foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ47
ΑΥΤΟ ΤΟ 🎁 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Παναμάς Copa America 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Προγνωστικά και Αποδόσεις (Αναλυτικό Αφιέρωμα)

ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ | 02 Ιουλ 2024 08:59
Foxbet_Copa-America-2024-panama.jpg

Η εθνική ομάδα του Παναμά είναι γνωστή με το παρατσούκλι οι «καναλέρος», οι άνθρωποι της διώρυγας σε ελεύθερη μετάφραση, λόγω της διάσημης διώρυγας (=κανάλ στα ισπανικά) που ενώνει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό ωκεανό και είναι το σήμα κατατεθέν της χώρας.

Ως μέλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας & Κεντρικής Αμερικής αλλά και Καραϊβικής (CONCACAF), έχει να επιδείξει ως σημαντικότερη επίδοση τρεις παρουσίες σε τελικό του Γκολντ Καπ, που θεωρείται το Κόπα Αμέρικα της CONCACAF, η κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων αυτής της ζώνης δηλαδή.

Η φετινή είναι η δεύτερη συμμετοχή του στο γνήσιο Κόπα Αμέρικα. Η παρθενική σημειώθηκε το 2016, πάλι στα αμερικανικά γήπεδα συμπωματικά, στην επετειακή διοργάνωση λόγω της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της CONMEBOL και τη διεξαγωγή του πρώτου Κόπα Αμέρικα που είχε καλεσμένες ομάδες και εκτός CONMEBOL, όπως συμβαίνει και φέτος. Στην έκδοση του 2016, με μία νίκη και δυο ήττες γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων. Είχε, βέβαια, την ατυχία να πέσει πάνω στις δυο μετέπειτα φιναλίστ, Αργεντινή και Χιλή, ενώ η τρίτη ήταν η αδύναμη Βολιβία. Όσον αφορά τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μία φορά έχει συμμετάσχει ο Παναμάς. Σχετικά πρόσφατα, στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018, όπου μέτρησε τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

Η πρόκριση στο φετινό Κόπα Αμέρικα σφραγίστηκε τον Νοέμβριο του 2023. Ήταν γνωστός ο κανονισμός στο Nations League της ζώνης CONCACAF ότι οι οχτώ ομάδες που συμμετείχαν στην προημιτελική φάση του θα κληρώνονταν σε τέσσερα ζευγάρια ώστε μετά από διπλά παιχνίδια, οι τέσσερις νικητές τους να εξασφαλίσουν εισιτήριο συμμετοχής στο Κόπα Αμέρικα. Ένας εξ’ αυτών ήταν και ο Παναμάς που επικράτησε δις των Κοσταρικανών (3-0 εκτός και 3-1 εντός έδρας), με ευκολία μάλιστα. Στηρίχθηκε σε «φαρμακερές» αντεπιθέσεις που εξέθεσαν την άμυνα των «τίκος», που αλλού πατούσαν και αλλού βρισκόταν. Τα δυο σπουδαία αυτά αποτελέσματα προκάλεσαν φρενίτιδα ενθουσιασμού στα εγχώρια ΜΜΕ. Να επισημανθεί, βέβαια, ότι υπήρξε και δεύτερη ευκαιρία για τους τέσσερις χαμένους της προαναφερθείσας φάσης. Αναμετρήθηκαν σε νοκ άουτ ματς και οι δυο νικητές των νέων αυτών ζευγαριών εξασφάλισαν επίσης παρουσία στα γήπεδα των ΗΠΑ, πρόκειται για τον Καναδά και την Κόστα Ρίκα.

cta_box_bg
Προσφορά* Γνωριμίας για Πρωταθλητές με 800 Δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Copa America 24 Παναμάς Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει ο Παναμάς στο Κόπα Αμέρικα. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Λ. Μεχία (33)

49/0

Νασιονάλ Μοντεβιδέο

Ο. Μοσκέρα (29)

24/0

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Σ. Σαμούδιο (30)

2/0

Μαρατόν

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μ. Μουρίγιο (28)

70/8

Μαρσέιγ

Ε. Ντέιβις (33)

86/7

Κόζιτσε

Ι. Άντεσον (25)

8/1

Φορταλέσα

Ρ. Μίλερ (32)

39/2

Τουράν

Σ. Μπλάκμαν (26)

20/0

Σλ. Μπρατισλάβας

Ε. Άντερσον (23)

4/0

Σαπρίσα

Ε. Φαρίνια (22)

2/0

Μουνισιπάλ

Χ. Κόρδοβα (26)

9/0

Νόριτς

Ο. Βαλένσια (20)

1/0

ΝΥ Ρεντ Μπουλς

ΜΕΣΟΙ

Κ. Μαρτίνες (27)

34/0

Αλ Τζαντάλ

Χ. Ροντρίγκες (25)

44/4

Φαμαλικάο

Γ. Μπάρσενας (30)

84/9

Μασατλάν

Γ. Ουέλτς (24)

14/0

Βισέου

Φ. Γόνδολα (28)

17/1

Μακάμπι Μπνέι Ρέινε

Α. Αγιάρσα

24/4

Σιενσιάνο

Κ. Λένις (23)

3/2

Τζαγουάρες

Α. Καρασκίγια

49/2

Χιούστον

Σ. Γιάνις (25)

40/3

Σαν Κάρλος

Κ. Χάρβι (24)

0/0

Μινεσότα

Κ. Λένις (23)

3/2

Χαγουάρες

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ι. Ντίας (27)

32/9

Ουν. Κατόλικα

Χ. Φαχάρδο (30)

42/9

Ουν. Κατόλικα

Ε. Γκερέρο (24)

8/0

Ζόρια

Ο Τόμας Κρίστιανσεν είναι ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Παναμά. Ο 51χρονος Ισπανός, με δανέζικη καταγωγή όπως υποδηλώνει το επώνυμό του, υπήρξε στα νιάτα του επιθετικός, ξεκινώντας την καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Αγωνίστηκε σε έξι διαφορετικές ομάδες της πατρίδας του, με πέρασμα και από τη δική μας Α' Εθνική, φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου (δεύτερο μισό περιόδου 99-00), αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Στη συνέχεια, έθελξε στη Γερμανία με τις Μπόχουμ -πρώτος σκόρερ μάλιστα τη σεζόν 2002-03- και Αννόβερο.

Εδώ και μία δεκαετία ασχολείται με την προπονητική, έχοντας πολύ καλή παρουσία στην κυπριακή λίγκα με ΑΕΚ Λάρνακας και ΑΠΟΕΛ. Με την ομάδα της Λευκωσίας κατέκτησε και το πρωτάθλημα μάλιστα. Ακολούθησαν οι Λιντς και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και από τον Ιούλιο του 2020 βρίσκεται στον πάγκο των Παναμέζων. Μαζί τους ήταν φιναλίστ στο Γκολντ Καπ 2023, κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων στη ζώνη CONCACAF. Ο απολογισμός του στους «καναλέρος» είναι 27-13-16 σε 56 αναμετρήσεις.

Η ποιοτική φουρνιά των Παναμέζων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι νεότεροι παίκτες δεν έχουν την κλάση των προηγούμενων γενιών. Τρεις παίκτες, πάντως, δείχνουν σαφώς καλύτερα στοιχεία και ξεχωρίζουν. Ο λόγος για τους μπακ Μάικλ Μουρίγιο και Έρικ Ντέιβις και τον εξτρέμ Γιοέλ Μπάρσενας. Οι δυο πρώτοι καλύπτουν το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα. Ο πρώτος διακρίνεται για την ταχύτητα και τις καλές σέντρες του δίνοντας αρκετές ασίστ, ο δεύτερος για την τεχνική του κατάρτιση και την ικανότητά του στις στημένες φάσεις, εκτελεστής των πέναλτι και των φάουλ των «καναλέρος». Ο τρίτος της παρέας, αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται στα δυο «φτερά» της επιθετικής γραμμής, με πολύ καλή ντρίμπλα και εκρηκτικότητα.

Μιλώντας για ηχηρές απουσίες, οι Εσκομπάρ και Βάτερμαν ξεχωρίζουν. Ο πρώτος είναι ένας από τους εμπειρότερους κεντρικούς αμυντικούς των «καναλέρος», με πάνω από 80 διεθνείς συμμετοχές. Κρίθηκε ανέτοιμος επειδή δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στον σύλλογό του φέτος αλλά το κενό του δύσκολα θα καλυφθεί. Όσον αφορά τον δεύτερο, είναι ένας ικανός επιθετικός που ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο τρίμηνο από απανωτούς τραυματισμούς και έμεινε εκτός επειδή δεν θα βρισκόταν στο 100% ώστε να αποδώσει αυτά που μπορεί.

Το πλάνο του Τόμας Κρίστιανσεν είναι, τουλάχιστον απέναντι σε ΗΠΑ και Βολιβία, που λογίζονται ως πιο βατοί αντίπαλοι σε σχέση με την Ουρουγουάη, να παρατάξει 4-4-2, κυνηγώντας τις όποιες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα. Ίσως κόντρα στη «σελέστε» να επιλέξει 3-5-2, ρίχνοντας το βάρος των προσπαθειών στην άμυνα. Με το πρώτο σενάριο, το επικρατέστερο, θα ασχοληθούμε εκτενέστερα.

Οι περισσότερες θέσεις της 11άδας φαίνεται ότι έχουν βρει κατόχους. Ένα ερωτηματικό αφορά τον παρτενέρ του Μίλερ στο κέντρο της άμυνας, με τους Κόρδοβα και Κάμινγκς να διεκδικούν τη θέση, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα. Η ξαφνική απουσία του Γοδόι από τον άξονα επιτρέπει στον Αγιάρσα να βρεθεί βασικός.

Το τελευταίο ερωτηματικό που αφορούσε το δίδυμο στη γραμμή κρούσης φαίνεται ότι βρήκε λύση. Οι Ντίας και Φαχάρδο, που συνεργάζονται άψογα σε επίπεδο συλλόγων, ως συμπαίκτες στην Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Εκουαδόρ), αναμένεται να αγωνιστούν μαζί και στην εθνική ομάδα.

Πέντε παιχνίδια, τρία φιλικά και δυο επίσημα έδωσαν οι «καναλέρος» το περασμένο διάστημα ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη διοργάνωση. Αντιμετώπισαν επί ισπανικού εδάφους τις ομάδες της Καταλονίας (2-2) και Γαλικίας (2-0) σε ανεπίσημα φιλικά και ακολούθως για τα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου τις Γουιάνα (2-0) και Μονσεράτ (3-1).

Το τελευταίο φιλικό τεστ δόθηκε στην Πόλη του Παναμά, την πρωτεύουσα της χώρας, με αντίπαλο την ισχυρότερή τους, Παραγουάη (0-1). Συνολικά, ο δείκτης δυσκολίας στα παιχνίδια ήταν χαμηλός -πλην Παραγουάης- και παρά τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα, τα συμπεράσματα δεν μπορεί να είναι ασφαλή. 

Copa America 24 Παναμάς Όμιλος

Οι Παναμέζοι έχουν κληρωθεί στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους τις Ουρουγουάη, ΗΠΑ, Βολιβία. Οι δυο πρώτες ομάδες φαίνεται να έχουν σαφές προβάδισμα για να καταλάβουν τις δυο θέσεις που χαρίζουν εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση του θεσμού. Πάμε να δούμε την παράδοση με κάθε αντίπαλο. Με την Ουρουγουάη, έχουν δώσει μόλις τρία φιλικά, όλα συνοδεύτηκαν από ήττα τους μάλιστα. Με τους Αμερικανούς αναμετρώνται συχνά-πυκνά, καθότι αμφότερα μέλη της CONCACAF. Παλιοί γνώριμοί τους είναι οι Βολιβιανοί, τους οποίους συνάντησαν στην επετειακή διοργάνωση του 2016, πάλι στα αμερικανικά γήπεδα. Τότε, ο Παναμάς πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 2-1.

  1. ΗΠΑ
  2. Ουρουγουάη
  3. Παναμάς
  4. Βολιβία

Πρόγραμμα Copa America 24 Παναμάς

Φαινομενικά καλή η κλήρωση για τους «καναλέρος». Και αυτό γιατί αντιμετωπίζουν αρχικά το φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, Ουρουγουάη. Η λογική λέει ότι θα ηττηθούν από τη «σελέστε», οπότε θα έχουν δυο πιο βατά ματς μπροστά τους για να κατακτήσουν θετικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, κοντράρονται με τους οικοδεσπότες Αμερικανούς, έχοντας αποδείξει ότι δεν τους φοβούνται. Ολοκληρώνουν, δε, τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο με αντίπαλο τη Βολιβία, που παίζοντας σε έδρα χωρίς υψόμετρο, συνήθως εμφανίζει χτυπητές αδυναμίες.

Αγώνας Σκορ Γήπεδο & Πόλη
Ουρουγουάη - Παναμάς 3-1 «Hard Rock Stadium», Μαϊάμι
Παναμάς - ΗΠΑ 2-1 «Mercedes-Benz Stadium», Ατλάντα
Βολιβία - Παναμάς 1-3 «Inter&Co Stadium», Ορλάντο
cta_box_bg
Προσφορά* Γνωριμίας για Πρωταθλητές με 800 Δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παναμάς Copa America 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει ο Παναμάς στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
1ο του Δ’ Ομίλου

*Στη νοκ άουτ φάση των «8» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Copa America 24 Παναμάς Αποδόσεις

Δεν σας γελούν τα μάτια σας, πρόκειται για το απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης! Να το πούμε διαφορετικά, είναι το τελευταίο φαβορί σε όλα τα παρακάτω μακροχρόνια στοιχήματα για τις εταιρείες και όχι άδικα. Η ποιότητα σε όλες τις γραμμές… αναζητείται, τουλάχιστον για να σταθεί φουλ ανταγωνιστικά στο συγκεκριμένο επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, ισχύει το… κάθε πέρσι και καλύτερα, καθώς οι παλαιότερες φουρνιές παικτών του θεωρούνταν σαφώς πιο ταλαντούχες.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 81.00
Να φτάσει στον τελικό 21.00
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 5.00
Προγνωστικό #1

Θα περάσει δύσκολες στιγμές στον όμιλο. Παρότι στο περσινό Gold Cup απέκλεισε στα πέναλτι τους Αμερικανούς, φέτος δεν δείχνει το ίδιο ισχυρός. Υπολογίζοντας τα παραπάνω, ξεχωρίζουμε δυο επιλογές. Να τερματίσει ο foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svgΠαναμάς χωρίς βαθμό στον όμιλο συναντάται σε απόδοση 5.00 στη λογική ότι ακόμη και στο πιο βατό ματς με τη Βολιβία ίσως η «βέρντε» αποδειχθεί πιο ισχυρή.

Να μην πάρει βαθμό στον όμιλο:5.00

Το προγνωστικό δόθηκε στις 17/6

foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svg
Προγνωστικό #2

Η δεύτερη αφορά τον πρώτο σκόρερ του. Αξίζει να κυνηγήσουμε την υψηλή απόδοση 8.00 του Ροντρίγκες. Ο ακραίος μεσοεπιθετικός σημείωσε δυο γκολ στα πρόσφατα ματς Προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν εξαιρέσουμε τους Ντίας και Φαχάρδο, ο 25χρονος φαντάζει ο πιο επικίνδυνος παίκτης για την αντίπαλη εστία.

Πρώτος σκόρερ του Παναμά: Χ. Ροντρίγκες 8.00

Το προγνωστικό δόθηκε στις 17/6

Καλύτερη Στοιχηματική για Copa America

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ