Ανάλυση: Επιτέλους έσπασε το… ρόδι μετά από 10 αγωνιστικές, παίρνοντας μεγάλη νίκη στην έδρα της Ρεν με 0-1. Όλα πήγαν υπέρ της στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό πήρε αριθμητικό πλεονέκτημα, παρόλα αυτά δεν φάνηκε ιδιαίτερα η διαφορά των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, με τους «Λιονέ» να είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι και να μην μπορούν να ολοκληρώσουν με καθαρό μυαλό τις φάσεις. Τελικά την λύση έδωσε στο 67ο λεπτό ο στόπερ Ο’ Μπράιαν, με την Λυών να παίρνει το πρώτο της φετινό «τρίποντο». Νίκη που θα της δώσει τεράστια ώθηση για τη συνέχεια, παραμένει ναι μεν ουραγός του πρωταθλήματος, όμως μείωσε τη διαφορά από τη σωτηρία και κοιτάζει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Πλέον καλείται να βρει και την πρώτη εντός έδρας νίκη στο ματς με την Λιλ, 0-3-3 το ρεκόρ της στο γήπεδο της. «Πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά. Δουλέψαμε αρκετά στο διάστημα της διακοπής. Πλέον πρέπει να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε τις ικανότητες μας», ανέφερε ο τεχνικός Φάμπιο Γκρόσο.
Αγωνιστικά νέα: Με 23 ποδοσφαιριστές η αποστολή του Φάμπιο Γκρόσο για το παιχνίδι. Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο βασικός μπακ Ταλιαφίκο, σημαντική απουσία, τραυματίες είναι οι βασικοί Λεπενάντ (Μ) και Τολισό (Μ), πλήγμα για τη μεσαία γραμμή. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει ο βασικός Ματά (Α) και ο αναπληρωματικός Σαρ (Α). Σταθερά στο απουσιολόγιο ο νεαρός Ελ Αρούς (Μ).
3/4 G/G
Τρεις ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία εντός (0-3-1)
Μία νίκη φέτος (1-4-6)
Ανάλυση: Σε καλό σημείο ήρθε η διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων, καθώς είχε δείξει σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερη, γκέλαρε, ερχόμενη ισόπαλη 1-1 με την Τουλούζ εντός έδρας. Η υπεροχή της επιβεβαιώθηκε στο 30ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά του Γιορό μετά από φάουλ του Ζεγκροβά, στο 40’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντέιβιντ, εντυπωσιακή επέμβαση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στην επανάληψη, ο Ζεγκροβά με σουτ απείλησε στο 60’, πέντε λεπτά αργότερα από στημένη φάση ισοφαρίστηκε, μεγάλη ευκαιρία με Καμπελά στο 82’ για να πάρει τη νίκη, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Έμεινε το 1-1, αήττητη στα εννέα τελευταία σε Γαλλία και Ευρώπη, στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Conference League, κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στους «16». Στην πρώτη πεντάδα στο πρωτάθλημα, τα πηγαίνει εξαιρετικά, θέλει να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις. Την Πέμπτη αντιμετωπίζει την Ολύμπια Λιουμπλιάνας στη Σλοβενία.
Αγωνιστικά νέα: Με 21 ποδοσφαιριστές η αποστολή του Πάουλο Φονσέκα για το παιχνίδι. Στο απουσιολόγιο παραμένουν οι τραυματίες Τζαλό (Α), εδώ και καιρό, Ντιακιτέ (Α), νέα απώλεια ο Ισμαΐλι (Α), οι δύο τελευταίοι βασικοί, συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο βασικός Αντρέ (Μ). Εξέτισε και επιστρέφει ο Γιαζιτσί (Μ), επέστρεψαν στο γκρουπ ο νεαρός Βιρτζίνιους (Ε) και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Γιάκουμπεχ. Παραμένει εκτός επιλογών ο νεαρός Μαλουντά (Ε).
Έξι σερί Under 2,5 στη L1
Τέσσερις σερί ισοπαλίες εκτός σε όλες τις διοργανώσεις
Αήττητη στα εννέα τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (4-5-0)