Ανάλυση: Άξιζε καλύτερο στο «Μπολουάρ», γνωρίζοντας την ήττα από τη Λανς με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, στο 17’ είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Αγκμπαντού, ενώ στο 26’ σκόραρε με τον Νταραμί, όμως μετά την χρήση του VAR ακυρώθηκε. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 43’ άνοιξαν το σκορ. Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Στιλ μπήκε με σκοπό να βρει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ίτο αρχικά με σουτ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ και η ευκαιρία του Αμπντελχαμίντ από το ύψος της μικρής περιοχής είχε την ίδια κατάληξη. Τελικά στο 75’ έγινε το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Χάνει θέσεις στη βαθμολογία, έχει υποχωρήσει στην 8η θέση, με 23 βαθμούς, έχει τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία (1-0-4). Εναλλάσσει τις νίκες με τις ήττες εντός έδρας (4-0-3), στα τρία χαμένα παιχνίδια έχει δεχθεί τουλάχιστον δύο τέρματα.
Αγωνιστικά νέα: Με 21 ποδοσφαιριστές η αποστολή του Ουίλ Στιλ για το παιχνίδι. Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο βασικός στόπερ Αμπντελχαμίντ. Από κει και πέρα, ο αμφίβολος, όλη τη βδομάδα άρρωστος Αγκμπαντού (Α), μπήκε στο γκρουπ. Αντίθετα εκτός παραμένουν οι βασικοί Ουίλσον - Εμπράντ (Α), ο πολύτιμος Μουνετσί (Μ), ο ενίοτε βασικός Μπουσί (Α), τραυματίστηκε ξανά ο Ατανγκανά (Μ).
4/5 Over 2,5
Εναλλάσσει τις νίκες με τις ήττες εντός (4-0-3)
4 ήττες στα 5 τελευταία (1-0-4)
Ανάλυση: Από την καλύτερη φετινή εμφάνιση προέρχεται, επικρατώντας της 2ης στη βαθμολογία Νις με 3-1 εντός έδρας! Στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενη λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, σκοράροντας με τον Σαλμιέ, ο ίδιο στο 35’ με άπιαστο σουτ έκανε το 2-0, με την Νις να έχει και εκείνη τις στιγμές της και θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 51’ με τον Μπαγιό να το αξιοποιεί για το 3-0, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά μετά το 1999, τρία γκολ σε ένα παιχνίδι (!), ο Γκραντσίρ και ένας αντίπαλος του αποβλήθηκαν στο 81’ για διαπληκτισμό, με την Νις να μειώνει στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-1. Συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία της στο πρωτάθλημα, στην πρώτη δεκάδα με 19 βαθμούς, δείχνει ικανή να κερδίσει με άνεση τον στόχο της, που είναι η παραμονή. Έδωσε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη (0-2-2), την ίδια ώρα άκρως ανταγωνιστική είναι στις εξόδους της, με μία μόλις ήττα στα τέσσερα τελευταία (1-2-1).
Αγωνιστικά νέα: Παραμένει εκτός ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Γκοργκελάν. Από κει και πέρα αποβλήθηκε στο προηγούμενο με την Νις ο βασικός εξτρέμ Γκραντσίρ, έμεινε εκτός. Δεν έχει άλλες απουσίες, διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα ο Αντρέ Αγιού. Δεν αλλάζει σύστημα ο Έσνερ.
Δύο σερί G/G & Over 2,5
Μία ήττα στα 4 τελευταία εκτός (1-2-1)
Μία νίκη στα 5 τελευταία (1-2-2)