foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ100
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Παράνομες Στοιχηματικές Εταιρίες | Πως να προστατευτείς;

Foxbet-paranomes-stoixhmatikes-pws-na-prostatefteis.jpg

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει... έξαρση από παράνομες στοιχηματικές εταιρίες που κάνουν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο. Γιατί όμως δεν θα πρέπει να ασχοληθείτε μαζί τους.

Στο παρόν κείμενο, η ομάδα του Foxbet.gr ξετυλίγει το κουβάρι των ξένων στοιχηματικών που λίγο - πολύ όλοι μας έχουν πετύχει στο διαδίκτυο. Και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα εξής:

  • Ποιες είναι οι παράνομες στοιχηματικές;
  • Τι νομικές συνέπειες υπάρχουν;
  • Γιατί είναι επικίνδυνο το στοίχημα σε αυτές;
  • Τι ορίζει ο νόμος;
  • Πως να τις αναγνωρίσεις;
  • Τι εναλλακτικές έχεις για στοίχημα;

Ποιες είναι οι παράνομες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα;

Ξεκινώντας θα... ασχοληθούμε με τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Ποιες είναι οι παράνομες στοιχηματικές εταιρίες; Η αλήθεια είναι πως ξεκάθαρη απάντηση δεν μπορεί να δοθεί στο παρόν ερώτημα. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένη λίστα.

Για να απαντήσουμε, παράνομες στοιχηματικές εταιρίες είναι όλες εκείνες που δεν έχουν άδεια λειτουργιάς από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.). Στην πρακτικό επίπεδο, στην Ελλάδα εκτός από τις 19 που έχουν εξασφαλίσει ελληνικό ΑΦΜ, όλες οι υπόλοιπες εταιρίες θεωρούνται παράνομες. Κι αυτό γιατί δεν ελέγχονται από πουθενά και από κανέναν για τη δραστηριότητα τους στη χώρα μας.

Για να έχετε ένα μέγεθος να συγκρίνεται, θα πρέπει να γνωρίζετε πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η Επιτροπή Παιγνίων δημοσιεύει τη λεγόμενη blacklist. Πρόκειται για μια μακρά λίστα που περιέχει όλα τα domain των στοιχημαικών που «μπλοκάρει» στη χώρα μας, καθώς προσπαθούν να προσεγγίσουν παίκτες από την Ελλάδα χωρίς να έχουν αδειοδότηση. Χωρίς δηλαδή να υπάρχει έλεγχος από το κράτος.

Η blacklist της ΕΕΕΠ υπάρχει και στο σάιτ μας και ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μια καλή ιδέα είναι να την συμβουλεύεστε όταν βρίσκεται μια νέα στοιχηματική και δεν ξέρετε αν θα πρέπει να ασχοληθείτε μαζί της.


⛔ Σε ημερίδα της Hellenic Gaming Association (HGA) τον περασμένο Μάρτιο, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΕΠ, κος Δημήτρης Παπαδόπουλος αποκάλυψε πως σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες συμμετέχουν σε παράνομες στοιχηματικές εταιρίες. ⛔


Έχουν νομικές συνέπειες όσοι παίζουν σε παράνομες στοιχηματικές;

Το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει και ρυθμίζει τη λειτουργία των στοιχηματικών εταιριών στην Ελλάδα, είναι ο Νόμος 4002/2011. Βάσει αυτού, η ΕΕΕΠ έχει τη δυνατότητα να εκδίδει άδειες λειτουργίας στοιχηματικών εταιριών -εφόσον αυτές πληρούν όλα τα κριτήρια- και να επιβάλλει πρόστιμα όταν εντοπίζει παράνομη δραστηριότητα.

Αυτό που ισχύει είναι πως η παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, επιφέρει πολύ βαριές κυρώσεις. Από χρηματικά πρόστιμα, μέχρι και ποινές φυλάκισης. Σε πρώτη φάση βέβαια, αυτές οι κυρώσεις αφορούν μόνο τις παράνομες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα.

Για την καταπολέμηση τους, τα τελευταία χρόνια η Επιτροπή σε συνεργασία με το Κράτος επεξεργάζονται το νόμο, προκειμένου οι ποινές να συμπεριλάβουν και τους παίκτες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι ζήτημα χρόνου όσοι επιλέγουν παράνομες στοιχηματικές εταιρίες να έχουν εξίσου βαριές ποινές.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η αρμόδια Επιτροπή έχει ζητήσει να προστεθούν στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά το παιχνίδι σε παράνομες στοιχηματικές οι εξής ποινές που θα αφορούν τους παίκτες και τα φυσικά πρόσωπα:

  • Χρηματικά Πρόστιμα
  • Ποινικές Κυρώσεις
  • Κατάσχεση Κερδών
  • Δικαστικές Διαδικασίες

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως τα παραπάνω αφορούν καθαρά τους παίκτες. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη διεξαγωγής παράνομης δραστηριότητας, ούτως, ή άλλως αντιμετωπίζουν τις παραπάνω ποινές.

Γιατί είναι επικίνδυνες οι παράνομες στοιχηματικές εταιρίες;

Στο παραπάνω ερώτημα η απάντηση είναι λίγο - πολύ αυτονόητη. Ωστόσο θα την προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά.

Ειπώθηκε και πριν πως όσες στοιχηματικές δεν έχουν άδεια λειτουργίας στη χώρα μας δεν μπορούν να ελεγχθούν από την ΕΕΕΠ. Αυτό σημαίνει αυτόματα, πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Ακόμα κι αν μιλάμε για εταιρίες που έχουν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε ζήτημα δεν θα έχετε να απευθυνθείτε σε καμία Αρχή.

Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσετε; Αυτά είναι πολλά. Από απώλεια χρημάτων και οικονομική απάτη, μέχρι έλλειψη προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και διαρροή τους στο διαδίκτυο, ή ακόμα χειρότερα σε ανθρώπους που θα τα χρησιμοποιήσουν για προσωπικό όφελος.

«Ο εντοπισμός και η καταστολή της παράνομης δραστηριότητας είναι κρίσιμα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος»

Έκθεση Πεπραγμένων της ΕΕΕΠ για το 2023.

Τι ορίζει ο νόμος για τις ξένες στοιχηματικές εταιρίες;

Για μια δεκαετία σχεδόν, από το 2012 υπήρχε ένα μεταβατικό στάδιο της χώρα μας, όπου το Κράτος επεξεργαζόταν το νομικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Από το καλοκαίρι του 2021, ο Νόμος 4002/2011 τέθηκε σε ισχύ. Πρόκειται για το νομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργούν οι στοιχηματικές εταιρίες και τα καζίνο live εντός των ελληνικών συνόρων.

Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο, η Επιτροπή Παιγνίων έχει τη δικαιοδόσια μεταξύ άλλων να επιβάλλει κυρώσεις και να συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές για την καταπολέμηση οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας αφορά τα τυχερά παιχνίδια και το στοίχημα.

Για να αποφύγετε τα παραπάνω λοιπόν, το σημαντικό είναι να επιλέγετε μόνο αδειοδοτημένες και ρυθμιζόμενες στοιχηματικές εταιρίες. Αυτές πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις που ορίζει το κράτος. Ενημερώνονται συνεχώς για το νομοθετικό πλαίσιο και είστε ασφαλείς.

foxbet_new_logo_eidika_stoiximata.svg
Αυτό το γνώριζες;

Τον Ιούνιο η ΕΕΕΠ συνεργάστηκε με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και επέβαλλαν βαρύτατα πρόστιμα σε δύο στοιχηματικές εταιρίες για ανακριβής δηλώσεις παρακρατούμερνου φόρου.

Είναι χρήσιμο να ειπωθεί πως με βάση την αναφορά που εξέδωσε, το 2023 η ΕΕΕΠ διαχειρίστηκε 883 καταγγελίες παικτών. Μάλιστα ένα ποσοστό 86% των υποθέσεων διευθετήθηκε. Διαβάστε αναλυτικά την 👉 αναφορά της ΕΕΕΠ για το περασμένο έτος

Πως να αναγωρίσεις τις παράνομες στοιχηματικές εταιρίες;

Ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό δεν υπάρχει. Υπάρχουν διάφορα tips ωστόσο που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις αν μια στοιχηματική εταιρία έχει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Αυτά θα αναλύσουμε παρακάτω.

Τσέκαρε την αδειοδότηση και τη ρυθμιστική αρχή: Ένα βασικό βήμα είναι να δείτε αν η στοιχηματική εταιρία που έχετε επιλέξει άδεια λειτουργιάς από την ΕΕΕΠ. Σε αυτές έχει επιβληθεί να φέρουν το λογότυπο της Επιτροπής στο κάτω μέρος της ιστοσελίδες τους, ενώ παρέχουν συνήθως σχετικές πληροφορίες για την άδεια τους. Παράλληλα, μπορείτε να ανατρέξετε και οι ίδιοι στην λίστα με τις αδειοδοτήμενες εταιρίες, που παρέχει η Επιτροπή Παιγνίων στην ιστοσελίδα της ( https://www.gamingcommission.gov.gr/index.php/mitroa/white-list ).

Κάνε έλεγχο στις πληροφορίες για την προστασία δεδομένων: Εξίσου σημαντικό με την αδειοδότηση. Αν η ιστοσελίδα που βρίσκεσαι χρησιμοποιεί πρωτόκολλο HTTPS, αυτό χοντρικά σημαίνει πως τα δεδομένα σου είναι κρυπτογραφημένα και ασφαλή. Δεν σημαίνει απαραίτητα όμως πως μιλάμε για νόμιμη στοιχηματική. Αυτές συνηθίζουν να έχουν σαφή πολιτική απορρήτου και να αφιερώνουν ολόκληρες σελίδες για να εξηγούν στα μέλη τους πως προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Δες τις μεθόδους πληρωμής: Ένα ακόμα κομμάτι που οι εταιρίες με άδεια παρέχουν πλήρη διαφάνεια και σαφείς όρους. Εφόσον η στοιχηματική χρησιμοποιεί παρόχους για συναλλαγές που τους θεωρείς «αμφισβητούμενους», ή δεν τους έχεις ξανά συναντήσει, καλύτερα να μείνεις μακριά...

Δες κριτικές άλλων παικτών: Εμπιστεύσου τη γνώμη όσων ήδη έχουν εμπειρία από την στοιχηματική εταιρία που έχεις αποφασίσει να παίξεις. Διάβασε σχόλια και κριτικές παικτών στο διαδίκτυο και στα social media. Μπορείς να το κάνεις και στις σελίδες των αξιολογήσεων για κάθε στοιχηματική στο foxbet.gr (θα βρεις τις κριτικές στη δεξιά στήλη). Παράλληλα, εμπιστεύου τις αξιολογήσεις των επαγγελματιών του κλάδου. Θα σε κατευθύνουν με ασφάλεια.

Πρόσεξε τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας: Η συγκεκριμένη συμβουλή μπορεί να σου ακούγεται πιο «μπακαλίστικη», αλλά έχει νόημα. Θα πρέπει να σε... πονηρεύει μια ιστοσελίδα που έχει κακή και πρόχειρη σχεδίαση, ή αργεί και αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα. Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες ρίχνουν τεράστιο βάρος στο να παρέχουν ένα σάιτ εύχρηστο για τα μέλη τους. Και εκτός αυτού, όταν βλέπεις πολλά... κίνητρα και υπερβολικές προσφορές*, έχεις πέσει πάνω σε red flag. Αν βρεις στοιχηματική χωρίς ταυτοποίηση -ας πούμε- θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός!

Υποστήριξη πελατών: Να το πούμε απλά, αν η στοιχηματική δεν σου παρέχει υποστήριξη μέσω τηλεφώνουν και live chat, τότε θα πρέπει να «πονηρευτείς». Οι νόμιμες στοιχηματικές παρέχουν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις και διακρίνονται για τον επαγγελματισμό του τμήματος εξυπηρέτησης. Δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν.

Δώσε βάση στη δεοντολογία: Ο νόμος υποχρεώνει τις στοιχηματικές εταιρίες να δίνουν στους παίκτες τη δυνατότητα να προφυλαχθούν. Και οι ίδιες συχνά - πυκνά παρέχουν εργαλεία αυτοπεριορισμού και σου ζητάν να θέσεις τα όρια σου. Πέραν τούτου παρέχουν οι ίδιες υποστήριξη σε περιπτώσεις παικτών που τις προβληματίζουν. Κάτι που σαφέστατα δεν τηρούν οι παράνομες στοιχηματικές εταιρίες.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και κάνοντας την απαραίτητη έρευνα, είναι σαφές το πως μπορείτε να προστατευτείτε από οποιαδήποτε απάτη.

Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν;

Καταλήγοντας, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς να σου προτείνουμε τις νόμιμες επιλογές που υπάρχουν.

Στην Ελλάδα, όπως είπαμε και παραπάνω, υπάρχουν 19 εταιρίες που λειτουργούν έχοντας λάβει άδεια από την ΕΕΕΠ. Στον πίνακα που ακολουθεί, σας παρέχουμε στοιχεία για εκείνες που η ομάδα του Foxbet έχει αξιολογήσει και θεωρεί πως αξίζουν για να ασχοληθείτε.

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
GR
Πρόγραμμα ανταμοιβής*
Παραλίγο*
Ζήτα το και έγινε*
Cash out* Android App iOS App
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Live Chat Bet builder*
+3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπλοκάρουν λογαριασμούς που σχετίζονται με παράνομα καζίνο live!
ΕΕΕΠ: Η αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου κύριο μέλημα της Επιτροπής
Έφοδος σε παράνομη λέσχη και 27 συλλήψεις στην Αθήνα!
Τυχερά Παιχνίδια: Η ΕΕΕΠ εξετάζει την εμπορική επικοινωνία των νόμιμων παρόχων

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ