Το Champions League 2020-21 ξεκινά από απόψε ουσιαστικά με την πρεμιέρα της φάσης ομίλων, το Champions League του μέλλοντος οργανώνεται… από τώρα. Θυμάστε τις προάλλες που λέγαμε για κλειστή λίγα από το 2024-25 με αγώνες τα Σαββατοκύριακα και τέσσερις ομίλους των οκτώ;
Ε, υπάρχουν άλλες δύο αλλαγές ενόψει. Δραστικές, ριζικές, ρηξικέλευθες. Η πρώτη αφορά στο τότε, το μέλλον, το επόμενο UCL και οι τέσσερις των οκτώ γίνονται… έξι όμιλοι των έξι ομάδων, ήτοι 36 ομάδες στους ομίλους και όχι 32. Το αποκάλυψε αργά χθες η «Telegraph», το μόνο Μέσο που μαζί με τη γαλλική «L’Equipe» έχουν έγκυρο ρεπορτάζ από τα… άδυτα της UEFA. Η αύξηση 4 ομάδων δεν είναι μικρή: προσφέρει και περισσότερα παιχνίδια μα και αλλαγή του format, για να ικανοποιηθούν τα μεγάλα clubs που πιέζουν για ακόμα περισσότερες ομάδες και περισσότερες αγωνιστικές.
Η άλλη αλλαγή εξετάζεται για… καθιέρωση. Η «φούσκα» της Λισσαβώνας και το φετινό Final-8 άρεσε στον κόσμο, η UEFA έλαβε θετικά μηνύματα και εξετάζει να το καθιερώσει, πειραματικά, είτε από το 2024-25 είτε από την επόμενη τριετία, 2021-24, ειδικά αν η πανδημία συνεχίσει να σκεπάζει τον πλανήτη…
Το Champions League εξελίσσεται σε ένα αμιγώς τηλεοπτικό δρώμενο. Εκεί κρύβεται και η ουσία της απόφασης του προέδρου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν,να ανοίξει τις πόρτες για το 30% της χωρητικότητας των γηπέδων - όπου το επιτρέψουν οι τοπικές υγειονομικές αρχές. Θα είναι ευχάριστο θέαμα, αλλά όχι χωρίς κινδύνους, αφού δεν έχει ξεχαστεί το κακό που συνέβη πριν το stop της περασμένης σεζόν στα ματς Αταλάντα - Βαλένθια και Λίβερπουλ – Ατλέτικο: οι Ισπανοί διέσπειραν τον κορωνοϊό σε όλη την Ευρώπη…
🦊 Από Αβάνα, ήτοι πρωτεύουσα… Κούβας το Σάββατο, η στήλη την Κυριακή μετετράπη σε Ντουμπάι καθώς πέρασαν σχεδόν όλα και με βαρβάτες αποδόσεις. Στο ενσταντανέ δευτερόλεπτα μετά την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σβιντέρσκι, στη λήξη του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1, το combo διπλού με goal/goal ήταν στο 6.20 (σ.σ. με άκουσε όλη η γειτονιά…). Πλήρωσαν λοιπόν:
✔️ 2.29 η τούρκικη δυάδα με το combo της Κασίμπασα και το (πανεύκολο) αμφίτερμα στο Γκιόζτεπε – Φενέρ.
✔️ 2.70 το goalcombo στο ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, η σκέψη μας και η αγάπη μας στο καταπληκτικό ρόστερ – συνονθύλευμα που δημιούργησαν φέτος Αλαφούζος και Ρόκα.
✔️ 6.07 η δυάδα με τα διπλά σε Σταλ – Βίσλα (0-6 πήγε) και Σεντ Ετιέν – Νις (1-3), ενώ το 2 dnb του Εμεν – Φορτούνα κασαρίστηκε λίγο μετά το 1-2 και πριν το 2-2 προσφέροντας ωραιότατες δυάδες και μια τριάδα στο εν λόγω trixie, από τις καλύτερες… μπάζες της σεζόν ήταν.
✔️ 5.75 η διπλούρα της Ελτσε με την Αλαβές. Αξιζε…
Εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα. Από απόψε ξεκινούν οι… διαβολοβδομάδες σε Champions και Europa League, ήτοι τρεις σερί αγωνιστικές, κατόπιν ένα break, και μετά άλλες τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές, με διαρκή ταξίδια, παράλληλες εγχώριες υποχρεώσεις στα πρωταθλήματα και τον κορωνοϊό να παραμονεύει.
Από τη μια, τούτο το δίμηνο, ελέω αυτών, είναι το χειρότερο για ποντάρισμα σε φαβορί, λογική που ούτως ή άλλως η στήλη δεν ακολουθεί. Κι από την άλλη, η καλύτερη ευκαιρία για να κυνηγάς αουτσάιντερ, όπως και διάφορα ειδικά στοιχήματα.
Παιδιά μου, είμαστε στο 2020, το «τι βλέπεις το 704» ή «πες μια τριάδα με over», τα λέγαμε πριν 20 χρόνια, όταν είχαμε ΠΑΣΟΚ. Όταν σε κάθε αγώνα έχεις εκατοντάδες επιλογές πλέον, στρέψου προς τα εκεί. Όπως και η στήλη θα το πράξει, ειδικά στα του… ΤσουΛου. Για το Europa, ως είχα αναφέρει και στην αρχή τούτης της παράξενης σεζόν, είτε αποχή είτε σπανίως μερικές επιλογές, μονάχα με αξία…
Ντινάμο Κιέβου – Γιουβέντους. Η Ντινάμο με νεανικό ρόστερ και εξαιρετικό πάγκο «τρέχει» σερί 8-2-0 στα επίσημα και γύρισε στους ομίλους μετά από τέσσερα χρόνια. Στη Γιούβε, ο Πίρλο έχει «παγώσει» τον Ντιμπάλα, που λέγεται ότι είχε επεισόδια στα αποδυτήρια, δεν έχει -και- για απόψε τους «κρουσματικούς» Ρονάλντο, ΜακΚένι, τους Αλεξ Σάντρο, Ντε Λιχτ, Κεντίρα και εμμένει σε 3-4-1-2 με τον Μοράτα μπροστά και σε ελεύθερο ρόλο τον Κουλουσέφσκι, ο Ντιμπάλα μένει εκ νέου στον πάγκο. Αστείο το 1.80 του διπλού, τίμιο το αμφίτερμα (σε κατιτίς παραπάνω τιμή), επιλογή για δυάδα, ευλόγως.
Ντινάμο και Γιούβε ανταμώνουν σε τρίτη σεζόν και πρώτη μετά από 18 χρόνια, με τη «βέκια σινιόρα» να μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στο Κίεβο και να μην έχει ηττηθεί από τους Ουκρανούς: 3-1-0 συνολικά με 12-3 γκολ. Κορυφαία τους ματς ήταν τα προημιτελικά τον Μάρτιο του ’98, όταν η ομάδα του Μαρσέλο Λίπι και των Ζιντάν, Ντάβιντς, Ντεσάν, Ντελ Πιέρο και Πίπο Ιντσάγκι τα… είδε όλα στο «Ντέλε Αλπι» από τους Ουκρανούς του αείμνηστου Βαλερί Λομπανόφσκι, που είχε μπροστά τα… μινγκ των γκολ, Αντρέι Σεφτσένκο και Σερχέι Ρεμπρόφ. 1-1 στο Τορίνο με γκολ Χούσιν (57’) και Ιντσάγκι (70’) και… περίπατος με 4-1 της Γιούβε στο Κίεβο με χατ-τρικ του Πίπο, συν έναν από τον Ντελ Πιέρο και με ξέσπασμα στο τελευταίο ημίωρο, μετά την ισοφάριση από τον νυν τεχνικό της Φερεντσβάρος, Ρεμπρόφ.
Συναντήθηκαν και στους ομίλους το 2002-03 με τη Γιουβέντους να κάνει δύο νίκες: 5-0 στο Τορίνο (δύο ο Ντι Βάιο, από ένα οι Ντάβιντς, Ντελ Πιέρο, Νέντβεντ) και 2-1 στο Κίεβο με… latin γκολ από τους δύο Μαρσέλο, τον Χιλιανό Σάλας και τον Ουρουγουανό Σαλαγέτα.
Κι αν η Γιούβε, επί ουκρανικού εδάφους, μετρά 3-1-0 και μόνο ήττα από τη Σαχτάρ πριν από… 44 χρόνια, το ’76 στο UEFA, η Ντινάμο μετρά 1-3-8 υποδεχόμενη Ιταλούς. Μόνη νίκη επί της Ρόμα, σε όμιλο, 2-0 τον Νοέμβριο του 2004 και μάλιστα με αυτογκόλ του Τραϊανού Δέλλα και τέρμα του Σάτσκιχ. Βασικοί εκείνο το βράδυ για τους Ουκρανούς ήταν μάλιστα δύο μετέπειτα παίκτες του ΠΑΟΚ, οι Γκάβρασνιτς και Ελ Καντουρί.
Άλλη μια ιστορία που βγάζει το… συναπάντημα του Μιρτσέα Λουτσέσκου με τον Αντρέα Πίρλο. Η γνωριμία τους χρονολογείται από το 1995, όταν ο Ρουμάνος ήταν προπονητής στην Μπρέσια και ο Πίρλο ήταν μόλις 16 ετών στις ακαδημίες της ομάδας, με τον Λουτσέσκου να είναι ο πρώτος που διαπίστωσε το ταλέντο του Ιταλού. Τον πήρε στην πρώτη ομάδα και μπορεί να μην πρόλαβε να του χαρίσει το ντεμπούτο του στη Serie Α, αφού τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς αποχώρησε, αλλά ο έφηβος τότε Πίρλο, τον Μάιο έπαιξε για πρώτη φορά στην κατηγορία με τους «ροντινέλε».
Ο Πίρλο, που από τότε αποκαλεί «μαέστρο» τον Λουτσέσκου, ως προπονητής της Γιουβέντους πια θα κάνει το ντεμπούτο του στο Champions League απέναντι στον πρώτο άνθρωπο που τον πίστεψε, ενώ αργότερα τον πήρε στην Ιντερ… Το ίδιο έπραξε ο… μαέστρο το 1990 και στην Πίζα, βάζοντας σε ένα ματς έναν νεαρό Αργεντινό, ονόματι Ντιέγο Σιμεόνε…
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μεγάλη παράδοση δεν υπάρχει, ωστόσο τα δύο παιχνίδια που έχουν προηγηθεί έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή σελίδα στο «βιβλίο» του Champions League: την άνοιξη του 2019 οι πρωταθλητές Γαλλίας είχαν επικρατήσει 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ» για τους «16» με γκολ των Κιμπεμπέ και Εμπαπέ και η ρεβάνς έδειχνε τυπική διαδικασία, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν και πολλές απουσίες. Ωστόσο, στο «Παρκ ντε Πρενς» έγινε τελικά το... απίστευτο, με την ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ να επικρατεί 3-1 - και τον ίδιο να παίρνει το χρίσμα του μόνιμου προπονητή. Δύο είχε βάλει τότε ο (νυν «νερατζούρο») Λουκάκου κι ένα ο Ράσφορντ με το αξέχαστο πέναλτι στο 94’, είχε ισοφαρίσει στο 12’ ο Μπερνάτ.
Η Παρί μετρά 5-1-2 υποδεχόμενη Αγγλους, από την Τσέλσι το ’04 και από τη Γιουνάιτεντ πέρυσι οι μόνες ήττες. Η οποία Γιουνάιτεντ μετρά 15-10-3 κόντρα σε Γάλλους γενικά και, επί γαλλικού εδάφους, 5-7-2! Από Μαρσέιγ το ’99 (1-0 με γκολ του Βιλιάμ Γκαλάς) κι από Λιλ το ’05 (ξανά 1-0, με Ατσίμοβιτς) οι μόνες της ήττες.
Η (φιναλίστ του αυγουστιάτικου τελικού) Παρί, μετά το κακό ξεκίνημα μετρώντας δέκα απόντες λόγω κορωνοϊού, έκανε πέντε σερί νίκες με γκολ 16-1 στη Ligue 1, έπιασε κορυφή και δύσκολα θα την απολέσει εκ νέου. Ο Τόμας Τούχελ έχει πάντως… πλούσιο ιατρικό δελτίο για απόψε: Κερέρ, Μπερνάτ, Παρέδες, Βεράτι και Ικάρντι. Με Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Εμπαπέ μπροστά οι Γάλλοι. Η Γιουνάιτεντ έβγαλε αντίδραση με το 4-1 στο Νιούκαστλ, επιστρέφει στο Champions League ύστερα από απουσία μιας σεζόν, με τον Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ να υπολογίζει στον επανακάμψαντα Μαρσιάλ αλλά βγήκαν νοκ άουτ οι Μαγκουάιρ, Μπαϊγί, Γκρίνγουντ και Καβάνι.
Ναι, άσος, αλλά να ανέβει λίγο για να μπει σε δυάδα: δύο γκολ, διάολε, θα μπουν…
🇺🇦🇮🇹 19:55 Ντινάμο Κιέβου 🆚 Γιουβέντους ⏩ Goal/goal 🦊 2.02. (Betshop)
🏴 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν 🆚 Μάντσεστερ Γ. ⏩ 1 & over 1,5 🦊 1.70. (Betshop)
Ζενίτ – Κλαμπ Μπριζ. Οι Ρώσοι μπήκαν επιβλητικά στη φετινή Premier Liha, σκοράροντας κατά μέσο όρο 3,6 φορές στην Αγία Πετρούπολη, όπου έχουν υποστεί μονάχα πέντε ήττες τα τελευταία... πέντε χρόνια στα επίσημα. Εκτός ο μπακ Σάντος και ο μέσος Μάλκομ, γυρίζει ο βασικός εξτρέμ Ντριούσι πλαισιώνοντας Αζμούν και Ντζιούμπα μπροστά. Η Μπριζ είναι παρούσα για τρίτη σερί χρονιά στους ομίλους, μετρούσε 5/5 νίκες ως και το 1-1 της Λιέγης το Σάββατο (δεχόμενη γκολ από πέναλτι στο 94’) κι ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Σαρλερουά. Ωστόσο θα λείψουν ο κίπερ Μινιολέ, ο στόπερ Κοσούνου και ο παγκίτης φορ Κρμέντσικ, όλοι τους με κορωνοϊό, καθώς και ο τιμωρημένος στόπερ Ντελί. Σταθερά άνω του 1.70 ο άσος, τον… βλέπω αλλά δεν ποντάρεται σε τέτοια παιχνίδια.
Ενδιαφέρον έχει η παρουσία του 37χρονου Γάλλου ρέφερι Μπενουά Μπαστιέν: σε 6 ματς του θεσμού (πλην προκριματικών) έχει καταλογίσει 3 πέναλτι κι έβγαλε κατά μέσο όρο 4,3 κάρτες (26 σε 6). Ενδιαφέρον το πρώτο…
Στα της παράδοσης, πέρασαν 33 χρόνια από τη μόνη άλλη φορά που αντάμωσαν Ζενίτ και Μπριζ. Στο UEFA Cup του 1987-88 και με τους Βέλγους πανίσχυρους εκείνη την εποχή, η Μπριζ πήρε την πρόκριση με 5-0 στο πρώτο (καρέ σημείωσε ο Δανός Μπρίλε κι ένα ο Γιαν Κέλεμανς), στη ρεβάνς της Αγίας Πετρούπολης υπέστη ανώδυνη ήττα με 2-0.
Συνολικά η Ζενίτ έχει υποδεχθεί επτά φορές βελγικές ομάδες και μετρά ισάριθμες νίκες (!) με γκολ 17-3, μόνο το ’12 ενάντια στην Αντερλεχτ (1-0) σημείωσε κάτω από δύο γκολ. Αντίστοιχα η Μπριζ μετρά 1-0-4 επί ρωσικού εδάφους, με μόνη νίκη τον Απρίλη του 1993 επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και με τεχνικό τότε τον Χιούγκο Μπρος, που το 2008 πέρασε για λίγο από τον Πανσεραϊκό.
Μπαρτσελόνα – Φερεντσβάρος. Υποτιμούν τόσο πολύ τους Μαγυάρους στην Καταλωνία που από τα πρώτα θέματα στα ΜΜΕ ήταν η απουσία του… Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Γιουβέντους, άρα ευκαιρία για τον Λιονέλ Μέσι να μειώσει τη διαφορά των 15 γκολ που έχει με τον Πορτογάλο στη διοργάνωση, καθώς έχει 115 έναντι 130.
Κατά τα λοιπά, η Μπάρτσα (στο πρώτο της ευρωπαϊκό μετά την 8άρα από την Μπάγερν…) «τρέχει» αήττητο 36 αγώνων στο «Καμπ Νόου» στο Champions League με 32-4-0, ήτοι από την 3άρα από την Μπάγερν στον ημιτελικό του Μαΐου 2013 ενώ έχει 4/4 νίκες ενάντια σε Μαγυάρους: το 1969 κόντρα στην Γκιόρι και το 1975 ενάντια στη Βάσας, ματς όπου διέπρεψαν Γιόχαν Κρόιφ και Γιόχαν Νέεσκενς.
Οι Μαγυάροι μετρούν μεν 6-4-3 επί Ισπανών αλλά έξι ματς ήταν για το Κύπελλο Εκθέσεων. Επί ισπανικού εδάφους έχουν 1-2-3 και σκόραραν και στα έξι, μόνο διπλό στο Μπιλμπάο επί της Αθλέτικ το μακρινό 1938.
Η Μπάρτσα οφείλει να… καθαρίσει γρήγορα το αποψινό καθότι ακολουθούν η Ρεάλ το Σάββατο και η Γιουβέντους την άλλη Τετάρτη, το 4-2-3-1 του Ρόναλντ Κούμαν δεν… πολυτραβάει καθώς ο Γκριζμάν δεν αποδίδει σε ρόλο «ψευτο9αριού», λείπουν Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, αμφίβολος ο Άλμπα. Η Φερεντσβάρος του Σερχέι Ρεμπρόφ έκανε υπέρβαση αποκλείοντας Τζουργκάρντεν, Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Βουδαπέστη, τη Σέλτικ στη Γλασκώβη και σε διπλά ματς τη Μόλντε, ούσα αήττητη στα φετινά της επίσημα (8-3-0).
Ο οποίος Ρεμπρόφ, παιχτούρα στα ντουζένια του, επιστρέφει στο «Καμπ Νου» για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια και μετά το αλήστου μνήμης 4-0 της Ντινάμο Κιέβου επί της Μπαρτσελόνα, σε ματς ομίλου που συμπλήρωναν Νιούκαστλ και PSV Αϊντχόφεν. Τα… μινγκ του Βαλερί Λομπανόφσκι, που είχαν νικήσει την Μπάρτσα του Λουίς φαν Χάαλ με 3-0 στο Κίεβο, τη διέλυσαν και στο δεύτερο (Νοέμβρης του ’97) με χατ-τρικ του Σεφτσένκο και γκολ του Ρεμπρόφ στο τέλος.
Ο Ρεμπρόφ είχε σκοράρει και στο πρώτο, εποχή που οι Καταλανοί έπαιζαν με Λουίς Ενρίκε, Λουίς Φίγκο, Φερνάντο Κόουτο αλλά και τους γνωστούς μας Ριβάλντο και… Ντράγκαν Τσίριτς (πέρασε από την ΑΕΚ το 1999-00 ο Σέρβος), αλλά και στα δύο είχαν αποβολές νωρίς: στο Κίεβο ο Ολλανδός κίπερ Χεσπ (60’) και στη Βαρκελώνη ο Σέρχι Μπαρχουάν (46’).
Στοιχηματικά, το μόνο με αξία, πολύ παραπάνω από όσο περίμενα (στο δίφραγκο), ήταν ναι να μπουν τουλάχιστον δύο γκολ ως την ανάπαυλα: στο 2.52 το είδα χθες στην μπλε, δυστυχώς έπεσε στο ρεαλιστικό 1.80 σήμερα. Τέσπα. Τι παίζουμε; Ο «κοντός» σε τέτοια ματς, βατά, βγάζει εγωισμό, σκοράρει 2 και 3 φορές, τα γνωστά. Στα δύσκολα είναι άφαντος, εξίσου γνωστά.
Λάτσιο – Ντόρτμουντ. Και γιατί τόσο φαβορί η Μπορούσια, θα διερωτηθεί κανείς για το 2.10 – 2.20 που κυκλοφορεί. Διότι το κλίμα στους Ρωμαίους (που γυρίζουν στους ομίλους μετά από 13 χρόνια), ειδικά μετά την ήττα από τη Σαμπντόρια, είναι βαρύ, ενδεικτικό ότι ο Σιμόνε Ιντσάγκι άφησε υπονοούμενα κατά του Κλαούντιο Λοτίτο για τη μη μεταγραφική ενίσχυση. Με τη σειρά του ο πρόεδρος, ενώ είχε πει δημόσια ότι θα του ανανεώσει το συμβόλαιο, δεν τον έχει καλέσει ακόμη για τις τζίφρες και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απόλυσή του… απόψε. Στέκει όμως τέτοιος φαβοριτισμός;
Η Λάτσιο δεν έχει και σήμερα Ράντου, Λατζάρι, Εσκαλάντε και Περέιρα. Μαζεμένα προβλήματα στην άμυνα και για τους Γερμανούς: Τσαν, Ακάντζι, Ζαγκαντού, ενώ δεν υπάρχει σταθερή ενδεκάδα με τα διαρκή rotations, το έπραξε ο Λουσιέν Φαβρ και στο 1-0 στο Σίνσχαϊμ ενάντια στη Χόφενχαϊμ, κλασικά με 3-4-2-1 και τους Σάντσο, Ρόις πίσω από τον Χάαλαντ οι Βεστφαλοί.
Κοινός παρονομαστής για τους δύο αντιπάλους δεν είναι άλλος από τον Τσίρο Ιμόμπιλε, που έχει φορέσει τη φανέλα της Ντόρτμουντ τη σεζόν 2014-15, χωρίς όμως να καταφέρει να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, τη στιγμή που ο Ιταλός προέρχεται από μία σεζόν κατά την οποία σκόραρε 36 γκολ μόνο στο πρωτάθλημα, κατακτώντας το «Χρυσό Παπούτσι» και ξεπερνώντας τους Μέσι, Ρονάλντο και Λεβαντόφσκι. «Δεν τα πήγα καλά και θα είναι μία αξέχαστη εμπειρία, διότι ούτε η ομάδα πήγαινε καλά», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Προπονητή είχε τον Γιούργκεν Κλοπ τότε, εξ ου και το φετινό ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Τσίρο, δίχως αποτέλεσμα όμως.
Λάτσιο και Ντόρτμουντ αντάμωσαν άλλη μια φορά, το 1994-95 στα προημιτελικά του UEFA: 1-0 οι Ρωμαίοι του Ζντένεκ Ζέμαν στο «Ολίμπικο» με αυτογκόλ του Φράουντ, 2-0 στη ρεβάνς οι Βεστφαλοί με πέναλτι του Στεφάν Σαπουιζά στο 11’ και γκολάρα του Καρλ Χάιντς Ρίντλε στο 92’. Ματς τότε με δύο γνώριμούς μας: βασικός στην Μπορούσια ο διεθνής Βραζιλιάνος Ζούλιο Σέζαρ που πέρασε αργότερα από τον Παναθηναϊκό (1998-99) και στη Λάτσιο ο Ολλανδός Αρον Βίντερ, νυν βοηθός του Τζον Φαν’τ Σχιπ στην Εθνική μας.
Στοιχηματικά, θέλγει ομολογώ ότι σφυρίζει ο τρομερά πεναλτάκιας Γάλλος Κλεμάν Τιρπέν ή Τουρπέν ή Τιουρπέν (μαμώ τη γαλλική προφορά), έχει υποδείξει 17 πέναλτι σε 29 αγώνες ομίλων και play offs: αν θυμάστε, δύο έδωσε στο πρόσφατο Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ! Αλλά τούτο το ματς ίσως δεν σηκώνει για… άσπρη βούλα. Συν ότι, ο Χάαλαντ σκοράρει μετά ευκολίας, ενώ ο Ιμόμπιλε έχει να (απο)δείξει πολλά ενάντια στην… πρώην, σε ματς όπου αμφότερες κατεβαίνουν με ορισμένες αμυντικές ελλείψεις.
Ρεν – Κρασνόνταρ. Ως και 5.000 κόσμου απόψε στο «Ροαζόν» για την παρθενική εμφάνιση της Ρεν σε ομίλους, «προίκα» της 4ης θέσης σε μια Ligue 1 που όμως δεν ολοκληρώθηκε. Αήττητη στις 7 φετινές αγωνιστικές η ομάδα του Ζουλιέν Στεφάν αλλά ερχόμενη από δύο απανωτές ισοπαλίες, έσχατη το 1-1 στην Ντιζόν όπου της έλειψαν ο στόπερ Ντα Σίλβα και ο διεθνής μέσος Ενζονζί, αμφότεροι γυρίζουν. Η Κρασνόνταρ απέκλεισε με δύο νίκες τον ΠΑΟΚ, γενικώς τον τελευταίο μήνα έχει βελτιωθεί αισθητά και δηλώνει επίσης για πρώτη φορά παρούσα σε ομίλους. Ο Μουράντ Μουσάεφ δεν θα κάτσει στον πάγκο, έμεινε στη Ρωσία έχοντας υποψία κορωνοϊού, ελέω του οποίου δεν ταξίδεψαν στη Βρετάνη ούτε ο τρομερός μέσος Καμπελά, ούτε ο νεοαποκτηθείς φορ Μάρκοφ, ελαφρά αμφιβολία υπάρχει για τον στόπερ Μαρτίνοβιτς (σ.σ. που η απουσία του στο πρώτο με τον ΠΑΟΚ… φώναζε) και τον εξτρέμ Κλάεσον.
Πρώτη φορά συναντιούνται, πρώτη φορά η Ρεν με Ρώσους. Η Κρασνόνταρ έπαιξε με Γάλλους και το ’14 (1-1 στη Λίλλη) και το 16’ (ήττα 2-1 στη Νίκαια) και θέλει να γίνει η πρώτη ρώσικη ομάδα που ξεκινά με νίκη στο… ντεμπούτο της στους ομίλους (είναι η έβδομη διαφορετική από τη χώρα που μετέχει). Κακώς τέτοια απόκλιση στις τιμές, έχω την αίσθηση ότι το διπλό στην Τούμπα ήταν turning point για την αυτοπεποίθησή της, πρωτάρες και οι δύο, η Ρεν δεν είναι δα και… Παρί ή Λιόν για να φαβοριτίζεται τόσο. Μια τουφεκιά, ερίχθη, αν έχει κέφια ο Μπεργκ, κάτι γίνεται…
🇫🇷🇷🇺 22:00 Ρεν 🆚 Κρασνόνταρ ⏩ 2 🦊 5.40.