Α΄ Γύρος: 58-53 Σχόλια: 6η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου του Eurobasket 2025 (Λετονία, Ισπανία, Βέλγιο, Σλοβακία) – Έχουν προκριθεί ήδη στο EuroBasket, Λετονία, Ισπανία και Βέλγιο.
Α΄ Γύρος: 58-53 Σχόλια: 6η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου του Eurobasket 2025 (Λετονία, Ισπανία, Βέλγιο, Σλοβακία) – Έχουν προκριθεί ήδη στο EuroBasket, Λετονία, Ισπανία και Βέλγιο.
Ανάλυση: Η Ισπανία των πολλών αλλαγών και των νέων προσώπων, δεν είχε καλή εικόνα στην Ρίγα, όπου γνώρισε εύκολα την ήττα από την Λετονία με 83-66. Ένα αποτέλεσμα που φυσικά δεν επηρεάζει την πρόκριση στην τελική φάση την οποία έχει κερδίσει εδώ και καιρό, αλλά την βγάλει... εκτός από την 1η θέση. Ο Γιούστα ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ο Γκονζάλες είχε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Λόπεζ-Αροστέγκι πέτυχε 8 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Πάρα πρόσθεσε 5 πόντους και 5 ριμπάουντ. Βέβαια και η 3η θέση στην οποία βρίσκεται τώρα δεν είναι τιμητική για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022, οπότε τώρα κόντρα στο Βέλγιο στόχος είναι η νίκη και με +6 πόντους, προκειμένου να τερματίσει τουλάχιστον στην 2η θέση στον όμιλο της. «Σαφέστατα και δεν είχαμε καλή εικόνα, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Τώρα πάμε να κλείσουμε τα προκριματικά με μία νίκη μπροστά στους φιλάθλους μας», είπε ο Σέρχιο Σκαριόλο. Αγωνιστικά δεν υπάρχουν προβλήματα, ο Τζοέλ Πάρα της Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί κανονικά.
Ανάλυση: Το Βέλγιο επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, μιας και διέλυσε με 93-63 την Σλοβακία και «κλείδωσε» μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του Eurobasket, κάτι που πετυχαίνει για έκτη συνεχόμενη διοργάνωση Ο Ομπασοχάν ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Ντελαλιέ είχε 17 πόντους, ο Μπακό πρόσθεσε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ οι Λεκόμτ και Μουεμά πέτυχαν από 9 πόντους. «Παίξαμε εξαιρετικά και πήραμε μία νίκη που θέλαμε για να οριστικοποιήσουμε την συμμετοχή μας στο Eurobasket. Η ομάδα έδειξε την ποιότητα της, ήταν ανώτερη. Τώρα έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι εκτός με την Ισπανία, όπου θα πάμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για την 2η θέση του ομίλου. Σαφέστατα και ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος αλλά πάμε να παλέψουμε», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ντάριο Γκιέργκια.Το Βέλγιο πάει στην Ισπανία με στόχο να υπερασπιστεί το +5 του πρώτου αγώνα ώστε να παραμείνει στην 2η θέση του ομίλου του.
Ισπανία - Βέλγιο Προγνωστικά
Ομάδα
Μ.Ο. Επίθεσης
Μ.Ο. Άμυνας
Διαφορά Πόντων
Τελ. 5
Εκτίμηση
-
-
-
-
-
-
Η Ισπανία με αρκετά νέα πρόσωπα δεν... εμπνέει εμπιστοσύνη προκειμένου να την στηρίξουμε «ζεστά» στον άσο και με το χάντικαπ. Αντίθετα οι Βέλγοι θα πάνε αποφασισμένοι για να κρατήσουν την 2η θέση. Καλύτερη επιλογή το over 150.5 πόντων.
Η Ισπανία με αρκετά νέα πρόσωπα δεν... εμπνέει εμπιστοσύνη προκειμένου να την στηρίξουμε «ζεστά» στον άσο και με το χάντικαπ. Αντίθετα οι Βέλγοι θα πάνε αποφασισμένοι για να κρατήσουν την 2η θέση. Καλύτερη επιλογή το over 150.5 πόντων.