Ανάλυση: Λόγω των συστάσεων ασφαλείας εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας (DANA) στην επαρχία Καστεγιόν, το αρμόδιο όργανο της επιτροπής επαγγελματικών διοργανώσεων της Ισπανίας αποφάσισε την αναβολή του Βιγιαρεάλ - Εσπανιόλ, το οποίο θα ολοκλήρωνε το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής. Αναμένεται να μετατεθεί για την Τετάρτη 2 Απριλίου. Οι «παπαγάλοι» αγωνίστηκαν για τελευταία φορά στις 22/2, κερδίζοντας την Αλαβές με 1-0 εκτός έδρας. Πολύτιμο «τρίποντο», τους έδωσε βαθμολογική... ανάσα, στην προσπάθεια που κάνουν για να διατηρηθούν στη μεγάλη κατηγορία. Παρόλα αυτά, παραμένουν κοντά στη ζώνη υποβιβασμού, που σημαίνει ότι χρειάζονται και άλλα τέτοια παρόμοια αποτελέσματα. Στο συγκεκριμένο ματς, η ομάδα του Μανόλο Γκονθάλεθ στάθηκε αρκετά τυχερή που έφυγε με το «διπλό», καθώς η γηπεδούχος ήταν καλύτερη, αλλά άστοχη. Οι Καταλανοί κατάφεραν να κάνουν γκολ την πρώτη τους ευκαιρία, ο Τεχέρο εκτέλεσε φάουλ, ο Καλέρο σκόραρε με κεφαλιά στο 86'. Ακολουθεί η Μαγιόρκα εκτός (15/3).
Αγωνιστικά νέα: Ο τεχνικός, Μανόλο Γκονθάλεθ, θα ξεκινήσει την ίδια ενδεκάδα που άρχισε στα τελευταία ματς, βλέποντας ότι υπάρχει ουσία και χημεία μεταξύ των συγκεκριμένων παικτών. Δηλαδή, με σχήμα 4-2-3-1 και τον Ρομπέρτο Φερνάντεθ να παραμένει στην κορυφή της επίθεσης. Γνωστές οι απουσίες και πλέον όχι τόσο σημαντικές, ο λόγος για τους Γκραγκέρα (Μ), Πατσέκο (Α) και Πάμπλο Ραμόν (Α).
Ανάλυση: Μπορεί να μην κέρδισε τη Θέλτα (2-2 εντός), ωστόσο σταμάτησε το κακό της σερί (3 διαδοχικές ήττες). Όχι ότι χάρηκε για το αποτέλεσμα, καθώς είχε την «ταμπέλα» του φαβορί, έπαιξε μπροστά στο κοινό της, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τίποτα από όλα αυτά. Μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, στο 21' βρήκε δίχτυα με τον Τσιγκάνκοφ να σκοράρει μετά από έντονη πίεση προς την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, με τη φιλοξενούμενη να βελτιώνεται επιθετικά και την ίδια να υποκύπτει σε συνεχόμενα λάθη. Ισοφαρίστηκε στο 36' μετά από αδράνεια της άμυνας στα αριστερά και στο κέντρο της και η ολική ανατροπή έγινε στο 51', με τον Νταβίντ Λόπεθ να κάνει άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής, να δίνει πέναλτι και το 1-2. Στο 68' γλίτωσε τον βαθμό της ισοπαλίας με κεφαλιά του Ερέρα και στο 79' έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά το σουτ του Στουάνι από κοντινή απόσταση σταμάτησε πάνω στον κίπερ. Απομακρύνεται από την Ευρώπη, διατηρεί θετική παράδοση με την Εσπανιόλ εκτός (3-1-0). Με Βαλένθια (15/3, εντός).
Αγωνιστικά νέα: Ο χρήσιμος Οριόλ Ρομέου (Μ) είναι το νέο πρόβλημα της ομάδας, τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς, ο Φαν ντε Μπέεκ θα καλύψει το κενό του. Απουσιάζει ξανά ο βασικός επιθετικός Αμπέλ Ρουίθ, συνεχίζει να υποφέρει από μυϊκές ενοχλήσεις που τον εμποδίζουν να είναι 100% σε φόρμα και να προπονείται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο Μιόβσκι έχει πάρει τη θέση του, σε σχήμα 3-4-3.
Χωρίς νίκη στα 4 πιο πρόσφατα (0-1-3)
6/7 Over 2,5
4 σερί ήττες εκτός σε όλες τις διοργανώσεις
Πιθανές Ενδεκάδες
Εσπανιόλ
Χιρόνα
Επιστροφές - Απουσίες
Εσπανιόλ
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Fernando Pacheco
Τ
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
3
Pablo Ramón
Α
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
7
José Gragera
Μ
10/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
15
Χιρόνα
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Oriol Romeu
Μ
17/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Abel Ruiz
Ε
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
TιμωρημένοιΤραυματίεςΆρρωστοιΑμφίβολοιΕπιστρέφουνΆλλοι λόγοι Αγώνες που απουσιάζουν
Εσπανιόλ - Χιρόνα Προγνωστικά
Ομάδα
Θέση
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
Εκτίμηση από Γκώνιας
15η
60%
64%
44%
14η
50%
80.8%
61.5%
Η Εσπανιόλ έχει διορθώσει πολλές αδυναμίες της το τελευταίο διάστημα, κερδίζει βαθμούς με στόχο να απομακρυνθεί από τη ζώνη υποβιβασμού. Υποδέχεται μία ντεφορμέ Χιρόνα, αλλά πάντα επικίνδυνη που είχε κερδίσει 4-1 στον α' γύρο. Αντίδραση και νίκη «οξυγόνο» αναζητούν οι «παπαγάλοι», που αδικούνται αρκετά από το βασικό σετ αποδόσεων. Ρίσκο με τον άσο.
Η Εσπανιόλ έχει διορθώσει πολλές αδυναμίες της το τελευταίο διάστημα, κερδίζει βαθμούς με στόχο να απομακρυνθεί από τη ζώνη υποβιβασμού. Υποδέχεται μία ντεφορμέ Χιρόνα, αλλά πάντα επικίνδυνη που είχε κερδίσει 4-1 στον α' γύρο. Αντίδραση και νίκη «οξυγόνο» αναζητούν οι «παπαγάλοι», που αδικούνται αρκετά από το βασικό σετ αποδόσεων. Ρίσκο με τον άσο.