουλ: δεν έχει συμβεί σε τελικό τον 21ο αιώνα, έχει συμβεί μονάχα δύο φορές στους προηγούμενους 64 τελικούς (!) στο 90λεπτο και, αν μη τι άλλο, αμφότερες έχουν παίκτες που μπορούν να το κάνουν (Νεϊμάρ, προεξάρχοντος).

Το θέμα είναι ότι δεν προσφέρεται κάπου το σκέτο «γκολ με φάουλ» στο ματς, μόνο αν στραφείς στους… συνήθεις υπόπτους: Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, ας πούμε, ή Κοουτίνιο – αλλά δεν ξεκινά.

Για εναλλακτικό τρόπο σκοραρίσματος, συχνά μπαίνουν γκολ με κεφαλιές, αλλά δεν έχει μπει άλλο από τα… τρία (Γοδίν, Ράμος και Μπέιλ) του 2014! Προηγουμένως, και Μίλερ και Ντρογκμπά το 2012, και Μέσι (!) το 2009, και Ρονάλντο το 2008, και Σολ Κάμπελ το 2006. Αξίζει, κυρίως για το live, όσο το βρείτε… Εξίσου pre game δεν υπάρχει το «γκολ με κεφαλιά», ο Λεβαντόφσκι είναι στο 5άρι.

Εκτός όμως από τις κεφαλιές, συχνά σε τελικούς βάζουν γκολ παίκτες που λίγοι περιμένουν: από πέρυσι και προς τα πίσω ο Οριγκί (είχε μπει ως αλλαγή), το 2017 ο Κασεμίρο, το 2016 ο Καράσκο, το 2015 ο Ράκιτιτς, το 2014 ο Γοδίν, το 2013 ο Γκιντογάν – αυθόρμητα θα έλεγα anytime σκόρερ Ερέρα στο 7.50 στο Pamestoixima.gr. Όπως επίσης και παίκτες που έρχονται από τον πάγκο στους τελευταίους τέσσερις (2019 Οριγκί, 2018 Μπέιλ, 2017 Ασένσιο, 2016 Καράσκο): λέτε να συνεχιστεί;

Μια περίπτωση είναι ο Ικάρντι που, ελέω ντεφορμαρίσματος, όλα δείχνουν ότι δεν ξεκινά βασικός, μια άλλη (επίσης για την Παρί) ο Ερέρα που έχει βάλει δύο φέτος στο πρωτάθλημα κι άλλα τόσα στην Ευρώπη, συν ότι είναι στο 50-50 για βασικός. Από πλευράς Μπάγερν, ίσως Τολισό (έχει βάλει τρία γκολ στο φετινό Champions League), ίσως Τιάγκο που σπανίως σουτάρει βέβαια…

Η, δε, στατιστική δίνει κάτι και για τα late goals καθώς από το 2012 και σε οκτώ συνεχόμενους τελικούς μπήκε τουλάχιστον ένα γκολ από το 79’ και μετά! Οκτώ. Μεγάλο το σερί, εξ ου και δεν πολυπληρώνει να συνεχιστεί. Ενστικτωδώς, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού ό,τι πιθανώς να τα… λύσουν μετά το 90λεπτο, θα έλεγα ότι έχει αξία το 2.00 για κανένα γκολ στο διάστημα 75:00 ως λήξη (2.00 στην Bwin).

Διαιτητικά, το… σερί του ρέφερι Ορσάτο με τα πέναλτι ιντριγκάρει, άλλωστε ο καταλογισμός πληρώνει 2.80 (στην Novibet) αλλά κάτι μου λέει ότι θα είναι πιο προσεκτικός απόψε, στον πρώτο τελικό της καριέρα του, κι ας τα καταλογίζει με ευκολία: μας πλήρωσε άλλωστε από το 13’ σε ανάλογο bet στο πρόσφατο Γουλβς – Σεβίλλη. Σε κάρτες, πέριξ του 5αριού κινείται ο Ιταλός, αξίζει σε ασιατικό (με 5 ακριβώς, παίρνεις πίσω το ποντάρισμά σου).

Οσο για το αυτογκόλ; ΟΚ, ξέρω, γλυκαθήκατε με το 11άρι στο προχθεσινό Σεβίλλη – Ιντερ, έχει να μπει σε τελικό 59 χρόνια αλλά, ξέρω γω… Να γίνει κι απόψε; Μεταξύ αυτού και της αποβολής (μόλις ένα αυτογκόλ από το 1956 σε 64 τελικούς και μόλις τρία αυτογκόλ), με τέτοιες τιμές που έχουν, έπεσε από μια ψιλή και… ό,τι κάτσει.

Νικητής


🇫🇷🇩🇪 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν 🆚 Μπάγερν Μ.: ⏩ Κατάκτηση: Παρί 🦊 2.40. (Netbet)

Kάρτες


🇫🇷🇩🇪 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν 🆚 Μπάγερν Μ.: ⏩ Over 5 κίτρινες Α.Η. 🦊 1.85. (Bet365) 

Fun bet


🇫🇷🇩🇪 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν 🆚 Μπάγερν Μ.: ⏩ Over 0,5 κόκκινες 🦊 4.00. (Bet365) 

Special, fun bet


🇫🇷🇩🇪 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν 🆚 Μπάγερν Μ.: ⏩ Γκολ Νεϊμάρ με φάουλ 🦊 15.00. (Interwetten) 

Fun bet


🇫🇷🇩🇪 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν 🆚 Μπάγερν Μ.: ⏩ Αυτογκόλ 🦊 15.00. (Stoiximan)

 


That's all, folks. Ούτως ή άλλως εδώ και μία εβδομάδα εργαζόμουν εξ αποστάσεως, από σήμερα… κανονικά διακοπές και τα λέμε, καλά να είμαστε, από αρχές Σεπτεμβρίου. Καλά να περνάτε!

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ