Σχόλια: 4ος όμιλος – 1η αγωνιστική. Τα Ρόστερ: Γαλλία, Αυστραλία. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις συνεχίζουν στη φάση των «16». Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους ματς (πόντοι, διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση), 4) Fair play, 5) Κλήρωση.
Ανάλυση: Μπαίνει στη διοργάνωση ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και φυσικά ως ένα εκ των φαβορί. Θέλει να γίνει η 3η ομάδα στην ιστορία που κάνει το back to back (Βραζιλία και Ιταλία οι άλλες), αλλά πρώτα θα πρέπει να ξορκίσει την κατάρα που ξεκίνησε με αυτήν τροπαιούχο, το 1998 και θέλει την κάτοχο να αποκλείεται στη φάση των ομίλων, εκτός της Βραζιλίας το 2006. Θετικός οιωνός πως η πορεία για τον τίτλο το 2018 ξεκίνησε με νίκη 2-1 επί της αποψινής αντιπάλου, Αυστραλίας. Αυτή είναι 16η συμμετοχή της σε τελική φάση κι εκτός των δύο τίτλων, έχει τον χαμένο τελικό του 2006. Χωρίς άγχος η πρόκριση στα προκριματικά (επίδοση 5-3-0), αν και δεν έβγαλε… μάτια. Ακολούθησε η απογοητευτική πορεία στο Nations League, όπου κινδύνευσε με υποβιβασμό κατηγορίας. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι της ήταν σε αυτή τη διοργάνωση και η ήττα 2-0 από τη Δανία, που αντιμετωπίζει τη 2η αγωνιστική. Μεγάλη ατυχία, στις γνωστές απουσίες των Καντέ, Πογκμπά, προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες αυτές των Ενκουνκού και (κυρίως) Μπενζεμά.
Αγωνιστικά νέα: Ο Ντεσάμπ δεν κάλεσε αντικαταστάτη του Μπενζεμά. «Μάχιμος» ο στόπερ Βαράν, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού. Ωστόσο, είναι πιθανό να προφυλαχθεί στην πρεμιέρα. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον χαφ Καμαβινγκά, ο οποίος απείχε προληπτικά σε δύο προπονήσεις. Πάντως, στην ενδεκάδα το πιθανότερο είναι το δίδυμο των χαφ να απαρτίζουν οι Ραμπιό-Τσουαμενί. Από την επιλογή σχηματισμού θα εξαρτηθεί η χρησιμοποίηση ενός εκ των Φοφανά (χαφ) ή Ντεμπελέ (εξτρέμ).
34-13-19 η επίδοσή της σε τελική φάση Μουντιάλ
1 νίκη στα 6 τελευταία ματς (1-2-3)
5 σερί Under 2,5, τα 3 τελευταία με N/G
Ανάλυση: Σταθερή παρουσία στα τελευταία Μουντιάλ, αυτή θα είναι 5η σερί (και 6η συνολικά) εμφάνισή της, με κορυφαία πορεία αυτήν το 2006, όταν έφτασε μέχρι τους «16». Χωρίς νίκη στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα, γνώρισε 5 ήττες και πήρε μόνο μία ισοπαλία από τη Δανία, την οποία αντιμετωπίζει στο φινάλε των αγωνιστικών. «Εφτάψυχη» στα προκριματικά, η 3η θέση στο γκρουπ την οδήγησε στα πλέι οφ ασιατικής ζώνης, όπου απέκλεισε τα ΗΑΕ (2-1, το νικητήριο γκολ στο 84’) κι από εκεί σε νοκ άουτ ματς για ένα εισιτήριο με το Περού. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο -υπό αμφισβήτηση- κόουτς Γκράχαμ Άρνολντ είχε την έμπνευση να αλλάξει τερματοφύλακα και ο… χορευταράς Ρέντμεϊν τον δικαίωσε στην τελευταία εκτέλεση των Περουβιανών. Ακολούθησαν δύο φιλικά τον Σεπτέμβριο σε διάστημα τριών ημερών με τη Νέα Ζηλανδία, στα οποία πέτυχε ισάριθμες νίκες. Ο όμιλος δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, λογικά θα στοχεύσει το ματς με την Τυνησία για να αποφύγει την τελευταία θέση.
Αγωνιστικά νέα: Ο πολύτιμος επιθετικός Μπόιλ δεν αποθεραπεύτηκε και αποκλείστηκε από την αποστολή. Στη θέση του κλήθηκε ο Μάρκο Τίλιο. Ο σημαντικός μέσος Χρούστιτς δεν είναι έτοιμος 100% και θα ξεκινήσει από τον πάγκο, ενώ ο κόουτς Άρνολντ φαίνεται να έχει ενδοιασμούς για τη χρησιμοποίηση των στόπερ Σούταρ και Ρόουλς, που προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς, με το δίδυμο των Ντέγκενεκ και Ράιτ να είναι η εναλλακτική λύση. Οι Ντέβλιν (και παράλληλα προώθηση του Μόουι) και ΜακΓκρι διεκδικούν μία θέση.
2-4-10 η επίδοσή της σε τελική φάση Μουντιάλ
Μουντιάλ 2018: Γαλλία - Αυστραλία 2-1
Αήττητη στα 5 τελευταία (4-1-0)