foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ47
ΑΥΤΟ ΤΟ 🎁 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

ΕΛΒΕΤΙΑ EURO 24 ▶️ Ρόστερ | Πρόγραμμα | Προγνωστικά | Αποδόσεις

EURO | 05 Ιουλ 2024 13:35
Euro 2024 Ελβετία.jpeg

Κομβικό σημείο για την Ελβετία αυτό το Euro 24. Θα κριθεί καταρχάς αν οι διοικούντες της Ομοσπονδίας έκαναν καλά να πιστέψουν τον Μουράτ Γιακίν, παρά την κάκιστη πορεία που έκανε στα προκριματικά.

Η αγχωτική πρόκριση στον προκριματικό όμιλο ήταν το αποκορύφωμα της μετριότητας που τη διέπει και είχε φανεί ήδη στο πρόσφατο Nations League. Απόφαση πάρθηκε και ήταν να συνεχίσει ο Γιακίν έως το Euro, αν και οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές είναι στα άκρα.

Προχώρησε στις 4 από τις 5 περιπτώσεις στη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ. Βέβαια στο Κατάρ η 6άρα από την Πορτογαλία ακόμα έχει καθίσει στο στομάχι των Ελβετών και αναζητείται η ελπίδα για κάτι καλύτερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας. Πήρε ελπίδα από την πρόκριση στα πέναλτι επί της Γαλλίας στο πρόσφατο Euro, αλλά στα προημιτελικά αποκλείστηκε με τον ίδιο τρόπο από την Ισπανία. Πάει καιρός από τότε, περισσότερο μας έμεινε η κακή πορεία στο Μουντιάλ, γιατί πλησιάζει πιο πολύ στην εικόνα της ομάδας του Γιακίν. Τουλάχιστον παίζει σε γειτονική χώρα και θα έχει μεγάλη μερίδα οπαδών στο πλευρό της. Εντούτοις η αγωνιστική εικόνα δεν επιτρέπει σε πολλούς να μπουν με αισιοδοξία ακόμα και στη μάχη του ομίλου.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά (όταν ανακοινωθεί)
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Συμμετείχε στον 9ο προκριματικό όμιλο και τερμάτισε στη 2η θέση, πίσω από τη Ρουμανία. Συγκέντρωσε 17 βαθμούς και είχε απολογισμό 4-5-1. Οι ισοπαλίες τη... σκότωσαν και της στέρησαν την πρώτη θέση. Μοναδική ήττα ήταν στη Ρουμανία επί της πρωτοπόρου (0-1). Για την κλάση της ήταν πολλά τα 11 γκολ που δέχτηκε σε 10 προκριματικούς αγώνες. Ξεκίνησε με 3 σερί νίκες, αλλά περιορίστηκε στο εντός έδρας 2-2 με τη Ρουμανία, προηγούμενη μέχρι το 89’ με 2-0! Τα έκανε μαντάρα στο τέλος. Επηρεασμένη εν συνεχεία έμεινε στο 2-2 στο Κόσοβο και έφερε εντός έδρας ισοπαλία 3-3 με τη Λευκορωσία, όπου μάλιστα έχανε με 1-3 έως το 89’ και γλίτωσε στο τέλος. Από τις χειρότερες προκριματικές διαδικασίες των τελευταίων ετών, παραλίγο να την προλάβει το Ισραήλ (15 βαθμούς), εν τέλει, όμως, πήρε το ζητούμενο και την πρόκριση στο 3ο σερί Euro της.

cta_box_bg
Μεγάλη προσφορά* γνωριμίας που δεν παίζεται σε στοίχημα & live στοίχημα ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Euro 24 Ελβετία Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Ελβετία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Γ. Ζόμερ (35)

93/0

Ίντερ

Ι. Μβογκό (29)

9/0

Λοριάν

Γκ. Κόμπελ (26)

5/0

Ντόρτμουντ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ρ. Ροντρίγκες (31)

119/9

Τορίνο

Φ. Σερ (32)

85/8

Νιουκάστλ

Μ. Ακάντζι (28)

64/3

Μάντσεστερ Σ.

Ν. Ελβέντι (27)

53/2

Γκλάντμπαχ

Σ. Βιντμέρ (31)

46/4

Μάιντζ

Σ. Τσέσιγκερ (25)

4/0

Βόλφσμπουργκ

Λ. Στεργίου (22)

6/0

Στουγτκάρδη

ΜΕΣΟΙ

Γκ. Τσάκα (31)

129/14

Λεβερκούζεν

Ξ. Σακίρι (32)

124/32

Σικάγο Φάιρ

Ρ. Φρόιλερ (32)

71/9

Μπολόνια

Ντ. Ζακάρια (27)

54/3

Μονακό

Στ. Τσούμπερ (32)

55/11

ΑΕΚ

Μ. Έμπισερ (27)

24/1

Μπολόνια

Ντ. Εντόι (23)

9/0

Μπολόνια

Φ. Ρίντερ (22)

9/0

Ρεν

Α. Γιασάρι (21)

2/0

Λουγκάνο

Β. Σιερό (28)

6/0

Τουλούζ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Μπ. Εμπολό (27)

67/14

Μονακό

Ρ. Βάργκας (25)

47/8

Άουγκσμπουργκ

Ρ. Στέφεν (32)

40/4

Λουγκάνο

Ν. Όκαφορ (23)

22/2

Μίλαν

Ζ. Αμντουνί (23)

18/7

Μπέρνλι

Κβ. Ντουά (27)

4/1

Λουντογκόρετς

Ο Μουράτ Γιακίν μπορεί να είναι από τις παλιοσειρές στον πάγκο της Εθνικής Ελβετίας, αλλά πλέον έχει... κουράσει οπαδούς και Ομοσπονδία. Στο τιμόνι από τον Αύγουστο του 2021. Οι επιδόσεις σε τελικές φάσεις, προκριματικά και Nations League δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, με συνέπεια να είναι στο επίκεντρο της κριτικής. «Χαριστικά» θα λέγαμε ότι βρίσκεται ακόμα στον πάγκο της. Ο ίδιος ήταν επίσης διεθνής με την Εθνική Ελβετίας, μέτρησε 49 ματς και 4 γκολ από το 1994 έως το 2004.

Σε συλλογικό επίπεδο πέρασε από τον πάγκο των Τουν (2009-11) και Λουκέρνης (2012), για να ακολουθήσει η πετυχημένη πορεία στη Βασιλεία (2012-14). Εξαργύρωσε την καλή φήμη του με μετακίνηση στη Σπαρτάκ Μόσχας για μία σεζόν, αν και το αρχικό συμβόλαιο ήταν διετές. Μονοετές πέρασμα σε Σαφχάουζεν, Σιόν και Γκρασχόπερς. Μετά τη δεύτερη θητεία του στη Σαφχάουζεν (2019-21) ήρθε η πρόταση από την Εθνική Ελβετίας, ώστε να αποτελέσει τον διάδοχο του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

Το αιωνόβιο δίδυμο των Τσάκα και Σακίρι είναι εκ νέου στο επίκεντρο. Ο Τσάκα έκανε φανταστική σεζόν με τη Λεβερκούζεν και ο Σακίρι συνεχίζει να αποτελεί τον μετρ των στημένων φάσεων, αν και εσχάτως βγάζει το ψωμί του στις ΗΠΑ. Από τους ρέκορντμαν σε συμμετοχές οι δύο παίκτες, προσφέρουν την απαραίτητη εμπειρία σε ένα καλό μίγμα παλιών και νέων. Σούπερ χρονιά ο Εντόι στην Μπολόνια, πολύτιμος ο Βάργκας μεσοεπιθετικά.

Αγώνα δρόμου κάνει να προλάβει το τουρνουά ο Εμπολό, που θα είναι στην αποστολή, αλλά θα μπει με χάντικαπ από τραυματισμό στα γήπεδα της Γερμανίας. Επιθετικά είναι ότι καλύτερο έχει η Ελβετία. Έκπληξη η μη παρουσία του επιθετικού Μοντέιρο, τον οποίο έκαναν άρον-άρον Ελβετό για να προλάβει το Euro, ούτε καν στην προεπιλογή δεν ήταν οι Σεφέροβιτς και Ίτεν. Προτιμά την ταχύτητα ο Γιακίν (βλέπε Ντοά), παρά τους δυναμικούς φορ. «Κόπηκε» ο μπακ Εμπαμπού, για να μείνει στο αμυντικό κομμάτι ο Στεργίου.

Όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν στο τέρμα, όπου η Ελβετία διαθέτει σούπερ τριάδα, αλλά φυσικά ο Ζόμερ θα είναι το νούμερο 1. Τριάδα θα επιλέξει στην άμυνα ο Γιακίν, με τον Ροντρίγκες να διατηρεί τη θέση του, αν και για εκεί προορίζεται ο Σερ, ώστε να πάει στα άκρα ο έμπειρος άσος της Τορίνο. Ο Τσούμπερ εξέπληξε στα φιλικά και γενικότερα μπαίνει από το... παράθυρο στην 11άδα, σίγουρα ο μεγάλος κερδισμένος. Ένας τραυματισμός στο τελευταίο ματς δεν φαίνεται να τον επηρεάζει.

Ο βασικός μέσος Ζακάρια και ο βασικός φορ Εμπολό δίνουν αγώνα δρόμου να είναι έτοιμοι έστω και μετά το πρώτο ματς του τουρνουά. Δέν έπαιξαν ούτε λεπτό στα φιλικά ματς, αλλά θα αποδειχτούν χρήσιμα εργαλεία όταν μπουν σε ρυθμό.

Στο κέντρο παίρνει θέση ο Φρόιλερ αντί του Ζακάρια, όπως και ο Αμντουνί της Μπέρνλι ως φορ μιας και θέλει γρήγορους ο Γιακίν. Δείγμα ότι και στα άκρα οι Βάργκας, Εντόι, Τσούμπερ είναι άκρως επικίνδυνοι στην υπόθεση γκολ. Μπακ-απ περισσότερο ο έμπειρος Σακίρι.

Έδωσε ένα ματς-ζέσταμα με την Εσθονία, όπου φρόντισε να πάρει άνετη νίκη. Δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε με τον Τσούμπερ (20’). Στο δεύτερο μέρος το ματς αποτέλεσε μία τυπική διαδικασία. Σκόρερ οι Αμντουνί (47’), Ελβέντι (63’) και Σακίρι (70’ πέν.). Τρίτο σερί ματς που δεν δέχτηκε γκολ. Λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε νωρίς πίσω το σκορ μετά από αμυντικό λάθος, κόντρα στην Αυστρία (5’). Ισοφάρισε στο 26’ ο Βιντμέρ (1-1). Επιθετικές αδυναμίες για την ομάδα του Γιακίν, δεν εξέπληξε.

Euro 24 Ελβετία Όμιλος

Η Ελβετία ξεκίνησε εντυπωσιακά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επικρατώντας της Ουγγαρίας με 3-1 στην πρεμιέρα του Α' ομίλου. Στο επόμενο ματς έμεινε στο 1-1 με τη Σκωτία, και έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει την πρωτιά του ομίλου απέναντι στη Γερμανία, από την οποία και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις (1-1). Με 5 βαθμούς συνολικά, πέρασε ως δεύτερη στα νοκ-άουτ. 

  1. Γερμανία (7)
  2. Ελβετία (5) ✅
  3. Ουγγαρία (3) ❌
  4. Σκωτία (1) ❌

Πρόγραμμα Euro 24 Ελβετία

Μετά την επιτυχημένη πορεία της στους ομίλους της διοργάνωσης, η Ελβετία διασταυρώθηκε με τους Πρωταθλητές Ευρώπης Ιταλούς στη φάση των «16». Με μια εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε 2-0 της «Σκουάντρα Ατζούρα», και προκρίθηκε επάξια στα προημιτελικά. Εκεί θα διεκδικήσει την είσοδό της στην τετράδα κόντρα στην Αγγλία

Αγώνας Σκορ Ημερ/νία (Ώρα) Γήπεδο & Πόλη
Ουγγαρία - Ελβετία 1-3 15/6, 16:00 «Cologne Stadium», Κολωνία
Σκωτία - Ελβετία 1-1 19/6, 22:00 «Cologne Stadium», Κολωνία
Ελβετία - Γερμανία 1-1 23/6, 22:00 «Frankfurt Arena», Φρανκφούρτη
Ιταλία - Ελβετία 0-2 29/6, 19:00 «Olympiastadion», Βερολίνο
Αγγλία - Ελβετία - 06/07, 19:00 «Düsseldorf Arena», Ντίσελντορφ
cta_box_bg
Μεγάλη προσφορά* γνωριμίας που δεν παίζεται σε στοίχημα & live στοίχημα ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ελβετία Euro 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε με ποιες ομάδες διασταυρώνεται η Ελβετία στα ημιτελικά του Euro 24.

Διασταυρώνεται στα ημιτελικά με...
Ολλανδία ή Τουρκία

Euro 24 Ελβετία Αποδόσεις

Δεν είναι ανάμεσα στα πρώτα φαβορί για τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, ωστόσο παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο η ομάδα του Μουράτ Γιακίν και δε θα είναι εύκολο εμπόδιο για τους Άγγλους, στους «8» της διοργάνωσης. Η απόδοση για την κατάκτηση του Euro 24 από την Ελβετία προσφέρεται στο 15.00, ενώ στο 5.50 συναντάμε αυτήν για τη συμμετοχή της στον τελικό. 

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 15.00
Να φτάσει στον τελικό 5.50

*Οι αποδόσεις ίσχυαν στις 5/7, 13:45.

Προγνωστικό #1

Αμφίρροπος όμιλος για την Ελβετία με Γερμανία, Ουγγαρία, Σκωτία. Ναι μεν 2ο φαβορί, αλλά δεν θα κάνει περίπατο. Αν βγει 2η στον όμιλο πάει σε διασταύρωση με Ισπανία, Κροατία ή Ιταλία. Αν και έχει καλό παρελθόν με φαβορί, δεν τη βλέπουμε να προχωρά παραπέρα. Αποκλεισμός στους «16» σε καλή απόδοση.

foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svg❌ Φάση αποκλεισμού : 162.50

Το προγνωστικό δόθηκε στις 11/6

foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svg
Προγνωστικό #2

Επιθετικά παρουσιάζει αφλογιστία η Ελβετία. Χωρίς Εμπολό θα έχει θέμα. Τρία γκολ σε ισάριθμα ματς του ομίλου. Εφικτό μεν, αλλά όχι και αυτονόητο. Εξ ου και η απόδοση κοντά στον διπλασιασμό στο Under 3,5 γκολ.

❌ Γκολ υπέρ στον όμιλο: Under 3,51.95

Το προγνωστικό δόθηκε στις 11/6

Επιμέλεια: Άλκης Τσαβδαράς

Καλύτερη Στοιχηματική για το Euro 24

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ