foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ47
ΑΥΤΟ ΤΟ 🎁 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

ΒΕΛΓΙΟ EURO 24 ▶️ Ρόστερ | Πρόγραμμα | Προγνωστικά | Αποδόσεις

EURO | 27 Ιουν 2024 10:14
Euro 2024 Βέλγιο.jpeg

Το Βέλγιο αποτελεί μία από τις δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, πέρασε κρίση εκείνη του ’90 και του 2000 και τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην «ελίτ».

Από το 2014 και μετά μετέχει ανελλιπώς στις μεγάλες διοργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά και των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ωστόσο, σε κάποιες από αυτές μάλλον αδίκησε τον εαυτό του. Τα προγνωστικά το έφερναν στα φαβορί κι όμως, δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση, παρά το ότι… ξεχείλιζε από ατομικό ταλέντο.

Φτάνει για 7η φορά (και 3η συνεχόμενη) σε τελική φάση Euro. Στην παρθενική του παρουσία, το 1972, κατέκτησε την 3η θέση και το 1980 έφτασε ως τον τελικό, στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του. Στα δύο προηγούμενα, του 2016 και του 2020, αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Σε Μουντιάλ έχει συμμετάσχει 13 φορές. Το 1986 και το 2018 έφτασε ως τα ημιτελικά, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις έχασε και οδηγήθηκε στο «Μικρό Τελικό». Στην πρώτη κατέκτησε την 4η θέση και στη δεύτερη την 3η. Όμως, στην πιο πρόσφατη διοργάνωση, αυτή του Κατάρ το 2022 δεν μπόρεσε να προχωρήσει μετά τη φάση των ομίλων. Έτσι, η παρουσία του χαρακτηρίστηκε αποτυχημένη.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Βάσει βαθμολογίας της FIFA τέθηκε επικεφαλής στον 6ο προκριματικό όμιλο, με αντιπάλους τις Αυστρία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν και Εσθονία. Απέδειξε πως ήταν όντως η καλύτερη ομάδας. Έκλεισε τη σειρά 1ο και αήττητο, με έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του. Αξιοσημείωτο είναι το ότι τις δύο ισοπαλίες τις έφερε στην έδρα του, στις Βρυξέλλες: με την Αυστρία και τη Σουηδία, σ’ έναν αγώνα που διακόπηκε οριστικά στο ημίχρονο, για λόγους ασφαλείας. Την ίδια μέρα είχαν υπάρξει επιθέσεις εναντίον Σουηδών στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας κι αποφασίστηκε να μην ολοκληρωθεί το ματς. Έτσι, το 1-1 του α’ μέρους θεωρήθηκε τελικό.

Διαθέτει τον... μπομπέρ των Προκριματικών

Ο Ρομέλου Λουκάκου, με τα 14 γκολ που σημείωσε, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ όχι μόνο του συγκεκριμένου γκρουπ, αλλά κι ολόκληρης της προκριματικής σειράς, αφήνοντας πίσω του (στις τρεις επόμενες θέσεις της κατάταξης) τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Κιλιάν Εμπαπέ και Χάρι Κέιν.

cta_box_bg
Μεγάλη προσφορά* γνωριμίας που δεν παίζεται σε στοίχημα & live στοίχημα ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Euro 24 Βέλγιο Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει το Βέλγιο στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Κ. Κάστεελς (31)

8/0

Βόλφσμπουργκ

Μ. Σελς (32)

8/0

Νότιγχαμ

Τ. Καμίνσκι (31)

1/0

Λούτον

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γ. Βερτόνγκεν (37)

154/10

Άντερλεχτ

Τ. Μενιέ (32)

64/8

Τραμπζονσπόρ

Τ. Καστάνιε

41/2

Φούλαμ

Α. Τέατε (24)

15/0

Ρεν

Β. Φάες (26)

13/0

Λέστερ

Ζ. Ντεμπάστ (20)

6/0

Άντερλεχτ

Μ. Ντε Κάιπερ (23)

0/0

Κλαμπ Μπριζ

ΜΕΣΟΙ

Α. Βίτσελ (35)

130/12

Ατλέτικο Μ.

Κ. Ντε Μπρούινε (32)

99/26

Μάντσεστερ Σίτι

Γ. Τίλεμανς (27)

67/7

Άστον Βίλα

Σ. Ντε Κέτελαρ (23)

14/2

Αταλάντα

Ο. Μανγκαλά (26)

13/0

Λυών

Α. Ονανά (22)

11/0

Έβερτον

Α. Βρανξ (21)

6/0

Βόλφσμπουργκ

Α. Βερμέερεν (19)

3/0

Ατλέτικο Μ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ρ. Λουκάκου (31)

114/83

Ρόμα

Γ. Καράσκο (30)

72/11

Αλ Σαμπάμπ

Λ. Τροσάρ (29)

32/7

Άρσεναλ

Ζ. Ντοκού (22)

20/2

Μάντσεστερ Σίτι

Λ. Οπεντά (24)

16/2

Λειψία

Ντ. Λουμπεκάκιο (26)

14/2

Σεβίλλη

Ζ. Μπακαγιόκο (21)

10/1

Αϊντχόφεν

Ένα πού μεγάλο… ρίσκο. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ καθοδήγησε το Βέλγιο  για έξι χρόνια κι έγινε ο δεύτερος σε παρουσίες στον πάγκο της ομάδας προπονητής. Ο Ισπανός έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και φυσικά, ο άνθρωπος που θα τον διαδεχόταν θα είχε εξ ορισμού μία δύσκολη αποστολή. Ο κλήρος έπεσε στον Ντομένικο Τεντέσκο, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους τεχνικούς της Ευρώπης. Κι όμως, ο 38χρονος Ιταλός είναι μόλις εφτά χρόνια προπονητής σε «μεγάλες» ομάδες ανδρών. Μπορεί να έχει εργαστεί στις Άουε, Σάλκε, Σπαρτάκ Μόσχας και Λειψία, όμως το μόνο τρόπαιο που υπάρχει στη συλλογή του είναι ένα Κύπελλο Γερμανίας.

Για 1η φορά αναλαμβάνει Εθνική και για 1η φορά τώρα, δίνει το «παρών» σε μεγάλη διοργάνωση. Καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ γεμάτο «αστέρες», που έχει υψηλούς στόχους, αλλά μεγάλη πίεση και την «ταμπέλα» των «losers». Ο ίδιος πάντως, δηλώνει έτοιμος ν’ ανταπεξέλθει στην πρόκληση και να οδηγήσει την ομάδα σε διάκριση.

Στα 32 του χρόνια ο Κέβιν ντε Μπρούινε αποτελεί το «συνδετικό κρίκο» ανάμεσα στη μεγάλη φουρνιά που φεύγει και σ’ εκείνη που έρχεται. Παίρνει δικαίως το περιβραχιόνιο, παρά το ότι – λόγω τραυματισμών – δεν είχε αγωνιστεί στην εθνική μετά το Μάρτιο του 2023. Ωστόσο, όλοι ελπίζουν πως θα βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση στα γήπεδα της Γερμανίας και θα καθοδηγήσει την ομάδα μαεστρικά, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» (με πάνω από 50 γκολ διαφορά από τον δεύτερο) ο Ρομέλου Λουκάκου, θα είναι και πάλι αυτός που θα ηγηθεί της επίθεσής τους. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Γιανίκ Καράσκο, ο οποίος πάντως, δεν σκοράρει τόσο πολύ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Ο 35χρονος Άξελ Βίτσελ (ιστορικά δεύτερος σε συμμετοχές) θα έχει ξανά εξέχουσα ρόλο στο χώρο του κέντρου και δίπλα του θα βρίσκεται κι ο Γιούρι Τίλεμανς.

Ερώτημα αποτελεί η παρουσία του Γιαν Βερτόνγκεν. Ο 37χρονος με τις περισσότερες διεθνείς (154) συμμετοχές αμυντικός ολοκλήρωσε τη σεζόν με την Άντερλεχτ τραυματίας και «τρέχει» για να προλάβει. Επίσης, τραυματίστηκε στο τελευταίο φιλικό ο Μενιέ, όμως ο κόουτς Τεντέσκο δήλωσε πως θα παραμείνει στην αποστολή, ακόμα κι αν έχει λίγες ελπίδες να αγωνιστεί. Ο τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά έχει αποσυρθεί εδώ κι ένα χρόνο, όμως κανείς από τους τρεις κίπερ δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια.

Ο κόουτς Τεντέσκο επέλεξε στα περισσότερα επίσημα παιχνίδια να στηριχτεί στο «4-3-3», ωστόσο, στα δύο τελευταία φιλικά χρησιμοποίησε το «4-2-3-1» και μάλλον με αυτό θα πάει στο EURO. Ο ίδιος δήλωσε πως έχει αποφασίσει για τις οχτώ θέσεις.

Ο Καστέελς θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας οι Καστάνιε, Φάες, Ντεμπάστ, Ντε Κάιπερ. Πάντως, ο Ιταλός τεχνικός πήρε τους Βερτόγκεν και Τέατε, παρά το ότι αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και δεν θα είναι έτοιμοι στα πρώτα ματς. Αν όμως η ομάδα προχωρήσει, ίσως τους δούμε στα «νοκ άουτ» παιχνίδια.

Το πρώτο δίλημμα αφορά στα αμυντικά χαφ. Ο σίγουρος είναι ο Ονανά. Θα «παλέψουν» για την άλλη θέση Βερμέερεν και Μανγκαλά. Ο Ντε Μπρούινε θα βρίσκεται πίσω από τον Λουκάκου, που θα ηγηθεί της επίθεσης. «Ερώτημα» αποτελούν τα… φτερά: Τροσάρ ή Μπακαγιόκο στα δεξιά (μάλλον ο πρώτος), Καράσκο ή Ντοκού στα αριστερά.

Όπως κι άλλες «μεγάλες» ομάδες της Ευρώπης, προτίμησε να κάνει δύο καλές «προπονήσεις», παρά να δώσει δυνατά φιλικά. Περισσότερο για να υπάρξει μία αγωνιστική δράση, χωρίς όμως να… ζοριστούν οι ήδη κουρασμένοι ποδοσφαιριστές. Φιλοξένησε το Μαυροβούνιο και το Λουξεμβούργο και τα νίκησε με 2-0 και 3-0 αντίστοιχα. Σε αμφότερους τους αγώνες ήταν κυριαρχικό, έπαιξε καλή μπάλα, έκανε φάσεις (ήταν υπέρ το δέον άστοχο) και δεν απειλήθηκε. Βεβαίως, ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο η χαμηλή δυναμικότητα των αντιπάλων.

Euro 24 Βέλγιο Όμιλος

Η κλήρωση το έστειλε στον 5ο όμιλο, όπου θα βρει απέναντί του τις Σλοβακία, Ρουμανία και Ουκρανία. Φυσικά και ξεκινάει και πάλι ως φαβορί. Με τη Σλοβακία έχει «μονομαχήσει» τρεις φορές (2002, 2006 και 2013). Όλα τα ματς ήταν φιλικά. Τα δύο πρώτα έληξαν ισόπαλα 1-1, στο τρίτο νίκησε 2-1 (στις Βρυξέλλες, με γκολ στο 91’). Με τη Ρουμανία έχει παίξει 12 φορές (τα 10 ήταν φιλικά). Η κάθε ομάδα μετράει από πέντε νίκες, ενώ υπήρξαν και δύο ισοπαλίες. Πάντως, σε πέντε παιχνίδια μετά το 1993, σημείωσε μόλις μία νίκη. Με την Ουκρανία, θα διασταυρώσει τα ξίφη της για 1η φορά.

  1. Βέλγιο
  2. Ουκρανία
  3. Σλοβακία
  4. Ρουμανία

Πρόγραμμα Euro 24 Βέλγιο

Το θεωρητικά πιο δύσκολο παιχνίδι του είναι με την Ουκρανία. Αυτό όμως, θα είναι το τελευταίο του γκρουπ και φιλοδοξεί ως τότε να έχει «καθαρίσει» την πρόκριση, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει το απαραίτητο «ροτέισον» και οι πιο σημαντικοί παίκτες να κρατήσουν δυνάμεις για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Θα ξεκινήσει την προσπάθειά του απέναντι στη Σλοβακία, στο -μάλλον- πιο εύκολο ματς του. Στο δεύτερο, με τη Ρουμανία, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. 👇

Αγώνας Ημερ/νία (Ώρα) Γήπεδο & Πόλη
Βέλγιο - Σλοβακία 0-1 «Frankfurt Arena», Φρανκφούρτη
Βέλγιο - Ρουμανία 2-0 «Cologne Stadium», Κολωνία
Ουκρανία - Βέλγιο 0-0 «Stuttgart Arena», Στουτγάρδη
cta_box_bg
Μεγάλη προσφορά* γνωριμίας που δεν παίζεται σε στοίχημα & live στοίχημα ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βέλγιο Euro 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει το Βέλγιο στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
Γαλλία

*Στη νοκ άουτ φάση των «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Euro 24 Βέλγιο Αποδόσεις

Το να προκριθεί το Βέλγιο από τον όμιλο και μάλιστα στην 1η θέση, θεωρείται… δεδομένο, τουλάχιστον βάσει αποδόσεων. Οι αριθμοί λένε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορούν να φτάσουν ως τα ημιτελικά, αλλά τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ τους για τον τελικό ή πολύ περισσότερο, για την κατάκτηση του τροπαίου. Γι’ αυτό και δίνεται 7ο φαβορί στη σειρά, πίσω από τις Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 30.00
Να φτάσει στον τελικό 16.00
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 6.00
Προγνωστικό #1

Το Βέλγιο λογικά θα προχωρήσει από τον όμιλο και μάλλον θα περάσει κι από τη φάση των «16». Βεβαίως, πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει το ποια θα είναι η αντίπαλος στο πρώτο «νοκ άουτ» ματς. Δείχνει ικανή να φτάσει τουλάχιστον ως τους «8» κι από εκεί και πέρα, μάλλον θα ψάξει την υπέρβαση.

foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svgΝα φτάσει στα προημιτελικά: ΝΑΙ2.05

Το προγνωστικό δόθηκε στις 10/6

foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svg
Προγνωστικό #2

Ερώτημα αποτελεί το πώς θ’ ανταποκριθεί η άμυνά του απέναντι σε δυνατές ομάδες που θα το πιέσουν. Στο «4,00» το να δώσει το «παρών» στα ημιτελικά κι αυτή είναι μία επιλογή με ρίσκο μεν, αλλά αρκετά καλή δε.

Να φτάσει στα ημιτελικά: ΝΑΙ5.00

Το προγνωστικό δόθηκε στις 10/6

Επιμέλεια: Ντίνος Ανδριανόπουλος

Καλύτερη Στοιχηματική για το Euro 24

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ