Σχόλια: Ημιτελικός, μονός αγώνας, με την τελική φάση να γίνει στην έδρα της Γκραν Κανάρια. Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ουνικάχα Μάλαγα - Τενερίφη
Σχόλια: Ημιτελικός, μονός αγώνας, με την τελική φάση να γίνει στην έδρα της Γκραν Κανάρια. Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ουνικάχα Μάλαγα - Τενερίφη
Ρεάλ Μαδρίτης
Ανάλυση: Η Ρεάλ επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί μιας και έκανε... περίπατο στον προημιτελικό κόντρα στην Μανρέσα την οποία κέρδισε με 92-69. Ο Χεζόνια ήταν ο κορυφαίος με 24 πόντους και 6 ριμπαόυντ, ο Γιουλ είχε 13 πόντους, οι Καμπάτσο και Φελίζ πρόσθεσαν από 11 πόντους. Με την πρόκριση αυτή η Ρεάλ έφτασε στις 12 συνεχόμενες στα ημιτελικά, ένα μοναδικό ρεκόρ για το Copa del Rey. «Κάναμε μία νίκη απέναντι σε μία ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ, αλλά την αναγκάσαμε να βγει εκτός ρυθμού. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα. Η Γκραν Κανάρια παίζει στο γήπεδο της και σίγουρα έχει ελαφρύ πλεονέκτημα» είπε ο Τσους Ματέο. Ο Μούσα αγωνίστηκε κανονικά, με τον ίδιο να τονίζει: «Πονάω μεν αλλά πάντα θα παίζω σε τέτοια παιχνίδια. Είναι τιμή να είμαι εδώ με την Ρεάλ», με τον Βόσνιο να είναι κανονικά και σήμερα στην αποστολή. Εκτός παραμένει ο τραυματίας Ντεκ (10.8 πόντοι, 4.2 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ). Φέτος για το πρωτάθλημα η Ρεάλ κέρδισε με 83-77 την Γκραν Κανάρια.
Ανάλυση: Η Γκραν Κανάρια με «όπλο» την άμυνα της κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βαλένθια, κρατώντας την 30 πόντους κάτω από τον μέο όσο της. Οι «οικοδεσπότες» του Copa del Rey επικράτησαν με 79-65, κυριαρχώντας από το πρώτο λεπτό και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ Ο Τόμπι ήταν ο κορυφαίος με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ συγκέντρωσε 29 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Τόμασον πέτυχε 14 πόντους, ο Αλμπισί είχε 11 πόντους με 7 ασίστ, ο Πέλος πρόσθεσε 9 πόντους, ο Κόντιτ είχε 8 πόντους. «Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο μας ειδικά στην άμυνα, καθώς έπρεπε να σταματήσουμε τον ρυθμό της Βαλένθια που είναι η κορυφαία ομάδα επιθετικά στην Ισπανία. Είχαμε τον έλεγχο, πήραμε τα ριμπάουντ και εκμεταλλευτήκαμε την εξαιρετική βραδιά του Τόμπι. Τώρα θα ξεκουραστούμε όσο μπορούμε για να παίξουμε με την Ρεάλ που έδειξε πως είναι το μεγάλο φαβορί», είπε ο Γιάκα Λάκοβιτς.Ο Σλοβένος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τον Κάρλος Αλοσέν που έχει φέτος 6.9 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ.
Ρεάλ Μαδρίτης - Γκραν Κανάρια Προγνωστικά
Ομάδα
Μ.Ο. Επίθεσης
Μ.Ο. Άμυνας
Διαφορά Πόντων
Τελ. 5
Εκτίμηση από Μουρελής
-
-
-
-
-
-
Η Γκραν Κανάρια έχει την έδρα, φάνηκε στον προημιτελικό πως θα έχει τις κερκίδες μαζί της αλλά η Ρεάλ έδειξε πως δεν αστειεύεται και θέλει να φτάσει στο 30ο Copa del Rey. Ξεκάθαρο φαβορί η «Βασίλισσα» μπορεί να κερδίσει με 6.5 πόντους διαφορά.
Η Γκραν Κανάρια έχει την έδρα, φάνηκε στον προημιτελικό πως θα έχει τις κερκίδες μαζί της αλλά η Ρεάλ έδειξε πως δεν αστειεύεται και θέλει να φτάσει στο 30ο Copa del Rey. Ξεκάθαρο φαβορί η «Βασίλισσα» μπορεί να κερδίσει με 6.5 πόντους διαφορά.