Ανάλυση: Τυχερή για μία ώρα, άτυχη για μισή. Αντιμετώπισε εκτός έδρας την Αντβέρπ. Πήγε στην Αμβέρσα με στόχο να μη χάσει και για 60 λεπτά έπαιξε κλειστά, σε αντίθεση με ό,τι έχει δείξει ως τώρα (παίζει πάντα γρήγορο κι επιθετικό ποδόσφαιρο). Η αντίπαλός της επικράτησε κι είχε δύο πολύ μεγάλες φάσεις: στο 20’ και στο 54’, ενώ απείλησε ακόμη στο 27’ και στο 31’. Η ίδια έφτασε στην αντίπαλη περιοχή στο 32’ και στο 45’. Πάντως, δεν έπαιξε καλά ως το 60’. Στο τελευταίο μισάωρο άλλαξε εντελώς η εικόνα της. Στο 76’ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Στο 89’ και στο 93’ είχε δύο… τεράστιες ευκαιρίες, με τον Ούνταβ να μην τα καταφέρνει σε ισάριθμα «τετ-α-τετ». Πάντως, όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, το «Χ» αποδείχτηκε πολύ καλή γι’ αυτήν, καθώς στο 0-0 έμεινε και το άλλο ματς (Άντερλεχτ – Κλαμπ Μπριζ). Έτσι, διατήρησε τη διαφορά της από την αποψινή της αντίπαλο. Αν νικήσει σήμερα, θα… αγκαλιάσει τον τίτλο. Πάντως, μπορεί να της κάνει και πάλι η ισοπαλία. Λογικά θα πάει επιθετικά.
Αγωνιστικά νέα: Υπάρχει μία μικρή αλλαγή στην αποστολή, είναι μάλλον για καλό, αλλά δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το αγωνιστικό της στυλ. Συγκεκριμένα, επιστρέφει στο γκρουπ ο επιθετικός Μιγιάν, ο οποίος όμως, δεν θεωρείται σημαντικός. Παραμένουν εκτός ο αναπληρωματικός Σορινόλα κι ο επίσης «εφεδρικός» Πουέρτας. Απόλυτα διαχειρίσιμες απουσίες, που δεν αλλάζουν σε κάτι την αγωνιστική της εικόνα.
Ανάλυση: Είχε τις φάσεις, όχι όμως και την ουσία. Πήγε στις Βρυξέλλες για ν’ αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ, γνωρίζοντας πως η Ουνιόν είχε «σκοντάψει». Η αντίπαλός της ήταν πιο κινητική, ειδικά στο α’ μέρος, όταν «άγγιξε» τρεις φορές το γκολ (στο 32’, στο 41’ και στο 45’+3’). Στο β’ απειλήθηκε σε τρεις περιπτώσεις, χωρίς όμως κάποια φάση να θεωρείται «κλασική». Η ίδια είχε δύο δοκάρια (στο 68’ με τον Μάτα και στο 82’ Μπιουκάναν) κι άλλη μία πολύ μεγάλη φάση, στο 10’. Γενικώς πάντως, δεν έπαιξε πολύ καλά και μάλλον έχασε την ευκαιρία ν’ ανέβει στην κορυφή. Θα τα καταφέρει σήμερα, αν επικρατήσει. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχει το αντίστοιχο παιχνίδι του β’ γύρου των πλέι οφ στην έδρα της κι επειδή ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας, ενδεχομένως να πάει συντηρητικά και να μείνει ικανοποιημένη με την ισοπαλία. Το πιθανότερο είναι να δώσει χώρο στη γηπεδούχο και να προσπαθήσει να τη βρει ανοιχτή στην κόντρα, όπως έκανε στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος, όταν νίκησε (την 1η Αυγούστου).
Αγωνιστικά νέα: Σοκ! Ο αμυντικός μέσος Ριτς υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έξι μήνες. Πρόκειται ίσως για τον πιο σημαντικό παίκτη της, που «δένει» όλο το κέντρο. Ειδικοί αναλυτές στο Βέλγιο εξέφρασαν την άποψη πως, χωρίς αυτόν, η ομάδα θα χάσει το πρωτάθλημα. Μπαίνει στην αποστολή ο μέσος Μπαμπά, που όμως πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός. Μακροχρόνια απόντες οι Ρίκα, Μαουασά, Μίτροβιτς, που έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και δεν επηρεάζουν.
1 ήττα σε 15 ματς πρωταθλήματος
1 Χ σε 15 ματς πρωταθλήματος
8 επίσημα ματς εκτός χωρίς ήττα
Πιθανές Ενδεκάδες
Ουνιόν Σεντ-Γκιλουάζ
Κλαμπ Μπριζ
Ουνιόν Σεντ-Γκιλουάζ - Κλαμπ Μπριζ Προγνωστικά
Ομάδα
Θέση
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
Εκτίμηση από Ανδριανόπουλος
1η
47.2%
80.6%
61.1%
2η
58.3%
83.3%
58.3%
Σούπερ ντέρμπι, που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα (σε περίπτωση «άσου»). Πάντως, οι δύο ομάδες θα είναι πολύ προσεκτικές. Σε δελτίο με ζητούμενα αξίζει το ποντάρισμα σε «ξερό» «Χ». Από εκεί και πέρα, θα φύγουμε από σημείο και θα επιλέξουμε αριθμό γκολ και συγκεκριμένα, 2-3.
Εκτίμηση από Ανδριανόπουλος
Σούπερ ντέρμπι, που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα (σε περίπτωση «άσου»). Πάντως, οι δύο ομάδες θα είναι πολύ προσεκτικές. Σε δελτίο με ζητούμενα αξίζει το ποντάρισμα σε «ξερό» «Χ». Από εκεί και πέρα, θα φύγουμε από σημείο και θα επιλέξουμε αριθμό γκολ και συγκεκριμένα, 2-3.