foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ47
ΑΥΤΟ ΤΟ 🎁 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

ΣΚΩΤΙΑ EURO 24 ▶️ Ρόστερ | Πρόγραμμα | Προγνωστικά | Αποδόσεις

EURO | 20 Ιουν 2024 08:00
Euro 2024 Σκωτία.jpeg

Η Σκωτία συμμετέχει για δεύτερη σερί φορά σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τέταρτη συνολικά στην ιστορία της. Συνεχόμενες ήταν και οι δυο πρώτες, μακρινές όμως, το 1992 και το 1996.

Δεν έχει καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει τη φάση των ομίλων σε τελική φάση ούτε σε Euro oύτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο (8 συμμετοχές, τελευταία το 1998).

Όσον αφορά τα τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Σκωτία δεν συμμετείχε στις δυο πρώτες διοργανώσεις, ενώ δεν κατάφερε να προκριθεί στις 6 επόμενες (από το 1968 μέχρι το 1988). Τα κατάφερε σε αυτό του 1992, τα τελικά του οποίου έγιναν στη Σουηδία. Ήταν το πρώτο Euro που έγινε μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και τη διάλυση του ανατολικού μπλοκ, γεγονότων που άλλαξαν τον ευρωπαϊκό χάρτη. Το Euro του 1996 αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της εθνικής Σκωτίας, μιας και τα τελικά έγιναν στην Αγγλία κι ήταν η ήττα από τους Άγγλους που την απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης (έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να προηγηθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μετρούσε 4 βαθμούς στα δυο προηγούμενα ματς). Πέρασαν 14 χρόνια μέχρι να ξαναβρεθεί σε τελικά Euro, το 2020, αντιμετώπισε ξανά την Αγγλία, αυτή τη φορά έφερε 0-0, δεν πήρε όμως νίκη στα τρία ματς που έδωσε.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά (όταν ανακοινωθεί)
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση, παίρνοντας τη 2η θέση πίσω από την Ισπανία, σε ένα όμιλο που συμμετείχαν επίσης η Νορβηγία, η Γεωργία και η Κύπρος. Έκανε το 4 στα 4 για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ξεκίνημα προκριματικής φάσης για να κάνει στη συνέχεια και το 5 στα 5, η πρόκριση φάνταζε πια δεδομένη. Έχασε μόνο από την Ισπανία (με 2-0), την είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ τη 2η αγωνιστική, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του Euro δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της προκριματικής φάσης.

Ιστορική επίδοση με μπροστάρη τον... ΜακΤόμινεϊ

Ήταν η καλύτερη προκριματική φάση που έκανε ποτέ η Σκωτία, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η απίστευτη ευχέρεια του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ στο σκοράρισμα. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε 7 γκολ σε ισάριθμα ματς στον όμιλο (8 συνολικά οι αγωνιστικές), ισοφαρίζοντας τις επιδόσεις των Φλέτσερ (2016) και ΜακΓκίν (2020) σε προκριματική φάση.

cta_box_bg
Μεγάλη προσφορά* γνωριμίας που δεν παίζεται σε στοίχημα & live στοίχημα ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Euro 24 Σκωτία Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Σκωτία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ζ. Κλαρκ (31)

3/0

Χαρτς

Ανγ. Γκαν (28)

9/0

Νόριτς

Λ. Κέλι (28)

1/0

Μάδεργουελ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Λ. Κούπερ (32)

18/0

Λιντς

Γκ. Χάνλεϊ (32)

48/2

Νόριτς

Τζ. Χέντρι (29)

30/3

Αλ Ετιφάκ

Ρ. ΜακΚρόρι (26)

0/0

Μπρίστολ Σίτι

Σκ.ΜακΚένα (27)

33/1

Νότ. Φόρεστ

Ρ. Πόρτιους (25)

10/1

Γουότφορντ

Α. Ράλστον (25)

8/1

Σέλτικ

Α. Ρόμπερτσον (30)

69/3

Λίβερπουλ

Γκ. Τέιλορ (26)

13/0

Σέλτικ

Κ. Τίρνι (26)

43/1

Άρσεναλ

ΜΕΣΟΙ

Στ. Άρμστρομγκ (32)

50/5

Σαουθάμπτον

Ρ. Κρίστι (29)

47/5

Μπόρνμουθ

Μπ. Γκίλμουρ (22)

25/1

Μπράιτον

Τζ. ΜακΓκίν (29)

64/18

Άστον Βίλα

Κ. ΜακΓκρέγκορ (30)

58/3

Σέλτικ

Κ. ΜακΛίν (32)

36/2

Νόριτς

Σκ. ΜακΤόμινεϊ (27)

49/8

Μάν. Γιουνάιτεντ

Ρ. Τζακ (32)

18/0

Ρέιντζερς

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Τ. Άνταμς (27)

29/5

Σαουθάμπτον

Τζ. Φόρεστ (32)

38/5

Σέλτικ

Λ. Σάνκλαντ (28)

9/2

Χαρτς

Τ. Κόνγουεϊ (21)

1/0

Μπρίστολ Σίτι

Λ. Μόργκαν (27)

2/0

Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλς

Ο Στιβ Κλαρκ είναι ο αναμορφωτής της Σκωτίας, αφού την πήγε στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1998 (Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας). Την έστειλε στο Euro του 2020 αλλά και στο φετινό, επαναφέροντας τη στο διεθνές προσκήνιο. Γεννημένος στο Άιρσιρ το 1963 χρειάστηκε να επιστρέψει στην Σκωτία και την Κιλμάρνοκ για να δείξει πόσο αξίζει. Όταν ανέλαβε την «Κίλι» τον Οκτώβριο του 2017, η ομάδα ήταν τελευταία, στο τέλος της σεζόν ήταν 5η με ρεκόρ βαθμών στην ιστορία της.

Αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς από την ένωση των δημοσιογράφων, η επόμενη σεζόν ήταν πιο εντυπωσιακή με την Κιλμάρνοκ να τερματίζει 3η παίρνοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ήταν ξανά προπονητής της χρονιάς τόσο από την ένωση των δημοσιογράφων όσο και από αυτή των ποδοσφαιριστών. Ανέλαβε τη Σκωτία τον Μάιο του 2019 και έχει ποσοστό νικών 45.28%, μετρώντας 24 νίκες, 12 ισοπαλίες και 17 ήττες σε 53 ματς στον πάγκο της.

Η απουσία του Ντάικς είναι σημαντική, ίσως ήρθε η στιγμή του Σάνκλαντ. Ο φορ της Χαρτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της σεζόν που πέρασε στην Σκωτία κι αυτή είναι η ευκαιρία του να λάμψει. Σημαντική η προσθήκη του 32χρονου Φόρεστ, ο εξτρέμ της Σέλτικ τελείωσε εντυπωσιακά τη σεζόν και ο Κλαρκ χρειάζεται την εμπειρία του. Σταθερές αξίες ο αρχηγός της ομάδας και μπακ-χαφ της Λίβερπουλ, Ρόμπερτσον, ο μέσος ΜακΓκρέγκορ που είναι ο ηγέτης της Σέλτικ και ο χαφ της Μάν. Γιουνάιτεντ ΜακΤόμινεϊ που πέτυχε 7 γκολ στα προκριματικά. Κομβικός ο μεσοεπιθετικός της Άστον Βίλα ΜακΓκίν με 18 γκολ σε 64 ματς. Σημαντικές οι απουσίες των μπακ Χίκεϊ και Πάτερσον, ο Ράλστον μπορεί να καλύψει το κενό.

Το μεγάλο επίτευγμα του Στίβεν Κλαρκ στη Σκωτία, όσον αφορά την ενδεκάδα, είναι ότι έχει χωρέσει στο βασικό σχήμα δυο αριστερούς μπακ-χαφ, τον Τίρνι και τον αρχηγό Ρόμπερτσον, με τον κάπτεν της εθνικής να έχει συνήθως όλη την αριστερή πλευρά. Ο Τίρνι παίζει ως αριστερός στόπερ, συγκλίνει στα άκρα όταν χρειάζεται.

Το 3-4-2-1 που ξεκινήσει στο τελευταίο φιλικό με τη Φινλανδία, είναι πιθανότατα το σύστημα που θα κατεβάσει και στην πρεμιέρα με τη διοργανώτρια Γερμανία. Όσο δυνατή είναι αριστερά η Σκωτία τόσο προβληματίζει δεξιά, ο Ράλστον δείχνει η πιο αξιόπιστη λύση στα μπακ μετά τους τραυματισμούς των Πάτερσον και Χίκεϊ.

Γκίλμπουρ και ΜακΤόμινεϊ διεκδικούν μια θέση στα χαφ, με τον μέσο της Μαν. Γιουνάιτεντ να έχει ένα προβάδισμα δείχνοντας εντυπωσιακή έφεση στο σκοράρισμα.

Ο αρχηγός Ρόμπερτσον και ο μεσοεπιθετικός της Άστον Βίλα ΜακΓκιν θεωρούνται αναντικατάστατοι, μένει να φανεί αν ο Σάνκλαντ θα δώσει τη λύση στο σκοράρισμα.

Τα φιλικά εσχάτως δεν αποτελούν το φόρτε της, έχει κερδίσει μόλις 3 από τα 21 τελευταία που έδωσε. Μετά το τέλος των προκριματικών έδωσε δυο τον Μάρτιο, στην Ολλανδία (ήττα με 4-0) και εντός με Βόρειο Ιρλανδία (ήττα με 1-0). Νίκησε 2-0 εκτός έδρας το Γιβραλτάρ στις 3 Ιουνίου σε ένα ματς που έχασε σωρεία ευκαιριών δείχνοντας ξεκάθαρο πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Μια βδομάδα πριν το Euro παραχώρησε 2-2 στη Φινλανδία.

Euro 24 Σκωτία Όμιλος

Βρίσκεται στον 1ο όμιλο, μαζί με τη διοργανώτρια Γερμανία, την Ελβετία και την Ουγγαρία. Εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή της, αν καταφέρει να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην επόμενη φάση το πιθανότερο είναι να το πετύχει ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Την οικοδέσποινα Γερμανία, την είχε αντιμετωπίσει και στα τελικά του Euro 1992, είχε χάσει τότε 2-0 και για ένα βαθμό την πρόκριση, Γερμανοί και Ολλανδοί είχαν πάρει τις δυο προνομιούχες θέσεις. Η Γερμανία ξυπνά δυνατές αναμνήσεις στους Σκωτσέζους, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, στην τότε Δυτική Γερμανία, είχαν αποκλειστεί αήττητοι (1-2-0).

  1. Γερμανία
  2. Ουγγαρία
  3. Σκωτία
  4. Ελβετία

Πρόγραμμα Euro 24 Σκωτία

Το γεγονός ότι αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την οικοδέσποινα Γερμανία δεν είναι κι ότι καλύτερο. Αν φυσικά καταφέρει να αποφύγει την ήττα (σε περίπτωση νίκης γίνεται φαβορί για πρόκριση), κάνει ένα μεγάλο βήμα γιατί οι οικοδεσπότες θα επιδιώξουν να… επανορθώσουν στα επόμενα παιχνίδια. Το ζητούμενο για τη Σκωτία είναι να έχει μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική όπου θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, να εξαρτάται από αυτό το ματς το μέλλον της στη διοργάνωση.👇

Αγώνας Ημερ/νία (Ώρα) Γήπεδο & Πόλη
Γερμανία - Σκωτία 5-1 «Fussball Arena», Μόναχο
Σκωτία - Ελβετία 1-1 «Cologne Stadium», Κολωνία
Σκωτία - Ουγγαρία  23/6, 22:00 «Stuttgart Arena», Στουτγάρδη
cta_box_bg
Μεγάλη προσφορά* γνωριμίας που δεν παίζεται σε στοίχημα & live στοίχημα ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκωτία Euro 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει η Σκωτία στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
2ο του Γ’ Ομίλου
2ο του Β’ Ομίλου
1ο ενός εκ των ομίλων Β’, Ε’, ΣΤ’

*Στη νοκ άουτ φάση των «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Euro 24 Σκωτία Αποδόσεις

Το γεγονός ότι είναι στη 16η θέση σε 24 ομάδες όσον αφορά την κατάκτηση της διοργάνωσης δείχνει πόσο απίθανο είναι να καταφέρει κάτι τέτοιο. Μπορεί όμως να προκριθεί από τον όμιλο, οι αποδόσεις σε αυτή την περίπτωση της δίνουν προβάδισμα, αν τα καταφέρει θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, κάτι που κάνει από μόνο του τη συμμετοχή της πετυχημένη.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 500.00
Να φτάσει στον τελικό 150.00
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 50.00
Να φτάσει έως τα προημιτελικά 20.00
Να προκριθεί από τον Όμιλο 4.00
Προγνωστικό #1

H Σκωτία δεν έχει περάσει ποτέ από τη φάση των ομίλων σε καμία μεγάλη διοργάνωση ούτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ούτε στο Euro, δεν τα κατάφερε ούτε στις εποχές που είχε από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας της. Αυτό είναι το μεγάλο απωθημένο, είναι ο πρώτος στόχος και δεν είναι ανέφικτος. Αν τα καταφέρει γράφει ιστορία -για τα δεδομένα της- μπορεί να φτάσει στους «16» και εκεί θα εστιάσουμε.

foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svgΝα φτάσει στους «16» : ΝΑΙ1.90

Το προγνωστικό δόθηκε στις 10/6

foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svg
Προγνωστικό #2

Σε όμιλο με Γερμανία, Ουγγαρία και Ελβετία δύσκολα θα βρεθεί στη δυάδα, μπορεί όμως να είναι μια από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Θέση στον όμιλο: 3η2.95

Το προγνωστικό δόθηκε στις 10/6

Επιμέλεια: Μάνος Κασσωτάκης

Καλύτερη Στοιχηματική για το Euro 24

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ