🦊 Και πλην θεάματος και σασπένς, μια χαρά πήγε το σνούκερ χθες με 3/3 επιλογές: και η δυάδα του 2.01 πέρασε με σύνολα frames, και το ασιατικό line frames στο ματς του Μπίνγκχαμ με τον Γιάν στο 1.91, και το να υπάρξουν τουλάχιστον δύο centuries στο ματς του Γκίλμπερτ με τον Χίγκινς, στο 1.72.
🦊 Από τα ποδοσφαιρικά, πέρασαν τα φάουλ της Μπράιτον στο Λιντς στο 2.00 και, με πέναλτι στο 96’, το combo της Στουτγκάρδης ανάμεσα σε VfB και Γκλάντμπαχ, στο 1.97. Αντίθετα, η Κάρντιφ ήταν μετριότατη με τη Νόριτς, ο Παναιτωλικός λίγος στην Τρίπολη, ενώ ο Ικάρντι δεν ξεκίνησε για την Παρί στην Ανζέ, η ομάδα του σκόραρε μάλιστα δευτερόλεπτα αφότου μπήκε στο γήπεδο…
⏳📜 Μόλις για τρίτη φορά στην 47χρονη ιστορία του τουρνουά Masters του σνούκερ θα εμφανιστεί Κινέζος στον τελικό: το 2007 ήταν ο Ντινγκ Γιουνχούι και το 2011 ο Ντινγκ με τον Μάρκο Φου, σε έναν ιστορικό… εμφύλιο που κατέκτησε ο Ντινγκ με 10-4. Ο σημερινός όμως θυμίζει εν πολλοίς αυτόν του 2007 καθότι ο νεαρότερος ηλικιακά φιναλίστ, ο Γιάν Μπίνγκταο, ξεπέρασε τον Ντινγκ που το 2007 ήταν και ο νεότερος σε τελικό, και ο πρώτος Ασιάτης.
Και μάλιστα είχε δακρύσει… νομίζοντας ότι το ματς τελείωσε ενώ είχε ακόμη κι άλλο frame, στον τελικό που έχασε με 10-3 από τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν.
Σήμερα λοιπόν ο 21, παρά ενός μήνα, ετών Γιάν Μπίνγκταο αντιμετωπίζει τον «πολύ» Τζον Χίγκινς, με τον 45χρονο Σκωτσέζο να δυσκολεύεται μόνο στο πρώτο μισό του χθεσινοβραδινού ημιτελικού με τον Ντέιβιντ Γκίλμπερτ, επικρατώντας εντέλει με 6-4. Αντίθετα ο Κινέζος δεν ήταν τόσο καλός όσο σε άλλα ματς, ο δικός του ημιτελικός με τον (περσινό νικητή του Masters) Στιούαρτ Μπίνγκχαμ συνδυάστηκε από λάθη εκατέρωθεν, αλλά το πήρε στο decider με 6-5, όπως είχε αποκλείσει κατά σειρά και τους Νιλ Ρόμπερτσον και Στίβεν Μαγκουάιρ.
🇨🇳🏴 Δαυίδ εναντίον Γολιάθ ο τελικός: ο νεαρός Ασιάτης μετέχει για μόλις σε τέταρτο τελικό κάποιου τουρνουά στη μικρή, αλλά ανερχόμενη, καριέρα του, ο Χίγκινς αριθμεί 30 τίτλους σε major tournaments και 19 σε non ranking (όπως το Masters), μαζί με άλλα τουρνουά ο Σκωτσέζος μετρά 58 τίτλους και 41 συμμετοχές ως φιναλίστ! Και, και για κάνετε και τις ηλικιακές συγκρίσεις, ο Χίγκινς μετρά άλλες τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς Masters: το έχασε το ’95 και το ’05 από τον Ο’Σάλιβαν, το πήρε το ’99 ενάντια στον Κεν Ντόχερτι και, για τελευταία φορά, το 2006 κόντρα στον Ρόνι, όταν ο σημερινός του αντίπαλος ήταν… σχεδόν 7 ετών.
Best of 19 frames ο τελικός σήμερα στο Μίλτον Κινς της Αγγλίας, ήτοι όποιος φτάσει στα 10 frames, εξ ου και διεξάγεται σε δύο sessions: στις 15:00 και στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Και 250.000 λίρες θα κερδίσει ο νικητής…
Αν βέβαια, διότι όλα… μέσα είναι σε αυτό το σπορ, ο Κινέζος τα καταφέρει θα γίνει ο νεότερος που θα πάρει το Masters από το 1995: τότε ο 19χρονος Ρόνι Ο’Σάλιβαν είχε υποτάξει με 9-3 τον… Χίγκινς, ο οποίος θα γίνει ο γηραιότερος νικητής του τουρνουά αν τα καταφέρει. «Μισώ τους ημιτελικούς, το’ χω ξαναπεί. Είσαι σε “όλα ή τίποτε” κατάσταση, σε τελικούς νιώθω καλύτερα. Ο Γιάν είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, είναι ένα έμπειρο μυαλό σε ένα νεανικό σώμα. Με έχει νικήσει δύο φορές, δεν είναι εύκολος αντίπαλος» είπε ο Σκωτσέζος.
Στοιχηματικά, διότι… ξέφυγα πάλι, ο Χίγκινς τιμάται πέριξ του 1.50 για νίκη έναντι 2.50 του Μπίνγκταο: λογικό. Ψάχνοντας πέριξ του διπλασιασμού για ποντάρισμα, με χάντικαπ -2,5 frames τρώγεται, ήτοι να πάει ως και 10-7.
Επίσης, από το 1996 που διεξάγεται σε best 19 ο τελικός, το σκορ που… καθυστερεί περισσότερο σε τελικό Masters είναι το 10-5 που εμφανίστηκε τότε (Στίβεν Χέντρι – Ρόνι Ο’Σάλιβαν ο τελικός), και ουδέποτε έκτοτε. Μια funbetιά την έριξα, κακά τα ψέματα σε τέτοια διάρκεια αγώνα θα κάνει τρομερή εντύπωση ο Γιάν να αντέξει, ειδικά έχοντας απέναντί του τον πολύ φορμαρισμένο Χίγκινς, που παίζει εξαιρετικό σνούκερ εδώ και μερικές εβδομάδες.
🇨🇳🏴 15:00 & 21:00 Γιάν Μπίνγκταο 🆚 Τζον Χίγκινς ⏩ 2 (-2,5) 🦊 2.02. (Stoiximan)
🇨🇳🏴 15:00 & 21:00 Γιάν Μπίνγκταο 🆚 Τζον Χίγκινς ⏩ Ακριβές σκορ 5-10 🦊 8.50. (Bet365)
⏳📜 Αν το Νησί έχει κάποιο ντέρμπι που μπορεί να βαπτιστεί ως… clasico, καθότι το αποκαλούν είτε North West Derby είτε το ντέρμπι του (δρόμου) Μ62, είναι αυτό ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και το παράδοξο (στη συνείδηση του κόσμου, παγκοσμίως), είναι η ταυτόχρονη απόδοση και στα δύο clubs του τίτλου της «καλύτερης ομάδας που έχει αναδείξει ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο».
Κάνοντας μια συνολική σύγκριση τροπαίων η Γιουνάιτεντ προηγείται με 66 έναντι 64 της Λίβερπουλ ενώ σύμφωνα, με το «δόγμα» που καθορίζει το… βάρος της φανέλας, ήτοι την ευρωπαϊκή διάκριση και καταξίωση, οι «κόκκινοι» έχουν την πρωτοκαθεδρία με 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 3 Κύπελλα UEFA και 4 ευρωπαϊκά Super Cup. Στον αντίποδα, η Γιουνάιτεντ αντιπαραβάλλει 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Europa League, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 ευρωπαϊκό Super Cup, 1 Διηπειρωτικό και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Βεβαίως, ο χρόνος δεν θα μπορούσε να απαλύνει την ασίγαστη αντιπαλότητα σε ένα ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, ένα ντέρμπι που… γεννήθηκε (στα γήπεδα) 12 Οκτωβρίου του 1895, όταν οι «κόκκινοι» έριχναν το πρώτο ηχηρό ράπισμα στον «αιώνιο εχθρό» τους επικρατώντας με το εντυπωσιακό 7-1, τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της «μητέρας των μαχών» στο Νησί.
Ίσως τούτο όμως είναι και… ψέματα και η κόντρα (των πόλεων) ξεκίνησε το 1860, όπως αποκαλύφθηκε όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας απόκομμα της εφημερίδας «Stalybridge Reporter» και ανέφερε ότι κόσμος του Λίβερπουλ «πονάει από το αίσθημα ανωτερότητας του Μάντσεστερ, σπαρταράει με την εντύπωση ότι το Μάντσεστερ προπορεύεται». Μάλιστα, η μητρόπολη του Μέρσεϊσαϊντ περιγράφεται σε γένος θηλυκό: «Δεν αγαπάει κανέναν και κανείς δεν την αγαπάει».
Το Λίβερπουλ ήταν η μόνη πόλη που αντιστάθηκε στην προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου για την κατασκευή ενός καναλιού που θα συνέδεε το Μάντσεστερ με την ιρλανδική θάλασσα αλλά ο νόμος πέρασε το 1885 και τα έργα ολοκληρώθηκαν την Πρωτοχρονιά του 1894. Ένα κανάλι μήκους 58 χλμ. που θα άλλαζε, μια για πάντα, την οικονομία των δύο πόλεων και αναπόφευκτα τις ισορροπίες. Μοιραία, το έργο έστειλε στο ταμείο ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στο λιμάνι του Λίβερπουλ, δίνοντας ένα σοβαρό κίνητρο για την απαρχή μιας αέναης σχέσης… οργής, που αντικατοπτρίστηκε έντονα μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Τα 126 (ή 151) χρόνια έκτοτε και τα 54,5 χιλιόμετρα που χωρίζουν το «Ανφιλντ» από το «Ολντ Τράφορντ» ελάχιστα μείωσαν την αντιπαλότητα δύο ομάδων που μεσουράνησαν σε Αγγλία και Ευρώπη αλλά ουδέποτε… ταυτόχρονα. Γενιές και γενιές ανατράφηκαν μαθαίνοντας, αν όχι να απεχθάνονται, τουλάχιστον να μην συμπαθούν τους κατοίκους της άλλης πόλης. Η κόντρα αυτή αναπόφευκτα μεταφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο. Τα πρώτα… εκατό χρόνια σε ήπιο επίπεδο, αλλά από τα μέσα του ’80 και έπειτα, τα συναισθήματα εντάθηκαν. Το ταξίδι από τον Μ62 ανάλογα και με την κίνηση μπορεί να φτάσει την μία ώρα.
Στη δύση της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές του ’80, η κατάσταση άλλαξε άρδην, αφού και οι δύο πόλεις αντιμετώπισαν μια σύντομη, αλλά σοβαρή οικονομική κρίση. Εντούτοις, σε μια περίοδο που τα υλικά μέσα επιβίωσης εξασφαλίζονταν με δυσκολία, οι οπαδοί των «κόκκινων», έβρισκαν ένα τρόπο να ξεσπάσουν, χλευάζοντας την μέτρια πορεία της Γιουναιτεντ, τη στιγμή που έβλεπαν την ομάδα τους να μεσουρανεί σε όλες τις διοργανώσεις. Τα αντίποινα, από τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων», ήρθαν μία δεκαετία αργότερα, όταν το συγκρότημα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον κατάφερε να κατακτήσει έντεκα πρωταθλήματα και φυσικά το αλησμόνητο τρεμπλ του 1999. Για να ακολουθήσει, τα τελευταία χρόνια, η ευρωπαϊκή επάνοδος της Λίβερπουλ και παράλληλα η μετριότητα της ManUtd.
🏴 Στα, του σήμερα, ενώ στο περσινό 2-0 για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια το ντέρμπι διεξήχθη με τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (15 πόντοι, που έγιναν 18), το φετινό είναι το πρώτο μετά από οκτώ σεζόν που η Γιουνάιτεντ την αντιμετωπίζει ως πρωτοπόρος.
Συμπτωματικά, πέρασαν ακριβώς πέντε χρόνια από το τελευταίο… διπλό μεταξύ τους – και στις δύο έδρες. Και πάλι 17 Ιανουαρίου ήταν, αλλά το 2016, όταν η Γιουνάιτεντ έφυγε νικηφόρα με 1-0 από το «Ανφλντ», με γκολ του προσφάτως αποσυρθέντα Γουέιν Ρούνεϊ στο 78ο λεπτό, τεχνικός των φιλοξενούμενων ήταν ο Λουίς φαν Χάαλ, ήταν η σεζόν που ολοκληρώθηκε με τη Λέστερ πρωταθλήτρια. Έκτοτε, ούτε η Γιουνάιτεντ νίκησε ξανά στο Λίβερπουλ (0-2-3) ούτε η Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ».
Και έχει τη σημασία του καθώς η Λίβερπουλ δεν έχει εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο του 2017, ήτοι σχεδόν τέσσερα χρόνια, στο 55-12-0 το ρεκόρ της (!), από την άλλη έχασε στο Σαουθάμπτον κι αν αποτύχει σήμερα, για πρώτη φορά από το 1993 θα μπει με back to bach ήττες στη νέα χρονιά.
Πάγια έξω Κεϊτά, Ζότα, Γκόμες, Φαν Ντάικ, στο 50-50 να παίξει ο Μάτιπ ειδάλλως στόπερ θα είναι οι Χέντερσον και Φαμπίνιο, αμφίβολοι οι Μάτιτς, Λίντελοφ και Μαρσιάλ στην άλλη πλευρά, παραμένει πιο μπροστά ο Πογκμπά μιας και ΜακΤόμινι, Φρεντ «έδεσαν» στα χαφ.
Η Γιουνάιτεντ δεν έχει νίκη επί top-6 ομάδας φέτος, έχει τρομερή ρέντα εκτός καθώς επτά φορές δέχθηκε πρώτη γκολ και το γύρισε. Και ικανότητα, ΟΚ, αλλά και ρέντα. Η Λίβερπουλ δεν είναι στα φόρτε της, εμφανώς, οι ελλείψεις είναι εδώ και καιρό σημαντικές. Και, μην απορείτε, οπαδιλίκι και στοίχημα δεν κολλάνε: βάσει τιμών η αξία είναι στο διπλό, αύξησα το ρίσκο combάροντάς το με γκολ και το μείωσα λίγο με διπλή ευκαιρία.
Κύρια picks, late goal και φάουλ. Αρχικώς, 9 από τα 19 φετινά γκολ της Λίβερπουλ στο β’ ημίχρονο και 10 από τα 21 της Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα, μπήκαν στο τελευταίο 15λεπτο. Επίσης, το line στα φάουλ είναι στα 22,5 στο ματς, μεγαλύτερο από τους μέσους όρους της γηπεδούχου: η Λίβερπουλ κάνει 9,94 και παραχωρεί 9,65 και η Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα, 12,82 και 10,94. Ντέρμπι είναι, δεν αποκλείω η ομάδα του Κλοπ να υποπέσει σε περισσότερα φάουλ από την αντίπαλό της.
🏴 18:30 Λίβερπουλ 🆚 Μάντσεστερ Γ. ⏩ Over 0,5 στο 75:00 ως λήξη 🦊 1.83. (Netbet)
🏴 18:30 Λίβερπουλ 🆚 Μάντσεστερ Γ. ⏩ Περισσότερα φάουλ: Λίβερπουλ 🦊 2.40. (Netbet)
🏴 18:30 Λίβερπουλ 🆚 Μάντσεστερ Γ. ⏩ X2 & over 2,5 🦊 3.60. (Stoiximan)
⏳📜 Οι αναμετρήσεις μεταξύ της Ίντερ και της Γιουβέντους δεν ήταν ανέκαθεν γνωστές ως «Derby d'Italia», με την έκφραση να γεννιέται το 1967 από τον σπουδαιότερο Ιταλό αθλητικό δημοσιογράφο του 20ού αιώνα: τον Τζιάνι Μπρέρα. Ευλόγως η αναμέτρηση αποτελούσε ανέκαθεν ένα ντέρμπι, καθώς κοντράρονταν κλαμπ από τις δύο ισχυρότερες πόλεις του κραταιού ιταλικού Βορρά, το Τορίνο και το Μιλάνο, αλλά και δύο νομούς, το Πιεμόντε και την Λομβαρδία που επίσης βρίσκονταν σε αντιπαράθεση συνολικά, με την αντιπάθεια μεταξύ τους να είναι αμοιβαία.
To 1967 η Γιούβε αριθμούσε ήδη 13 πρωταθλήματα και η Ιντερ 10, τότε η Μίλαν είχε δύο τίτλους πρωταθλητή λιγότερους από την συμπολίτισσα και έναν από την Τζένοα. Ο Μπρέρα πρόσθεσε τους τίτλους στην Ιταλία και ανέδειξε το ντέρμπι της χώρας, έχοντας κατά νου ότι αφενός δεν είχαν υποβιβαστεί ποτέ (πράγμα σπάνιο για την εποχή), αφετέρου ότι διοικούνταν αμφότερες από δύο εκ των ισχυρότερων και σημαντικότερων οικονομικών δυναστειών, τους Ανιέλι (Γιουβέντους) και τους Μοράτι (Ιντερ).
Λίγα χρόνια αργότερα ένας άλλος μεγάλος δημοσιογράφος της χώρας, ο Βλαντιμίρο Καμινίτι, θα αναρωτηθεί: «Γιατί το Ιντερ-Γιουβέντους είναι το Derby d'Italia; Μα οι λόγοι είναι χίλιοι και κανένας. Η καρδιά πάνω από όλα διότι αφορά στους δύο λαοφιλέστερους συλλόγους στην Ιταλία». Η άποψη του Μπρέρα τότε αποδείχθηκε… προφητική αφού μετά και τον υποβιβασμό και της Μίλαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η ποδοσφαιρική Ιταλία αναγνώριζε ως «Derby D’Italia» το συγκεκριμένο ματς. Ο ίδιος μάλιστα πρόλαβε να «καμαρώσει» για λίγα χρόνια τον ορισμό αυτού του τίτλου φεύγοντας από τη ζωή το 1992. Βέβαια η Γιούβε υποβιβάστηκε το 2006 αλλά η… στάμπα έμεινε.
Σήμερα η Γιουβέντους έχει 36 τίτλους, θα είχε 35 αν δεν είχε στήσει τα πρωταθλήματα του Calciopoli, έπονται η Μίλαν και η Ιντερ έχοντας από 18 και η Τζένοα με 9.
Σημειολογία βέβαια ότι ο Αντόνιο Κόντε και φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους (1991-04) και την προπόνησε (2011-14) κατακτώντας συνολικά 21 τρόπαια, ενώ ο Αντρέα Πίρλο έπαιξε δις στην Ιντερ (1998-99 και 2000-01) και φυσικά είχε προπονητή τον Κόντε στη Γιουβέντους.
🇮🇹 Στα αποψινά, το ντέρμπι κρίνει πολλά και για τις δύο αλλά και… τη Μίλαν, την οποία σαφώς και θα βόλευε τυχόν ισοπαλία. Η Ιντερ όσο παραμένει αφερέγγυα πίσω, πιθανότητες για τίτλο δεν έχει, απόψε όμως παίζει σχεδόν πλήρης (πλην Ντ’ Αμπρόζιο) και πετυχαίνει τη Γιούβε και με την πλάτη στον τοίχο βαθμολογικά, και με σημαντικά προβλήματα: εκτός οι Ντιμπάλα και Ντε Λιχτ, εν αναμονή rapid tests οι Κουαδράδο και Αλεξ Σάντρο. Τεστ χαρακτήρα για τις δύο, ίσως χαμηλότερα σε τιμές φαβορί η Ιντερ από όσο περίμενα: αν το πάρει, δικαιούται να λέει ότι πάει για πρωτάθλημα. Να τα λέμε όλα.
Αλλά έχει νικήσει μόνο μια φορά τη Γιούβε στα τελευταία 15 (στο 1-5-9 ο απολογισμός) και στις δύο έδρες και μονάχα μία στα τελευταία 10 στο Μιλάνο, η… κοινή νίκη το 2-1 του Σεπτεμβρίου 2016.
Κομβικός, θαρρώ, παράγοντας η παρουσία του 43χρονου Ντανιέλε Ντοβέρι από τη Ρώμη ως διαιτητή, καρτάκιας σχετικά (29 φέτος σε 8 ματς, καμία κόκκινη) ενώ στο Γιουβέντους – Αταλάντα είχε δώσει ανύπαρκτο πέναλτι, δεν πήγε καν στον VAR και στο οποίο αστόχησε ο Ρονάλντο.
Ετερο στατιστικό ότι η Γιουβέντους με 59,7% έχει το υψηλότερο ποσοστό κατοχής μπάλας στη Serie A, η Ιντερ στην τέταρτη θέση μεν με 54% αλλά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στο Μιλάνο, υστέρησε και με ομάδες όπως η Μπολόνια, η Σπέτσια και η Κροτόνε! Ενδιαφέρον, το να έχει λιγότερη από 50,5% κατοχή απόψε, σχεδόν διπλασιάζει.
Ενδιαφέρον επίσης ότι αμφότερες έχουν πέριξ του 10 shots on target στους αγώνες τους: 6,65 σουτ στην εστία κάνει η Ιντερ και 4,18 δέχεται, 6,35 και 3,59 αντίστοιχα η Γιουβέντους. Ναι μεν σκακιέρα το αποψινό ντέρμπι αλλά παρουσία Λουκάκου, Λαουτάρο και Ρονάλντο στο τερέν, ένα δεκάρι το βγάζουν και η Γιούβε τουλάχιστον πέντε.
🇮🇹 21:45 Ιντερ 🆚 Γιουβέντους ⏩ Ιντερ under 50,5% κατοχή μπάλας 🦊 1.95. (Stoiximan)
🇮🇹 21:45 Ιντερ 🆚 Γιουβέντους ⏩ Καταλογισμός πέναλτι 🦊 2.35. (Novibet)
🇮🇹 21:45 Ιντερ 🆚 Γιουβέντους ⏩ Γιουβέντους οver 5,5 shots on target 🦊 1.70. (Stoiximan)
⏳📜 Τελικός στο «Καρτούχα» της Σεβίλλης για το… Final-4 του ισπανικού Supercopa de España ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι δεν έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα από το 1984, Copa del Rey από… επίσης τότε, νικώντας 1-0 στον τελικό… την Μπαρτσελόνα.
Ήταν λίγους μήνες αφότου ο Αντόνι Γκοϊκοετσέα με δολοφονικό τάκλιν διέλυσε τον αστράγαλο του Ντιέγο Μαραντόνα στο «Καμπ Νου»: κάταγμα και ολική ρήξη συνδέσμων. Ο «χασάπης του Μπιλμπάο», που δυο χρόνια νωρίτερα είχε τραυματίσει σοβαρά και τον Μπερντ Σούστερ στο δεξί γόνατο, αντίκρισε μόνο… κίτρινη κάρτα αλλά σε τρεισήμισι μήνες ο Αργεντινός σταρ επέστρεψε και εμφανιζόταν έτοιμος για εκδίκηση ενόψει του τελικού του Κυπέλλου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης.
Λίγο καιρό νωρίτερα, Φεβρουάριο, είχαν συναντηθεί στο ματς του πρωταθλήματος και είχαν δώσει τα χέρια σε μια κίνηση συμφιλίωσης, όμως οι εκατέρωθεν δηλώσεις φρόντισαν να δυναμιτίσουν το κλίμα, ενώ ο Μαραντόνα έλεγε ότι θα προτιμούσε να είχε πάρει τον τίτλο η Ρεάλ και αποκαλούσε «βλάκα» τον τεχνικό της Αθλέτικ, Χαβιέ Κλεμέντε. Ο τελικός σημαδεύτηκε από συνεχή ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, ενώ δεν έλειψαν οι προσβολές, οι βρισιές και οι κοκορομαχίες.
Φυσικά ο Γκοϊκοετσέα έκανε ένα ακόμα αντιαθλητικό τάκλιν στον Μαραντόνα, ο οποίος ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα. Με τη λήξη του ματς, ο Τσάτο Νούνιεθ της Αθλέτικ αντάλλαξε μερικά "γαλλικά" με τον Αργεντίνο, ενώ ο Μιγκέλ Άνχελ Σόλα πέρασε δίπλα από τον "πελούσα" χαρίζοντάς του μια άσεμνη χειρονομία. Αποτέλεσμα; Ο Μαραντόνα "απάντησε" με μια κεφαλιά στον Νούνιεθ και μια δυνατή γονατιά στο σαγόνι του Σόλα, ο οποίος λιποθύμησε στο χορτάρι. Εννοείται ότι το γήπεδο έγινε αρένα…
Ο τελικός έμεινε γνωστός ως "la batalla del Bernabéu", δηλαδή "η μάχη του Μπερναμπέου" και συνεχίστηκε στη μικτή ζώνη και την αίθουσα Τύπου με εκατέρωθεν δηλώσεις.
Και, συμπτωματικά, ο τελευταίο ever τίτλος της Αθλέτικ ήταν το Supercopa de España το 2015, με διπλά ματς τότε, ξανά ενάντια… στην Μπάρτσα, την οποία διέλυσε με 4-0 στο «Σαν Μαμές» με χατ-τρικ του Αρίτς Αντούριθ και στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» πήρε 1-1, ξανά με σκόρερ τον Αντούριθ στο 74’ (και τον Μέσι να ανοίγει το σκορ στο 43’ αλλά τον Πικέ να αποβάλλεται στο 55’).
🇪🇸 Επί των αποψινών ο Μέσι είναι στο 60-40% να παίξει, έλειψε από τον ημιτελικό με τη Σοσιεδάδ όπου ο Τερ Στέγκεν αναδείχθηκε σε… ήρωα, ο Μαρθελίνο έχει ήδη αλλάξει το dna της Αθλέτικ και φάνηκε και στο εμφατικό 2-1 της πρόκρισης επί της Ρεάλ, την Πέμπτη. Η οποία Αθλέτικ στις 4 Απριλίου παίζει με τη Σοσιεδάδ στον… περσινό τελικό του Copa del Rey, που αναβλήθηκε. Αφερέγγυοι στα μετόπισθεν οι Καταλανοί που πέρυσι απέτυχαν στο αντίστοιχο Final 4, με έδρα διεξαγωγής τη… Σαουδική Αραβία (εκεί θα πήγαινε και φέτος αλλά άλλαξε ελέω πανδημίας), χάνοντας με 3-2 από την Ατλέτικο στον ημιτελικό με γκολ ανατροπής στο 81’ και στο ’86, ματς που πρακτικά αποτέλεσε την αφορμή για την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε λίγο αργότερα.
Γκολ εκατέρωθεν και τουλάχιστον τρία στο ματς, είναι ένα σενάριο… που στέκει, έτερο (πείτε το έμπνευση) να σκοράρει εκ νέου ο φορμαρισμένος Ραούλ Γκαρσία, μετά τα δύο που έβαλε στη Ρεάλ πριν από τρία 24ωρα.
🇪🇸 22:00 Μπαρτσελόνα 🆚 Αθλέτικ Μπιλμπάο ⏩ Over 2,5 & goal/goal 🦊 2.09. (Novibet)
🇪🇸 22:00 Μπαρτσελόνα 🆚 Αθλέτικ Μπιλμπάο ⏩ Γκολ Ραούλ Γκαρσία 🦊 4.50. (Novibet)
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις