Ανάλυση: Έσπασε το... ρόδι στη σεζόν, επικρατώντας της Βαλένθια με 1-0 εντός. Πανάξια νίκη για την ομάδα του Βαλβέρδε, όπου την αδικεί το τελικό αποτέλεσμα, καθώς θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν «φωτιά», ήταν άκρως επιθετική, «έπνιξε» την αντίπαλό της, η οποία στηριζόταν στον Μαμαρντασβίλι και στην... τύχη μετά από κάποια στιγμή. Ο Γεωργιανός έκανε μεγάλες αποκρούσεις, μία φορά χρειάστηκε και τη βοήθεια του δοκαριού, ώσπου «λύγισε» στο 45'. Ο Ντε Μάρκος έκανε σέντρα ακριβείας προς τον Μπενιάτ Πράδος και εκείνος με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία του τέρματος. Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός, δημιουργήθηκαν ελάχιστες φάσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά και πάλι οι Βάσκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον γκολκίπερ Αγκιρεθάμπαλα να ολοκληρώνει το παιχνίδι χωρίς «επέμβαση». Στις 12/8/23 ηττήθηκε για τελευταία φορά εντός έδρας για το πρωτάθλημα, 2-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έκτοτε, τρέχει αήττητο σερί 20 αγώνων (13-7-0, 11 Over 2,5 & 10 G/G).
Αγωνιστικά νέα: Σημαντικές οι επιστροφές των βασικών Γιούρι (Α) και Αϊτόρ Παρέδες (Α), ενώ εκτός δράσης παραμένουν οι Ουνάι Σιμόν (Τ) και Ρουίθ ντε Γκαλαρέτα (Μ). Στην αποστολή του αγώνα μπήκε και ο νεοφερμένος στόπερ Ουνάι Νούνιεθ, ήρθε δανεικός από τη Θέλτα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να κάνει ορισμένες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, ώστε να την φρεσκάρει από τον αγώνα της Τετάρτης.
Έβγαλε 2/3 G/G
1 ήττα στα 5 πιο πρόσφατα (3-1-1, Λα Λίγκα)
Αήττητη στα 20 τελευταία εντός (13-7-0, πρωτάθλημα)
Ανάλυση: Αναπάντεχη γκέλα για την ομάδα του Σιμεόνε, «κόλλησε» στο 0-0 με την Εσπανιόλ εντός, θυμίζοντας τις περσινές γκάφες της. Από την αρχή του αγώνα έψαξε το γκολ, δημιούργησε πέντε καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, από 2 χαμένες φάσεις είχαν οι Άλβαρες και Σέρλοθ, ενώ ο Λίνο σημάδεψε το δοκάρι με κοντινό σουτ. Μία φορά απειλήθηκε η εστία της, με τον Όμπλακ εξουδετερωμένο, ο αντίπαλος επιθετικός έστειλε την μπάλα άουτ, έχοντας ολόκληρο τέρμα μπροστά του. Στην επανάληψη έκλεισαν οι χώροι προς το αντίπαλο τέρμα, λόγω της καλής λειτουργίας των Καταλανών. Με λίγα λόγια μπλοκαρίστηκε και έκανε μόνο ένα μακρινό σουτ με τον Μπάριος, το οποίο κατέληξε στις εξέδρες. Στο 70', λίγο έλειψε να γίνει το 0-1, ο Όμπλακ στάθηκε στο ύψος του σε κοντινό σουτ, έδιωξε σε κόρνερ, κάτι που δεν συνηθίζει και πολύ φέτος, γι' αυτό και αποκτήθηκε ο Μούσο. Τεράστια η ευθύνη του Σιμεόνε, που έκανε αρκετές αλλαγές στην 11άδα, ρισκάροντας αρκετά. Πέρσι, ηττήθηκε 2 σερί φορές από την Αθλέτικ εκτός (λίγκα και Κύπελλο).
Αγωνιστικά νέα: Ο Πάμπλο Σιμεόνε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενόψει του αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στοχεύοντας την επιστροφή στις νίκες. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών ελπίζει να αποκτήσει έναν μέσο, αλλά και να έχουν φύγει οι Λεμάρ (Μ) και Γκαλάν (Α), με τον δεύτερο να βρίσκεται κοντά στη Σεβίλλη, ενώ για τον πρώτο παραμένει άγνωστο το επόμενο βήμα στην καριέρα του.
Έβγαλε 2/3 Over 2,5
Σερί 3-1-0 εκτός στο πρωτάθλημα (με πέρσι)
13-4-14 η παράδοση με Αθλέτικ εκτός