foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ47
ΑΥΤΟ ΤΟ 🎁 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Νότιο Σουδάν Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ρόστερ - Πρόγραμμα - Στοιχήματα

Foxbet-olympiakoi-agwnes-soudan-v2.jpg

Πρόκειται για μια Εθνική Ομάδα η οποία καταχωρήθηκε στη FIBA μόλις το 2013, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι η ιστορία της είναι πολύ μικρή.

Το Νότιο Σουδάν έχει πραγματοποιήσει μία πολύ καλή πορεία στο Β Όμιλο, αφού μπήκε στο κόλπο της ιστορικής πρόκρισης με τη νίκη του Πουέρτο Ρίκο και παρά την ήττα από τις ΗΠΑ.

Πλέον οι Σουδανοί θέλουν απόψε (22:00, ΕΡΤ 3) κόντρα στη Σερβία νίκη ή ήττα με 1-2 πόντους, για να περάσει ως η καλύτερη τρίτη και να αποκλείσει την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, ώστε να παίξει στους προημιτελικούς στο Παρίσι.

Μάλιστα αν το Νότιο Σουδάν κερδίσει με +23 πόντους, θα αποκλείσει και τη Σερβία και θα περάσει στους «8» μαζί με την Ελλάδα, αλλά αν ηττηθεί με διαφορά +3 πόντων θα μείνει εκτός. 

📜 Ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  • 🏀 Συμμετοχές: 1 (η φετινή)
  • 🔝 Καλύτερη θέση: -
  • 🏅 Μετάλλια: -
  • ❓ Τι έκανε το 2021: Δεν πήρε μέρος

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νότιο Σουδάν Όμιλος - Πρόγραμμα - Διασταυρώσεις

Το Νότιο Σουδάν είναι στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης και όπως είπαμε θα παίξει σήμερα (22:00) την πρόκριση τους στους «8» με τη Σερβία.

Θέλει νίκη ή ήττα με 1-2 πόντους, ενώ σε περίπτωση μεγαλύτερης διαφοράς στην ήττα του, θα αποκλειστεί στο goal average από την 3η του Α Ομίλου, Ελλάδα. 

Ημερομηνία - Ώρα Αγώνας
28 Ιουλίου 2024 - 12:00 Νότιο Σουδάν - Πουέρτο Ρίκο  90-79
31 Ιουλίου 2024 - 22:00 ΗΠΑ - Νότιο Σουδάν 103-86
3 Αυγούστου 2024 - 22:00 Σερβία - Νότιο Σουδάν

Νότιο Σουδάν Μπάσκετ Ρόστερ

Το γεγονός ότι τρία χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση (Afrobasket 2021), δίνει το «παρών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνει και την ανάπτυξη που έχει το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη χώρα της Αφρικής. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι επιτυχίες, έχουν συνδυαστεί με την παρουσία του Λουόλ Ντενγκ στη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας.

Ο προπονητής Ρόγιαλ Άιβι έχει μία από τις ψηλότερες, αν όχι την ψηλότερη ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, με την αθλητικότητα να αποτελεί το μεγάλο προσόν του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Νότιου Σουδάν.

Ο Κάρλικ Τζόουνς αναμένεται να αποτελεί τον «εγκέφαλο» στην περιφέρεια και ένα καλό δείγμα, έδωσε και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο είχε 21 πόντους, 10,4 ασίστ και 4,8 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στο παιχνίδι κόντρα στις Φιλιππίνες «άγγιξε» το triple-double, το οποίο δε σημείωσε τελικά, για ένα χαμένο ριμπάουντ. Φέτος στην Κίνα, είχε 16.6 πόντους και 4.9 ριμπάουντ και τη νέα σεζόν ίσως τον δούμε με τη φανέλα της Παρτιζάν στην EuroLeague.

Ο Γουένιεν Γκάμπριελ έγινε γνωστός στο ΝΒΑ, παίζοντας με τους Κινγκς, Τρέιλ Μπλέιζερς, Πέλικανς, Νετς, Κλίπερς, Λέικερς και Γκρίζλις, ενώ από φέτος, θα είναι στη Euroleague, με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά*, εντελώς δωρεάν*, χωρίς κατάθεση με τον κωδικό STXCOMBO ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κοντά στο καλάθι, το Νότιο Σουδάν διαθέτει ένα από πιο «καυτά» prospect του πλανήτη. Ο λόγος για τον ύψους 2.18, Καμάν Μαλουάχ, ο οποίος γίνεται 18 τον Σεπτέμβριο, παίζει στην Basketball African League, που γίνεται υπό την αιγίδα του ΝΒΑ και ετοιμάζεται να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Είχε χρονιά με 13.5 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ υπήρξε παιχνίδι στο οποίο κατέγραψε 7 τάπες (!). Δεν είναι τυχαίο ότι τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο NCAA με το φημισμένο Duke, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο TOP 10 του draft του 2025. 

Την Τρίτη 23/7 μάλιστα, μόλις 4 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, έγινε γνωστό ότι ο πρώην ΝΒΑer, Θον Μέικερ, πήρε άδεια για να παίξει με το Νότιο Σουδάν, παρά το γεγονός ότι παλιότερα έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Αυστραλίας. Όπως έγινε γνωστό όμως, ο πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μπορεί να μην υπάρχει κάποιος σούπερ σταρ στο Νότιο Σουδάν, όμως η ταυτότητα είναι ξεκάθαρη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορούν να ανεβάσουν ρυθμό και να διατηρήσουν την ίδια ενέργεια, ανεξαρτήτως του ποιοι βρίσκονται στο παρκέ. 

Βρέθηκε στο πανεπιστήμιο του Ράντφορντ, αποφοίτησε από ένα πρόγραμμα όπως αυτό του Λούιβιλ, πάλεψε για μια θέση στο ΝΒΑ, σε Μάβερικς, Νάγκετς και Μπουλς, πήγε στην Κίνα, όπου κατέγραψε πολύ καλά νούμερα και το γεγονός ότι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, του έδωσε συμβόλαιο στην Παρτιζάν, λέει πολλά για τον 27χρονο, ύψους 1.83, πόιντ γκαρντ. Στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο, έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί του Νοτίου Σουδάν και κάτι ανάλογο καλείται να κάνει και τώρα, σε έναν όμιλο άλλου επιπέδου. Το κομμάτι της εκτέλεσης, φαίνεται να είναι πιο δυνατό από ό,τι της δημιουργίας, σουτάροντας κοντά στο 40% από το τρίποντο την τελευταία διετία.

Ο 42χρονος, Ρόγιαλ Άιβι, έχει συνδυάσει την παρουσία του στον πάγκο του Νότιου Σουδάν, με όλες τις συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις και τώρα είναι έτοιμος για τη μεγαλύτερη. Έχει πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο, Λουόλ Ντενγκ, αφού γνωρίζονται από το ΝΒΑ, με τον Άιβι να έχει δουλέψει ως μέλος του τεχνικού επιτελείου των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, των Νιου Γιορκ Νικς, των Μπρούκλιν Νετς, ενώ από το 2023 είναι δίπλα στον Ίμε Ουντόκα στους Χιούστον Ρόκετς.

Παίκτες Εθνικής Νοτίου Σουδάν Μπάσκετ

Παίκτης (Ομάδα) Ύψος 2023/24
ΓΚΑΡΝΤ
Κάρλικ Τζόουνς
(Παρτιζάν)
1.83 16.6 π. - 4.2 ρ. - 4.9 ασ.
Μαριάλ Σαγιόκ
(Σαντόνγκ)
1.96 18.7 π. - 4.4 ρ. - 3.5 ασ.
Πίτερ Τζοκ
(Σίου Φαλ Σκάιφορς/G-Leage)
1.97 1.9 π. - 1.9 ρ. - 0.3 ασ.
Τζάκσον Μακόι
(Σίντνεϊ Κινγκς)
1.96 0.0 π. - 0.0 ρ. - 2.0 ασ.
ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ
Νούνι Όμοτ
(Μακάμπι Ραμάτ Γκαν)
2.06 15 π. - 4.5 ρ. - 1.5 ασ.
Σάντεϊ Ντεχ
(Αδελαϊδα 36ers)
1.94 4.4 π. - 1.9 ρ. - 1 ασ.
Γουένιεν Γκέμπριελ
(Μακάμπι)
2.06 13 π. - 7.4 ρ. - 2.2 ασ.
Κουάνι Κουάνι
(Κέιλορ Θάντερ)
2.01 5.7 π. - 2.3 ρ. 0.5 ασ.
Μπουλ Κουόλ
(Κερνς Τέπανς)
2.04 12.7 π. - 3.1 ρ. - 1.7 ασ.
ΣΕΝΤΕΡ
Τζέι Αρ Θορ
(Σάρλοτ Χόρνετς)
2.06 3.2 π. - 2.3 ρ. - 0.5 ασ.
Κάμαν Μαλουάχ
(Duke)
2.13 (-)
Μαγιόκ Ντενγκ
(Τασμάνια Τζακτζάμπερς)
2.08 7.9 π. - 2.6 ρ. - 0.3 ασ.
cta_box_bg
Προσφορά* Γνωριμίας για Πρωταθλητές με 800 Δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νότιο Σουδάν Μπάσκετ Φιλικά

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τα φιλικά της Εθνικής Νοτίου Σουδάν στην προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023  (με ένα κλικ πάνω στο σκορ, μπορείτε να δείτε το boxscore για πλήρη στατιστικά, όπου αυτά είναι διαθέσιμα):

Αγώνας Σκορ/Ημερομηνία
Νότιο Σουδάν - Αργεντινή 72-81
Νότιο Σουδάν - Πορτογαλία 80-72
Μεγάλη Βρετανία - Νότιο Σουδάν 84-81
ΗΠΑ - Νότιο Σουδάν 101-100

Νότιο Σουδάν Μπάσκετ Αποδόσεις

Πρόκειται για τη «σταχτοπούτα» του Ολυμπιακού Τουρνουά και αυτό φαίνεται από τις αποδόσεις, όπου θεωρείται το μεγαλύτερο αουτσάιντερ από κάθε άλλη ομάδα. 

Αγορά Απόδοση
Χρυσό μετάλλιο 751.00
Ασημένιο μετάλλιο 251.00
Χάλκινο μετάλλιο 201.00
Να φτάσει στον τελικό 201.00
Να πάρει μετάλλιο 101.00
Να φτάσει στα ημιτελικά 51.00
Νικητής χωρίς ΗΠΑ 251.00

ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΙΑΤΙ...

- Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα του ομίλου, το Νότιο Σουδάν έχει την ευκαιρία, αν κάνει μια πρώτη υπέρβαση κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο την πρώτη αγωνιστική, να γίνει και το φαβορί για την 3η θέση και παράλληλα να διεκδικήσει την παρουσία του στα νοκ-άουτ, κάτι που θα είναι τεράστια επιτυχία.

- Ο κόουτς Άιβι είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, είναι στο πρόγραμμα από το 2024 και η αλήθεια είναι το Νότιο Σουδάν, άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχει χημεία, υπάρχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο και πολλή αθλητικότητα, στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι καλό σε Λιλ-Παρίσι.

ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΓΙΑΤΙ...

- Προφανώς και σε μια ομάδα που εκπροσωπεί μια τόσο μικρή χώρα, ο ενθουσιασμός της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μεγάλος, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Η ποιοτική απόσταση από ΗΠΑ και Σερβία, είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί ενώ και το Πουέρτο Ρίκο, δείχνει να θέτει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά από το Νότιο Σουδάν, προκειμένου να προχωρήσει παρακάτω.

- Καλός ο Τζόουνς στην περιφέρεια, αλλά φαίνεται να είναι ο μοναδικός που μπορεί να απειλήσει σε ένα καλό επίπεδο από εκεί. Κατά άλλα λίγα πράγματα και μπορεί η αθλητικότητα και η ενέργεια να είναι εκεί για να «μακιγιάρουν» τα διάφορα ποιοτικά ελλείματα, αλλά σε τέτοιο όμιλο, πιθανό να μην είναι αρκετά.

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ