foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ82
Η ΠΙΟ BLACK FRIDAY ΠΡΟΣΦΟΡΑ*! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, League 2: Preview σεζόν 2016-17

Previews Πρωταθλημάτων | 04 Αυγ 2016 10:31
αγγλια-league2.jpg

Τρεις μήνες μετά και τα τελευταία παιχνίδια της περασμένης σεζόν της League 2, ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα στον κόσμο είναι έτοιμο να ανοίξει τις… πύλες του. Φέτος, αναμένεται να είναι ακόμα δυσκολότερο μετά την απόφαση των υπευθύνων οργάνων για περιορισμό των δανεικών, με τον οποίο οι ομάδες είναι αναγκασμένες να πραγματοποιήσουν μακροχρόνια σχέδια. Τι εννοούμε με τον όρο περιορισμό των δανεικών; Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να περιοριστούν στα δύο γνωστά μεταγραφικά παράθυρα, μην έχοντας πλέον δικαίωμα να παίρνουν δανεικούς όλη την σεζόν. Ας πάμε να δούμε βήμα-βήμα τις ομάδες που θα μπουν στο μικροσκόπιο μας κατά την διάρκεια της φετινή σεζόν.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Σε δύο γύρους των 23 αγωνιστικών διεξάγεται το πρωτάθλημα της League 2. Οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας εξασφαλίζουν απευθείας την άνοδο στην League 1, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 4 έως 7 θα μπουν στην διαδικασία των πλέι-οφ. Η 4η της βαθμολογίας θα αντιμετωπίσει την 7η και η 5η την 6η, σε διπλούς αγώνες και οι νικητές των δυο ζευγαριών θα διεκδικήσουν το τέταρτο εισιτήριο της ανόδου σε τελικό που διεξάγεται στο ‹‹Γουέμπλεϊ››. Από την League 2 υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο η περισσότερων ομάδων υπερτερεί αυτή με την καλύτερη διαφορά τερμάτων και στη συνέχεια αυτή με τη καλύτερη επίθεση.

 

Οι ομάδες της League 2

Χάρτλπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος «ταλαιπωρήθηκε» κοντά στις τελευταίες θέσεις του υποβιβασμού, μέχρι βέβαια να την αναλάβει ο Κρεγκ Χίγκνετ, τον Φλεβάρη του 2016. Με τον 46χρονο τεχνικό η ομάδα «έστρωσε» και πραγματοποιώντας ένα καλό σερί θετικών αποτελεσμάτων γλίτωσε τα χειρότερα. Παρόλα αυτά, για μια ομάδα σαν και αυτή, με συνεχόμενες παρουσίες στην League 1, μόνο επιτυχία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Προπονητής: Ο Κρεγκ Χίγκνετ. Η περασμένη σεζόν (20 αγώνες) ήταν η πρώτη του εμπειρία ως μάνατζερ και τα πρώτα του δείγματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Η διοίκηση της Χάρτλπουλ του έδωσε την ευκαιρία να εδραιωθεί στην θέση του μάνατζερ. Την σεζόν 2013-2014 είχε την θέση του ασίσταντ στους «Πουλς», οπότε δεν του ήταν εντελώς άγνωστη εμπειρία. Θα πρέπει να περιμένουμε να τον δούμε για να τον κρίνουμε καλύτερα.

Έδρα: Victoria Park (8.240)

Μεταγραφές: Κινήθηκε έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας παίχτες που είχαν διαπρέψει στην Νασιονάλ Λιγκ και είναι εξελίξιμοι. Τέτοιοι είναι ο Ν’Σιάλα (αμυντικός, Γκρίμσμπι), ο δημιουργικός μέσος Ντέβερντικς και ο σούπερ σκόρερ Έιμοντ (31 τέρματα με την Γκρίμσμπι). Μέτριες οι προσθήκες των Αλεσάντρα (φορ), Όρελ (φορ), Μάρτιν (μπακ) και 2-3 ταλαντούχων ακόμα. Θετικό το γεγονός πως ο Χίγκνετ πέραν του Λουκ Τζέιμς (εξτρέμ) δεν «έχασε» κανέναν άλλο παίχτη που υπολόγιζε. Παρελθόν αποτελούν και οι Ντάκγουορθ (μπακ), Φένγουικ (φορ), Μπίνγκαμ φορ), Τζόουνς (αμυντικός) και Χάρισον (φορ).

Φιλικά: Σε κανένα από τα πιο δυνατά της τεστ δεν κατόρθωσε να γευτεί την χαρά της νίκης. Ηττήθηκε από τις Σάντερλαντ (0-3, 20/7) και Σκάνθορπ (0-1, 30/7), ενώ παραχώρησε ισοπαλία στην Σκωτσέζικη Λίβινγκστον (0-0, 23/7).

Εκτίμηση: Με τον Χίγκνετ έδειξε θετικά σημάδια πέρυσι και φέτος θεωρούμε πως ενισχύθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να επιβεβαιώσει την παραμονή της πολύ νωρίτερα και γιατί όχι να βρεθεί κοντά στην μέση της βαθμολογίας.

 

Κέμπριτζ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ μέτρια την σεζόν ενώ οι φιλοδοξίες της ήταν για το κάτι παραπάνω. Αυτό ανάγκασε την διοίκηση να απομακρύνει τον Ρίτσαρντ Μάνεϊ και στην θέση του να προσλάβει τον Σον Ντέρι. Με τον Ντέρι η ομάδα πήγε πολύ καλύτερα, τερματίζοντας στην 9η θέση (πρόπερσι στην 19η), κάτι που δείχνει την ανοδική της πορεία τα τελευταία χρόνια (περιπλανιόταν στην Νάσιοναλ Λιγκ μέχρι πριν 3 χρονιές).

Προπονητής: Ο Σον Ντέρι. Ήρθε στην ομάδα τον Νοέμβρη του 2015 μετά την απομάκρυνση του Μάνεϊ και υπό τις οδηγίες του είδαμε μια διαφορετική Κέμπριτζ, με απολογισμό 13Ν-9Ι-9Η έως το τέλος. Σχετικά νεαρός μάνατζερ, μόλις 38 χρονών, ωστόσο έχει εμπειρία 2 ετών στην Νοτς Κάουντι, με τα εκεί στατιστικά του να είναι μέτρια. Με τις οδηγίες του «αναγεννήθηκαν» αρκετοί παίχτες των «Πανεπιστημιακών» και έτσι του δόθηκαν τα «κλειδιά» και για την νέα σεζόν.

Έδρα: Abbey Stadium (10.847)

Μεταγραφές:  Μοναδικό της «πλήγμα» ήταν ότι δεν μπόρεσε να ανανεώσει τους δανεικούς, Φούρλογκ (αμυντικός), Ίσμαελ (μέσος) και Λέντσον (μέσος) που πέρυσι έκαναν αρκετά καλό 2ο γύρο. Οι υπόλοιποι που αποχώρησαν: Σπένσερ (φορ), Ντόναλτσον (μέσος), Μπίσαντ (κίπερ) και Νταν (κίπερ) ήταν δεύτερες επιλογές. Σπουδαία κίνηση να φέρει τον εξτρέμ Μινγκοϊα από την Άκρινγκτον. Σίγουρα θα βοηθήσουν οι Ελίτο (μέσος), Μ. Άνταμς (μπακ), ΜακΓκουρκ (φορ, Πόρτσμουθ), Πίγκοτ (φορ) ενώ ανανέωσε τον δανεισμό του ταλαντούχου μπακ Κλαρκ, από την Χαλ.

Φιλικά: Μόλις δύο τα σημαντικά φιλικά της και αυτά με δυνατές ομάδες. Στο πρώτο χρονικά παραχώρησε ισοπαλία στην Ίπσουιτς (1-1, 23/7) ενώ στο δεύτερο ηττήθηκε με 0-3 από την Άστον Βίλα (26/7).

Εκτίμηση: Πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του αρχισκόρερ Κορ, που πέρυσι ήταν τραυματίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναμένεται να κάνει 2-3 μεταγραφές ακόμα που θα δώσουν έξτρα ώθηση. Αν λάβουμε υπόψη μας τα περυσινά αποτελέσματα με τον Ντέρι, φαίνεται πως θα «κυνηγήσει» τα play off. Αν το καταφέρει είναι άγνωστο.

 

Άκρινγκτον

Τι έκανε πέρυσι: Οι περισσότεροι στον σύλλογο αισθάνονται υπερήφανοι για την περασμένη εκπληκτική σεζόν, ακόμα και αν ήταν απογοητευτικό (σοκ!) το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής, στο οποίο χάθηκε και η απευθείας άνοδο. Παρόλα αυτά η συνολική της απόδοση δείχνει την τόλμη και την αποφασιστικότητα για ένα κλαμπ με μικρό μπάτζετ και αυτό δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Προπονητής: Ο Τζον Κόλεμαν. Η καλύτερη του χρονιά στον πάγκο της Άκρινγκτον και όχι άδικα καθώς πρόκειται για έναν πολύ καλό μάνατζερ. Δουλευταράς, αρέσκεται να εργάζεται με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πριν το 2014 που ανέλαβε και πάλι την ομάδα, είχε περάσει σχεδόν 13 χρόνια στον πάγκο της (1999-2012) και ήταν ο 3ος μακροβιότερος μάνατζερ εκείνη την περίοδο, πίσω από τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Έδρα: Store First Stadium (5.057)

Μεταγραφές: Αφού δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω ήταν λογικό αρκετοί παίχτες που έφτιαξαν το όνομα τους, να αναζητήσουν μεγαλύτερα συμβόλαια. Κάπως έτσι, οι Έθεριτς (κίπερ), Ντέιβις (αμυντικός), Μίνγκοϊα (εξτρέμ), Γουίντας (μέσοεπιθετικός) και Κρουκς (μέσος), όλοι τους πρωτεργάτες της επιτυχίας «μετακόμισαν» σε άλλες ομάδες. Και άλλοι με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, όπως οι Γουίναρντ (μπακ) και Μούνεϊ (κίπερ). Το κενό στα γκολπόστ καλύφθηκε με τους Πάρις και Τσάπμαν, του αριστερού μπακ από τον Σάου που ήρθε από την Λέιτον Όριεντ και των μέσων από τους Χέρι (Καρλάιλ) και Κλαρκ (Σριούσμπερι). Οι υπόλοιπες προσθήκες: Τζόουνς (μέσος), Μπέκλες (μέσος), Χιούιτ (στόπερ) και Λάσεϊ (μέσος) όπως και 2-3 από τις ακαδημίες μπαίνουν στην λίστα των ταλέντων.

Φιλικά: Επέλεξε να μην… κοντραριστεί με κάποια καλή ομάδα, με αποτέλεσμα τα λίγα φιλικά που έδωσε να είναι με αρκετά υποδεέστερες ομάδες και να μην έχουν κάποιο νόημα. Ίσως αυτό με την Μπάροου (0-0, 30/7) να είναι ένα μικρό δείγμα.

Εκτίμηση: Αμφιβάλλουμε κατά πόσο πραγματικά καλύφθηκαν οι αποχωρήσεις των σημαντικών της-πρώην-παιχτών από παίχτες που στην πλειοψηφία τους θεωρούνται ταλέντα. Αλλά θα κρατήσουμε μια… πισινή, καθώς με τον Κόλεμαν στον πάγκο ποτέ δεν… ξέρεις. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναλάβει τα περυσινά κατορθώματα αλλά θα «παλέψει» να μπει στα play off.

 

Νοτς Κάουντι

Τι έκανε πέρυσι: Η περυσινή ήταν μια εξαιρετικά απογοητευτική σεζόν για την Νοτς Κάουντι καθώς είχε ξεκινήσει με όνειρα ανόδου. Το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκαν 36 ποδοσφαιριστές από 4 διαφορετικούς μάνατζερ κατά την διάρκεια της σεζόν μόνο σταθερότητα δεν μπόρεσε να επιφέρει, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 17η θέση. Τα διοικητικά προβλήματα μαζί με το εμπάργκο των μεταγραφών έπαιξαν και αυτά τον ρόλο τους.

Προπονητής: Ο Τζον Σέρινταν. Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Πέρυσι «αναγέννησε» τις Νιούπορτ και Όλνταμ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα «σώζοντας» αυτές από την δίνη του υποβιβασμού. Ωστόσο, στο πέρασμα του από την Πλίμουθ (2013-2015) έδειξε πως ειδικεύεται και στο να «φτιάχνει» ομάδες, μετατρέποντας σταδιακά την Πλίμουθ από ομάδα των στρωμάτων του υποβιβασμού, σε ομάδα των play off. Εξαιρετική κίνηση υπό το καθεστώς της νέας διοίκησης.

Έδρα: MeadowLane Stadium (19.588)

Μεταγραφές: Ο Σέριντας ανέλαβε εξολοκλήρου την ενίσχυση της έχοντας όλο τον χρόνο να οργανώσει την ομάδα του. Έμπειροι παίχτες ήρθαν επί το πλείστο στην ομάδα και είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόταν. Οι Κόλιν (κίπερ, Ρόδεραμ), Ντάφι (αμυντικός, Πορτ Βέιλ), Ντίκινσον (μπακ, Πορτ Βέιλ), Ο΄Κόνορ (μέσος, Πορτ Βέιλ) ήρθαν για να εισέλθουν στην ενδεκάδα άμεσα. Μάχη θα δώσουν και οι Φόρτε (φορ, Όλνταμ), Ρόντμαν (μέσος), Όλιβερ (φορ, δανεικός από Γιορκ) και Τουτλ (μπακ, Σριούσμπερι). Από τις αποχωρήσεις καμία δεν φαίνεται να απασχολείσαι ιδιαίτερα τον Σέρινταν, καθώς πέραν των Κάρολ (κίπερ) και Νόουμπλ (εξαιρετικός μέσος, αλλά εθισμένος στις κόκκινες), όλοι άλλοι ήταν αναλώσιμοι. Λογικό, με 4 μάνατζερ να έχουν περάσει, ο καθένας από αυτούς είχε διαφορετικές επιλογές.

Φιλικά: Εξαιρετική η παρουσία της στα φιλικά (5-1-1). Στα πιο σημαντικά της τεστ κατόρθωσε να επικρατήσει των Γουόλσολ (3-2, 26/7) και Μπλάκμπερν (1-0, 31/1) ενώ η μοναδική της ήττα ήταν από την Νότιγχαμ (1-2, 23/7).

Εκτίμηση: Η πρόσληψη του Σέρινταν (είχε πρόταση από την Λιντς αλλά προτίμησε Νοτς Κάουντι) από μόνη της είναι ικανή να δημιουργήσει προσδοκίες. Οι προσθήκες είναι αρκετά καλές και έχει όλα τα φόντα να κάνει κάτι καλό και να γίνει το «πουλέν» μας. Θεωρούμε πως θα είναι στα play off, από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά.

 

Πόρτσμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 6η θέση του πίνακα, σε μια χρονιά που τελικά χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ως μια χρονιά προόδου και προετοιμασίας, με σκοπό την άνοδο στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε και στατιστικά αν το δει κάποιος, οι «Πομπέις» έχουν τερματίσει 10 θέσεις πιο πάνω σε σχέση με την σεζόν 2014-2015. Έφταιξε το γεγονός πως άργησε να βρει σταθερότητα με τον νέο μάνατζερ Πολ Κουκ ωστόσο είχε και πολλά θετικά όπως την 2η καλύτερη άμυνα και την 4η καλύτερη επίθεση.

Προπονητής: Ο Πολ Κουκ. Στην πλειοψηφία των ομάδων που ανέλαβε κατά το παρελθόν είχε επιτυχίες, με αποκορύφωμα την Τσέστερφιλντ, την οποία και ανέβασε από την League 2 (2013-2014) και την επόμενη σεζόν τερμάτισε στην 6η θέση, παίρνοντας μέρος στα play off. Καλός μάνατζερ, στην ηλικία των 49χρόνων θεωρείται έμπειρος και σίγουρα στην 2η χρονιά του στην Πόρτσμουθ θα δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα.

Έδρα: Fratton Park (20.220)

Μεταγραφές: «Το χρήμα και ο βήχας δεν… κρύβονται», συνηθίζει να λέει ο λαός. Έτσι και στην Πόρτσμουθ, η καλή οικονομική κατάσταση του συλλόγου προσέλκυσε αρκετούς παίχτες, που πέρυσι αγωνίζονταν στην League 1 και σίγουρα πολλές ομάδες θα ήθελαν στο ρόστερ τους. Οι Φόρντε (δανεικός κίπερ, Μίλγουολ), Τάλμποτ (μπακ, Τσέστερφιλντ), Κλαρκ (αμυντικός, Ίπσουιτς), Ντέιβις (αμυντικός), Λάλκοβιτς (εξτρέμ, Γουόλσολ), Σμιθ (φορ, Σουίντον), Μέιν (φορ, Ντονκάστερ) είναι μερικοί από αυτούς. Αν προσθέσουμε και τον εξαιρετικό μέσο Μπέικερ (πρώην ΜΚΝ), όπως και τον Ρόουζ (μέσος, πρώην Νορθάμπτον και Όξφορντ) καταλαβαίνουμε πολλά για την δύναμη του ρόστερ της. Οι κύριες αποχωρήσεις ήταν δυο, ο Γουέμπστερ (αμυντικός) που έφερε αρκετά χρήματα στο ταμείο της και ο Ντέιβις (μπακ). Λιγότερο σημαντικοί οι Όλαντς (μέσος) και οι επιθετικοί Τουμπς, ΜακΓκούρκ και Νέισμιθ.

Φιλικά: Αρκετά τα παιχνίδια προετοιμασίας της, τα οποία και ξεκίνησαν αρκετά νωρίς (6/7). Στα πιο σημαντικά έφερε 4 ισοπαλίες, με αντιπάλους τις Σλίγκο Ρόβερς (3-3, 6/7), Σάλισμπέρι (2-2, 19/7)), Μπόρνμουθ (3-3, 23/7)) και Μπρίστολ Σίτι (0-0, 30/7)

Εκτίμηση: Φανέλα, έδρα, μάνατζερ, χρήμα, ρόστερ. Αυτή η Πόρτσμουθ τα έχει όλα και… συμφέρει. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, στις δυνατότητες της η απευθείας άνοδος.

 

Γέοβιλ

Τι έκανε πέρυσι: Έπρεπε να «πάθει» για να μάθει και ευτυχώς για αυτήν, αυτό δεν της στοίχισε παρά μόνο λίγο χρόνο. Τα πράγματα έδειχναν πως δεν θα έχουν αίσιο τέλος αν δεν γινόταν μια αλλαγή και αυτή θα έπρεπε να έχει θύμα τον… μάνατζερ της. Έτσι, ο παρόλα αυτά έμπειρος Πολ Στάροκ αποτέλεσε παρελθόν τον Δεκέμβριο του 2015, με τον Ντάρεν Γουέι να αναλαμβάνει και να την οδηγεί στην σωτηρία και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο (10Ν-12Ι-8Η).

Προπονητής: Ο Ντάρεν Γουέι. Θα ήταν άδικο αν δεν του δινόταν η ευκαιρία να ξεδιπλώσει περισσότερο το ταλέντο του. Πολλά χρόνια στο προπονητικό team της Γέοβιλ, ήρθε σχεδόν μετά από 5 χρόνια η σειρά του. Δίνει μεγάλη έμφαση στην αμυντική λειτουργία και είναι «λάτρης» της φυσικής κατάστασης και γενικά της αθλητικής επιστήμης. Δίνει μεγάλο βάρος στην ομαδικότητα και τις σχέσεις των παιχτών του. Είναι η πρώτη του εμπειρία σε ομάδα από την αρχή της σεζόν αλλά έχει δείξει θετικά στοιχεία.

Έδρα: Huish Park (9.665)

Μεταγραφές: Μέχρι 29 Ιούνη μετρούσε μόλις 12-13 παίχτες στο ρόστερ της. Όπως καταλαβαίνεται οι αποχωρήσεις ήταν αρκετές, με τους Ρόμπερτς (μπακ), Σόκολικ (αμυντικός), Τόζερ (μέσος), Κόμπτον (εξτρέμ) και Λερντ (μέσος) να είναι αυτές που «πόνεσαν» περισσότερο. Προχώρησε σε μαζικές μεταγραφές, ωστόσο θα πρέπει να δούμε πόσο γρήγορα θα «δέσουν» με τους υπόλοιπους. Οι Λόολες (μέσος, Λούτον), Τζόνι Μάντισον (κίπερ), Ότις Καν (εξτρέμ, Μπάρνσλεϊ), Τομ Ιβς (επιθετικός, Μπόλτον), είναι οι πιο σημαντικές. Συν τους καλούς δανεικούς Λίαμ Σέφερντ (μπακ) και Ράιαν Χετζις (εξτρέμ) από την Σουόνσι.

Φιλικά: Επέλεξε να δοκιμαστεί σε μόλις 4 παιχνίδια προετοιμασίας. Τα 2 τελευταία με Τορκί (2-1, 22/7) και Μπόρνμουθ (0-3, 28/7) ήταν τα πιο σημαντικά.

Εκτίμηση: Μεγάλο το «λίφτιγκ» στην Γέοβιλ, πιθανώς να χρειαστεί χρόνο για να στρώσει. Έχει μικρό ρόστερ και λόγω του περιορισμού των δανεισμών πιθανολογούμε πως θα έχει πρόβλημα κατά την διάρκεια της σεζόν. Θα «παλέψει» για την σωτηρία της. Πιθανές θέσεις:19-22.

 

Πλίμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε εντυπωσιακά την σεζόν όντας μόνιμα πρώτη μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και μέχρι την 35η αγωνιστική στην αυτόματη άνοδο. Οι τραυματισμοί σημαντικών ποδοσφαιριστών στο ήδη μικρό ρόστερ της ήταν η κύρια αιτία της πτώσης της, που είχε αποτέλεσμα να παίξει στο μίνι πρωτάθλημα των play off. Εκεί, έδειξε μερικά από τα καλά της στοιχεία φτάνοντας στον τελικό αλλά δεν κατάφερε στο παιχνίδι της… χρονιάς να πάρει την νίκη και μαζί την άνοδο στην League 1. (Γουίμπλεντον-Πλίμουθ: 2-0).

Προπονητής: O Ντέρεκ Άνταμς. Ο Σκωτσέζος τεχνικός θα βρίσκεται για 2η συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο της Πλίμουθ, μετά την περυσινή πολύ καλή της πορεία και παράλληλα την καλύτερη της τελευταίας 5ετίας. Ήταν η πρώτη του εμπειρία σε Αγγλικό πάγκο, έχοντας αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις και στην Σκωτία με την Ρος Κάουντι.

Έδρα: Home Park (20.134)

Μεταγραφές: Φαίνεται πως η απογοήτευση μετά την ήττα στο τελικό των play off είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Πλίμουθ, με τους περισσότερους περυσινούς παίχτες να αποχωρούν και τα πλάνα για την νέα σεζόν να αργούν να τεθούν σε λειτουργία. Έτσι, θα δούμε σχεδόν μια νέα ομάδα, με τους νέους παίχτες να είναι ένα μείγμα έμπειρων και ταλαντούχων. Αμυντικά δεν ανανέωσαν οι Χάρτλεϊ, Νέλσον και Μέλλον ενώ στην θέση τους αποκτήθηκαν οι Μπουλβίτις (διεθνής Λετονός), Όσμπορν (Μπρίστολ Σίτι), Μπράντλεϊ και Μίλερ. Στην μεσαία γραμμή την πόρτα της εξόδου διάλεξαν ο σημαντικός ΜακΧιού, ο Σίμπσον και οι Γουάιλντ (καλός εξτρέμ) και Τάνερ ενώ ήρθαν οι Κόνορ Σμιθ (Γουίμπλεντον), ο Φοξ (Κρου), ο Ντόναλτσον και ο ταλαντούχος Άιτζα. Στην επίθεση τεράστιο κενό αφήνουν οι Ρέιντ (σούπερ σκόρερ) και Ματ (ταλαντούχος σκόρερ). Η αντικατάσταση τους με τους Σπένσερ (φορ), Σλιού (φορ, Τσέστερφιλντ) και Γκουντβιλί (φορ, Αμπερντίν) δεν θεωρείται επαρκής.

Φιλικά: Θετικά αποτελέσματα είχε το σύνολο των παιχνιδιών προετοιμασίας της Πλίμουθ. Στα πιο σημαντικά έφερε ισοπαλία με τις Τορκί (1-1, 16/7) και Γουέστ Μπρομ (0-0, 30/7) και επικράτησε της Ολλανδικής Μάαστριχ με 2-1.

Εκτίμηση: Σχεδόν νέα ομάδα για τον Ντέρεκ Άνταμς, που είδε να αλλάζουν τα «κόζια» και θα χρειαστεί σίγουρα χρόνος. Πολλές οι βασικές απώλειες, με τους νέους να μην κάνουν «γκελ» στον κόσμο και την απογοήτευση να είναι μεγάλη από πέρυσι βλέπουμε την Πλίμουθ να μην δίνει φέτος το παρών στα play off. Κάπου στην μέση της βαθμολογίας την περιμένουμε.

 

Κόλτσεστερ

Τι έκανε πέρυσι: Στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ταλαιπωρήθηκε στις τελευταίες θέσεις έχοντας ένα όχι και τόσο καλό ρόστερ. Παρά την ψυχολογική κυρίως κούραση της, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν προσπάθησε αλλά αυτό στην πορεία φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει σε μια απαιτητική κατηγορία, όπως αυτήν της League 1. Είχε την χειρότερη άμυνα καθώς δέχτηκε 99 τέρματα στην σεζόν, στατιστικό που αποτελεί την χειρότερη αμυντική απόδοση ομάδας τα τελευταία 14 χρόνια.

Προπονητής: Ο Τζον ΜακΓκρίλ. Άλλος ένας πρωτοεμφανιζόμενος μάνατζερ αναλαμβάνει την τύχη ομάδας της League 2. Ο ΜακΓκρίλ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ίπσουιτς και τον Νοέμβρη του 2015 μεταπήδησε σε αυτές της Κόλτσεστερ. Μετά την απομάκρυνση του Κέβιν Κιν, του προτάθηκε η θέση του μόνιμου μάνατζερ, μια πρόταση που φυσικά δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Θα περιμένουμε να δούμε τα δείγματα γραφής του, ωστόσο το γεγονός πως είναι ένας άπειρος σίγουρα δεν είναι στα προτερήματα του.

Έδρα:  ‹‹Weston Homes Community Stadium›› (10.083)

Μεταγραφές: Τόπο στα νιάτα (έχει τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας παιχτών) δίνει η Κόλτσεστερ την φετινή σεζόν και στοχεύει στην ανάδειξη ταλέντων. Οι περισσότερες από τις… παλιές καραβάνες, όπως οι Πάρις (κίπερ), Σόρεϊ (μπακ), Έντουαρντς (μέσος), Σόρντελ (φορ), Μάσεϊ (εξτρέμ), Τζίλμπεϊ (μέσος) και Αμπρόουζ (μέσος) κίνησαν για άλλες πολιτείες και αντικαταστάθηκαν κυρίως με παίχτες εκ των έσω (Μπον, Ράιτ) ή ταλαντούχους από μικρότερες κατηγορίες, όπως οι Κινσέλα (μπακ), Πίτερ (αμυντικός), Γουάιτ (αμυντικός), Γκάθρι (φορ), Τζόνστον (φορ), Σλέιτερ (μέσος). Η πώληση του καλύτερου της παίχτη, Μονκούρ (μέσος) έφερε χρήματα στα ταμεία και έτσι αποκτήθηκαν και 3-4 έμπειροι. Οι πιο σημαντικοί είναι οι Λοφτ (μέσος, πρώην αρχηγός της Τζίλιγχαμ), Ντίκενσον (χαφ, από Τζίλιγχαμ) και Πρόσερ (αμυντικός, από Σάουθεντ).

Φιλικά: Στα 3 πιο σημαντικά παιχνίδια προετοιμασίας της γνώρισε ισάριθμες ήττες. Παρόλα αυτά όλες τους ήταν στο όριο: Κρίσταλ Πάλας (0-1, 25/7), Ίπσουιτς (0-1, 20/7) και Σάουθεντ (0-2, 30/7).

Εκτίμηση: Ο ΜακΓκρίλ έχει μάθει να δουλεύει με νεαρούς παίχτες ωστόσο το πρωτάθλημα της League 2 δεν έχει καμία σχέση με τα πρωταθλήματα των under 21 που κοουτσάριζε. Θα χρειαστεί σίγουρα χρόνο για να «δέσει» και αυτό πιθανόν να της στοιχίσει. Κάπου στην μέση του βαθμολογικού πίνακα αναμένουμε να βρίσκεται.

 

Μόρκαμ

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε πολύ καλό πρώτο γύρο για το μέγεθος της, πραγματοποιώντας κατά την διάρκεια αυτού και εξαιρετικές εκτός έδρας εμφανίσεις. Ωστόσο λίγο μετά τις συνεχόμενες αγωνιστικές των Χριστουγέννων έχασε τον… προορισμό της με αποτέλεσμα να περάσει μια περίοδο κακών αποτελεσμάτων, φέρνοντας γκρίνια στους οπαδούς και αμαυρώνοντας όσα είχε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο. Τερμάτισε στην 21η θέση, έχοντας την χειρότερη άμυνα.

Προπονητής: Ο Τζιμ Μπέντλεϊ. Βρίσκεται 5 χρόνια στον πάγκο της ομάδας και έχει καταφέρει να την καταστήσει «σταθερά» της κατηγορίας. Αυτή θα είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά που η Μόρκαμ παίρνει μέρος στην League 2, με τις μισές παρουσίες να οφείλονται σε αυτόν. Είναι «λάτρης» του επιθετικού ποδοσφαίρου, με την Μόρκαμ να παρουσιάζει πλουραλισμό στην επίθεση ωστόσο αυτό πολλές φορές δημιουργεί θέματα στην άμυνα του.

Έδρα: Globe Arena (6.476)

Μεταγραφές: Με την αβεβαιότητα του ιδιοκτησιακού της καθεστώς να είναι προ των πυλών ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα έχανε σημαντικό μέρος του ρόστερ της. Δύσκολα θα αντικατασταθούν οι Μίλερ (φορ, πρώτος σκόρερ), Ντέβιτ (εξαιρετικός μέσος με πολλές ασίστ), Μπίλεϊ (μπακ) και Γκούνταλ (μέσος). Παρόλα αυτά προσπάθησε να «χτίσει» σχεδόν από την αρχή το ρόστερ της, αποκτώντας τους Νίζικ (κίπερ), Γουέικφιλντ (μπακ), Κόνλαν (μπακ), Γουίναρντ (στόπερ), Τέρνερ (φορ) και δανεικούς τους ταλαντούχους Γουάιτμορ (στόπερ), Στόκτον (φορ) και Νταν (επιθετικός). Τελευταία καλή προσθήκη, ο έμπειρος μεσοαμυντικός Μισέλ Ρόουζ από την Ρότσντεϊλ.

Φιλικά: Από τις λίγες ομάδες που δοκιμάστηκε σε τόσα πολλά (10) παιχνίδια προετοιμασίας. Στα πιο σημαντικά επικράτησε της Μπέρι (4-0, 16/7), έφερε ισοπαλία με τις Μπλάκμπερν (0-0, 16/7) και Μπέρνλι (1-1, 19/7) ενώ γνώρισε την ήττα από τις Πρέστον (1-4, 26/7) και Χάλιφαξ (2-6, 23/7)

Εκτίμηση: Με αβέβαιο ακόμα το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και με παίχτες «κλειδιά» να αποχωρούν, το μέλλον της είναι μάλλον αβέβαιο. Δεν είναι άδικα το 3ο φαβορί για τον υποβιβασμό.

 

Μπλάκπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Η φρικτή λειτουργία του συλλόγου από τον πρόεδρο της ομάδας Karl Oyston, η κακή διαχείριση του ρόστερ και οι λάθος επιλογές του μάνατζερ ΜακΝτόναλτ ήταν οι βασικές αιτίες του 2ου υποβιβασμού των «Μανταρινιών» στα 3 τελευταία χρόνια. «Βολοδέρνοντας» στις θέσεις του υποβιβασμού στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και με την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, μάλλον δίκαια βρέθηκε στην League 2.

Προπονητής: Ο Γκάρι Μπόιερ. Έφερε κλίμα αισιοδοξίας η ένταξη του στην ομάδα, μετά από 2 χρόνια παρουσίας του στην Μπλάκμπερν ως πρώτος τεχνικός. Πρόκειται για έναν εργατικό μάνατζερ, του οποίου η εμπειρία της Μπλάκμπερν είναι σίγουρο ότι θα τον βοηθήσει σημαντικά στην μετέπειτα πορεία του.

Έδρα: Bloomfield Road (16.222)

Μεταγραφές: Το περυσινό επιθετικό πρόβλημα ήταν που προβλημάτισε περισσότερο, με τον νεαρό Ματ (φορ, Πλίμουθ) να είναι καλή προσθήκη, ενώ σίγουρα θα βοηθήσει και ο Βασέλ (φορ). Στην άμυνα, τα κενά των έμπειρων Μπόις (μπακ), Φέργκιουσον (μπακ) και Γουάιτ (μπακ) καλύφθηκαν από τους Μέλορ (στόπερ, Πλίμουθ), Τέιλορ (μπακ, Γουόλσολ) και Πίου (μπακ, Μπέρι). Στο κέντρο η σημαντικότερη αποχώρηση ήταν του έμπειρου Νόρρις, με τον Ντάνιελ (πρώην Πορτ Βέιλ) να τον αντικαθιστά. Ζεστό χρήμα έφερε η πώληση του Κόλιν Ντόιλ (κίπερ) στην Μπράντφορντ, στην θέση του οποίου αποκτήθηκε ο Σλόκομπ (κίπερ) της Όξφορντ.

Φιλικά: Ισόπαλα έληξαν και τα 3 πιο δυνατά της τεστ, απέναντι σε Μπέρι (1-1, 30/7), Τρανμίρ (0-0, 26/7) και Μπλάκμπερν (1-1, 23/7).

Εκτίμηση: Αν η κόντρα οπαδών-διοίκησης δεν επηρεάσει το αγωνιστικό τμήμα και με την παρουσία του Μπόιερ, τα «Μανταρίνια» πιθανών να βρίσκονται στα play off. Πιθανές θέσεις: 7-10.

 

Μπάρνετ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε αρκετά καλή παρουσία στην League 2, έχοντας μόλις επιστρέψει από τα «αλώνια» της Νάσιοναλ Λιγκ. Πέτυχε τον στόχο μιας άνετης παραμονής πραγματοποιώντας παράλληλα εξαιρετικές εντός έδρας εμφανίσεις (3η καλύτερη έδρα). Αδύνατο σημείο της οι εκτός έδρας επιδόσεις (4Ν-8Ι-11Η), συγκεντρώνοντας μόλις 20 από τους συνολικά 62 πόντους της.

Προπονητής: Ο Μάρτιν Άλεν. Από το 2014 στο τιμόνι της, μετά την εξαιρετική πορεία υπό τις οδηγίες του στην Νασιονάλ Λιγκ πριν 2 χρόνια, σειρά είχε η σχετικά άνετη παραμονή στην League 2. Μια χρονιά στην οποία ουσιαστικά θέλησε να σταθεροποιήσει την ομάδα του και τα κατάφερε περίφημα. Αρκετά έμπειρος και σοβαρός άνθρωπος, αποτελεί «κεφάλαιο» για την Μπάρνετ.

Έδρα: The Hive Stadium (5.176)

Μεταγραφές: Κατάφερε να κρατήσει σχεδόν όλους τους παίχτες «κλειδιά» και από αυτή την μεταγραφική περίοδο φαίνεται να βγαίνει δυνατότερη. Η μόνη καλή απώλεια ο εξτρέμ Γιάντομ, ενώ λιγότερη σημαντική η απώλεια του μέσου Ράνταλ. Αντιθέτως αποκτήθηκε ο πολύ καλός εξτρέμ Άλεξ Νίκολς από την Έξετερ, ο μέσος Ράιν Γουότσον και ο φορ Άκπα-Άκπρο (Σριούσμπερι), με τον τελευταίο να δυναμώνει ακόμα περισσότερο την επιθετική της γραμμή, εφόσον κράτησε και τον πρώτο σκόρερ Ακίντε (23 τέρματα πέρυσι) στις τάξεις της.

Φιλικά: Αρκετά καλά τα πήγε απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Οι νίκες κόντρα σε Ίπσουιτς (1-0, 13/7) και Τζίλιγχαμ (2-0, 23/7) και η ισοπαλία κόντρα στην Όξφορντ (3-3, 30/7) είναι σίγουρα θετικά δείγματα.

Εκτίμηση: Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές από τον Άλεν και αυτό θα την βοηθήσει αρκετά, καθώς έχει αποκτήσει ομοιογένεια από πέρυσι. Ο Ακίντε (φορ) και ο Στίβενς (κίπερ) είναι τα βαρόμετρα και αν συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν την περυσινή σεζόν, ίσως δούμε την Μπάρνετ να κάνει την έκπληξη και να «μάχεται» για τα play off.

 

Γουίκομ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε εντυπωσιακά την σεζόν και στην μεγαλύτερη διάρκεια της ήταν στις θέσεις των play off. Αν λάβουμε υπόψη μας το μικρό της ρόστερ και τα όχι και τόσο καλά οικονομικά της, η σεζόν κύλησε εξαιρετικά για αυτήν, αν και στο τέλος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την έκπληξη και να πάρει μέρος στα play off. Τερμάτισε στην  13η θέση, όντας πολύ καλή στα αμυντικά της καθήκοντα και στις εκτός έδρας αποστολές.

Προπονητής: Ο Γκάρεθ Έινσγουορθ. Έχει το παρατσούκλι «άγριος» από τις μέρες που ήταν ποδοσφαιριστής αλλά και την εξωτερική του εμφάνιση που παραπέμπει σε ροκ… σταρ. Λάτρης της τακτικής και του αμυντικού παιχνιδιού, παρουσίασε μια αρκετά «δεμένη» ομάδα και μόνο θετικά σχόλια έχουμε να κάνουμε για αυτόν.

Έδρα: Adams Park (10.284)

Μεταγραφές: Θετικό στοιχείο πως κράτησε στο ακέραιο όλους τους βασικούς της παίχτες, με 4-5 που αποχώρησαν να είναι δευτεροτρίτες επιλογές. Καλές οι κινήσεις της, με τους Ακινφένουα (φορ, πρώην Γουίμπλεντον), Γουέστον (εξτρέμ, πρώην Σάουθεντ) και Μπράουν (κίπερ) να είναι επιλογές «μπαρουτοκαπνισμένων» παιχτών. Επίσης θα βοηθήσουν οι ταλαντούχοι Κόβαν-Χολ (δανεικός εξτρέμ), Σάουδγουέλ (φορ, καλός σκόρερ σε μικρότερες κατηγορίες), Φρίμαν (μέσος) και Μούλερ (στόπερ, από την 3η κατηγορία Αυστρίας).

Φιλικά: Δεν μπόρεσε να γευτεί την χαρά της νίκης στα πιο σημαντικά παιχνίδια προετοιμασίας. Τρεις ισοπαλίες με τις Χάβρη (1-1, 12/7), Μπρέντφορντ (1-1, 19/7), ΚΠΡ (22/7) και μια ήττα από την Όλντερσοτ (1-2, 26/7, Νασιονάλ Λιγκ)

Εκτίμηση: Γνωρίζει την συνταγή της επιτυχίας ο Έινσγουορθ και έκανε ότι μπορούσε να διατηρήσει τον περυσινό κορμό του και τα κατάφερε. Παράλληλα απέκτησε «βάθος» σε θέσεις που «πονούσε» και αναμένουμε και πάλι καλή πορεία από τους «Γουόντερς». Πιθανές θέσεις: 12-15.

 

Ντονκάστερ

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ κακή σεζόν η περυσινή για την Ντονκάστερ, που αναγκάστηκε να βιώσει 2ο σερί υποβιβασμό σε 3 χρονιές. Κακό ξεκίνημα, τα πράγματα έστρωσαν με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντάρεν Φέργκιουσον τον Οκτώβριο και εκεί που έδειχνε πως έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, μετά τις συνεχόμενες αγωνιστικές των Χριστουγέννων πέρασε περίοδο ντεφορμαρίσματος (16 αγωνιστικές δίχως νίκη) και τελικά υπέκυψε.

Προπονητής: Ο Ντάρεν Φέργκιουσον. Γιος του παλιού και φημισμένου μάνατζερ της Μαν. Γιουν., Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Φέργκιουσον έφτιαξε το όνομα του στην Πιτέρμπορο, με την περίοδο του (2007-2009) να είναι και η καλύτερη του. Έπειτα στις υπόλοιπες δουλειές του κινήθηκε σε… ρηχά νερά, ωστόσο το επώνυμο του είναι αρκετά… «βαρύ» για να μείνει χωρίς δουλειά.

Έδρα: Keepmoat Stadium (15.231)

Μεταγραφές: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια δείχνει σοβαρότητα στις μεταγραφικές τις κινήσεις και βγαίνει ενισχυμένη. Θετικό το γεγονός πως έκανε δικούς της, τους ΜακΣίφρεϊ (εξτρέμ) καιΤόμι Ρόου (μέσος, πρώην Γουλβς) που ήταν δανεικοί πέρυσι, ενώ ως δανεικός συνεχίζει ο Κάλντερ (μέσος). Επίσης οι Έθεριτζ (κίπερ, Άκρινγκτον), Μπάουντρι (αμυντικός, Λέιτον Όρειντ), Γκάρετ (μπακ, Μπόλτον), Ράιτ (στόπερ, Χάντερσφιλντ), Μπλερ (μέσος) και Μαργκίς (φορ, Μίλγουολ) είναι σίγουρο ότι της προσδίδουν δύναμη και βάθος πάγκου. Από τους αποχωρήσαντες κανείς δεν προκαλεί πονοκέφαλο. Συνήθως ως αλλαγές βοήθησαν οι Στάκμαν (κίπερ), Μέιν (φορ), Τσάπλοου (μέσος) και Τάισον (φορ).

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επικράτησε της Γιορκ (1-2, 26/7, Νασιονάλ), έφερε ισοπαλία με την Νιούκαστλ (1-1) ενώ ηττήθηκε από τις Κόβεντρι (3-1, 29/7) και Μίντλεσμπρο (0-2, 16/7).

Εκτίμηση: Κινήθηκε έξυπνα και κατάφερε να διατηρήσει αψεγάδιαστο το ρόστερ της ενώ παράλληλα ενισχύθηκε. Θα βρεθεί στο «κυνήγι» της απευθείας ανόδου και στο χέρι της είναι να τα καταφέρει. Πιθανές θέσεις: 2-5.

 

Έξετερ

Τι έκανε πέρυσι: Για την πλειοψηφία των οπαδών της ήταν μια απογοητευτική σεζόν, με βάση τις φιλοδοξίες με τις οποίες ξεκίνησε, την ποιότητα του ρόστερ της αλλά και τις κακές εντός έδρας επιδόσεις της (6 νίκες σε 23 αναμετρήσεις). Σε αντίθεση με μια μικρότερη μερίδα οπαδών που υποστηρίζει πως η «δουλειά» της είναι να προσφέρει θέαμα, να «φτιάχνει» παίχτες και να παραμένει στην League 2.

Προπονητής: Ο Πολ Τίσντεϊλ. Αυτή θα είναι η 10η σεζόν στον πάγκο της Έξετερ. Όσο βρίσκεται εδώ έχει καταφέρει 2 ανόδους, ενώ την σεζόν 2008-2009 αναδείχτηκε μάνατζερ της χρονιάς, στην League 2. Πολύ οξυδερκής και πλέον αρκετά έμπειρος. Πολλές ομάδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον  τους κατά το παρελθόν αλλά μένει πιστός στους αγαπημένους του «Έλληνιστές».

Έδρα:  St. James Park (8.830)

Μεταγραφές: Υπήρξαν μεταγραφές αλλά και αποχωρήσεις. Το μόνο ερωτηματικό παραμένει η επιθετική της γραμμή, μετά τις απώλειες των δύο καλών σκόρερ, Στόκλεϊ (φορ) και Νίκολς (φορ). Στις θέσεις τους ήρθαν οι ΜακΆλιντεν (φορ, από Γουλβς) και ο Σίμπσον (φορ, πρώην Κέμπριτζ) αλλά είναι άγνωστο αν καταφέρουν να ανταποκριθούν. Οι Χένβιλ (αμυντικός) και ο Λ. Τζέιμς (μέσος) αντικατέστησαν τους πολύ καλούς αλλά επιρρεπής στους τραυματισμούς, Ριμπέιρο (μπακ) και Νόουμπλ (μέσος) αντίστοιχα. Επίσης παρελθόν αποτελεί ο καλός εξτρέμ Άλεξ Νίκολς.

Φιλικά: Κάτι παραπάνω από εκπληκτικές οι επιδόσεις της. Κατόρθωσε να πετύχει 7 νίκες σε σύνολο 7 παιχνιδιών, με σημαντικότερες εξ αυτών να είναι κόντρα στις Μπέρτον (1-0, 22/7), Κάρντιφ (3-0, 28/7) και Μπρίστολ Ρόβερς (2-0, 16/7).

Εκτίμηση: Αν καταφέρει να βελτιώσει τις εντός έδρας επιδόσεις της, που τα τελευταία 4 χρόνια έχει μέσο όρο 6 νίκες/σεζόν, ίσως μπορέσει να βελτιώσει την περυσινή της θέση. Πιθανές θέσεις: 12-15.

 

Μάνσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική σεζόν η περυσινή για την Μάνσφιλντ, με τα «Ελάφια» να πραγματοποιούν εκπληκτικό ξεκίνημα και να βρίσκονται στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν σε θέσεις ανόδου. Κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη και όπως ήταν λογικό τα πράγματα διορθώθηκαν, με την ίδια να τερματίζει στην 12η θέση, εννέα θέσεις πιο πάνω από την σεζόν 2014-2015.

Προπονητής: O Άνταμ Μάρεϊ. Σχετικά νέος μάνατζερ, με την περυσινή να είναι 2η του εμπειρία. Βρίσκεται από το 2010 στην ομάδα, έχοντας διατελέσει χρέη ποδοσφαιριστή και ασίσταντ μάνατζερ. Είναι λάτρης της τακτικής, ελέγχει απόλυτα τα αποδυτήρια ενώ αρέσκεται στο να δημιουργεί  «δεσμούς» συντροφικότητας μεταξύ των παιχτών του και τα δείγματα του είναι αρκετά καλά.

Έδρα: Field Mill (10.000)

Μεταγραφές: Πολύ καλές οι κινήσεις της στην μεταγραφική αγορά. Ήρθαν έμπειροι παίχτες και η ομάδα απέκτησε το απαιτούμενο βάθος. Οι απώλειες των Ταφατζόλι (στόπερ), Μπελ (μέσος) και Λάμπε (εξτρέμ) καλύφθηκαν και με το παραπάνω. Από ομάδες της League 1 το 90% αυτών που ήρθαν. Πρόκειται για τους αμυντικούς Μπένετ (πρώην Ρότσντεϊλ), Χάοκινς (δανεικός) και Ταφτ (πρώην Μπέρτον), τους μέσους Χάρστ (πρώην Σάουθεντ), Χέμινγκς, Σι Τζέι Χάμιλτον (πρώην Σέφιλντ Γιουν.) και τους επιθετικούς Χόμπαν και Ρόουζ (πρώην Μπέρι).

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επικράτησε της Μπόλτον (2-1, 16/7), έφερε ισοπαλία με την Άλφρετον (1-1, 23/7) και στο τρίτο ηττήθηκε από την Χαλ (0-1, 19/7)

Εκτίμηση: Κινήθηκε έξυπνα και γρήγορα στην μεταγραφική περίοδο και δείχνει έτοιμη να πραγματοποιήσει ότι δεν κατάφερε πέρυσι. Πιθανών να βρίσκεται στα play off. Πιθανές θέσεις: 6-9.

 

Τσέλτεναμ

Τι έκανε πέρυσι: Απολύτως επιτυχημένη η περυσινή χρονιά για την ομάδα της Τσέλτεναμ, η οποία κέρδισε πανάξια την άνοδο της στην League 2. Από την αρχή στις πρώτες θέσεις της ανόδου, δεν της πήρε πολύ χρόνο να σταθεροποιηθεί στην κορυφή καθώς ήταν μια κλάση πάνω από όλες τις ομάδες της Νασιονάλ και στο τέλος να πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα έχοντας την καλύτερη άμυνα και καλύτερη επίθεση.

Προπονητής: Ο Γκάρι Τζόνσον. Ανέλαβε το δύσκολο έργο πέρυσι να την επαναφέρει στην League 2 και όχι μόνο τα κατάφερε αλλά το διέπραξε και με χαρακτηριστική άνεση. Πολύ έμπειρος μάνατζερ και με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Έγινε μόλις ο δεύτερος μάνατζερ που έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από ένα τίτλο στην Νασιονάλ Λιγκ και ο πρώτος μετά το 1989, η ομάδα του οποίου κατακτάει το πρωτάθλημα ενώ έχει μόλις πέσει από την League 2.

Έδρα: Whaddon Road (7.066)

Μεταγραφές: Πιστεύουν πολύ στην ομάδα τους και εφόσον κατάφεραν να κρατήσουν σχεδόν στο ακέραιο όλους τους σημαντικούς τους παίχτες, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν λίγες (3!) μεταγραφικές κινήσεις. Αυτοί είναι οι Σαούγκνσει (στόπερ), Τζένιγκς (μπακ) και ο δανεικός μέσος Γουάιτχεντ από την Γουίγκαν. Κυριότερη απουσία ο εξαιρετικός κίπερ Ντίλον Φίλιπς, τον δανεισμό του οποίου «παλεύει» ακόμα και τώρα να ανανεώσει. Αρνητικό το γεγονός πως στο ρόστερ υπάρχουν μόλις 3 στόπερ.

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επικράτησε της Μπρίστολ Ρόβερς με 2-1 (25/7), ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (1-3) από τις Γουίμπλεντον (1/8) και Σέφιλντ Γιουν. (21/7) και έφερε ισοπαλία (1-1) με την Κάρντιφ (29/7).

Εκτίμηση: Στην Τσέλτεναμ φαίνεται ότι υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους και αυτό θα  μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Το θετικό είναι ότι έχουν την ώθηση της περυσινής εκπληκτικής σεζόν και δεν πιστεύουμε πως θα κινδυνεύσουν. Επίσης υπάρχει ο άγραφος νόμος που υποστηρίζει πως όποια ομάδα ανεβαίνει ως πρωταθλήτρια (από Νασιονάλ) πραγματοποιεί καλή πορεία (π.χ Μπρίστολ Ρόβερς)

 

Νιούπορτ

Τι έκανε πέρυσι: Ταλαιπωρήθηκε αρκετά στην αρχή της σεζόν όντας στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η πρόσληψη του Σέρινταν άλλαξε το κλίμα και η ομάδα βελτιώθηκε αισθητά. Το έργο του Σέρινταν-που μεταπήδησε στην Όλνταμ-συνέχισε με επιτυχία ο νυν μάνατζερ Γουόρεν Φίνι, με την Νιούπορτ να σώνεται σχετικά εύκολα προς το τέλος της σεζόν.

Προπονητής: Ο Γουόρεν Φίνι. Η πρώτη τους γνωριμία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, με τον Φίνι να είναι ο ασίσταντ του Σέρινταν. Μετά την αποχώρηση του τελευταίου τον Γενάρη, ο Φίνι ανέλαβε ως πρώτος μάνατζερ. Δεν είχε εμπειρία από League 2 ποτέ στο παρελθόν, με την πρώτη του επαγγελματική απόπειρα να ξεκινάει τον Μάη του 2014 στην μικρή Λίνφιλντ. Αν και άπειρος έχει καταφέρει να πείσει τους περισσότερους στον Ουαλικό σύλλογο και για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να του δοθούν τα «κλειδιά» και για την νέα σεζόν.

Έδρα: Rodney Parade (11.676)

Μεταγραφές: Μεγάλη η αλλαγή στο ρόστερ της καθώς αποχώρησαν πάνω από μια ντουζίνα παίχτες και ήρθα άλλοι τόσοι. Αυτό πραγματοποιήθηκε σχετικά γρήγορα και έτσι ο μάνατζερ Φίνι είχε την πολυτέλεια να γνωρίσει καλύτερα τους νέους του παίχτες. Οι σημαντικότερες αποχωρήσεις ήταν των αμυντικών Μπάροου, Χιουζ και Χολμς, των μέσων Μπερν, Κλουκόφσκι και Ελίτο και του σκόρερ (13 τέρματα) Μπόντεν. Οι Μπομ (μπακ), Μπένετ (αμυντικός, Νοτς Κάουντι), Τάρλεϊ (αμυντικός, Ίστλιχ), Μπάτλερ (αμυντικός), Ριγκ (μέσος, Γουίμπλεντον) και Ράνταλ (μέσος, Μπάρνετ) να είναι οι αντικαταστάτες τους. Το πρόβλημα βρισκόταν στην επιθετική γραμμή, ωστόσο με την απόκτηση του Πάρκιν από την Φόρεστ Γκριν (13 τέρματα) μειώνεται κάπως ο προβληματισμός.

Φιλικά: Μόλις δύο ήταν τα σημαντικότερα παιχνίδια προετοιμασίας που κλήθηκε να δώσει. Στο πρώτο επικράτησε της Κόβεντρι (1-0, 23/7) ενώ στο δεύτερο γνώρισε την ήττα με 3-4 από την Φόρεστ Γκριν (30/7, Νασιονάλ Λιγκ).

Εκτίμηση: Το «κλειδί» της επιτυχίας (σωτηρία) βρίσκεται στον τρόπο που θα βρει ο Φίνι για να «δέσει» άμεσα την ομάδα του. Αν τα καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα, η Νιούπορτ πιθανώς να σωθεί, αν και αυτό μοιάζει αρκετά δύσκολο. Πιθανές θέσεις: 21-24.

 

Στίβενεϊτζ

Τι έκανε πέρυσι: Το «πείραμα» με τον μάνατζερ Τέντι Σέριγχαμ ήταν σχεδόν καταστροφικό και την έβαλε σε μπελάδες καθώς ζορίστηκε αρκετά να πετύχει κάτι που στις αρχές της περασμένης σεζόν έμοιαζε αυτονόητο, την παραμονή της. Μετά την φυγή του Σέριγχαμ, νέος μάνατζερ ανέλαβε ο Ντάρεν Σαρλ, με τον οποίο υπήρξε φανερή βελτίωση και τελικά την Στίβενεϊτζ να τερματίζει στην 18η θέση.

Προπονητής: Ο Ντάρεν Σαρλ. Ακόμα ένας πρωτοεμφανιζόμενος κα παράλληλα άπειρος μάνατζερ που ωστόσο διαθέτει όρεξη για δουλειά και τα πρώτα του δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Ο Σαρλ κατόρθωσε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανανέωση του συμβολαίου του. Πολύ θετικό το γεγονός πως σύμβουλος του ανακοινώθηκε ο πολύ έμπειρος και πρώην μάνατζερ, Γκλεν Ροέντερ με θητεία σε Γουέστ Χαμ (2001-2003), Νιούκαστλ (2006-2007) και Νόριτς (2007-2009).

Έδρα: Broadhall Way (7.100)

Μεταγραφές: Προσπάθησε να κρατήσει τον πυρήνα της ομάδας ανεπηρέαστο και τα κατάφερε ως ένα μεγάλο βαθμό. Η φυγή των Πάρετ (μέσος) και Γουέλμπντέιλ (μέσος) είναι σίγουρα σημαντική, ωστόσο και οι δυο ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τραυματισμούς πέρυσι. Οι Ογκιλβί (μπακ) και Οκίμο (μπακ) δεν επηρεάζουν τόσο. Θετικό το γεγονός πως έκανε δικούς της, τους Γουίλκισον (μπακ) και Τζόουνς (κίπερ) που ήταν δανεικοί πέρυσι. Ο έμπειρος ΜακΆνουφ (εξτρέμ) και ο νεαρός Φοξ (μπακ, πρώην Πιτέρμπορο) είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν. Ερωτηματικό αποτελεί το κατά πόσο θα βοηθήσουν στο σκοράρισμα οι προσθήκες των Γκόντεν (φορ, από μικρότερες κατηγορίες), Λίμπουρντ (φορ) και Χάιντ (φορ).

Φιλικά: Μόλις μια ήττα γνώρισε σε σύνολο 7 αγώνων προετοιμασίας και αυτή από την ανώτερη Γουότφορντ (0-2, 14/7). Στα υπόλοιπα και πιο σημαντικά πέτυχε 2 νίκες εναντίον της Μπράιτον (1-0, 23/7) και της ΜΚΝ (4-1, 30/7).

Εκτίμηση: Το εξαιρετικό φινίρισμα της περασμένης σεζόν και η παρουσία του Ροέντερ αφήνουν υποσχέσεις για την νέα σεζόν. Δεν άλλαξαν πολλά στο ρόστερ της, οπότε περιμένουμε τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα από πέρυσι.

 

Λέιτον Όριεντ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 8η θέση στη βαθμολογία, μόλις μια κάτω από αυτές των play off. Αν και η σεζόν ξεκίνησε με φιλοδοξίες και την Λέιτον Όριεντ να δικαιολογεί όλα αυτά έχοντας θετικά αποτελέσματα, οι τραυματισμοί σημαντικών παιχτών, οι αλλαγές των μάνατζερ και ο παράγοντας που ακούει στο όνομα Francesco Becchetti («τρελός» πρόεδρος) έφεραν τα πάνω-κάτω και την Λέιτον σε άλλη μια απογοητευτική σεζόν.

Προπονητής: Ο Άντι Χέσενθάλερ. Ανέλαβε πέρυσι το τέλος της σεζόν μετά το «κάζο» με την υπόθεση του Κέβιν Νόλαν. Είναι αρκετά έμπειρος μάνατζερ, έχοντας περάσει αρκετά χρόνια στον πάγκο της Τζίλιγχαμ και της Ντόβερ. Γνωρίζει αρκετά καλά την ομάδα αλλά το βασικότερο «ατού» του είναι ότι ξέρει αρκετά καλά τον «τρελό» πρόεδρο και τις προσδοκίες του.

Έδρα: Brisbane Road (9.271)

Μεταγραφές: Εξαιρετικές οι κινήσεις της στην μεταγραφική αγορά, κατόρθωσε ακόμα και να προσελκύσει καλούς παίχτες που μέχρι πριν αγωνίζονταν στην League 1. Οι απώλειες της είχαν να κάνουν με έμπειρους παίχτες ωστόσο πέραν του Μπάουντρι (αμυντικός) κανείς άλλος δεν ήταν από τα βασικά στελέχη: Έσαμ (μπακ), Σάου (αμυντικός), Πρίτσαρντ (μέσος), Λ. Τζέιμς (μέσος), ΜακΆνουφ (εξτρέμ), Νόλαν (χαφ). Αντιθέτως οι μέσοι Γουίρ (Μπέρτον) και Κέλλι ( Όλνταμ) και ο εξτρέμ Μάσεϊ (Κόλτσεστερ) προκαλούν ενθουσιασμό. Πολύ καλές και οι προσθήκες των Παρκς (αμυντικός), Έριχοτ (αμυντικός, Σιντ Τρούιντεν), Ντόχερτι (μπακ), Κόρνικ (φορ) και Μπόερι (φορ, Όξφορντ). Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τους Κοξ (μεσοεπιθετικός, εξαιρετικός πέρυσι) και ΜακΚάλουμ (φορ) οι οποίοι πέρυσι ήταν τραυματίες αλλά ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, μάλλον μιλάμε για ένα εκρηκτικό και πληρέστατο ρόστερ.

Φιλικά: Στα κρισιμότερα παιχνίδια που έδωσε επικράτησε των Ντάγκεναμ & Ρεντ (2-1, 26/7, Νασιονάλ Λιγκ) και Γουόκινγκ (2-0, 19/7, Νασιονάλ Λιγκ), έφερε ισοπαλία με την Τσάρλτον (0-0, 23/7) και ηττήθηκε από την Ντόβερ (0-2, 16/7, Νασιονάλ Λιγκ).

Εκτίμηση: Η Λέιτον Όριεντ διαθέτει έμπειρο μάνατζερ και εξαιρετικό ρόστερ, δύο παράγοντες ικανούς να φέρουν επιτυχίες. Το μόνο ερωτηματικό είναι  ο «τρελός» πρόεδρος, ωστόσο θα το ρισκάρουμε και θα τους θέσουμε επίδοξους… πρωταθλητές. Πιθανές θέσεις: 1-3.

 

Λούτον

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην ενδέκατη θέση σε μια απογοητευτική σεζόν αν θέσουμε υπόψη μας τον αρκετά υψηλό προϋπολογισμό της περασμένης σεζόν. Το πρόβλημα της ήταν πως βρέθηκαν σε κακή σεζόν αρκετοί από τους παίχτες «κλειδιά», με αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν μαζί τους και ολόκληρη την ομάδα. Βέβαια, ευθύνες αποδίδονται και στον Τζον Στιλ και τις ξεπερασμένες τεχνικές του.

Προπονητής: Ο Νάθαν Τζόουνς. Ανέλαβε τον περασμένο Γενάρη, μετά την απομάκρυνση του Τζον Στιλ. Σχετικά άπειρος μάνατζερ, πριν αναλάβει βρισκόταν στο προπονητικό team της Μπράιτον και φημίζεται για τις αμυντικές τακτικές του και τις εκτός έδρας επιδόσεις του. Παρόλα αυτά, η Λούτον μαζί του απέκτησε ταυτότητα και τελικά κρίθηκε κατάλληλος για αυτήν την θέση.

Έδρα: Kenilworth Road (10.300)

Μεταγραφές: Η ενίσχυση ήταν δεδομένη, με τις νέες μεταγραφές να ανεβάζουν τουλάχιστον ένα επίπεδο επάνω την ομάδα. Μπορεί να αποχώρησαν καλοί και έμπειροι παίχτες, όπως ο Μπένσον (φορ), Λόουλες (μέσος), Χόουελς (μπακ), Τάιλερ (κίπερ), Γκρίφθις (μπακ) και ΜακΚόρτ (εξτρέμ), ωστόσο ήρθαν ορισμένοι που θα κάνουν την διαφορά. Οι Χίλτον (φορ, Όξφορντ), Κουκ (εξτρέμ, Γουόλσολ), Γκρέι (μέσος, δανεικός στην Χάρτλπουλ) και Μούλινς (στόπερ, Όξφορντ) είναι δοκιμασμένοι και μαζί με τους Ρέα (μπακ, Μπράιτον) και Σίχαν (μπακ, Μπράντφορντ) που παρέμειναν στην ομάδα μετά τον περυσινό δανεισμό τους αποτελούν μια 5αδα εξαιρετικών επιλογών. Μοναδικό ερωτηματικό ο άπειρος Γουόλτον (Μπράιτον) που προορίζεται για βασικός κίπερ.

Φιλικά: Στα κρισιμότερα παιχνίδια που έδωσε είχε μια νίκη και δύο ήττες. Επικράτησε της Μπράιτον (2-1, 23/7), ενώ ηττήθηκε από τις Κόλτσεστερ (1-2, 19/7) και Γουόλσολ (0-1, 30/7).

Εκτίμηση: Πλέον έχει όλα όσα θέλει για να βρίσκεται στις θέσεις ανόδου. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ικανή να πετύχει την απευθείας άνοδο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την διεκδικήσει. Πιθανές θέσεις: 3-6.

 

Γκρίμσμπι

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετικά πετυχημένη σεζόν καθώς πέτυχε τον στόχο της ανόδου στην League 2. Ένα όνειρο το οποίο τελικά έγινε πραγματικότητα έπειτα από 6 χρόνια προσπάθειας και αναμονής. Τερμάτισε στην 4η θέση της Νασιονάλ Λιγκ, αδυνατώντας τελικά να ανταγωνιστεί την Τσέλτεναμ που πήρε την απευθείας άνοδο. Ωστόσο αυτό είχε μικρή σημασία, με την ομάδα του Πολ Χαρστ να παίρνει το εισιτήριο για την League 2 μέσω play off.

Προπονητής: Ο Πολ Χαρστ. Από το… μακρινό 2011 βρίσκεται στον πάγκο της. Αν και στην αρχή είχε συνεργάτη, από τον Σεπτέμβρη του 2013 ανέλαβε μόνος το δύσκολο έργο της ανόδου. Μπορεί να χρειάστηκε μερικά χρόνια αλλά τελικά πέτυχε. Αυτή θα είναι η πρώτη του εμπειρία την League 2 και θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την δουλειά του. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε πως στην Νασιονάλ Λιγκ τα ποσοστά του ήταν κάτι παραπάνω από… καλά.

Έδρα: Blundell Park (9.052)

Μεταγραφές: Δεν κατάφερε να κρατήσει μερικούς από τους σημαντικότερους παίχτες της την περυσινή σεζόν όπως τον πρώτο σκόρερ Έιμοντ (φορ),τους αμυντικούς Ενσιάλα και Τάιτ και τους μέσους Νόλαν και Κλεϊ. Παρόλα αυτά τα αμυντικά κενά υπερκαλύφθηκαν με τους Μπόις (στόπερ, Σκάνθορπ), Ντέιβις (μπακ, Πόρτσμουθ), Άντριου (μπακ, Φλίτγουντ) και Τζόουνς (μπακ). Στο κέντρο οι Σάμερφιλντ, Μπέρετ και ΜακΆλιστερ (Σκάνθορπ) ήρθαν με καλές περγαμηνές, ενώ η προσθήκη των Τσάμπερς (εξτρέμ) και Μπράουν (εξτρέμ) προσδίδει ενέργεια και φρεσκάδα. Τέλος, στην επίθεση οι Τζάκσον (φορ) και Βέρνον (επιθετικός, Σριούσμπερι) δεν φαίνονται ικανοί να αντικαταστήσουν επάξια τον Έιμοντ.

Φιλικά: Αγωνίσθηκε σε αρκετά φιλικά προετοιμασίας, ωστόσο τα περισσότερα ήταν με ομάδες χαμηλότερες δυναμικής. Τα πια δυνατό τεστ τα έδωσε κόντρα στην ΣέφιλντΓιουν., από την οποία και ηττήθηκε με 1-3 (23/7) και Όλνταμ (2-1, 30/7), με την πρόβα τζενεράλε να κρίνεται θετική.

Εκτίμηση: Στόχος της είναι μια άνετη παραμονή και με την ενίσχυση της κυρίως στην άμυνα, φαίνεται ικανή για να τα καταφέρει. Αν είχε παραμείνει και ο Έιμοντ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Πιθανές θέσεις: 17-20

 

Καρλάιλ

Τι έκανε πέρυσι: Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή σεζόν για την ομάδα της Καρλάιλ, η οποία κατόρθωσε να βελτιώσει την βαθμολογική της κατάταξη (τερμάτισε στην 10η θέση) σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν κατά 10 θέσεις. Είχε ξεκινήσει πολύ καλά και πριν τα Χριστούγεννα βρισκόταν στις θέσεις των play off, ωστόσο μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της (χρειάστηκε να αλλάξει έδρα) και η μη ενίσχυση τον Γενάρη έφεραν απογοητευτικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει μερικές θέσεις.

Προπονητής: Ο Κέιθ Κερλ. Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του, κάτι που δείχνει το βαθμό της εμπιστοσύνης που του έχει η διεύθυνση. Αρκετά καλός και έμπειρος μάνατζερ, του αρέσει το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα: Brunton Park (18.249)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε σημαντικά στην μεσαία της γραμμή κυρίως με παίχτες έμπειρους και ικανούς να σκοράρουν αλλά και να μοιράσουν ασίστ. Τέτοιοι είναι οι Νίκι Άνταμς (εξτρέμ, Νορθάμπτον), Ντέβιτ (εξτρέμ, Μόρκαμ), Λάμπε (εξτρέμ, Μάνσφιλντ). Δυνατοί και καλοί παίχτες οι Μπρίσλεϊ (στόπερ), ΜακΚί (μέσος), Πεν (μέσος) και Τζόουνς (μέσος, Όλνταμ) που σίγουρα θα βοηθήσουν. Περισσότερο δυνατή θα εμφανιστεί στην επίθεση με την προσθήκη του πρώτου σκόρερ της Μόρκαμ, Μίλερ (φορ). Ενώ, μπορεί να μην ανανέωσαν τους δανεισμούς τους οι καλοί Στάσεϊ (μέσος) και Τζιλίντ (φορ), αλλά το έκανε ο επίσης καλός μπακ Τζιλέσφι. Οι υπόλοιποι που αποχώρησαν δεν αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της.

Φιλικά: Έδωσε μερικά φιλικά προετοιμασίας, ωστόσο μόνο ένα από αυτά ήταν άξιο αναφοράς, αυτό απέναντι στην Μπράντφορντ, στο οποίο και ηττήθηκε με 2-0 (30/7).

Εκτίμηση: Μέσα στις 4 πιο ενισχυμένες ομάδες της League 2 βρίσκεται η Καρλάιλ. Πλέον, με γεμάτο ρόστερ δεν θα την… πατήσει όπως πέρυσι. Σίγουρα στα play off, από εκεί και μετά βλέπουμε.

 

Κρόουλι

Τι έκανε πέρυσι: Η περυσινή χρονιά ήταν κάπως περίεργη για την Κρόουλι καθώς αν και είχε το απαιτούμενο ρόστερ άργησε πολύ να βρει ρυθμό. Κάπου στον Οκτώβρη «έδεσε» και είχε ένα καλό διάστημα με θετικά κυρίως εντός έδρας αποτελέσματα. Το γεγονός πως κατάφερε όμως να σωθεί σχετικά εύκολα και να καταστεί αδιάφορη από εκεί και έπειτα, την αποσυντόνισε και ένα αρνητικό σερί έφερε την απομάκρυνση του μάνατζερ Γέιτς και αυτήν στην 20η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Προπονητής: Ο Ντέρμουτ Ντράμι. Είναι η πρώτη του εμπειρία σε επίπεδο League 2, καθώς νωρίτερα εργαζόταν στις ακαδημίες μεγάλων ομάδων όπως η Τσέλσι και η Άρσεναλ. Αρέσκεται να εργάζεται με νεαρούς παίχτες.

Έδρα: Broadfield Stadium (5.996)

Μεταγραφές: Αρκετά αποδυναμωμένη από την έως τώρα μεταγραφική περίοδο φαίνεται να είναι η Κρόουλι. Τον δρόμο της εξόδου πήραν αρκετοί παίχτες, μεταξύ αυτών και κάποιοι σημαντικοί όπως ο Έντουαρντς (μέσος), Μπράντλεϊ (στόπερ) και Ντίκον (μέσος). Σαν να μην έφτανε αυτό επιλέχθηκε οι αντικαταστάτες τους να είναι κυρίως ταλαντούχοι παίχτες από την Νασιονάλ Λιγκ ή και μερικοί από ξένες χώρες, όπως οι Μερσίν (κίπερ, Τουρκία), Τουρσούν (μπακ, Τουρκία) και Μπολντεβάιν (εξτρέμ, Ολλανδία). Πιο γνωστές οι προσθήκες των Κόλινς (φορ, Σριούσμπερι), Γιουσούφ (επιθετικός, δανεικός) και Μόρις (κίπερ, Τζίλιγχαμ). Μέχρι στιγμής είναι η πρωταθλήτρια των μεταγραφών, έχοντας κάνει ήδη 17!

Φιλικά: Στα πιο δυνατά τεστ έφερε ισοπαλία με την Όλντερσοτ (0-0, 30/7) και ηττήθηκε από τις ανώτερες Μπράιτον (0-4, 16/7) και Μίλγουολ (2-3, 23/7).

Εκτίμηση: Έριξε αρκετά τον μέσο όρο ηλικίας της αλλά με παίχτες αμφιβόλου αξίας. Ο Ντράμι ειδικεύεται στο να εργάζεται με νεαρούς και προφανώς αυτός είναι ο στόχος της διοίκησης. Ωστόσο το πρωτάθλημα της League 2 είναι αρκετά… σκληρό και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα τα καταφέρει. Είναι από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.

 

Κρου

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε όπως κάθε χρονιά να παραμείνει στην League 1 αλλά σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές δεν είχε το κοκαλάκι της νυχτερίδας και τελικά η προσπάθεια της δεν ήταν αρκετή. Μετά από 4 συνεχόμενες χρονιές στην League 1, τα «πιτσιρίκια» της Κρου είναι έτοιμα για νέες περιπέτειες.

Προπονητής: Ο Στιβ Ντέιβις. Από το 2011 στο πάγκο της Κρου, ο Ντέιβις έχει καταφέρει να είναι ένας επιτυχημένος μάνατζερ, που δίνει βάρος και προωθεί νέους ποδοσφαιριστές. Τα τόσα χρόνια στον πάγκο της ομάδας, τον έχουν ‹δέσει› με αυτή και φέτος αναμένεται ακόμα μια εξίσου συναρπαστική εμπειρία.

Έδρα: Alexandra Stadium (10.153)

Μεταγραφές: Πιστή και φέτος στο πλάνο των προηγούμενων ετών καθώς έδωσε βάρος σε νεαρούς ποδοσφαιριστές προωθώντας κυρίως δικά της παιδιά από τις ακαδημίες στην μεγάλη ομάδα. Τις έφυγαν ωστόσο 3 καλοί παίχτες: Ίνμαν (μέσος, 1ος σε ασίστ), Χάμπερ (1ος σκόρερ), Φοξ (μέσος), στην θέση των οποίων απέκτησε τους Λόου (φορ, Μπέρι), Ντάγκναλ (φορ) και δανεικό τον νεαρό Άλεξ Κιγιόμια (εξτρέμ). Εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί το κενό που άφησε ο Ίνμαν.

Φιλικά: Δοκιμάστηκε σε αρκετά φιλικά προετοιμασίας, με τα περισσότερα να είναι με υποδεέστερους αντιπάλους. Στα 2 πιο σημαντικά παραχώρησε ισοπαλία στην Μπόλτον (1-1, 22/7) και ηττήθηκε από την Γουλβς (0-2, 15/7). Στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε με 0-3 από την Λίνκολν (30/7).

Εκτίμηση: Διατήρησε τον κυρίως κορμό της, πλην του Ίνμαν, το κενό του όποιου δεν καλύφτηκε ωστόσο είναι μεγάλο ερωτηματικό αν οι «πιτσιρικάδες» της θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μια ακόμα πιο σκληρή κατηγορία. Πιθανές θέσεις: 12-15.

Γεώργιος Σιώμος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ