Ο τραυματισμός του Καρίμ Μπενζεμά αποδείχτηκε σοβαρός και τον θέτει οριστικά εκτός Μουντιάλ 2022!
Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος επιθετικός δύσκολα θα καταφέρει να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στη μεγάλη καριέρα του. Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος προερχόταν από την καλύτερη σεζόν του, και με τη Γαλλία να βρίσκεται πάλι στα φαβορί, είχε την ευκαιρία να κρατήσει στα χέρια του το πολυπόθητο τρόπαιο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπενζεμά δεν είχε κληθεί από τον από τον Ντιντιέ Ντεσάν στο Μουντιάλ της Ρωσίας (2018), το οποίο κατέκτησαν οι «Τρικολόρ». Είχε χάσει και το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής (2010) με αποτέλεσμα να έχει μόλις μία συμμετοχή, σε αυτό του 2014 στη Βραζιλία.
Μάλιστα, ο Μπενζεμά είναι ο πρώτος κάτοχος «Χρυσής Μπάλας» που απουσιάζει από τη διοργάνωση μετά το 1978! Από τη στιγμή που δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Κατάρ, μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ μεγάλων ονομάτων που έχουν κερδίσει το βραβείο του Κορυφαίου Παίκτη της Σεζόν, όχι όμως και το Παγκόσμιο Κύπελλο (είτε έχουν συμμετάσχει είτε όχι).
Λεβ Γιασίν
Ο μοναδικός τερματοφύλακας που έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Η «Μαύρη Αράχνη» των γηπέδων, που αποτέλεσε πρότυπο για πολλούς κορυφαίους κίπερς των επόμενων γενεών συμμετείχε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα με τη Σοβιετική Ένωση, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο «τέλος του δρόμου» με την εθνική ομάδα.
Αλφρέντο Ντι Στέφανο
Ο θρυλικός επιθετικός και δις κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε πέντε διαδοχικά ευρωπαϊκά κύπελλα, σκοράροντας συνολικά στην καριέρα του 487 γκολ σε 669 εμφανίσεις. Ο Ντι Στέφανο είχε αγωνιστεί τόσο με την εθνική Ισπανίας όσο και με αυτή της Αργεντινής, ωστόσο όχι απλά δεν κέρδισε το Μουντιάλ, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ σε τελική φάση!
Μάρκο Φαν Μπάστεν
Παρότι η καριέρα του σταμάτησε πιο σύντομα από το αναμενόμενο, πρόλαβε να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους σέντερ φορ όλων των εποχών. Κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Κορυφαίου Παίκτη για τις χρονιές 1988 και 1989, πριν την παρθενική (και μοναδική) συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 1990, όπου η Ολλανδία αποκλείστηκε στους «16» από τη Δυτική Γερμανία.
Λούκα Μόντριτς
Περνάμε στους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και τον Κροάτη μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μόντριτς ήταν... συγκινητικός στο Μουντιάλ της Ρωσίας, έφτασε μέχρι τον τελικό με την εθνική ομάδα, αλλά το εμπόδιο της Γαλλίας ήταν απροσπέλαστο. Ο 34χρονος, τότε, Μόντριτς κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» της διοργάνωσης και μετέπειτα την... κανονική, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος που το κάνει μετά τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο το 1998, ενώ έσπασε τον... δικομματισμό των Ρονάλντο-Μέσι.
Κριστιάνο Ρονάλντο
Η καλύτερη πάσα (πώς θα μπορούσε αλλιώς όταν μιλάμε για Μόντριτς) ώστε να αναφερθούμε στους δύο κορυφαίους του αθλήματος. Ο Ρονάλντο έχει κατακτήσει 5 φορές το εν λόγω βραβείο, ενώ είναι ο κορυφαίος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων με 117 γκολ σε 191 εμφανίσεις. Στις τέσσερις συμμετοχές του σε Παγκόσμια Κύπελλα, ο «CR7» έχει φτάσει μέχρι τον μικρό τελικό (2006), ενώ τις υπόλοιπες η Πορτογαλία δεν κατάφερε να φτάσει πιο μακριά από τη φάση των «16».
Λιονέλ Μέσι
Τελευταίος, αλλά σίγουρα μη εξαιρετέος, ο Αργεντίνος «μάγος». Ο Μέσι κατέχει το ρεκόρ κατακτήσεων με 7 «Χρυσές Μπάλες», όμως δεν έχει κρατήσει στα χέρια του το τρόπαιο του Μουντιάλ, το μόνο που λείπει από τη σπουδαία καριέρα του. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο Μέσι κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» της διοργάνωσης με την Αργεντινή όμως να χάνει στον τελικό από τη Γερμανία.
Διαβάστε επίσης: