foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ47
ΑΥΤΟ ΤΟ 🎁 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κόστα Ρίκα Copa America 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Προγνωστικά και Αποδόσεις (Αναλυτικό Αφιέρωμα)

ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ | 28 Ιουν 2024 14:28
Foxbet_Copa-America-2024-costarica-new.jpg

Για τους «Τίκος» τα ποδοσφαιρικά κεφάλαια των τελευταίων ετών δεν είναι και τα πιο… ένδοξα. Πράγμα που μαρτυρά και το ranking της FIFA. Αντιληπτό πως οι «χρυσές» σελίδες του 2015 με τη 13η θέση δεν είναι εύκολα να επαναληφθούν, ωστόσο, οι Κοσταρικανοί θα εκκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο προσεχές Κόπα Αμέρικα 24  από την 52η θέση, μια από τις χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας (54η δύο μήνες νωρίτερα).

Απουσίασαν από τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, με την τελευταία παρουσία να χρονολογείται το 2016, όταν και αποκλείστηκαν άδοξα από τον όμιλο με 4β, πίσω από τη διοργανώτρια Αμερική, αλλά και την Κολομβία, βάζοντας από κάτω μόνο την Παραγουάη. Το 2001 το καλύτερο πλασάρισμα στο τουρνουά, στις έξι εμφανίσεις, με την 5η θέση στα γήπεδα της Κολομβίας.

Στα γήπεδα του Κατάρ και το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα βρει κανείς τον ποδοσφαιρικό της «λεκέ», καθώς γνώρισε τη βαριά ήττα με 7-0 από την Ισπανία. Συμμάζεψε, λίγο, την κατάσταση με τη νίκη επί της νικήτριας του γκρουπ, Ιαπωνίας, «άφησε» και εκτός τους Γερμανούς, από τους οποίους ηττήθηκε μόλις με… 4-2.  Στην τελευταία, χρονικά, διοργάνωση, που συμμετείχε, στο Γκολντ Καπ του περασμένου καλοκαιριού, κατάφερε να βάλει από κάτω στο γκρουπ τα «θηρία» που ακούν στο όνομα Ελ Σαλβαδόρ και Μαρτινίκα, αποκλείστηκε, ωστόσο, στον προημιτελικό, καθώς είχε την ατυχία να πέσει πάνω στο Μεξικό (2-0), που κέρδισε και τη διοργάνωση.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά 
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Για τις ομάδες της CONCACAF, ο δρόμος για τα τελικά του Κόπα Αμέρικα των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασε από το CONCACAF Nations League. Εκεί χρειάστηκε τα μπαράζ ώστε να γράψει το όνομά της σε ένα από τα έξι προσφερόμενα εισιτήρια, αφού στα πλέι όφ «κατατροπώθηκε» από τον Παναμά με συνολικό σκορ 6-1. Στο μπαράζ, λοιπόν, αντιμετώπισε την Ονδούρα σε μονό παιχνίδι, όπου την κέρδισε με σχετική ευκολία με 3-1. Το παιχνίδι πήγε να της «στραβώσει», αφού έμεινε πίσω στο 10’. Η άμεση απάντηση από τον Γκάλο (12’) επανέφερε τις ισορροπίες και της χάρισε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.  Στην επανάληψη «μίλησαν» οι Μπρένες και Μαντριγκάλ. Κάπως έτσι πανηγύρισε την πρόκριση, η οποία συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη του Αργεντινού Γκουστάβο Άλφαρο στον πάγκο της.

cta_box_bg
Προσφορά* Γνωριμίας για Πρωταθλητές με 800 Δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Copa America 24 Κόστα Ρίκα Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Κόστα Ρίκα στο Κόπα Αμέρικα. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Κ. Τσαμόρο (24)

11/0

Σαπρίσα

Γκ. Σεκέιρα (25)

2/0

Ίμπιζα

Α. Κρουζ (33)

5/0

Χερεντιάνο

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Φρ. Κάλβο (31)

83/9

Χουαρές

Χ. Π. Βάργκας (29)

22/3

Μιγιονάριος

Τζ. Μόρα (31)

9/0

Σαπρίσα

Χ. Κασκάντε (30)

8/1

Όστιν

Χ. Κουιρός (25)

7/0

Χερεντιάνο

Γκ. Τέιλορ (23)

5/1

Σαπρίσα

Τζ. Μίτσελ (19)

4/0

Αλαχουελένσε

Φ. Φαερόν (23)

2/0

Χερεντιάνο

Γ. Μολίνα (28)

1/0

Γκουανακαστέκα

Ντ. Σεκιέρα (20)

0/0

Σαπρίσα

ΜΕΣΟΙ

Α. Λάσιτερ (29)

21/1

Μόντρεαλ

O. Γκάλο (23)

16/3

Χερεντιάνο

Μπ. Αγκιλέρα (20)

16/0

Μπρίστολ Ρόβερς

Τζ. Μπρένες (27)

12/1

Σαπρίσα

Τζ. Αλκόσερ (19)

11/1

Βέστερλο

Α. Μπραν (23)

6/0

Μινεσότα Γ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Τζ. Κάμπελ (31)

139/27

Αλαχουελένσε

Αν. Κοντρέρας (24)

27/4

Πάφος

A. Ζαμόρα (22)

11/1

Άρης

Γου. Μαντριγκάλ (19)

12/1

Σαπρίσα

Μ. Ουγκάλντε (22)

10/3

Σπαρτάκ Μόσχας

Κ. Βάργκας (22)

6/0

Χαρτς

Α. Ρόχας (18)

1/0

Χερεντιάνο

Ο Αργεντινός Γκουστάβο Άλφαρο θα ηγηθεί της προσπάθειας της Κόστα Ρίκα στο προσεχές Κόπα Αμέρικα. Γεμάτος εμπειρίες στην προπονητική του καριέρα, έχει εργαστεί με επιτυχία σε πάμπολλους συλλόγους της χώρας του από το 1992 μέχρι το 2019. Τότε αποφάσισε να ρίξει τους ρυθμούς της προπονητικής καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να επιλέξει τον Ισημερινό για επόμενο σταθμό της καριέρας του, και πρώτο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Από τις κορυφαίες στιγμές της προπονητικής του καριέρας, η κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα με την ομάδα της Άρσεναλ Σαραντί το μακρινό 2007. Με το Εκουαδόρ (Ισημερινός) προσπάθησε να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ του 2022 δίχως επιτυχία.

Στην Κόστα Ρίκα η γκρίνια προς το πρόσωπο του Σουάρες (πρώην) ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα τον Νοέμβριο του 2023 να φέρνει τον Άλφαρο στη θέση του, όπου υπό τις οδηγίες του κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το επικείμενο Κόπα Αμέρικα.     

Οι δυσκολίες στο να αποκτήσει άδεια εργασίας στην Αγγλία, δεν εμπόδισαν τον Τζόελ Κάμπελ να πραγματοποιήσει καριέρα σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Το 2011 άφησε την πατρίδα του για την Άρσεναλ, από την οποία πήγε δανεικός στη «μισή» Ευρώπη, καθώς και στον Ολυμπιακό. Με την εκρηκτικότητά του, μπορεί από το πουθενά να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα, αλλά και να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Ταχύς, αλλά και καλός στην ντρίμπλα, τον καθιστούν κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες. Ηγετική η παρουσία του Φρανσίσκο Κάλβο στην άμυνα. Ογκόλιθος στα μετόπισθεν και νικητής σε κάθε εναέρια μονομαχία. Με την εμπειρία του, αλλά και τις ηγετικές του ικανότητες, μπορεί να καθοδηγήσει όλη την αμυντική γραμμή.

Την αποχώρηση από την εθνική ομάδα ανακοίνωσε μέσω των προσωπικών του Social Media ο θρυλικός  Κέιλορ Νάβας, δίνοντας τέλος στο σίριαλ της συμμετοχής του στη διοργάνωση. Αν μη τι άλλο, τεράστιο το κενό που αφήνει κάτω από τα δοκάρια της Κόστα Ρίκα. Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα επί του παρόντος για την Κόστα Ρίκα είναι αυτό του Μάνφρεντ Ουγκάλντε. Ο νεαρός επιθετικός της Σπαρτάκ Μόσχας ήδη ξεδιπλώνει τις αρετές του στο πρωτάθλημα της Ρωσίας κι αναμένεται να αποτελέσει το δυνατό χαρτί του Άλφαρο, για το επιθετικό κομμάτι. 

Πολλές οι δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα τον τελευταίο καιρό από τον Άλφαρο. Ο Αργεντινός τεχνικός θα δώσει βάρος στην αμυντική λειτουργία, με το 5-4-1 να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Μετά την απόσυρση του Νάβας, ο Σεκέιρα είναι αυτός που έχει προβάδισμα για τον άσο. Οι πέντε στην άμυνα αναμένονται να είναι οι Κουιρός, Μίτσελ, Κασκάντε, Κάλβο και Μόρα. Ο Μολίνα μπορεί να πάρει επίσης θέση, ωστόσο ο Άλφαρο δείχνει πως εμπιστεύεται τον 19χρονο Μίτσελ.

Η τετράδα στο κέντρο περιλαμβάνει και τον Ζαμόρα του Άρη. Αυτή συμπληρώνεται με την παρουσία των Μαντριγκάλ, Γκάλο και Μπρένες. Ο πολύπειρος Κάμπελ μπορεί να δώσει βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο, καθώς και ο νεαρός Αλκόσερ. Τέλος, στο κομμάτι του επιθετικού, ο Ουγκάλντε αποτελεί το απόλυτο φαβορί για τη θέση του φορ. Αυτό διότι ο Κοντρέρας προέρχεται από πολύ κακή σεζόν με την Πάφο στην Κύπρο. 

Τρία τα παιχνίδια που έδωσε τον Ιούνιο. Ξεκίνησε με το φιλικό απέναντι στην Ουρουγουάη (0-0), η οποία ωστόσο αγωνίστηκε με εφεδρικές επιλογές. Ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο, ενώ έχασε πέναλτι λίγο πριν την ανάπαυλα. Στη συνέχεια κέρδισε εύκολα τους 2 αγώνες για τα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ. Επιβλήθηκε αρχικά με 4-0 του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις, ενώ άνετο ήταν και το πέρασμά της από την έδρα της Γρενάδας (3-0). Παρουσίασε καλά στοιχεία σε αυτά τα ματς, απέναντι, ωστόσο, σε αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας.  

Copa America 24 Κόστα Ρίκα Όμιλος

Κάθε άλλο παρά εύκολη η κλήρωση, αφού τοποθετήθηκε στον 4ο όμιλο, όπου την περιμένουν η Βραζιλία, η Κολομβία, αλλά και η Παραγουάη. Ευχή και κατάρα η κόντρα με τη Βραζιλία, καθώς πάντα ιντριγκάρει μια τέτοια αναμέτρηση. Από την άλλη, δύσκολα μπορεί μια ομάδα του βεληνεκούς της να την πετάξει έξω από τη συνέχεια. Άλλωστε, η «Σελεσάο» έχει κατακτήσει 9 φορές τον τίτλο. Τρόπαια έχουν καταφέρει να σηκώσουν και οι υπόλοιπου του γκρουπ, με την Παραγουάη να μετράει δύο κατακτήσεις και την Κολομβία μία. Παρόμοια η κλήρωση με αυτή στην προηγούμενή της συμμετοχή (2016), όπου βρήκε ξανά Κολομβία (την κέρδισε με 4-2) και Παραγουάη (0-0). 

  1. Βραζιλία
  2. Κολομβία
  3. Παραγουάη
  4. Κόστα Ρίκα

Πρόγραμμα Copa America 24 Κόστα Ρίκα

Δύσκολος ο όμιλος, τον κάνει δυσκολότερο το πρόγραμμα. Κάθε αρχή και… «βουνό» για την Κόστα Ρίκα, αφού στην πρεμιέρα θα βρει απέναντί της την πανίσχυρη Βραζιλία. Μια Βραζιλία, η οποία λογίζεται ως το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση. Σε περίπτωση που θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης, οφείλει τη δεύτερη αγωνιστική, απέναντι στην Κολομβία, να αποφύγει την ήττα. Εφόσον διατηρεί μαθηματικές ελπίδες, την τελευταία αγωνιστική την περιμένει η Παραγουάη, η οποία δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά ακριβώς την πιο αδύναμη ομάδα, πριν την ίδια. 

Αγώνας Ημερ/νία (Ώρα) Γήπεδο & Πόλη
Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 0-0 «SoFi Stadium», Ίνγκλγουντ
Κολομβία – Κόστα Ρίκα 29/6, 01:00 «State Farm Stadium», Γκλέντεϊλ
Κόστα Ρίκα - Παραγουάη 3/7, 04:00 «Q2 Stadium», Όστιν
cta_box_bg
Προσφορά* Γνωριμίας για Πρωταθλητές με 800 Δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κόστα Ρίκα Copa America 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει η Κόστα Ρίκα στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
2ο του Γ’ Ομίλου
1ο του Γ’ Ομίλου

*Στη νοκ άουτ φάση των «8» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Copa America  Κόστα Ρίκα Αποδόσεις

Όμιλος βουνό, όπως αναφέραμε, πράγμα που φαίνεται και από τις αποδόσεις των μπουκ. Στο 60.00 η κατάκτηση, στο 6.00 πληρώνει η πρόκριση από τον όμιλο, με την πρωτιά στο γκρουπ να δίνει, επίσης, το μεγάλο 22.00. Λογικό, καθώς η Βραζιλία είναι το ακλόνητο φαβορί. Θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν, εφόσον θελήσει να συνεχίσει, αφού το 6.00 της πρόκρισης, είναι και το μεγαλύτερο από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο γκρουπ.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 151.00
Να φτάσει στον τελικό 67.00
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 17.00
Νικητής Ομίλου 21.00
Να προκριθεί από τον Όμιλο 5.50
Προγνωστικό #1

Έμελλε να κληρωθεί σε έναν πολύ απαιτητικό όμιλο. Αναμφισβήτητα, κάθε σκέψη για πρόκριση μπορεί να θεωρηθεί «εξωπραγματική». Πώς να βάλει άλλωστε από κάτω τη Βραζιλία ή την ικανότατη Κολομβία. Μεγάλο φαβορί για αποκλεισμό, μαζί με την Παραγουάη, η Κόστα Ρίκα, σε απόδοση… 1.13. Το να συλλέξει ακριβώς έναν βαθμό πληρώνει στο 3.25 και μπορεί να πονταριστεί.

Ακριβής αριθμός πόντων στον όμιλο: 13.25

Το προγνωστικό δόθηκε στις 17/6

foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svg
Προγνωστικό #2

Στοίχημα που έχει εξίσου καλές πιθανότητες είναι αυτό του πρώτου σκόρερ της ομάδας, με τον Ουγκάλντε να τριπλασιάζει. Άλλωστε, πέρα από τον ικανό επιθετικό της Σπαρτάκ Μόσχας, δεν υπάρχουν εναλλακτικές για τη θέση του. 

Πρώτος σκόρερ Κόστα Ρίκα: Ουγκάλντε 3.00

Το προγνωστικό δόθηκε στις 17/6

Επιμέλεια: Λάμπρος Λυριτζής

Καλύτερη Στοιχηματική για Copa America

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ