foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ82
Η ΠΙΟ BLACK FRIDAY ΠΡΟΣΦΟΡΑ*! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σκωτία, Premiership: Preview σεζόν 2016-17

Previews Πρωταθλημάτων | 03 Αυγ 2016 19:58
scotland-premiership.jpg

Οσο και αν κινδυνεύσουμε να χαρακτηριστούμε γραφικοί, θα το πούμε! Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης, ένα από τα σκληρότερα παγκοσμίως, επιστρέφει στις οθόνες μας. Το "Old Firm" αναβιώνει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στις οθόνες μας, με τη Ρέιντζερς να έρχεται με τον αέρα της πρωταθλήτριας Τσάμπιονσιπ στην κατηγορία. Μπορεί ωστόσο να "πιέσει" την σαφώς ποιοτικότερη Σέλτικ; Ολα είναι πιθανά, όμως τα "νούμερα" είναι υπέρ των πρωταθλητών Σκωτίας. Καλύτερη και με διαφορετική, πιο επιθετική νοοτροπία η Αμπερντίν, ονειρεύεται να βρίσκεται σφήνα στο δυναμικό δίδυμο της κατηγορίας, από κοντά και η Χαρτς, η οποία έχει να αποδείξει πολλά μετά από τον αποκλεισμό της στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Μπιρκιρκάρα. Στα... χαμηλότερα στρώματα, Μάδεργουελ, Σεντ Τζόνστον και Ρος Κάουντι "βράζουν" στο ίδιο καζάνι και θα κυνηγήσουν τα πλέι οφ, ένα σκαλί πιο κάτω βρίσκονται οι Ινβερνές, Χάμιλτον και από εκεί και πέρα... πιο δύσκολα μοιάζουν τα πράγματα για Νταντί, Κιλμάρνοκ, Πάρτικ Θιστλ.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Διεξάγονται συνολικά 38 αγωνιστικές, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις γύρους των 11 αναμετρήσεων και στη συνέχεια, οι ομάδες χωρίζονται σε δύο μέρη. Οι πρώτες έξι παίζουν μεταξύ τους για τον τίτλο και τις ευρωπαϊκές θέσεις, σε ένα μίνι πρωτάθλημα πέντε αγωνιστικών, τα επονομαζόμενα πλέι οφ. Το αυτό και για τις έξι τελευταίες, που αγωνίζονται για την αποφυγή του υποβιβασμού στα πλέι άουτ. Οι βαθμοί της κανονικής διάρκειας διατηρούνται και προστίθενται σε εκείνους της τελικής φάσης. Μετά τα 38 ματς, ακόμα και αν η πρώτη των πλέι άουτ έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από την τελευταία των πλέι οφ, δεν μπορεί να ανέβει στην 6η θέση. Η πρωταθλήτρια θα βρεθεί στη δεύτερη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ θα συμμετάσχουν η 2η και η 3η της βαθμολογίας, καθώς και η νικήτρια του Κυπέλλου Σκωτίας.

 

Οι ομάδες της Premiership

Σέλτικ

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ απλά έκανε αυτό για το οποίο προορίζεται και αυτό το οποίο έχει συνηθίσει τους οπαδούς της, να παίρνει το πρωτάθλημα. Οποιος όμως πει ότι έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας όλη τη χρονιά, θα πει ψέματα. Είχε το καλύτερο ρόστερ μακράν, όμως κάτι... της έλειπε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις πολλές γκέλες, το να μην κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη και φυσικά να μην ξεχάσουμε τους αποκλεισμούς της σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ. Πράγματα για τα οποία οι οπαδοί εξαγριώθηκαν δεόντως...

Προπονητής: Μπρένταν Ρότζερς (43 ετών). Ολα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να φύγει ο Ρόνι Ντέιλα μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στον πάγκο των "Κελτών", καθώς ήταν προφανές ότι δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει. Στη θέση του ήρθε ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος δεν έχει δικαιολογία για οποιαδήποτε αποτυχία. Εχει στα χέρια του ένα τρομερό ρόστερ, έχει εμπειρία από... ζόρια. Αρέσκεται, ως κλασικός Βρετανός, στο 4-4-2.

Έδρα: «Σέλτικ Παρκ» (60.832)

Μεταγραφές: Κακά τα ψέματα, άλλα ονόματα έχει τη δυνατότητα να φέρει ένας μάνατζερ του διαμετρήματος του Μπρένταν Ρότζερς και άλλα ο οποιοσδήποτε προπονητής. Τον Μούσα Ντεμπελέ τον κυνήγαγαν αρκετοί, η Σέλτικ όμως κέρδισε την υπογραφή του νεαρού φορ. Γέμισε ακόμα περισσότερο στο κέντρο με την προσθήκη του Αγιερ, πήρε εμπειρία με εκείνη του Κόλο Τουρέ στην άμυνα, ενώ κανένας από όσους έφυγαν δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Γενικά μοιάζει ακόμα πιο δυνατή και γεμάτη σε σχέση με πέρσι.

Φιλικά: Ηδη έχει δώσει και αρκετά επίσημα παιχνίδια, χάρη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλει ακόμα ένα "συμμάζεμα" στην άμυνα, αλλά και σε αυτόν τον τομέα θα βελτιωθεί με τις επιστροφές των τραυματιών. Ο απολογισμός της σε φιλικά και επίσημα από την στιγμή που ξεκίνησε η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, είναι 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και δύο ήττες, με την μία εξ αυτών από κάποια... Λίνκολν από το Γιβραλτάρ! Νίκησε όμως και τη Βόλφσμπουργκ με 2-1.

Εκτίμηση: Αν και φέτος θα έχει ακόμα περισσότερα πράγματα να διαχειριστεί, όπως την αντιπαλότητα και την απειλή της Ρέιντζερς, τη Χαρτς που έχει ανοδικές τάσεις και μια πιθανή πορεία στην Ευρώπη (αν ξεπεράσει την Αστάνα, στη χειρότερη των περιπτώσεων θα βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ), έχει τα φόντα να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο από ότι έκανε τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά και να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή της χώρας.

 

Αμπερντίν

Τι έκανε πέρυσι: Αν δεν φοβόταν τόσο πολύ τα... ύψη, είναι δεδομένο ότι θα μπορoύσε να έχει μείνει για πολύ περισσότερο καιρό εντός της διεκδίκησης του τίτλου. Ηταν όμως... λίγη για δεύτερη σερί χρονιά και αρκέστηκε στο να τερματίσει δεύτερη και να βρεθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Τουλάχιστον δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την τρίτη Χαρτς. Και όλα αυτά σε μία σεζόν όπου κατάφερε ΔΥΟ φορές να κερδίσει τη Σέλτικ. Αβυσσος η ψυχή της Αμπερντίν...

Προπονητής: Ντέρεκ ΜακΙνες (45 ετών). Από τον Απρίλιο του 2013 βρίσκεται στους «Ντονς» ο Ντέρεκ ΜακΙνες, ο οποίος έχει φέρει την Αμπερντίν σε μία κατάσταση να είναι απογοητευμένη που δεν διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο. Στηριζόταν φουλ στην καλή αμυντική λειτουργία ο ΜακΙνες, από εκεί ξεκινούσαν όλα, όμως φέτος αναμένεται να έχουμε αλλαγή πλεύσης, όπως τόνισε ο ίδιος άλλωστε. Αντί για 4-5-1 επιλέγει 4-4-2, κάτι που είδαμε να κάνει πιο επιθετική και δημιουργική την ομάδα. Μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Αμπερντίν αυτό στη διάρκεια της χρονιάς.

Έδρα: «Πίτοντρι» (22.199)

Μεταγραφές: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια δόθηκε βάση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Οι προσθήκες του φορ Στόκλεϊ από τη Μπόρνμουθ και του Στόρεϊ από τη Σουίντον, μαζί με τον νεαρό εξτρέμ Μπερνς (πρώην Μπρίστολ Σίτι) δημιουργούν προσδοκίες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι εκεί... μπροστά θα συναντηθούν οι παραπάνω με τον ταχύτατο Χέις και το σούπερ όπλο, τον Ιρλανδό Ρούνεϊ. Δυνάμωσε και κάτω από τα γκολπόστ με τις αποκτήσεις των Αλεξάντερ (Χαρτς), Λιούις (Κάρντιφ). Εξαιρετικά αναβαθμισμένο λοιπόν είναι το ρόστερ της Αμπερντίν.

Φιλικά: Πέρα από τα φιλικά παιχνίδια, έχει και την "ανοικτή" μάχη με τη Μάριμπορ. Μετά από το 1-1 του πρώτου ματς σπατάλησε το προβάδισμα έδρας, έχει όμως τη δυναμική να ανατρέψει την κατάσταση. Στα ματς που έδωσε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας έως τώρα έδειξε ότι έχει βελτιωθεί δημιουργικά, ξεχωρίζουν πάντως οι νίκες επί της Βέντσπιλς με 3-0 εντός και 1-0 εκτός.

Εκτίμηση: Για πρώτη φορά μετά από καιρό είδαμε κινητοποίηση μεταγραφικά από την Αμπερντίν. Εχει ανέβει επίπεδο το ρόστερ της, καθώς έφυγαν ορισμένοι "δεινόσαυροι" (λέγε με Φλουντ, Ρόμπσον, Γκουντγουίλι") και έφερε καλό υλικό, το οποίο... κολλάει σε ένα ήδη καλό ρόστερ. Αν ο ΜακΙνες αποφύγει τα... κολλήματά του, όπως δείχνει να θέλει να κάνει, τότε θα κονταροχτυπηθεί στα "ίσια" με τη Ρέιντζερς για τη δεύτερη θέση.

 

Χαρτς

Τι έκανε πέρυσι: Τρέλανε κόσμο. Τόσο απλά. Οχι γιατί έπαιξε την υπέρτατη μπαλάρα, αλλά γιατί έδειξε ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντα από τις κορυφαίες ομάδες της Σκωτίας. Μόλις ανέβηκε στην Πρέμιερσιπ κατάφερε να εξασφαλίσει την 3η θέση της βαθμολογίας και μαζί να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, δείχνοντας ότι η δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση, απέδωσε περίφημα. Οκ, έχασε τους αρχικούς στόχους της, που ήταν το να πάει καλά στα Κύπελλα, αλλά επειδή όλα είναι επιλογή και αυτή είχε την ταμπέλα "πρωτάθλημα", νομίζω ότι δύσκολα θα βρει κάποιος πιο ευτυχισμένους οπαδούς από εκείνους της Χαρτς, αναφορικά με την περσινή πορεία.

Προπονητής: Ρόμπι Νίλσον (36 ετών). Για τρίτη χρονιά βρίσκεται στον πάγκο των "Τζάμπος" και μόνο αν καταστρέψει ο ίδιος με κάποιον περίεργο και ανορθόδοξο τρόπο τα όσα έχει καταφέρει ως τώρα, θα τον κουνήσει κάποιος από τη θέση του. Απολαμβάνει της απόλυτης στήριξης της διοίκησης και των οπαδών, δεν είναι άλλωστε λίγα τα όσα έχει καταφέρει και ας αποκλείστηκε από την Μπιρκιρικάρα. Εναλλαγές μεταξύ του κλασικού 4-4-2 (εκεί που τον παίρνει) και του 4-5-1 (εκεί που τα βρίσκει σκούρα) και... πάθος! Πολύ πάθος από τους παίκτες του, καθώς ξέρει να παίρνει από εκείνους το μέγιστο.

Έδρα: «Τάινκαστλ Στάντιουμ» (17.420)

Μεταγραφές: "Χαιρέτησαν" οι Παγιάρντο (μέσος) και Αουγκουστίν (σέντερ μπακ, ασταθής γενικά) και στην ουσία δεν έχασε κάτι από αυτούς η Χαρτς. Η απώλεια του δημιουργικού Κινγκ όμως είναι ένα μίνι πλήγμα, όπως και εκείνη του εναλλακτικού φορ Ράιλι, ο οποίος όμως έδινε λύσεις. Βέβαια τον τελευταίο θα καλύψει επάξια ο φορ Γουάτ (πρώην Σέλτικ), ο οποίος ήρθε ως δανεικός από την Τσάρλτον για ένα χρόνο. Επίσης, την "γεροντάρα" κίπερ Αλεξάντερ (38 χρονών) θα αντικαταστήσει μια άλλη "γεροντάρα", ο Γκάλαχερ (Πάρτικ Θιστλ), με τις κυριότερες μεταγραφές να είναι του κτηνώδους φορ Σάμον (1.88, Ντέρμπι), του μπακ Ρέρας (Σεντ Τρουίντεν) και του κίπερ Νόρινγκ (Λίνγκμπι). Γέμισε επίσης η επιθετική γραμμή με την προσθήκη των Τοντόροφ και Γιόνσεν.

Φιλικά: Αφού ξεπέρασε με επιβλητικό τρόπο το εμπόδιο της Ινφονέτ (πρώτη στην Εσθονία), κόλλησε στη μαλτέζικη Μπιρκιρικάρα, όμως τουλάχιστον πήρε τα μαθήματά της πριν από το ξεκίνημα της σεζόν. Μαζί με την ήττα από τη Ντανφέρμλιν εκτός έδρας με 3-1, όλα δείχνουν ότι ο τεχνικός Νίλσον έχει να κάνει ακόμα κάμποση δουλειά στην άμυνα. Αυτά φυσικά δεν ήταν ακριβώς φιλικά, αλλά τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με τα φιλικά της να είναι ελάχιστα. Σε ένα από αυτά έχασε με 3-1 από τη Ντανφέρμλιν πάντως.

Εκτίμηση: Η Χαρτς θα θελήσει να συνεχίσει από εκεί που έμεινε πέρσι, το θέμα είναι ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι τα πλέον ενθαρρυντικά. Και αυτό έχει να κάνει με την άμυνά της. Και σε μία χρονιά όπου η Σέλτικ είναι τρομερά δυνατή, η Αμπερντίν έχει ανέβει επίπεδο, υπάρχει πλέον στο προσκήνιο και η Ρέιντζερς, τα πράγματα "ζορίζουν" πάρα πολύ. Ωστόσο, έχει το υλικό και το know how για να παλέψει κόντρα στα "θηρία" και μπορεί, πέραν από τα πλέι οφ, να βρίσκεται και εντός της τετράδας. Φυσικά και τα κύπελλα (κυρίως το FA που βγάζει Ευρώπη) αποτελούν μεγάλο στόχο...

 

Μάδεργουελ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο και όλα έδειχναν ότι η χρονιά θα ήταν μια απόλυτη καταστροφή για τους «Στιλμεν», όμως η αλλαγή τεχνικού της έκανε καλό. Από ένα σημείο και μετά έβγαλε μεγαλύτερη επιθετικότητα, συνοχή και πάθος, είχε πλάνο στο παιχνίδι της και επανήλθε στην κορυφαία εξάδα, για να τερματίσει τελικά στην 6η θέση της βαθμολογίας καθώς στα πλέι οφ μην έχοντας ενδιαφέρον (δεν θα μπορούσε να πλησιάσει θέσεις Ευρώπης), τα παράτησε.

Προπονητής: Μαρκ ΜακΓκι (58 ετών). Ηρθε στα μέσα της χρονιάς και άλλαξε όλη τη ροή και την εικόνα της ομάδας, σαφώς προς το καλύτερο, κάνοντας κάτι πολύ απλό. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες και δυνάμεις του ρόστερ που έχει η Μάδεργουελ, επένδυσε σε αυτό, έπαιξε πιο επιθετικά και είδε τα πράγματα να αλλάζουν. Αν και αντιμετωπίστηκε με μεγάλο σκεπτικισμό η πρόσληψή του, λόγω των πρότερων μέτριων έως κακών περασμάτων του, κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Έδρα: «Φερ Παρκ Σταντιουμ» (13.742)

Μεταγραφές: Κοίταξε σε μεγάλο βαθμό προς Αγγλία μεριά, φέρνοντας παίκτες όπως δεξιός αμυντικός Τέιτ από την Γκρίμσμπι, ο κεντρικός αμυντικός Χένεγκαν από την Τσέστερ και ο σέντερ φορ Μπλάιθ από τη Λέστερ, ενώ και οι προσθήκες των Μπριλ (κίπερ, Ινβερνές, εξαιρετικά σταθερός), ΜακΧιου (σέντερ μπακ, Πλίμουθ), Μουρ (νεαρός και εξαιρετικά φέρελπις φορ, Εϊρ), μπορούν να της δώσουν ώθηση. Από όσους έχασε, μόνο ο δεξιός μπακ Λι μπορεί να χαρακτηριστεί ως απώλεια.

Φιλικά: Οταν έχει δώσει ήδη τέσσερα επίσημα παιχνίδια ήδη στη φετινή σεζόν, δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για τα  - χαμηλής δυναμικότητας - φιλικά της. Στο Λιγκ Καπ λοιπόν κατάφερε να συγκεντρώσει 9 πόντους σε τέσσερα ματς, επικρατώντας των Ανναν, Ιστ Στέρλινγκ, Στρανράερ, πετυχαίνοντας από τρία τέρματα επί της κάθε προαναφερόμενης. Η μοναδική της ήττα προήλθε από τη Ρέιντζερς, σε ένα ματς όπου πάλεψε πάντως.

Εκτίμηση: Είναι το μεγάλο ερωτηματικό αναμφίβολα, είναι ομάδα η οποία έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει από τα ψηλά στα χαμηλά και το αντίστροφο, έχει καλούς παίκτες αυτή τη χρονιά όμως, ο τεχνικός ΜακΓκι έχει εμπειρία από την κατηγορία και ξέρει πώς να τη χρησιμοποιήσει και φάνηκε πολύ πέρσι, παρότι είχε υποδεέστερο ρόστερ. Από τις ομάδες που περιμένουμε να επανέλθουν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, φουλάρει για εξάδα.

 

Σεντ Τζόνστον

Τι έκανε πέρυσι: Δεν ξέρω πως στο καλό το καταφέρνει με την τρομερή αστάθεια που παρουσιάζει σε ολόκληρη χρονιά, αλλά για ακόμα μία σεζόν κατάφερε να ολοκληρώσει στην 4η θέση και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν το περίμενε αυτό από το σύνολο του Τόμι Ράιτ. Ισχυρή εντός, αλλά με πολλά λάθη και εκεί, μετριότατη εκτός έδρας, αλλά είχε καταφέρει σε πολλές περιπτώσεις να γίνει ζημιάρα. Το ίδιο και με το τι ποδόσφαιρο έπαιζε, μπορούσες να τη δεις να κάνει καλά, πραγματικά μεστά ματς και μέσα σε μια βδομάδα θα μπορούσε να τα έχει φέρει όλα τούμπα και να κάνει παιχνίδι τέτοιο ώστε να μη βλέπεται καν. Η θαυμαστή και αλλοπρόσαλλη ομάδα του Περθ…

Προπονητής: Τόμι Ράιτ (52 ετών). Ο Βορειοϊρλανδός Τόμι Ράιτ θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας από το Περθ για τέταρτη διαδοχική σεζόν και ήδη οι προηγούμενες χρονιές δικαιώνουν την επιλογή της διοίκησης. Έχει πάρει ήδη ένα Κύπελλο Σκωτίας και η λογική λέει ότι και φέτος θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τη γνωστή πεπατημένη, η οποία μιλάει για ισχυρή άμυνα και μεγάλη αποτελεσματικότητα επιθετικά. Βέβαια θα πρέπει να κάνει με αυτή την αστάθεια που χαρακτηρίζει την ομάδα. Κάτι έλειπε γενικά όμως στην ομάδα και αυτό ήταν η δημιουργία… Για να δούμε φέτος!

Έδρα: «ΜακΝταϊάρμιντ Παρκ» (10.673)

Μεταγραφές: «Γέμισε» κενά με την προσθήκη του αμυντικού μέσου Πέιτον και με εκείνη του επιθετικού μέσου Αλστον (Νταντί Γιουνάιτεντ και Φόλκερκ αντίστοιχα) στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δύο παίκτες οι οποίοι ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι στις ομάδες τους και όχι φυσικά χωρίς λόγο. Είναι καλοί δημιουργικά αμφότεροι, συν ότι ο Πέιτον θα δώσει στην ομάδα το δυναμισμό που της έλειπε. Η απώλεια του μπακ Ντόιλ εξισορροπήθηκε με την απόκτηση του μπακ Γουότσον, γενικά είναι περίπου ίδιος κορμός με πέρσι με ελάχιστες βελτιώσεις.

Φιλικά: Μένει αήττητη στα πέντε τελευταία ματς που έδωσε, φιλικά και επίσημα, σε αυτά τα ματς ξεχωρίζουν οι άνετες επικρατήσεις της κόντρα στη Φόλκερκ και τη Μπράντφορντ (3-0 και 2-0 αντίστοιχα), δεν αντιμετώπισε προβλήματα με Ελγκιν και Στέρλινγκ Αλμπιον. Εβγαλε πολύ καλά δείγματα στο δημιουργικό μέρος.

Εκτίμηση: Αν καταφέρει και «κολλήσει» σωστά στην ομάδα ο μέσος Αλστον, τότε είναι δεδομένο ότι θα μπορέσει να δείξει ένα καλύτερο δημιουργικά πρόσωπο. Η προσθήκη του Πέιτον θα τις δώσει τρεξίματα και δύναμη και με βάση τον ήδη υπάρχον καλό κορμό, έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει και φέτος εξάδα, αρκεί φυσικά να είναι περισσότερο σταθερή στα παιχνίδια της και γενικά στη διάρκεια της χρονιάς. Ποντάρουμε ότι θα βρίσκεται περί της 5ης-6ης θέσης.

 

Ρος Κάουντι

Τι έκανε πέρυσι: Η Κάουντι έχει καταφέρει να κερδίσει το χειροκρότημα όλης της φίλαθλης γνώμης στη Σκωτία, καθώς εδώ και τόσα χρόνια, όχι μόνο παραμένει σταθερά στην Πρέμιερσιπ, όχι μόνο κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά χτυπάει και πλέι οφ. Το ίδιο συνέβη και πέρσι, ήταν μια ομάδα που έπαιξε καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, μια ομάδα με πολύ καλά εξτρέμ και δυνατή αμυντική λειτουργία και έναν τεχνικό ΜακΙνταϊρ, ο οποίος είναι ένας πανέξυπνος ως μάνατζερ και έστηνε μαεστρικά την ομάδα, ακόμα και κόντρα στους κορυφαίους αντιπάλους (βλέπε Αμπερντίν και Σέλτικ). Τερμάτισε 5η απόλυτα δίκαια και αντρίκια, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν η κατάκτηση του Λιγκ Καπ, με την χρονιά λοιπόν να χαρακτηρίζεται απόλυτα επιτυχημένη.

Προπονητής: Τζιμ ΜακΙνταϊρ (44 ετών). Ο έμπειρος τεχνικός είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ως τεχνικός της Ντανφέρμλιν και ήδη σε ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στον πάγκο της Ρος Κάουντι, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί. Ξέρει να δημιουργεί σύνολα με καλή αμυντική λειτουργία, να διαχειρίζεται το ρόστερ καταλλήλως και το απέδειξε και με τη Ρος Κάουντι για ακόμα μία χρονιά, αφού και πέρσι έφτιαξε μια ομάδα που ξέρει να μάχεται, δεν τα παρατάει και έχει νοοτροπία νικητή.

Έδρα: «Γκλόμπαλ Ένερτζι Στάντιουμ» (6.310)

Μεταγραφές: Κράτησε τον βασικό κορμό της, όπως θα έπρεπε να κάνει και η μοναδική σημαντική απώλεια ήταν του μέσου Ιρβάιν, ο οποίος μεταπήδησε στη Μπέρτον. Δεν έχει αντικαταστήσει την απώλειά του ο ΜακΙνταϊρ, ο οποίος αντίθετα δυνάμωσε την άμυνα με την προσθήκη του σέντερ μπακ ΜακΙβλεϊ από τη Σέφιλντ, του σέντερ μπακ Ρούτις από την Μπράντφορντ, του Σλοβάκο μπακ Τσίκος και του Ολλανδού μπακ Βαν Ντερ Βεγκ.

Φιλικά: Από τα φιλικά αξίζει να κρατήσουμε τη νίκη της επί της ουγγρικής Πάκσι με 3-1 εκτός έδρας, ενώ στο Λιγκ Καπ έβγαλε πολλά κενά στην άμυνα, με το μεγάλο ξέσπασμα να έρχεται στην τελευταία αγωνιστική, όταν επικράτησε με 7-0 της Κόουβ Ρέιντζερς.

Εκτίμηση: Εχει ένα σταθερά καλό κορμό και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί. Μέχρι στιγμής δεν είναι δεμένη και φάνηκε ξεκάθαρα στο Λιγκ Καπ, αφού με βάση το ότι θέλει να δείξει καλύτερη εικόνα αμυντικά, δεν δείχνει να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Προφανώς υπάρχουν πολύ χειρότερες ομάδες και δεν θα κινδυνεύσει, η λογική λέει ότι θα βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ πλέι οφ και πλέι άουτ.

 

Νταντί

Τι έκανε πέρυσι: Είχε τρομερή επιθετική γραμμή και γενικά ένα πολύ δυνατό ρόστερ, το οποίο υποσχόταν πολύ περισσότερα πράγματα από τη δεύτερη θέση των πλέι άουτ και από την εικόνα που επέδειξε. Κάτι έλειπε από την ομάδα του Πολ Χάρτλεϊ και ξεκάθαρα αυτό ήταν η δημιουργία, ίσως σε μερικές περιπτώσεις και η αποφασιστικότητα. Γενικά η πορεία και η 8η θέση στην οποία ολοκλήρωσε, δεν άφησε τον κόσμο της ευχαριστημένο, τουναντίον.

Προπονητής: Πολ Χάρτλεϊ (39 ετών). Για τρίτη χρονιά ο Πολ Χάρτλεϊ ετοιμάζει εξ ολοκλήρου τη Νταντί και αναμενόμενα οι απαιτήσεις πλέον μεγαλώνουν. Ξέρει να χτίζει ομάδες οι οποίες βασίζονται στο πάθος και τον δυναμισμό τους, έτσι είναι άλλωστε και ο ίδιος ως προπονητής, έτσι ήταν και ως παίκτης. Βέβαια κάπου στην πορεία πέρσι δεν το έβγαζε αυτό το στοιχείο η ομάδα του όσο συχνά θα ήθελε και ο ίδιος. Δεν θα αλλάξει τη συνταγή, έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει και να διαβάζει την εξέλιξη του αγώνα, βοηθώντας την ομάδα του να ανατρέψει τα δεδομένα. Είναι ένας από τους καλύτερους νέους τεχνικούς της Σκωτίας, έχει πολλά να μάθει ακόμα, αλλά ήδη έχει και μια ισχυρή εμπειρία.

Έδρα: «Ντενς Παρκ» (12.085)

Μεταγραφές: Η μεγάλη απώλεια έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον πρώτο της σκόρερ, τον Κέιν Χέμινγκς, με τον νεαρό φορ να φεύγει για την Οξφορντ. Αφησε ελεύθερους τους "εναλλακτικούς" Μέγκατ (μπακ), ΜακΓκιν (μπακ) και Κόνραντ (στόπερ). Από εκεί και πέρα "γέμισε" σε κέντρο και επίθεση με τις προσθήκες του Ελ Μπαχταουί (φορ, πρώτος σκόρερ της τρομερής πέρσι Ντανφέρμλιν), Ντάφι (δανεικός από Σέλτικ) και του ποιοτικού μέσου Βίνσεντ (Ινβερνές).

Φιλικά: Τα φιλικά με Νταμπάρτον (1-1) και Αλόα (2-1) έδειξαν ότι έχει πρόβλημα και κενά στην άμυνα, οι εμφανίσεις της στο Λιγκ Καπ το επιβεβαίωσαν. Εχασε από την Πίτερχεντ με 2-1, από την Ιστ Φάιφ με το ίδιο σκορ, ξέσπασε πάνω στην Φόρφαρ (7-0).

Εκτίμηση: Δεν έχει πείσει με την μέχρι τώρα εικόνα της στα παιχνίδια που έχει δώσει, ούτε το ρόστερ που διαθέτει αυτή τη στιγμή "βγάζει" ότι μπορεί να κάνει κάποιου είδους υπέρβαση φέτος. Μαχητική ναι, δυναμική ναι, αλλά και με πολλά σκαμπανεβάσματα όπως και πέρσι, αναμένεται να είναι και η φετινή Νταντί.

 

Πάρτικ Θιστλ

Τι έκανε πέρυσι: Για αρκετό καιρό "φλέρταρε" με την ιδέα των πλέι οφ, τα οποία κυνήγησε αλλά δεν της βγήκε. Εν συνεχεία αγωνίστηκε στα πλέι άουτ, εκεί όπου έδειχνε να έχει χάσει το ενδιαφέρον της με αποτέλεσμα να σωθεί εύκολα μεν, αλλά να τερματίσει 9η δε. Την "χάλαγε" ότι δεν ήταν όσο δημιουργική και επιθετική θα έπρεπε, μερικές φορές φοβόταν παιχνίδια της περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Προπονητής: Αλαν Αρτσιμπαλντ (38 χρονών). Ηδη για τα χρόνια που έχει ως προπονητής και με την ομάδα που έχει στα χέρια του, έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Πλέον, έχοντας στην πλάτη του τρία χρόνια εμπειρίας στον πάγκο της Πάρτικ Θιστλ, ξέρει ακριβώς τι θα πρέπει να κάνει. Γνωρίζει το πως θα πρέπει να διαχειρίζεται τα ματς κόντρα σε ομάδες όπως είναι η Σέλτικ και η Αμπερντίν, τις θεωρητικά πιο δύσκολες και αντίστοιχα τις υπόλοιπες. Γενικά του αρέσει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης, αν και δείχνουν μεγαλύτερη έφεση στα μετόπισθεν οι ομάδες του και λιγότερη τόλμη μπροστά.

Έδρα: «Φέρχιλ Στάντιουμ» (13.079)

Μεταγραφές: Δεν έχασε κάποιο σημαντικό... γρανάζι από τη μηχανή της και αυτό είναι σημαντικό, καθώς θα είναι μια έτοιμη και δεμένη ομάδα. Καλή προσθήκη είναι εκείνη του δυναμικού σέντερ μπακ Ντιβάιν (βασικός στην Ινβερνές πέρσι), του κεντρικού επιθετικού Αζίζ από τη Γουίμπλεντον και των Ερσκιν (ποιοτικός μέσος, έχει ξαναπαίξει στην Πάρτικ), Γκόρντον (βασικός μπακ πέρσι στη Χάμιλτον). Σε γενικές γραμμές είναι κερδισμένη μεταγραφικά, θέλει περισσότερα στην επίθεση όμως.

Φιλικά: Αήττητη τερμάτισε και με μόνο νίκες στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε για το Λιγκ Καπ της Σκωτίας, εκεί όπου η σημαντικότερη νίκη ήταν εκείνη επί της Κουίν Οφ Σάουθ, ενώ είχε επιβληθεί επίσης των Στενχάουσμιουρ (4-1 εκτός), Ερντριόνιανς (1-0 εκτός) και Κουίνς Παρκ (2-0 εντός). Πριν τα επίσημα είχε νικήσει σε φιλικό ματς τη Μόρτον με 2-1 εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Αφού δεν μπόρεσε ο πέρσι, έτσι όπως ήταν η κατηγορία, να μπει στα πλέι οφ, δύσκολα θα τα καταφέρει και φέτος. Οσο δεν "φτιάχνει" το μεσοεπιθετικό της θέμα, δεν μπορεί να περιμένει περισσότερα πράγματα, κάτι που φάνηκε και από τη δυσκολία με την οποία κέρδισε τις αντιπάλους της (όλες σε χαμηλότερες κατηγορίες) στο Λιγκ Καπ. Η λογική λέει ότι το ταβάνι της είναι η δεύτερη θέση στα πλέι άουτ, η 8η κοινώς.

 

Ινβερνές

Τι έκανε πέρυσι: Κινήθηκε στην μετριότητα, φυσικά η πρώτη θέση στα πλέι άουτ μπορεί να της απέφερε ορισμένα χρήματα στα ταμεία, όμως όταν είχε συνηθίσει τον κόσμο της να βρίσκεται στην πρώτη 4άδα τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί η 7η θέση στη βαθμολογία να χαρακτηριστεί επιτυχία. Αμυντικά δεν ήταν κακή, το θέμα της ήταν στη δημιουργία και στην ολοκλήρωση των φάσεων. Γενικά δεν έπεισε ότι μπορούσε να κυνηγήσει κάτι περισσότερο.

Προπονητής: Ρίτσι Φόραν (36 ετών). Μέχρι πρόπερσι ήταν το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση της ομάδας, από φέτος όμως θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας από το ρόλο του τεχνικού ηγέτη. Πήρε τη θέση του απελθόντα Τζον Χιουζ, ο οποίος ήταν φανερό πριν από τη λήξη της σεζόν ότι θα έφευγε, είναι άπειρος, έχει όμως πάθος και το κυριότερο, ξέρει μπαλίτσα. Λογικά με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα, θα εναλλάσσεται μεταξύ των 4-4-2 και 4-5-1.

Έδρα: «Καλεντόνιαν Στάντιουμ» (7.918)

Μεταγραφές: Κακά τα ψέματα, οι προσθήκες των Κινγκ (εξτρέμ, Χαρτς), Μπόντεν (επιθετικός, Νιούπορτ), Μαλρέινι (εξτρέμ, ΚΠΡ), ΜακΝότον (μπακ, Γουίγκαν), είναι εξαιρετικά δυνατές για τα δεδομένα της κατηγορίας. Βέβαια δεν αντικαταστάθηκε η απώλεια του βασικού κίπερ Μπριλ, του ποιοτικού μέσου Βίνσεντ και των σημαντικών μέσων Χιουζ, Ρόμπερτς, Γουέντερμπερν, Γουίλιαμς. Σε γενικές γραμμές δείχνει αποδυναμωμένη.

Φιλικά: Τα παιχνίδια της στο Λιγκ Καπ κόντρα σε Ντανφέρμλιν, Αρμπροουθ, Νταντί Γιουνάιτεντ και Κάουντενμπιθ εξακρίβωσαν αυτό που περιμέναμε. Καλή επιθετικά και με κενά στην άμυνα. Θέλει πολλή δουλειά ακόμα στα μετόπισθεν, καθώς τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα στην Πρέμιερσιπ.

Εκτίμηση: Το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης της "Κάλεϊ Θιστλ" ακούει στο όνομα Ρίτσι Φόραν. "Βαπτίστηκε" πρώτος προπονητής χωρίς πρότερη εμπειρία και αυτό μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην Ινβερνές. Σε συνδυασμό ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος του κορμού της και παρά τις όσες προσθήκες έγιναν, δεν "βγάζει" ότι μπορεί να ξεπεράσει την πρώτη 7άδα.

 

Χάμιλτον

Τι έκανε πέρυσι: Εσωσε τη χρονιά ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα. Εκανε τα... μεγάλα παιχνίδια της, μάζεψε συνολικά 43 βαθμούς και... έξω από την πόρτα. Υπήρχαν ματς στα οποία "δάγκωνε σίδερα", αλλά και αναμετρήσεις όπου η άμυνά της ήταν βγαλμένη από τα μεγαλύτερα πανηγύρια ανά την Ελλάδα. Γενικά ήταν λίγη για την κατηγορία, απλά είχε την τύχη να υπάρχουν από κάτω της και χειρότερες ομάδες. Αν είχε πάει εκείνη στα πλέι άουτ αντί της Κιλμάρνοκ, το πιο πιθανό είναι να υποβιβαζόταν...

Προπονητής: Μάρτιν Κάνινγκ (34 ετών). Θα συνεχίσει και φέτος ως παίκτης προπονητής, με λιγότερη συμμετοχή στον πρώτο ρόλο βέβαια. Συνεχίζει να κάνει λάθη λόγω της απειρίας του και όταν έκανε την κοιλιά της σε πολλές περιπτώσεις πέρσι, δεν έδειξε ικανός να κάνει κάτι για να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις χάνει τον έλεγχο από τα νεύρα του, χάνει τον έλεγχο στα αποδυτήρια, όμως αξίζει να του δοθούν τα εύσημα για τα όσα κατάφερε στη μεταγραφική περίοδο. Συνεχίζει να είναι τεράστιο το ρίσκο για τη Χάμιλτον ωστόσο…

Έδρα: «Νιου Ντάγκλας Παρκ» (6.078)

Μεταγραφές: Ολα τα λεφτά και το απόλυτο... game changer είναι η προσθήκη του πρώην μέσου των Μίλαν και Σέλτικ, Μάσιμο Ντονάτι. Από το πρώτο ματς κιόλας, στο οποίο σκόραρε μάλιστα, έγινε αισθητή η διαφορά της Χάμιλτον στο χώρο της μεσαία γραμμής σε σχέση με πριν. Στο ρόστερ και ο "δικός" μας Γιώργος Σαρρής, τον οποίο "κυνηγούσε" από πέρσι ο Κάνινγκ, αλλά πήγε στην Ερσίγεσπορ. Καλές και οι προσθήκες του κίπερ Μάθιους (Νόριτς) και των δανεικών Μπρέσλιν (μπακ, Σέλτικ U20), ΜακΓκρέγκορ (στόπερ, Χιμπέρνιαν U20). Απώλεια ο κίπερ ΜακΓκόβερν, αντικαταστάθηκε όπως προείπαμε. Αναμφίβολα ενισχυμένη η Χάμιλτον.

Φιλικά: Οταν έχεις κερδίσει στο Λιγκ Καπ τις Σεντ Μίρεν (3-0), Εδινβούργο (4-2 εκτός) και Λίβινγκστον, χάνοντας μόνο στο πρώτο επίσημο της χρονιάς και αυτό με μεγάλη δυσκολία, τότε όντως κάτι φαίνεται να έχει λειτουργήσει σωστά στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Εκτίμηση: Με το ρόστερ που διαθέτει και με την εικόνα που έχει δείξει ως τώρα, δεν περιμένουμε μεν να κάνει την "τρελή" υπέρβαση, μπορεί όμως να "χτυπήσει" τις πρώτες δύο θέσεις στα πλέι άουτ και φυσικά να πιάσει σχετικά εύκολα το στόχο της άνετης παραμονής. Οπως και να έχει, διαθέτει όλα τα... όπλα για να "βγάλει το λάδι" στις αντιπάλους της.

 

Κιλμάρνοκ

Τι έκανε πέρυσι: Και μόνο το ότι κρατήθηκε στην κατηγορία, μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ, αποτελεί από μόνο του ένα μικρό θαύμα. Κακή στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, τα "θαλάσσωνε" ακόμα και στα πιο απλά παιχνίδια, όταν όμως χρειάστηκε, στα πλέι άουτ με τη Χιμπέρνιαν, έβγαλε δυναμισμό και τσαμπουκά και παρέμεινε στην κατηγορία. Κακή επιθετικά, ίσως λίγο χειρότερη αμυντικά, η 11η θέση της άξιζε και την πήρε.

Προπονητής: Λι Κλαρκ (43 ετών). Από το Φλεβάρη του τρέχοντας έτους βρίσκεται στον πάγκο των "Κίλις", δεν είναι ότι τους έδωσε το κάτι παραπάνω, πήρε ωστόσο τα εύσημα για το ότι κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και για αυτό το λόγο του δόθηκε η ευκαιρία να την... μοντάρει και να τη στήσει από την αρχή. Παίζει με 4-4-2 και 4-5-1 από εποχές Νόριτς, Χάντερσφιλντ και Μπλάκπουλ ακόμα και δεν λέει να αλλάξει.

Έδρα: «Ράγκμπι Παρκ» (18.128)

Μεταγραφές: Εκανε μαζικό ξεσκαρτάρισμα ο Κλαρκ, αν και νομίζω ότι η απόφαση να φύγει ο καλύτερος παίκτης της πέρσι, ο επιθετικός Ομπαντέγι, ήταν μάλλον λάθος. Παρομοίως και για τον εξτρέμ Χιγκίνμποθαμ. 11 μεταγραφές έκανε ο Κλαρκ, όλες μα όλες είναι από Αγγλία μεριά και πλέον δικαιωματικά η Κιλμάρνοκ είναι η πιο... αγγλική σκωτσέζικη ομάδα! Ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Ντέιβις (κίπερ, Σουόνσι), ΜακΦάντζιν (μέσος, Σέφιλντ Γιουν.), Κουλιμπαλί (επιθετικός, Πιτέρμπορο).

Φιλικά: Δεν άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στα φιλικά και στα ματς του Λιγκ Καπ, είχε πολλά κενά και τα πλήρωσε, τόσο με αντίπαλο τη Μόρτον (ήττα εντός με 2-0), όσο και με την Μπέργουικ (νίκη με τα... χίλια ζόρια με 3-2), αντιστοίχως και με την Κλάιντ (δύσκολη νίκη με 2-1). Αν σε ματς με αντίπαλο ομάδες που βρίσκονται τρεις κατηγορίες πιο χαμηλά ζορίζεται τόσο, τι θα κάνει στο ματς με την

Εκτίμηση: Από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό είναι η Κιλμάρνοκ και όχι άδικα, αφού τα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα δεν είναι τα καλύτερα δυνατά. Ασύνδετη, με προβλήματα στην άμυνα και με βάση το ότι έχει κάνει τόσες πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, είναι πολύ πιθανό να χάσει χρόνο και βαθμούς και αν μείνει πίσω, ζόρισε το πράγμα... Θα παλέψει για την παραμονή της, το αν θα την κερδίσει, είναι ένα θέμα...

 

Ρέιντζερς

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε τον τίτλο... περίπατο στην Τσάμπιονσιπ και μετά από απουσία τεσσάρων ετών γυρίζει δυνατή και ανανεωμένη στην Πρέμιερσιπ. Επαιξε κατά διαστήματα τρομερή μπάλα, ενώ μην ξεχνάμε ότι έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας. Βέβαια εκεί ηττήθηκε από τη Χιμπέρνιαν και έχασε την ευκαιρία να βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της, αλλά και να επανέλθει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια. Ο βασικός στόχος ωστόσο επιτεύχθηκε και οι οπαδοί της, αν μη τι άλλο (και εν μέσω των οικονομικο-διοικητικών θεμάτων που συνεχίζονται), είναι και πάλι χαμογελαστοί.

Προπονητής: Μαρκ Γουόρμπαρτον (53 ετών). Ο αναμορφωτής των "Τζερς", ανέλαβε πέρσι τα ηνία της ομάδας και την οδήγησε στην άνετη κατάκτηση της Τσάμπιονσιπ και την πολυπόθητη άνοδο στην Πρέμιερσιπ. Εκανε δηλαδή ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Αλι ΜακΚόιστ. Είναι κοινώς αποδεκτός από κόσμο και διοίκηση και αν είχε καταφέρει να φέρει και το Κύπελλο πέρσι, θα τον είχαν σαν.. Θεό οι οπαδοί της Ρέιντζερς. Του αρέσει το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, τέτοιο έπαιζε άλλωστε και με τη Μπρέντφορντ.

Έδρα: "Αϊμπροξ" (51.082)

Μεταγραφές: Από όσους έχασε, μόνο ον φορ Κλαρκ μπορεί να της "λείψει". Ανέβηκε επίπεδο αναμφίβολα με τις προσθήκες των Κράνιτσαρ (επιθετικός μέσος, Νιου Γιορκ Κόσμος), Χιλ (σέντερ μπακ, ΚΠΡ), Τζό Μπάρτον (μέσος, Μπέρνλι), Ματ Γκιλκς (κίπερ, Μπέρνλι), επανήλθε ο μπακ Εϊρντ (Βανκούβερ) και γενικά είναι σούπερ ενισχυμένη.

Φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό έχασε με 3-1 από τη Μπέρνλι εύκολα, δείγμα του ότι ακόμα δεν βρίσκεται σε θέση να αντιμετωπίσει πλήρως ομάδες διαμετρήματος και ικανότητας Πρέμιερ Αγγλίας. Ωστό στο Λιγκ Καπ τα πήγε καλά, νίκησε εύκολα τη Μάδεργουελ (2-0 εκτός), την Ανναν (2-0 εντός), τις Ιστ Στέρλινγκ και Στρανράερ (αμφότερες με 3-0).

Εκτίμηση: Το αντίπαλο δέος της Σέλτικ, το άλλο της μισό, το έτερον ήμισυ του "Old Firm" είναι και πάλι εδώ και ο στόχος δεν είναι άλλος από τα υψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας. Με βάση το ρόστερ που έχει και τη δυναμική της, έχει στις δυνατότητές της τη δεύτερη θέση, όχι ακόμα όμως την πρωτιά, αφού απέχει αρκετά σε ποιότητα από τους "Κέλτες". Εκτός και αν τα ανατρέψει όλα και "τρελάνει" τους πάντες αυτή τη χρονιά...

Πάνος Κοτσιμπός

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ