foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ38
Euro
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Οι 10 νικητές της Eurovision που έγραψαν ιστορία!

Γιώργος Νίκου
Γιώργος Νίκου | Αφιερώματα
11 Μαι 2024 12:55
Οι 10 νικητές της Eurovision που έγραψαν ιστορία!.jpg

Έφτασε η εποχή του χρόνου που οι Eurofans στήνονται μπροστά στις οθόνες τους. Μαζί τους και όσοι παίζουν Eurovision στοίχημα, αφού παραδοσιακά ο διαγωνισμός συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.

Τα Eurovision 2024 προγνωστικά δείχνουν πως η Μαρίνα Σάττι μπορεί να φτάσει ψηλά. Αν είστε από εκείνους που το πιστεύουν, τότε μπορείτε να βρείτε σε απόδοση 28.00 στο Pamestoixima.gr την επιλογή της νίκης της. (▶ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ).

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Foxbet.gr σας... ζεσταίνει πριν τη μεγάλη «μάχη» στην αρένα του Μάλμε της Σουηδίας. Κάναμε την εσωτερική έρευνα, ψηφίσαμε και καταλήξαμε στα 10 τραγούδια που νίκησαν και έγραψαν ιστορία στη Eurovision.

Σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω...

Οι ABBA αποτελούν αναμφίβολα ένα από τα δημοφιλέστερα γκρουπ στην ιστορία της ποπ μουσικής και βρέθηκαν στην κορυφή των charts σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του 1970. Dancing Queen, Mamma Mia, Take a Chance on Me, είναι μερικές μόνο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των ΑΒΒΑ που παραμένουν ακόμη και σήμερα ιδιαίτερα αγαπητές παρά την πάροδο 40 περίπου χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία τους. Ωστόσο, πριν από τις πασίγνωστες αυτές μελωδίες, κυκλοφόρησε το «Waterloo», το τραγούδι που έβαλε το σουηδικό συγκρότημα στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη. Γράφτηκε το 1973 και συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision την επόμενη χρονιά (1974), κατακτώντας την πρώτη θέση!

cta_box_bg
Combo Τριπλή Προσφορά* χωρίς κατάθεση κάθε μέρα για όλο το Ευρωπαίκό στο Pamestoixima.gr! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η νίκη αυτή έκανε γνωστούς τους ABBA σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μάλιστα, το ομώνυμο cd single ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα! Πρόκειται για ένα κομμάτι που αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου, καθώς προ τριών ετών ψηφίστηκε το καλύτερο τραγούδι στην ιστορία της Eurovision, ξεπερνώντας το επίσης σουηδικής προέλευσης «Euphoria» της Loreen. 

Πλατινένια επιτυχία σε οχτώ διαφορετικές χώρες. 17 πρώτες θέσεις σε διάφορα charts παγκοσμίως και περισσότερες από 200 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, είναι τρεις μόνο λόγοι από τους πολλούς που έφεραν το τραγούδι Euphoria στη δεύτερη θέση των κορυφαίων νικητών της Eurovision. Αυτό που κάνει το τραγούδι της Loreen τόσο ξεχωριστό είναι ο ρυθμός της αποκαλούμενης «Europop» που προβάλλεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, τόσο στο ραδιόφωνο όσο και σε κάθε είδους χορευτικό γεγονός! Με πιο απλά λόγια, το Euphoria πληροί όλες τις προϋποθέσεις που συνθέτουν ένα «Super Hit». Πάντως, στη φετινή Eurovision οι Σουηδοί δεν συγκαταλέγονται στα φαβορί της διοργάνωσης. Την επιλογή της νίκης τους την βρίσκουμε σε απόδοση 40.00.

Φέτος, η Ελβετία είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί στοιχηματικά. Σε απόδοση 3.75 την συναντάμε. Το 1988 την εκροσώπησε η Καναδή σούπερ σταρ, Celine Dion με το τραγούδι Ne Partez Pas Sans Moi. Κατάφερε να στεφθεί νικήτρια, προσπερνώντας κατά έναν μόλις βαθμό τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου («Go», Scott Fitzgerald). Η δημοτικότητα του τραγουδιού αυξήθηκε κατακόρυφα μετά τη μεγάλη βραδιά, ιδίως σε γαλλόφωνες χώρες όπως το Βέλγιο, όπου παρέμεινε στην κορυφή των charts για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

Η Celine Dion ήταν μόλις 20 ετών όταν κέρδισε στη Eurovision, μια νίκη που πιθανότατα αποτέλεσε την αρχή μιας λαμπρής καριέρας. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ήταν ήδη μία σούπερ σταρ παγκοσμίου φήμης, ενώ η καριέρα της εκτοξεύτηκε ακόμη περισσότερο όταν ερμήνευσε το soundtrack της κινηματογραφικής επιτυχίας «Τιτανικός» το 1997. 

Τα δύο παραπάνω τραγούδια, είναι πιθανότατα από εκείνα που έρχονται στο μυαλό πρώτο, όταν μιλάμε για το διαγωνισμό της Eurovision. Ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού ωστόσο, συναντάμε κι ένα hard rock κομμάτι, το Hard Rock Hallelujah, που ερμήνευσε η εκ Φινλανδίας ορμώμενη heavy metal μπάντα «Lordi». Τα διάσημα «τέρατα» που είχαν... κατακτήσει τα μεσημεριανά πάνελ των τηλεοράσεων μας περίπου 20 χρόνια πριν.

Φέτος, οι Φινλανδοί πιθανότατα δεν θα είναι εξίσου «ανταγωνιστικοί». Αν και αναμένεται να προκριθούν την Τρίτη (7/5) από τον πρώτο ημιτελικό, προσφέρονται σε απόδοση 8.00 για να το κάνουν ως νικητές.

Η Conchita Wurst είναι πιθανότατα η πιο αναγνωρίσιμη νικήτρια της Eurovision του 21ου αιώνα. Πρόκειται για μία αυστριακής καταγωγής drag queen με κύριο χαρακτηριστικό τη μακριά πυκνή γενειάδα. Μια συμμετοχή που είχε ως στόχο να αναδείξει την ισότητα των ανθρώπων, έστω κι αν προκάλεσε άπειρα σχόλια και άλλες τόσες διαμάχες. Σύμφωνα με αρκετούς έμπειρους κριτικούς μουσικής (μεταξύ των οποίων και ο Max Stern), το Rise Like a Phoenix αποτελεί ένα από τα κορυφαία νικητήρια τραγούδια της Eurovision που παράλληλα διέπρεψε στα charts ολόκληρης της Ευρώπης. Φυσικά, στην πατρίδα της Conchita, την Αυστρία, παρέμεινε στην κορυφή για αρκετές εβδομάδες.

Το 2010, η Γερμανία κέρδισε τον πρώτο της διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Η καλλιτέχνιδα που εκπροσώπησε τη χώρα ήταν η Lena Meyer-Landrut, της οποίας η συναρπαστική ποπ μελωδία κέρδισε τις καρδιές ολόκληρης της ηπείρου. Μετά τη νίκη στη Eurovision, το τραγούδι της Lena τα πήγε εξαιρετικά και από εμπορική άποψη, καταφέρνοντας να αναδειχθεί στην ψηφιακή κυκλοφορία με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Γερμανίας. Παράλληλα, το «Satellite» παρέμεινε για αρκετό διάστημα στην κορυφή των charts τόσο στη Γερμανία, όσο και σε πέντε ακόμη ευρωπαϊκές χώρες.

Από την άλλη, η φετινή συμμετοχή των Γερμανών είναι φαβορί... από την ανάποδη. Συγκεκριμένα, με απόδοση 2.50 η συμμετοχή τους είναι η επικρατέστερη για να τερματίσει στην τελευταία θέση.

Ο Johnny Logan αποτελεί τον μοναδικό καλλιτέχνη που έχει κερδίσει τη Eurovision περισσότερες από μία φορές μέχρι πέρυσι που τον... ισοφάρισε η Loreen. Κατάφερε μάλιστα να αναδειχθεί νικητής δύο φορές ως ερμηνευτής και δύο ως στιχουργός. Το τραγούδι του «Hold Me Now» του 1987 θεωρείται ότι καλύτερο έχει ερμηνεύσει στην πολυετή καριέρα του. Εκτός από το ότι γνώρισε μεγάλη επιτυχία κατά την αρχική του κυκλοφορία, το τραγούδι, κατάφερε να αναβιώσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αφού διασκευάστηκε από αρκετούς καλλιτέχνες. Κυρίως από την Τζαμαϊκανή τραγουδίστρια της ρέγκε Tanya Stephens. Παράλληλα, στην Ιρλανδία, το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε στη διαφημιστική καμπάνια των McDonald's το 2007.

Το τραγούδι Zitti e Buoni των Maneskin εκπροσώπησε την Ιταλία στον διαγωνισμό της Eurovision το 2021 και όχι μόνο τα πήγε περίφημα κατακτώντας την πρώτη θέση, αλλά οδήγησε στη συνέχεια σε ακόμη πιο εντυπωσιακά στατιστικά! Πιο συγκεκριμένα, ξεπέρασε το ρεκόρ του ιταλικού τραγουδιού με τις περισσότερες μεταδόσεις σε μια μέρα στο Spotify! Βρέθηκε επίσης στο Top 20 του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ μετράει τις περισσότερες προβολές στο YouTube μετά το Euphoria.

H νίκη των Maneskin δεν ήταν η πρώτη για την Ιταλία. Το 1990 είχε αναδειχθεί νικητής και ο Toto Cutugno με το τραγούδι «Insieme: 1992». Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου κομματιού ο εξ’ ολοκλήρου ιταλικός στίχος, κάτι που συνέβη μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της Ιταλίας στη Eurovision. Τη χρονιά της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, ήταν ήδη ιδιαίτερα δημοφιλής εντός συνόρων χάρη στην επιτυχία του «L'Italiano» που κυκλοφόρησε το 1983. Μπορεί το «Insieme: 1992» να παραμένει ακόμη και σήμερα στη σκιά του L'Italiano, αλλά μετά τη μεγάλη του νίκη είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές, φιγουράροντας στο Top 10 πέντε διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο τίτλος του Insieme: 1992 σημαίνει «Μαζί: 1992» και είναι συνυφασμένος με την επίσημη έναρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1992.

Παρεπιπτόντως, οι στοιχηματικές θεωρούν πως η φετινή συμμετοχή της Ιταλίας, είναι από εκείνες που θα... εκτιμήσουν περισσότερο οι Εθνικές Επιτροπές. Είναι τρίτο φαβορί στη συγκεκριμένη κατηγορία, με απόδοση 2.70.

Το 2004, η Ruslana από την Ουκρανία κατέρριψε το ρεκόρ της Eurovision σε ότι αφορά τους πόντους που συγκεντρώνει κάθε διαγωνιζόμενος, λαμβάνοντας συνολικά 280 βαθμούς που μεταφράζονται ποσοστιαία στο 66.7% των ψήφων. Αυτό που έχει καταστήσει το τραγούδι Wild Dances αξέχαστο δεν είναι μόνο ο γρήγορος ρυθμός και η γεμάτη ενέργεια ερμηνεία της Ruslana, αλλά και η δερμάτινη αμφίεση της που θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τη θρυλική μαχήτρια Ζήνα!

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ